Gezondheid voor Vrouwen

HOE SLECHT IS HET OM IN SLAAP TE VALLEN MET MAKE-UP OP?

HOE SLECHT IS HET OM IN SLAAP TE VALLEN MET MAKE-UP OP?

Idealiter houdt onze nachtelijke routine een warme kop thee, een warme douche en een goed boek in. De realiteit: dommelen voor de tv van laat op de avond en dan onze wrede ogen naar bed slepen. Of het resultaat is van een paar te veel drankjes, uitputting of pure luiheid, we hebben allemaal die nachten gehad dat het wassen van ons gezicht niet zal gebeuren. Maar is het echt zo erg?

De Need-to-Know

Alle tekens wijzen naar ja. "Het is een van de ergste dingen die we kunnen doen", zegt Joel Schlessinger, MD , dermatoloog en RealSelf- bijdrager. De hele dag door haalt je make-up schadelijke vrije radicalen uit de lucht op. Deze onstabiele moleculen breken het collageen in je huid af en versnellen het verouderingsproces, legt Schlessinger uit. Ze 's nachts niet wegspoelen, geeft hen de tijd om hun vuile werk te doen terwijl je slaapt.

Kortom, het is vijand nummer één voor een heldere, gladde huid. "Er is waarheid aan de uitdrukking" schoonheidsslaapje, "" zegt Whitney Bowe, MD, een dermatoloog in New York City. Slapen in make-up vallen in olie, wat leidt tot ophoping van bacteriën en puistjes. Als je het verwijdert, krijg je aan de andere kant een schoon palet voor alle nachtelijke producten waarin je kunt genieten.

The Culprits

Alle soorten make-up kunnen schade veroorzaken, maar sommige zijn erger dan andere. "Stichtingen en primers, vooral op basis van olie, kunnen de poriën blokkeren en voorkomen dat uw huid ademt", zegt Bowe.

Concealer neigt acne te verergeren, zegt Schlessinger - wat een wrede en ongebruikelijke straf is, omdat je het waarschijnlijk gebruikt om onzuiverheden in de eerste plaats te verdoezelen. En lippenstift op laten staan ​​kan leiden tot schrale, droge lippen.

Je wimpers zijn ook niet veilig. "Als mascara 's nachts aan blijft staan, kunnen wimpers broos worden, gemakkelijk breken en zelfs sneller schuren," zegt Schlessinger. Oogmake-up kan ook leiden tot irritatie of zelfs tot meer ernstige ooginfecties, zoals conjunctivitis, als deeltjes in uw ogen terechtkomen terwijl u aan het woelen en draaien bent. Bah.

Wat als het gebeurt?

Sla jezelf niet op - dat betekent niet dat je onomkeerbare schade hebt aangericht: "De huid heeft een natuurlijke veerkracht voor omgevingsstress en -schade, dus hij beschermt zichzelf tot op zekere hoogte", zegt Bowe. Maak er gewoon geen gewoonte van. Hoewel de ene keer geen schade aanricht, zal uiteindelijk vroegtijdige veroudering beginnen, zegt Schlessinger.

Girl WashingFace - HOE SLECHT IS HET OM IN SLAAP TE VALLEN MET MAKE-UP OP?
De beste manier om je gezicht te wassen, volgens deskundigen

Uw actieplan voor de volgende ochtend: was uw gezicht twee keer in plaats van één keer, stelt Bowe voor en breng een gezichtsmasker aan om wat vocht toe te voegen als u tijd heeft. Nog een goed telefoongesprek: Was je kussensloop voordat je weer in bed ligt, want overgebleven make-up en bacteriën zullen waarschijnlijk blijven hangen.

Voor af en toe een snelle oplossing, bewaar make-up verwijderende doekjes,  op je nachtkastje, suggereert Bowe. Vertrouw er niet elke nacht op. "Ze zijn niet zo effectief als het wassen van je gezicht met een reinigingsmiddel," zegt ze. Toch kunnen ze dienen als een nachtelijke herinnering om naar de badkamer te gaan voor een grondigere reiniging.

Je kunt ook een reinigend "water" proberen, dat onzuiverheden en make-up verwijdert, zonder dat er H2O nodig is.

HOE SLECHT IS HET OM IN SLAAP TE VALLEN MET MAKE-UP OP?