Gezondheid

HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?

HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK?

GezondheidGezondheid

Luchtreinigers gebruiken verschillende soorten filters om hun werk te doen - meestal een groot wasbaar, herbruikbaar voorfilter om de grote deeltjes te verzamelen, plus een fijner filter, meestal een wegwerp HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air). De tijdsduur die dit duurt, varieert, maar verwacht gemiddeld dat deze elke zes maanden moet worden vervangen (minder als u de machine minder gebruikt). Het is het HEPA-filter dat alle echt kleine nasties van de lucht vangt, en deze zijn in staat om deeltjes te vangen die zo klein zijn als 0,3 micron - wat meer dan drie keer kleiner is dan een sigarettenrookdeeltje.

Wat is de Clean Air Delivery Rate (CADR)?

De CADR wil een objectieve maatstaf zijn voor de effectiviteit van een draagbare luchtreiniger bij het omgaan met verschillende soorten allergenen. Een purifier met een score van 250 voor stofpartijen is net zo effectief als het toevoegen van 250 vierkante voet schone lucht per minuut. Kopers moeten zich concentreren op de resultaten van de specifieke polluent die ze willen elimineren, of het nu gaat om stuifmeel, rook of stof. Het algemene advies is om een ​​model te kiezen dat minstens tweederde groter is dan je kamer. Een kamer van 200 vierkante meter zou bijvoorbeeld een CADR-beoordeling van minimaal 135 moeten hebben.

Welke andere factoren moet ik overwegen?

  • Filtratieprestaties moeten een belangrijke prioriteit zijn. Uw symptomen zullen slechts merkbaar worden verlicht met een luchtzuiveringsinstallatie die snel werkt om de lucht te reinigen.
  • Ruis is een andere factor - je wilt niet één irritatie (je allergieën) vervangen door een andere (het geluid van een straalvliegtuig in je kamer), hoewel voor velen het gezoem iets is dat hen niet stoort. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat sommige machines stil zijn op de laagste instelling en luid op de snelste.
  • Een luchtkwaliteitsensor - waarmee de machine zichzelf kan inschakelen wanneer de luchtkwaliteit slechter wordt - kan nuttig zijn. U kunt immers niet zien wanneer de luchtkwaliteit daalt, bijvoorbeeld als er een hoog aantal pollen is.
  • Hoe zit het met een handvat? Deze zijn handig als je het van kamer naar kamer moet verplaatsen? Controleer het aantal snelheden, omdat u misschien wilt dat het lager is wanneer u slaapt of werkt en hoger wanneer het aantal pollen hoog is. Is de machine geschikt voor wifi, zodat je hem vanaf je telefoon kunt instellen? Is het gemakkelijk om te bewegen? Is er een afstandsbediening?
  • Ondertussen kan de nachtmodus helpen als u een rustige omgeving en dimlichten wilt terwijl u slaapt - hoewel we vonden dat dit niet altijd zo goed werkt als u zou hopen.
  • Hoe belangrijk is een filtervervangingsindicator? - Niet alle luchtreinigers hebben ze, maar dit is een nuttige functie omdat een verstopte luchtreiniger niet goed zal werken.
  • Moet ik overwegen een timer te krijgen? - Als u wilt dat uw apparaat een paar uur voordat u de ruimte gebruikt binnenkomt, of als u het apparaat automatisch wilt uitschakelen, is dit een goede optie.


De Beste Luchtreinigers Om Te Kopen

1. Philips AC3256: Beste luchtreiniger

best air purifier   philips ac3256 - HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?

De Philips AC3256 is een vrij forse investering, maar biedt een uitzonderlijke luchtzuivering door stuifmeel, stof en rook uit de lucht te verwijderen tegen een snelheid waarmee goedkopere machines simpelweg niet kunnen concurreren. Het heeft ook veel toeters en bellen. De 24-uurs timer is handig, en de ingebouwde sensor stelt de Philips in staat de kwaliteit van de lucht in uw huis te meten, de huidige luchtkwaliteitsstatus aan te geven en automatisch zichzelf in te schakelen wanneer dat nodig is. Het is niet de kleinste of lichtste machine die wordt verleend, maar om eerlijk te zijn, het is gemaakt om op de grond te staan ​​en het heeft een grote handgreep - en terwijl de hogere snelheden een beetje ruis veroorzaken, zijn de lagere instellingen (vooral de nachtmodus) zijn praktisch stil. Gezien het prijskaartje is het jammer dat er geen afstandsbediening is - of beter nog,

Belangrijkste specificaties - Power-instellingen:  5; Afmetingen (WDH):  34 x 47,4 79,8 mm; Gewicht:  9.5kg; Indicator om u te laten weten wanneer het filter vervangen moet worden?  Ja; Garantie:  2 jaar

Vergelijk de prijs bij bol.com

btn promo koop dark large - HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?


