Lichaam

HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN

How To Use Tea Tree Oil To Promote Hair Growth 1 - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN

HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN

Dunner wordend haar is de ergste nachtmerrie van elke vrouw. Dat gezegd hebbende, het kan moeilijk zijn om je haar te laten groeien, en het helpt niet als je omringd bent door mensen die haar hebben dat groeit met de snelheid van het licht. Maar wat als ik je vertel dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn? Er zijn manieren waarop je je haar in zijn oude glorie kunt herstellen.

Ik ga het je recht geven en zeggen dat er geen wonderoplossingen zijn die je vannacht een dik en lang haar kunnen geven. Er zijn echter middelen die kunnen helpen de haargroei te stimuleren en de snelheid waarmee uw haar groeit te stimuleren. Tea tree olie wint aan populariteit als een dergelijke behandeling. Maar voordat we ingaan op de kern van hoe het werkt, laten we eens kijken wat het is.

Alles over Tea Tree Oils

Wat is Tea Tree Oil? 
Hoe bevordert Tea Tree Oil haargroei? 
Werkt Tea Tree Oil voor vettig haar? 
Hoe Tea Tree Oil te gebruiken voor haargroei met 
behulp van Tea Tree Oil met een dragerolie voor haargroei 
Tea Tree Oil Blends voor de haargroei

Wat is Tea Tree Oil?

What Is Tea Tree Oil - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Tea tree olie is een essentiële olie die wordt gewonnen uit de theeboomstruik. Het is inheems in Australië. Het heeft sterke antimicrobiële eigenschappen die het tot een populaire remedie hebben gemaakt voor de behandeling van huid- en hoofdproblemen ( 1 ). Het wordt vaak gebruikt in cosmetische producten zoals shampoos en conditioners, en voor de behandeling van zaken als hoofdroos en acne.

Terug naar TOC

Hoe bevordert Tea Tree Oil haargroei?

Tea tree olie verbetert de bloedsomloop, waardoor toxines worden afgevoerd en slapende haarzakjes worden gestimuleerd. De antiseptische, schimmelwerende, antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van tea tree olie zorgen ervoor dat uw haar schoon en gezond blijft. De verbeterde hoofdhuidgezondheid maakt de follikels meer ontvankelijk voor voeding en de ontstopte poriën helpen ongehinderde haargroei te bevorderen ( 2 ).

Werkt Tea Tree Oil voor vettig haar?

Ja dat doet het! Voor vettig haar helpt de essentiële olie de poriën te ontstoppen en de overijverige talgklieren te kalmeren. Vaker wel dan niet, haaruitval is een direct gevolg van verstopte follikels en een geïrriteerde hoofdhuid. Het verbetert ook de hoofdhuidgezondheid in het algemeen met zijn antimicrobiële eigenschappen.

Hoe Tea Tree Oil te gebruiken voor de haargroei

Tea tree olie kan worden gebruikt op droge en vette haartypes om de haargroei te verbeteren. Je kunt verschillende ingrediënten toevoegen aan deze essentiële olie om de perfecte haargroei-oplossing voor je haar te creëren.

Een van de beste manieren om tea tree olie te gebruiken is in combinatie met andere drageroliën. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding over het gebruik van tea tree-olie om haaruitval te stoppen en de haargroei te bevorderen.

Terug naar TOC

Tea Tree Oil gebruiken met een dragerolie voor de haargroei

Using Tea Tree Oil With A Carrier Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Tea tree olie moet worden verdund voordat je het kunt gebruiken. Door een paar druppels etherische olie te combineren met je gewone haarolie, kun je een oplossing voor haargroei maken die de hoofdhuid verbetert. Hoewel tea tree olie nieuwe haargroei induceert, zal de dragerolie je follikels voeden. Dit kan in uw voordeel werken als u al weet welke oliën het beste werken voor uw haar. Zo niet, lees dan verder om erachter te komen welke oliën het beste bij jouw haartype passen.

