Slaap & Dromen

HOEVEEL DROOM SOORTEN ZIJN ER? EN WELKE ZIJN DAT DE 6 VERSCHILLENDE SOORTEN DROMEN – DE 6 DROOM STATEN

Dromen zijn een gecompliceerd bedrijf. Velen van ons herinneren onze dromen nooit, terwijl sommigen van ons alleen maar snapshots kunnen onthouden van de dromen die we hebben meegemaakt terwijl we diep slapen. Laten we naar alle dromende staten kijken:

Het komt zelden voor dat een persoon zich precies kan herinneren wat er in hun dromen is gebeurd, en dat komt allemaal door de veranderde hersentoestand waarin we ons bevinden als we weg dromen. Het punt is, onze dromen zijn enorm belangrijk. Veel wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het begrijpen van onze dromen cruciaal is voor het begrijpen van het menselijk bewustzijn.

LIJST VAN ALLE VERSCHILLENDE DROOM SOORTEN

Voordat we werkelijk onze dromen kunnen begrijpen, moeten we eerst nadenken over de verschillende soorten dromen die een mens kan hebben. Vandaag zullen we de vijf belangrijkste verschillende droomstaten die mensen normaal ervaren, uitleggen.

1: Dagdromen

Een dagdroom is niet zoals een normale droom, omdat het kan gebeuren wanneer je wakker bent, maar merk dat je in een veranderde bewustzijnsstaat terechtkomt. Wist u dat studies hebben aangetoond dat de gemiddelde persoon elke dag 70-120 minuten dagdroomt? Dat is een groot deel van onze tijd doorgebracht in de wereld van dagdromen!

Daydreaming state - HOEVEEL DROOM SOORTEN ZIJN ER?  EN WELKE ZIJN DAT DE 6 VERSCHILLENDE SOORTEN DROMEN  - DE 6 DROOM STATEN

Wanneer we dagdromen, beginnen we ons te scheiden van wat er om ons heen gebeurt. Heb je ooit gemerkt dat je naar een saaie les op school luisterde of midden in een zakelijke bijeenkomst zat waar de spreker gewoon dreunde? Wat is er gebeurd?

Je bent waarschijnlijk begonnen te dagdromen. We dagdromen vaak door pure verveling, veroorzaakt door sensorische deprivatie. Als mensen zijn we in het bezit van een enorm krachtige kracht - het menselijk brein. Wanneer dat brein onderbenut is, zijn we vaak erg ongelukkig en onze dagdromen zijn er om de pijn van die verveling die we ervaren te verzachten.

Vaak beginnen onze dagdromen met één krachtige gedachte, of dat iets is dat we graag zouden willen of het herinneren van een herinnering uit ons verleden. Vanaf dat moment begint onze geest te dwalen in een wereld van semi-bewustzijn.

Hoe langer een dagdroom mag duren, hoe intenser het wordt. Van dagdromen kan gezegd worden dat het vrij gelijkaardig is aan lucide dromen omdat het een soort droom is die mensen kunnen ervaren terwijl ze halfwaakt. Het kan ook worden gecontroleerd, omdat veel dagdromen beginnen met ons aan een bepaald ding te denken, dus het is ons eigen brein dat de dagdroom schopt!

2: Normale dromen

Wat we 'normale dromen' zullen noemen, zijn de typen dromen die mensen normaal zullen genieten terwijl ze in een diepe slaap verkeren. Deze dromen kunnen niet worden beheerst door de persoon die ze ervaart, in plaats daarvan is het alsof we een toeschouwer zijn, kijkend naar de gebeurtenissen van de dromen die zich voor onze ogen ontvouwen.

Normale dromen staan ​​in volledig contrast met de zeer opwindende wereld van lucide dromen, waar we in staat zijn om te controleren wat er in de droom gebeurt en echt de leiding nemen over de fantasiewereld waarin we ons bevinden.

Dromen zijn essentieel voor ons voortbestaan ​​als menselijke wezens. Als we niet zouden dromen, zouden we uiteindelijk sterven. De langste en meest levendige dromen vinden plaats gedurende een periode van REM-slaap, die normaal gesproken midden in de slaap van onze nacht plaatsvindt. De typische mens ervaart elke nacht ten minste 100 minuten dromen - we durven te wedden dat u zich daar niet veel over kunt herinneren!

3: Lucid Dreams

Lucide dromen zijn ongelooflijk opwindend verschijnsel waarbij een mens wakker en alert kan zijn, maar nog steeds droomt. Dit stelt ons in staat om de droom te beheersen en daarom de droom waar te maken die we willen. Dus stel je eens de mogelijkheden voor die lucide dromen voorstellen!