2. HoMedics TotalClean Air Purifier AP25: Een betaalbare machine Allergy UK

 

homedics ap25 - HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?

Hooikoortslijders en astmapatiënten, verheug u. Hierdoor worden vervuilende stoffen - vooral katten- en hondenallergenen, huisstofmijt en stuifmeel - uit de lucht verwijderd met het soort snelheid dat je van veel duurdere machines zou verwachten. Je krijgt niet alle toeters en bellen die je zou krijgen met duurdere machines (hoewel je er wel een aantal krijgt, zoals de nachtmodus, timer en filterindicator) en hij is behoorlijk luid op de snelste van de drie snelheden. Maar het wordt onderschreven door Allergy UK, ziet er goed uit, neemt niet te veel plaats in en is gemakkelijk van kamer naar kamer te verplaatsen.

GezondheidGezondheid

Belangrijkste specificaties - Power-instellingen:  3;  Afmetingen (HWD):  54 x 53 x 29 cm;  Gewicht:  5.33kg;  Indicator om u te laten weten wanneer het filter moet worden vervangen?  Ja;  Garantie:  2 jaar

Vergelijk de prijs bij bol.com

btn promo koop dark large - HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?


3. Bionaire luchtreiniger: een geweldige machine met een luchtdeeltjes sensor

best air purifier   bionaire bap1700 air purifier - HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?

De duurste luchtreinigers hebben een luchtdeeltjessensor die een lichtverstrooiingsmaatregel gebruikt om de luchtkwaliteit te detecteren en vervolgens de luchtstroom aan te passen aan het niveau van filtratie aan de behoeften van de kamer. Kostbare paar eenheden onder de 200 hebben deze handige functie, maar de Bionaire verpakt dat samen met een timer van acht uur en een indrukwekkend efficiënte prestatie als het gaat om huisstofmijt en stuifmeel. Het is niet stil - er zijn machines die stiller zijn op volle kracht - maar als je met het gezoem kunt leven, denken we dat het een kleine prijs is om te betalen om je huis vrij van verontreinigende stoffen te houden zonder je machine aan en uit te zetten als nodig zijn. De British Allergy Foundation vindt het ook leuk - ze hebben het hun goedkeuring gegeven.

Belangrijkste specificaties - Power-instellingen:  4; Afmetingen:  29 x 21 x 75 cm; Indicator om u te laten weten wanneer het filter vervangen moet worden? Ja; Garantie:  2 jaar

Vergelijk de prijs bij bol.com

btn promo koop dark large - HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?


4. Vax Pure Air 300: de beste luchtreiniger onder 300

 

best air purifier   vax pure air 300 - HOE REINIGEN LUCHTREINIGERS DE LUCHT EIGENLIJK? HOE WERKT EEN LUCHTREINIGER?

Hoewel het niet de goedkoopste machine in onze roundup is, biedt deze hoge cilindrische luchtreiniger een opmerkelijke prijs / kwaliteitsverhouding bij het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de lucht en is hij bijzonder gemakkelijk in te stellen en aan de gang te krijgen. Net als de Philips-machine beschikt hij over slimme luchtbewakingstechnologie, zodat u hem automatisch harder kunt laten werken als de vervuiling in uw huis stijgt, plus een timer en slaapstand. In tegenstelling tot de Philips-machine, krijgt u ook een handige afstandsbediening. Het is nogal luidruchtig, maar als je het niet erg vindt, is het moeilijk om een ​​machine te bedenken die je meer waar voor je geld geeft - en als klap op de vuurpijl krijgt het de British Allergy Foundation Seal of Approval.

Belangrijkste specificaties - Power-instellingen:  5; Afmetingen (WDH):  32 x 32 x 76 cm; Indicator om u te laten weten wanneer het filter moet worden vervangen?  Ja; Garantie:  2 jaar

 

Sale (NL)Sale (NL)
GezondheidGezondheid