Je zal nodig hebben
 • 2 eetlepels van elke dragerolie
 • 10 druppels tea tree olie
 • Kom voor mixen
 • Warme handdoek
Hoe toe te passen
 1. Combineer de dragerolie met de theeboomolie in een mengkom.
 2. Verwarm het oliemengsel tot het licht warm is. Gebruik geen magnetron, omdat dit voedingsverlies kan veroorzaken. Plaats in plaats daarvan de kom met het oliemengsel in een grotere kom met heet water.
 3. Sectie je haar en wrijf de opgewarmde olie op je hoofdhuid en langs de lengte van je haar.
 4. Zodra je hele hoofdhuid bedekt is met de olie, masseer je deze gedurende 10 minuten.
 5. Wikkel een warme vochtige handdoek om je hoofd. Dit zorgt voor een warme omgeving die helpt bij het openen en ontstoppen van je haarzakjes.
 6. Wacht met de handdoek gedurende 20 minuten en spoel de olie vervolgens uit met shampoo en conditioner.
 7. Eventueel kunt u de olie een nacht in uw haar laten zitten.

Hoe vaak

Omdat het te vaak wassen van je haar schadelijk kan zijn voor de gezondheid van het haar, is het aan te raden om je haar niet meer dan drie keer per week met hete olie te behandelen. Vette haartypen kunnen lichtere oliën gebruiken, zoals jojoba of olijfolie.

Voorzorgsmaatregelen
 • Oververhit de olie niet omdat deze voedingsstoffen kan verliezen en u ook het risico loopt uw ​​hoofdhuid te verbranden.
 • Het is volkomen normaal dat uw hoofdhuid tijdens en na deze behandeling een beetje tintelt.

Terug naar TOC

Tea Tree Oil Blends voor de haargroei

OlijfolieJojoba olie
WonderolieKokosnootolie
Amandel olieLavendel olie
RozemarijnolieAloë Vera
Appelcider azijnShampoo

Omdat ieders haar anders is, werkt iets dat voor één persoon werkt mogelijk niet voor jou. Het kiezen van een dragerolie voor uw haartype is echter vrij eenvoudig. In feite zijn er veel oliën die goed werken voor elk haartype - of het nu vettig, droog of in combinatie is. Hierna volgt een lijst met oliën die kunnen worden gebruikt met theeboomolie om de haargroei te bevorderen.

Terug naar TOC

1. Gebruik Tea Tree Oil met olijfolie voor de haargroei

1. Use Tea Tree Oil With Olive Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Olijfolie is een natuurlijke conditioner die de gezondheid van je haar en de elasticiteit ervan verbetert ( 3 ). Dit voorkomt dat je haar breekt. Het is ook licht en weegt je haar niet mee, waardoor het perfect is voor alle haartypes. Olijfolie, op zichzelf, is ook gekoppeld aan haargroei. In combinatie met tea tree olie maakt het een hydraterende haargroeiremedie.

Ideaal voor

Vanwege het lichte gewicht en de hydraterende eigenschappen kan olijfolie door iedereen worden gebruikt, ongeacht hun haartype. Het laat dat haar zacht en zijdeachtig aanvoelen, terwijl het gehydrateerd blijft.

Terug naar TOC

2. Tea Tree Oil met Jojoba-olie voor de haargroei

2. Tea Tree Oil With Jojoba Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Jojoba-olie lijkt erg op de natuurlijke oliën in je hoofdhuid. Vaker wel dan niet, de reden dat je haar wordt vettig is dat je talgklieren worden geduwd in overdrive vanwege de droge omstandigheden. Het gebruik van jojoba-olie kalmeert ze terwijl je je haar sterker maakt en de haargroei bevordert. Het minimaliseert ook de schade veroorzaakt door warmtestyling en maakt je haar zacht en glanzend ( 4 ).

Ideaal voor

Vanwege het lichte gewicht van deze olie is deze perfect voor vette haartypes. In feite kan jojoba-olie bij regelmatig gebruik de hoeveelheid geproduceerde olie regelen en daardoor haaruitval verminderen.

Terug naar TOC

3. Ricinusolie en Tea Tree Oil voor de haargroei

3. Tea Tree Oil And Castor Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Castorolie wordt geprezen als een wondermiddel voor haarverlies ( 5 ). Het voedt je haarzakjes en haar met omega-9-vetzuren. Het versterkt droog haar terwijl het wordt gevoed en gehydrateerd. Vanwege de dikke en kleverige consistentie kan ricinusolie beter worden gebruikt in combinatie met een lichtere dragerolie zoals kokos of olijfolie. Niet alleen bevordert het de haargroei, maar ook de snelheid waarmee uw haar groeit.

Ideaal voor

De dikke consistentie van ricinusolie maakt het ideaal voor droge en beschadigde haartypes. Voeg aan één deel ricinusolie twee delen van een lichtere dragerolie en 10 druppels tea tree olie toe.