Als we een lucide droom hebben, kunnen we onze wildste fantasieën waarmaken. We kunnen alles doen, van wandelen op de maan tot vliegen als een vogel ! We kunnen zelfs tijd doorbrengen met het uitvoeren van ongelooflijk gevaarlijke activiteiten die we veel te bang zouden zijn om in de echte wereld te proberen, want als je droomt, is het gevaar niet echt - je bent veilig opgeborgen in bed!

Lucid dreaming state - HOEVEEL DROOM SOORTEN ZIJN ER?  EN WELKE ZIJN DAT DE 6 VERSCHILLENDE SOORTEN DROMEN  - DE 6 DROOM STATEN

Lucide dromen zijn meestal rijk meeslepend, waardoor mensen prachtige werelden kunnen ervaren die gewoon maar doorgaan. Het zijn absoluut de beste soorten dromen die een persoon kan hebben, dus het is de moeite waard om er meer over te leren als je het potentieel van je eigen zelfbewustzijn wilt maximaliseren. Als je dat zou doen (en we kunnen het je niet kwalijk nemen!)

4: False Awakenings

Valse ontwaken is niet jouw typische droomervaring, maar veel mensen hebben dit meerdere keren in hun leven meegemaakt. Het is wanneer je merkt dat je snel in slaap bent, je wakker wordt, je begint met je dagelijkse bezigheden en het plotseling (BAM!) Je beseft ... Ik slaap nog steeds! Eigenlijk was je helemaal niet wakker geworden, je was de hele tijd diep in slaap geweest. Het was natuurlijk een valse ontwaking.

Het vreemde aan valse ontwaken is dat je hersenen altijd exact de kamer zullen nabootsen waarin je toevallig in slaap viel. Het kan zelfs gebeuren op vreemde plekken waar je normaal niet in slaapt, bijvoorbeeld in een hotelkamer.

Meestal als dit gebeurt, hebben we absoluut geen manier om te weten dat de droom geen echt leven is. Er is geen manier om een realiteitscheck uit te voeren . Dus, het neemt ons altijd bij complete verrassing, en dat kan een beetje zenuwslopend zijn! Soms zal een voor de hand liggende aanwijzing het spel echter weggeven.

Bijvoorbeeld, als in de droom je partner er 10 jaar ouder of jonger uitziet dan je weet zijn ze dat ook. Of als dingen in je kamer niet lijken te voldoen aan de wetten van de zwaartekracht.

Lucide dromen en valse ontwaken zijn vrij nauw met elkaar verbonden, dus als je merkt dat je regelmatig valse ontwaken ervaart, zou je moeten proberen werkelijkheidscontroles te maken terwijl je droomt. Op die manier zul je merken dat je gemakkelijk in een lucide droom verdwijnt en de leiding neemt over de situatie.

5: Nachtmerries

We hebben allemaal wel eens nachtmerries gehad. Sommige mensen merken dat ze heel vaak nachtmerries ervaren en kunnen erg gestoord worden door het fenomeen. Als we een nachtmerrie hebben, bevinden we ons middenin een droom die een zeer angstaanjagende wending heeft gekregen. Soms weten we zelfs dat we in een nachtmerrie zijn, maar we zullen het niet kunnen stoppen en wakker worden.

Nightmare state - HOEVEEL DROOM SOORTEN ZIJN ER?  EN WELKE ZIJN DAT DE 6 VERSCHILLENDE SOORTEN DROMEN  - DE 6 DROOM STATEN

Veel mensen ervaren nachtmerries die erg levendig zijn, en kunnen wakker worden in koud zweet en een gevoel van echte angst. Een veel voorkomende nachtmerrie is een gevoel van achtervolgd worden, wat volgens evolutionisten teruggaat tot onze gemeenschappelijke angst om opgejaagd te worden.

Soms hebben nachtmerries geen waarneembare oorzaak, maar ze kunnen ook worden veroorzaakt door zaken als ziekte, drugs, alcohol of periodes van intense mentale stress.

Als je een vreselijke nachtmerrie hebt, kan het soms leiden tot een schok in een lucide droomstaat (of een lucide nachtmerrie ). Heb je je ooit zo doodsbang gevoeld in een droom dat je jezelf hebt gesmeekt om wakker te worden? Je hebt misschien zelfs tegen jezelf geroepen in je droom om wakker te worden?

Dat is een lucide droom die begint! Het enige dat u vanaf dat moment hoeft te doen, is de droom te beheersen en u kunt alles wat u in uw nachtmerrie beangstigt, overwinnen en de ervaring in iets heel aangenamer maken. Probeer het de volgende keer dat je een nachtmerrie hebt en je zult zien wat we bedoelen.

HOEVEEL DROOM SOORTEN ZIJN ER? EN WELKE ZIJN DAT DE 6 VERSCHILLENDE SOORTEN DROMEN - DE 6 DROOM STATEN