Gezondheid

HOE VEILIG EN EFFECTIEF IS UW ZONNEBRANDCRÈME?

istock 546002594 - HOE VEILIG EN EFFECTIEF IS UW ZONNEBRANDCRÈME?

Het is misschien makkelijker dan ooit om zonnebrandmiddel te vinden met de juiste dingen , maar vergeet niet om het etiket te lezen of je zou nog steeds verbrand kunnen worden.

De meeste zonnebrandmiddel die worden verkocht bieden nu breed-spectrum bescherming, zijn waterbestendig en hebben een SPF (zonbeschermingsfactor) van 30 of hoger

Maar meer dan een derde van de zonnefilters schiet tekort. Eenenveertig procent van de zonnefilters voldeed niet aan alle drie de aanbevelingen

Vooral bruiningsproducten en bruiningsproducten ontbraken, aldus de onderzoekers.

In een follow-up van een studie uit 2014 hebben de onderzoekers meer dan 470 zonnebrandmiddelen gecontroleerd die beschikbaar waren op grote apotheekwebsites om te zien of ze voldeden aan de AAD-richtlijnen.

"Zelfs in slechts drie jaar tijd hebben we een vrij indrukwekkende verbetering gezien", zei Dr. Matilda Nicholas, een gecertificeerde dermatoloog bij Duke Health in Durham, NC. "Maar volgens mij is er nog steeds verwarring, gebaseerd op wat mijn patiënten mij vragen. "

De studie vond:

  • Meer dan 8 van de 10 zonnebrandmiddelen die aan twee kettingen worden verkocht, hebben de aanbevolen SPF van 30 of hoger.
  • Meer dan 9 van de 10 gecontroleerde producten bieden bescherming tegen een breed spectrum, wat betekent dat ze zowel UVA (ultraviolet A) als UVB (ultraviolet B) -stralen blokkeren. UVA dringt dieper door de huid en vermoedt dat dit meer huidveroudering veroorzaakt. UVB-stralen zijn de hoofdoorzaak van zonnebrand. Beiden veroorzaken huidkanker, de meest voorkomende vorm van kanker in de Verenigde Staten, bij 1 op de 5 Amerikanen, volgens de Stichting Huidkanker.
  • Meer dan driekwart van de onderzochte zonnefilters is gedurende 40 tot 80 minuten waterbestendig.
  • In totaal heeft ongeveer 70 procent van de producten aan alle drie AAD-aanbevelingen voldaan. Net als bij de studie van 2014 waren de bruinings- en bruiningproducten minder waarschijnlijk.

"We hadden de hypothese dat er niet veel zou zijn veranderd, maar er waren een aantal positieve resultaten en hopelijk zullen we in de goede richting blijven gaan", zei studieovereenstemmende auteur Dr. Ariel Eva Eber, van de Universiteit van Miami Miller School of Medicine .

Ze zei dat de beschikbaarheid van meer producten met breed-spectrumbescherming bijzonder positief was.

"Het is het enige dat een algemene persoon misschien niet zou begrijpen," zei Eber. "Ze horen over SPF en waterbestendigheid, maar als iemand doelloos zomaar zonnebrandcrème van een plank zou halen, zouden ze waarschijnlijk eindigen met een breedspectrumdekking, en dat is bemoedigend."

Alex Webb uit Hillsborough, NC, brengt veel tijd buitenshuis door. Hij wandelt, jaagt en vist en werkt parttime voor een bouwbedrijf. Zoals veel babyboomers, had hij een aantal slechte zonnebrand als kind, wat zijn risico op huidkanker verhoogde. Dus hij probeert voorzichtig te zijn.

"Als ik in de zon lig, breng ik zonnebrandcrème aan, draag ik een hoed met een rand en een zonnebril", zegt Webb, 64. "Ik heb ook een paar SPF-shirts met lange mouwen van dun materiaal voor warm weer. Ik zoek wat schaduw en neem een ​​paraplu mee naar het strand. '

Hij is ook extra voorzichtig aan de kust, bedachtzaam dat de reflectie van water en zand "je sneller brandt".

Dat is een slimme strategie, volgens Nicholas van Duke, die opmerkte dat veel mensen in de war lijken over bescherming tegen de zon. Ze vermoedt dat het komt omdat er zoveel verschillende zonneschermen zijn - van lotions tot schuimen tot sprays.

Haar aanbeveling nr. 1: Zoek naar een product dat zinkoxide bevat.

Hetzelfde ingrediënt in luiercrèmes, zinkoxide blokkeert zowel UVA- als UVB-stralen, zei Nicholas. Voor kinderen en volwassenen die veel zweten of zwemmen, zijn zinkoxidesticks gemakkelijk te gebruiken. Producten die titaniumdioxide bevatten, zijn ook effectieve sunblockers, voegde ze eraan toe.

"Als je kiest voor zinkoxide 30 SPF of hoger, zou het behoorlijk moeilijk zijn om fout te gaan, maar ik herinner mijn patiënten eraan dat zonnebrandcrème niet werkt als je het niet gebruikt," zei Nicholas.

En, voegde ze eraan toe, wees niet gierig. De meeste mensen gebruiken te weinig product. Een glob van golfbalformaat biedt de meesten dekking van kop tot teen en moet om de twee uur opnieuw worden aangebracht.

Als u veel zwemt of zwemt, moet u om de 40 tot 80 minuten opnieuw aanbrengen zoals aangegeven op het etiket. Producten die zijn ontworpen voor een natte huid kunnen worden ingesmeerd zonder af te trekken, en verschillende formules hebben verschillende gevoel, zei Nicholas. Kies er een die een goede bescherming biedt en waar u zin ​​in hebt.

Wees op uw hoede voor zogenaamde "natuurlijke" producten met kruideningrediënten, adviseerde en vergelijk productlabels. Producten die op de markt worden gebracht voor zuigelingen, hebben vaak dezelfde ingrediënten als andere, maar kunnen meer kosten.

De veiligste strategie is ook de goedkoopste.

"Het is moeilijk voor mensen om dit te horen, maar soms is het gewoon het beste om schaduw te zoeken in het midden van de dag," zei Nicholas. "In de zomer is het echt een uitdaging om jezelf volledig te beschermen."

De studie werd gepubliceerd als een brief in het augustusnummer van het Journal of the American Academy of Dermatology .