Slaap & Dromen

HOE RUGPIJN IN BED TE VOORKOMEN

shutterstock 95679289 - HOE RUGPIJN IN BED TE VOORKOMENHOE RUGPIJN IN BED TE VOORKOMEN

Rugpijn kan je 's nachts wakker houden, het voorkomt dat je geniet van een goede nachtrust en saps je de energie van je dag. Maar je hebt geluk, niet alleen zijn er oplossingen, maar we hebben ook gesproken met Hashim Saifuddin, directeur en osteopaat bij Atlas Osteopathy , om de beste en meest grondige informatie te krijgen die je op weg helpt om rugpijn in bed te begrijpen.

Welke oorzaken rugpijn?

De belangrijkste oorzaak van rugpijn in bed is een slechte houding, hetzij van hoe een persoon op het werk zit of hoe ze 's nachts slapen.

Tussen de wervels in de wervelkolom bevinden zich tussenwervelschijven, die 's nachts rehydrateren (vandaar dat we' s ochtends langer zijn, en een deel van de reden dat ouderen op latere leeftijd in hoogte verliezen). Een slechte houding kan voorkomen dat de schijven opnieuw hydrateren.

Lees meer:  De NHS Guide To Back Pain

Verbonden aan de wervel zijn kleinere spiergroepen zoals de erector spinae en grote spieren zoals de trapezius. Een slechte houding kan de spieren op ongemakkelijke posities brengen die over een langere periode irritatie kunnen veroorzaken, met pijn of pijn tot gevolg. Hoewel er verschillende oorzaken van rugpijn zijn, kan een klein aantal ernstiger onderliggende gezondheidsproblemen zijn. NHS Live Well geeft ons een lijst met veelvoorkomende indicatoren voor een slechte houding:

 • Slungelig in een stoel
 • De bodem uitsteken als je staat (dit kan een teken zijn van hyperlordose, een kromme curve met een accent in de onderrug)
 • Staand met een platte rug
 • Leunend op één been
 • Teruggeknepen en 'tekstnek' wanneer te veel aandacht wordt besteed aan uw telefoon
 • Steek je kin uit als je op een computer zit
 • Afgeronde schouders (een teken dat je rug versterkt moet worden)
 • Je telefoon tussen je hoofd en schouder wiegen

Deze punten zijn ontwikkeld met afbeeldingen en oplossingen op deze nuttige NHS-webpagina .

Preventie van rugpijn in bed

Om rugpijn in bed te voorkomen, is het verzorgen van uw houding essentieel. Een goede start is om te slapen aan uw rechterkant, met de knieën iets omhoog gebogen. Aan de rechterkant leggen is goed voor de bloedstroom, omdat je de kleinere en lichtere linkerlong in deze positie op het hart laat rusten, waardoor de bloedstroom wordt gemaximaliseerd.

Zorg ervoor dat de ruimte tussen de schouder, nek en hoofd gevuld is met kussen, zodat de rug en nek goed blijven uitgelijnd. Stel je voor hoe je nek verticaal zit in lijn met de rest van de wervelkolom als je zit en staat; wanneer je op je zij ligt, wil je dat volhouden. De diepte van het hoofdkussen is hier de sleutel, en de stevigheid of zachtheid is persoonlijke voorkeur.

Gerelateerd: Sealy Posturepedic Latex Pillow  

Hoe te oefenen om rugpijn te verlichtenshutterstock 308686040 - HOE RUGPIJN IN BED TE VOORKOMEN

'S Morgens en' s avonds is het gunstig om op te warmen en op te warmen. Om dit te behalen:

 • Sommige zachte rekken helpen in het algemeen, maar vooral bij pijn in de onderrug.
 • Voor de nek en onderrug, zacht strekken in alle bewegingsvectoren (naar voren buigen, naar achteren, naar de zijkanten en in rotatie) zal helpen, ervoor te zorgen dat u de kernspieren te allen tijde inschakelt om ze te versterken en de andere spieren te strekken.
 • Strakke hamstrings kunnen stress op je onderrug veroorzaken. Om je hamstrings te strekken, plaats je een been op het bed en strek je voorzichtig uit tot je de spanning langs de achterkant van het been voelt. Dit zal helpen, vooral als je de hele dag bent blijven zitten terwijl de hamstrings voor die hele periode gecontracteerd en verkort zijn, verdienen ze een stuk!

Elke oefening die je kern versterkt, zal in de toekomst rugpijn helpen voorkomen, dus overweeg om vaker naar de sportschool te gaan of vaker te parkeren of een yogales aan te nemen of iets dergelijks.

Je matras- en rugpijn

Als het gaat om het kiezen van de juiste matras, is het belangrijk om de juiste ondersteuning voor uw wervelkolom te krijgen. Een matras die te hard is, kan te veel druk uitoefenen op de gebieden waar u zich ongemakkelijk voelt, terwijl een matras dat te zacht is, geen ondersteuning biedt voor de gebieden die het nodig hebben, waardoor de ruggengraat lange perioden in slechte en ongezonde posities kan doorbrengen.

Mensen die last hebben van lage rugklachten hebben over het algemeen meer baat bij een matras die aan de stevige kant van neutraal dwaalt. Dit komt door de vorm van de wervelkolom, wat betekent dat de onderrug vaak meer steun nodig heeft. De meeste mensen kunnen niet fout gaan met een memory foam-type matras, omdat dit ondersteuning biedt waar ondersteuning nodig is, en aanpassing aan het lichaam mogelijk maakt waar dat ook nodig is.

Het is altijd een goed idee om elke mogelijke matras eerst te testen om te controleren of deze je op de juiste manier ondersteunt, de beste manier is om in een van onze winkels te duiken en een bed te proberen.

Gerelateerd: Memory Foam Matrassen Met 40 Night Comfort Guarantee

 

 

Back posture in bed - HOE RUGPIJN IN BED TE VOORKOMEN

Je bed en rugpijn

Wat betreft het bed zelf, als u helemaal opnieuw wilt beginnen, kan het belangrijk zijn om te onthouden dat de hoogte van het bed een belangrijke rol kan spelen bij het voorkomen van rugpijn. Met bedden die te laag en dicht bij de grond staan, is het vaak veel moeilijker om 's ochtends uit bed te komen, net als wanneer je uit een lage auto komt!

Gerelateerd: Slaap beter met deze eenvoudige Feng Shui slaapkamer tips

2016 03 21 1340 - HOE RUGPIJN IN BED TE VOORKOMEN

Heb je last van rugpijn in bed?