Terug naar TOC

4. Kokosolie en Tea Tree Oil voor de haargroei

4. Tea Tree Oil And Coconut Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Kokosolie is een van de meest populaire en penetrerende haaroliën ( 6 ). Dit betekent dat het door de nagelriemen van je haar doordringt en je haarschachten voedt met zijn rijke gehalte aan vetzuren. Het voorkomt het verlies van eiwitten uit je haar, houdt het gezond en sterk. Wanneer het wordt gebruikt met tea tree olie, voedt het je haar terwijl het je hoofdhuid verbetert en de haargroei stimuleert.

Ideaal voor

Kokosolie kan soms je haar verzwaren als het niet goed wordt weggespoeld, dus het wordt niet aanbevolen voor vettig haar. Het kan worden gebruikt voor haartypen die variëren van normaal tot droog.

Terug naar TOC

5. Amandelolie met tea tree olie voor de haargroei

5. Almond Oil With Tea Tree Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Amandelolie hydrateert en ontspant je nagelriemen terwijl het de haargroei bevordert ( 7 ). Het is licht en weegt je haar niet mee. Het bevordert de haargroei door het verstoppen van de follikels en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het laat je haar zacht aanvoelen en ziet er glanzend uit.

Ideaal voor

De lichtheid van amandelenolie in combinatie met zijn hydraterende eigenschappen maakt het ideaal voor alle haartypen.

Terug naar TOC

6. Lavendelolie en Tea Tree Oil voor haargroei

6. Lavender Oil And Tea Tree Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Etherische olie van lavendel heeft antimicrobiële eigenschappen, die de hoofdhuidgezondheid kunnen helpen verbeteren ( 8 ). Haaruitval is vaak een veel voorkomend bijproduct van stress. Essentiële olie van lavendel kan hierbij helpen, omdat het vaak wordt gebruikt in aromatherapie om depressie en stress te verlichten. Een etherische olie combinatie van lavendel en tea tree kan wonderen verrichten om de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren. Voeg deze bij gebruik van deze combinatie toe aan een dragerolie die geschikt is voor uw haartype.

Ideaal voor

Deze combinatie kan voor alle haartypes worden gebruikt, zolang u een dragerolie selecteert die bij uw haar past. Combineer 2-3 druppels lavendelolie tot 10 druppels tea tree olie en 2 eetlepels draagolie.

Terug naar TOC

7. Rozemarijnolie en Tea Tree Oil voor haargroei

7. Rosemary Oil And Tea Tree Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Rozemarijnolie wordt vaak alleen gebruikt als een middel tegen haargroei vanwege het vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren ( 9 ). Het verdikt je haar en laat het zacht en handelbaar aanvoelen. In combinatie met theeboomolie kan het een geweldige oplossing voor haargroei vormen. Deze oplossing moet ook worden verdund met een dragerolie.

Ideaal voor

Deze oplossing kan voor alle haartypen worden gebruikt als u deze gebruikt met een dragerolie die geschikt is voor uw haar. Combineer 2-3 druppels essentiële olie van rozemarijn met theeboomolie en een dragerolie naar keuze.

Terug naar TOC

Andere DIY Tea Tree Oil voor haargroeiremedies

Tea tree olie kan in haarmaskers worden gebruikt en aan uw andere haarproducten worden toegevoegd om de haargroei te bevorderen. Hieronder staan ​​de verschillende manieren waarop u theeboomolie kunt gebruiken om haaruitval te behandelen.

8. Aloe Vera-Tea Tree Oil voor haargroei

8. Aloe Vera Tea Tree Oil For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Aloë vera staat bekend om zijn helende en hydraterende eigenschappen ( 10 ). Het bevat vitamines en mineralen die een gezonde haargroei bevorderen. Het kan ook een geïrriteerde hoofdhuid kalmeren en zaken als hoofdroos behandelen. Het laat ook je haar met een aangename glans achter. Om aloë vera met theeboomolie te gebruiken om de haargroei te bevorderen, volg je de onderstaande stappen:

Je zal nodig hebben
 • 4-5 druppels tea tree olie
 • 1/2 kopje water
 • 1/2 kop aloë-gel
 • Kom voor mixen
Hoe toe te passen
 1. Meng de ingrediënten in een kom en roer tot een gladde consistentie.
 2. Breng het aan vanaf de wortels tot de uiteinden en laat het 30-45 minuten staan.
 3. Spoel het uit met shampoo.
Ideaal voor

Dit haarmasker is ideaal voor alle haartypen, omdat het je hoofdhuid reinigt en je haar hydrateert.

