Lichaam

HOE VERMENIGVULDIGEN VIRUSSEN ZICH ?

hoe reproduceren virussen?

De belangrijkste missie van virussen is reproduceren. Ze kunnen dit echter niet alleen. Ze hebben een gastheer nodig. In dit artikel zullen we de vraag beantwoorden: hoe reproduceren virussen? Laten we beginnen.

Wat is een virus?

avocado and quinoa salad with chia seeds - HOE VERMENIGVULDIGEN VIRUSSEN ZICH ?Een virus is een infectieus agens waarvoor een gastheercel / organisme moet worden vermenigvuldigd. Ze kunnen dit in zowel planten als dieren doen. Het was in 1898 dat het eerste virus werd ontdekt.

Sinds die tijd zijn er nog duizenden geïdentificeerd, hoewel wetenschappers geloven dat er miljoenen zijn.

Ze bestaan ​​in vrijwel elk type ecosysteem op de planeet en vormen een centraal aandachtspunt in de studie van de microbiologie.

Conclusie : virussen kunnen zich niet reproduceren zonder een gastheercel. Ze kunnen zich vermenigvuldigen in planten en dieren.

De Lytic-cyclus

Lytic - HOE VERMENIGVULDIGEN VIRUSSEN ZICH ?De lytische cyclus vindt plaats telkens wanneer het virus zich aan de gastheercel heeft gehecht en begonnen is zijn DNA in de cel te injecteren.

Vanaf hier begint de gastheercel kopieën van het DNA van het virus te maken . Dit DNA wordt uiteindelijk samengevoegd tot een nieuw virus.

Uiteindelijk verzamelt de gastheercel zoveel nieuwe virussen dat het barst, waardoor de cel dood gaat.

De virussen verspreiden zich vervolgens naar andere cellen waar ze het proces herhalen. Dit is de belangrijkste manier om virussen te reproduceren.

Conclusie : in de lytische cyclus maakt het virus gebruik van de eigen DNA-maakmachine van de cel om meer van zichzelf te produceren.

De lysogene cyclus

Lysogenic 1 - HOE VERMENIGVULDIGEN VIRUSSEN ZICH ?De lysogene cyclus is een beetje anders. In plaats van een gastheercel te vinden en meteen te repliceren, wacht hij. Dit is het geval met virussen zoals HIV of herpes.

Ze gaan de gastheercel binnen en blijven daar vele jaren verborgen. Gedurende deze tijd zal de cel geen symptomen vertonen van besmetting en normaal functioneren.

Uiteindelijk wordt het virale DNA “geactiveerd” en begint het virus zich te vermenigvuldigen. Net als de lytische cyclus heeft dit tot gevolg dat de gastheercel scheurt door de opeenhoping van te veel virussen.

Kort gezegd : in de lysogene cyclus kan het virale DNA vele jaren inactief blijven in de cel voordat het virus uiteindelijk besluit zich te vermenigvuldigen.

Technisch gezien virussen niet “reproduceren”

Bij het leren over hoe virussen zich reproduceren, is het belangrijk om de terminologie goed te krijgen.

Technisch gezien “reproduceren” ze niet. Een meer accurate manier om dit te zeggen is dat ze de gastheercel “recruteren” om meer van het virus te maken.

Het virus levert eenvoudigweg de blauwdruk en gebruikt vervolgens de DNA-maakmachine van de cel om meer van zichzelf te maken. Eerder dan te zeggen reproduceren, is het beter om te zeggen dat de virussen “vermenigvuldigen”.

Conclusie : Technisch gezien reproduceren virussen zich niet. In plaats daarvan is het juister om te zeggen dat ze zich vermenigvuldigen met behulp van de machines van de gastheercel.