Slaap & Dromen

HOE U VAN UW SLAAP EEN SCHOONHEIDSSLAAP MAAKT

De meesten van ons willen graag meer tijd besteden aan ons gezondheids- en schoonheidsregime.

Maar al te vaak komt het leven in de weg en heb je niet altijd de tijd om dingen te doen zoals goed voor je huid zorgen.

Dus wat als je iets zou kunnen verbeteren waar je al mee bezig bent?

Ja, toch, zoals wat?

Ik heb het over het verbeteren van je slaap. We brengen 30% van ons leven door met slapen, maar als we het niet goed doen, kan het vele domino-effecten hebben, waaronder onze fysieke verschijning.

We hebben allemaal gehoord van de term 'mijn schoonheid laten slapen'. Maar wat is de waarheid achter dit gemeenschappelijke geloof en hoe gaan jullie precies aan de slag om schoonheid te krijgen? Blijf lezen en vind 5 eenvoudige manieren om van uw slaap een schoonheidsslaap te maken.

1) Voed je huid

Vlekkerige, saaie of gewoon droge huid  - we zijn er allemaal geweest. Maar wist u dat een slechte huidgezondheid kan worden verergerd door slechte slaapgewoonten?

Nu gebeurt dit meestal niet met ons. Onder normale slaapomstandigheden zorgt ons lichaam voor ons. Het lichaam herstelt zichzelf tijdens de slaap, vandaar de naam herstellende slaap. Om enkele goede voorbeelden te geven, hier is hoe slaap goed kan zijn voor je huid:

Voorkom verslapping van de huid . Bij het slapen maakt de huid nieuw collageen dat voorkomt dat je huid verslapt en zijn natuurlijke elasticiteit verliest.

Gezonde gloed . Je lichaam verhoogt de bloedtoevoer naar je huid tijdens het slapen. Dit geeft uw huid een natuurlijke, gezonde gloed.

Een eenvoudige manier om uw huidverzorging 's nachts te verbeteren, is door een serum of moisturizer toe te voegen. Door simpelweg een serum of moisturizer te gebruiken voor het slapengaan, ondersteunt u het herstellende genezingsproces van het lichaam.

Een van de beste serums om te nemen is een vitamine C-serum . Het verlicht niet alleen de huid, maar het gaat ook tegen acne. Het werkt ook als een antioxidant voor je huid, zodat het helpt om het verouderingsproces te bestrijden.

2) Let goed op je make-up

Het dragen van make-up tijdens je slaap kan je poriën verstoppen en de ademhaling van je huid belemmeren. Dit kan resulteren in een droge huid, acne en de verdieping van rimpels.

Dus ik denk dat je al kunt zien wat ik probeer over te brengen.

Neem de tijd om je make-up te verwijderen voordat je naar bed gaat! Voeg het toe aan je bedtijdritueel.

Maar ik begrijp het. Er zijn enkele dagen dat je misschien niet de tijd hebt of je bent gewoon uit energie om dit te doen.

Houd wat gezichtsdoekjes naast je bed

Nou, je hebt geluk vandaag. Door simpelweg een aantal hoogwaardige gezichtsdoekjes naast je bed te houden voor een snelle opruiming. De reinigingsdoekjes reinigen het grootste deel van je make-up en verminderen daarmee de meeste schade.

>> Meer lezen: wetenschappers bevestigen dat schoonheidsslaap echt is

3) Verander uw kussenslopen een keer per week

Waarom zou u één keer per week uw hoofdkussens moeten verwisselen?

Afgezien van de algemene hygiëne, is een van de belangrijkste redenen om de huisstofmijtenpopulatie die op uw kussensloop leeft te verwijderen.

Ja veel mensen hebben over huisstofmijten gehoord. Maar wist u dat ongeveer 84% van de huizen een huisstofmijtpopulatie bevat? En de controle krijgen over je huisstofmijtpopulatie is erg belangrijk. De huisstofmijten zelf zijn vervelend, maar hun afvalproducten kunnen veel problemen voor u veroorzaken.

Huisstofmijten en hun bijproducten kunnen vast komen te zitten in je poriën of ze kunnen zelfs je ademhaling belemmeren. Hierdoor krijg je veel allergische reacties zoals rode ogen, loopneus, acne of moeite met ademhalen.

Door uw kussens één keer per week te wassen, doodt u en verwijdert u de huisstofmijtpopulatie die op uw kussen leeft.

4) Houd je hoofd opgeheven

Probeer in plaats van slechts 1 kussen te slapen op 2 kussens. Als je geen tweede kussen hebt, kun je zeker creatief genoeg zijn om je hoofd hoog te houden. Deze eenvoudige actie kan de manier waarop u zich de volgende dag zult voelen enorm verbeteren .

Voorkomen gezwollen ogen . Als u slaapt / plat op een helder oppervlak ligt, kunt u de volgende ochtend met gezwollen ogen wakker worden. Niet de beste manier om de dag te beginnen als je het mij zou vragen.

Maar door simpelweg wat hoogte aan uw slaaproutine toe te voegen, kunt u voorkomen dat vocht onder uw ogen verdwijnt. Door dit te doen voorkomt u dat u wakker wordt met gezwollen ogen.

Sinusitis . Wakker worden met een verstopte neus, hoesten en wat pijn / druk op je gezicht?

Nou, dit kan een teken zijn dat je sinusitis hebt. Geen zorgen. Aangezien u het kunt voorkomen of de symptomen van sinusitis kunt verminderen. Laat de zwaartekracht zijn werk doen en help je je sinussen gemakkelijker uit te putten. Houd gewoon je hoofd hoog tijdens je slaap.

Als dit allemaal niets voor jou heeft gedaan, dan kan dit misschien. Slapen met opgeheven hoofd is in verband gebracht met de mogelijkheid om het snurken te verminderen. Dus als het niet voor jezelf is, doe het dan voor je partner.

5) Slaap met een oogmasker aan

Slapen met een oogmasker heeft het overduidelijke voordeel van het blokkeren van licht en is een must voor iedereen die op reis is.

Maar het is ook handig voor diegenen die rimpels rond de ogen willen voorkomen.

Wat zei je tegen het voorkomen van rimpels? Ja, een oogmasker is een geweldig middel tegen rimpels in het hoofdkussen. Dit zijn de soorten rimpels die je krijgt door je gezicht tegen je kussen te wrijven. Deze wrijving zorgt voor vervelende rimpels waardoor je 's morgens onaantrekkelijke vouwen langs je ogen krijgt.

Een hoogwaardig oogmasker, idealiter gemaakt van zijde, zal dit voorkomen.