Hoe vaak

Breng dit mengsel minstens één keer per week aan in combinatie met het regelmatig oliën om de haargroei te bevorderen.

Terug naar TOC

9. Tea Tree Oil en Apple Cider Azijn Haarspoeling voor de haargroei

9. Tea Tree Oil And Apple Cider Vinegar Hair Rinse For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Een haarspoeling kan een lange weg banen in het handhaven van de gezondheid van uw hoofdhuid en haar. Het verwijdert de opeenhoping van vuil en productresten in je haar en ontbloot je haarzakjes. Schoon haar en hoofdhuid zijn ontvankelijker voor voeding en hydratatie van haarbehandelingen, en ontstoppen van je haarzakjes is cruciaal voor een gezonde haargroei.

Je zal nodig hebben
 • 2-3 eetlepels appelciderazijn
 • 5 druppels theeboomolie
 • 2 kopjes water.
Hoe toe te passen
 1. Combineer alle ingrediënten in een kan en zorg dat deze goed is.
 2. Was en conditioneer je haar zoals gewoonlijk.
 3. Giet de spoeling door je haar. Spoel je haar niet verder af.
 4. Laat je haar drogen.

Terug naar TOC

10. Tea Tree olie en shampoo voor de haargroei

10. Tea Tree Oil And Shampoo For Hair Growth - HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

Het toevoegen van tea tree olie aan je shampoo is een van de meest handige manieren om het te gebruiken om haaruitval te voorkomen en haargroei te bevorderen. Om je eigen tea tree olie shampoo te maken, kun je 10 druppels van de olie combineren met 250 ml shampoo. U kunt meer toevoegen om een ​​sterkere oplossing te maken, maar overschrijd 25 druppels niet om mogelijke hoofdhuidirritatie te voorkomen.

Terug naar TOC

Voorzorgsmaatregelen en tips

 • De aanbevolen hoeveelheid tea tree-olie niet overschrijden. Te veel van het goede is slecht.
 • Tenzij u het in een olie-oplossing voor transportmiddelen gebruikt, mag u de olie niet langer dan een uur laten staan.
 • Je haar stomen nadat je olie hebt gebruikt, is een goed idee omdat het de poriën opent en diepe actie mogelijk maakt.
 • Zorg ervoor dat u de oliën grondig van uw haar en hoofdhuid afwast.

Andere voordelen van het aanbrengen van Tea Tree Oil op je haar

 • Tea tree olie is een effectieve remedie tegen roos en luizen. Als je een luizenprobleem hebt, zal een tea tree shampoo het een stuk gemakkelijker maken om ermee om te gaan.
 • Het behandelt droge en vette hoofdhuid en herstelt de pH-niveaus van je hoofdhuid.
 • Verzacht jeuk en irritatie.

Kan je Tea Tree Oil rechtstreeks op je haar aanbrengen?

Terwijl een paar druppels tea tree olie direct op je hoofdhuid kan worden gewreven, zou het zonde zijn om het rechtstreeks op je haar aan te brengen. Een klein beetje van deze essentiële olie gaat een lange weg dus het wordt aanbevolen om het te verdunnen met andere drageroliën voordat je het op je haar aanbrengt.

Hoe lang kun je Tea Tree Oil in je haar achterlaten?

Tea tree olie, wanneer gebruikt in kleine hoeveelheden en in combinatie met andere oliën, kan 's nachts worden bewaard als een diepe conditioneringsbehandeling. Als u het echter alleen als hoofdhuidbehandeling gebruikt, is het beter om het binnen een uur af te wassen om mogelijke irritatie te voorkomen.

Onthoud dat haar haar niet het einde van de wereld is. Er zijn manieren waarop je het kunt verhelpen, en tea tree olie zorgt voor een dergelijke effectieve behandeling. Volg deze natuurlijke behandelingen voor haargroei om je haar dikker te maken en het gezond te houden.

Heb je ooit tea tree olie geprobeerd? Vertel ons over uw ervaringen in de opmerkingen hieronder.

HOE TEA TREE OIL TE GEBRUIKEN OM HAARGROEI TE BEVORDEREN