Lichaam

HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

01 123 326x236 - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

10 GEWELDIGE VOORDELEN VAN HONING VOOR HAAR EN HUID

We gebruiken honing vaak als een volledig natuurlijke zoetstof voor onze thee , pannenkoeken, salades en smoothies . Het eten van honing is goed voor onze gezondheid omdat het de energie kan verhogen, bloedsuiker kan reguleren, slapeloosheid kan tegengaan, gewichtsverlies kan helpen en de spijsvertering kan verbeteren, om maar een paar te noemen.

Naast het gebruik van de vele gezondheidsvoordelen, is honing ook ideaal voor schoonheidsdoeleinden . Gevuld met een stevige stoot antiseptische, antibacteriële, antioxiderende, ontstekingsremmende en vochtinbrengende eigenschappen, kan honing op vele manieren je huid en haar verbeteren .

Of u nu op zoek bent naar een goedkope en gemakkelijke oplossing voor het looien, verdroogde lokken, acne of roos, ongekookte honing is een geweldige natuurlijke oplossing voor de meeste dagelijkse schoonheidsgerelateerde problemen.
Hier zijn de 10 geweldige voordelen van honing voor haar en huid.

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

betaal - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

1. Fades littekens

Littekens van elke grootte of vorm zijn lelijk om naar te kijken. Als het litteken zich op een zichtbaar lichaamsdeel bevindt, zullen veel mensen op zoek gaan naar manieren om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Hoewel littekens moeilijk te behandelen zijn, kun je honing gebruiken om ze lichter te maken en hun uiterlijk te minimaliseren.

Honing verhoogt het herstel en de celregeneratie en helpt poriën en huidcellen te doen herleven. Elk van deze factoren werkt samen om markeringen te vervagen.

 1. Meng gelijke hoeveelheden honing en extra vierge kokosnoot of essentiële olijfolie.
 2. Masseer de blend op het littekengebied met een cirkelvormige beweging gedurende één tot twee minuten.
 3. Doe een warm washandje over de regio en laat het op zijn plaats totdat het afkoelt.
 4. Veeg het gebied schoon met een watje.
 5. Herhaal tweemaal daags.

2. Behandelt psoriasis

Psoriasis is een auto-immuunziekte die de huidcellen aantast. Het veroorzaakt roodheid, blaren, jeuk en zelfs laesies. Hoewel honing deze ziekte niet kan behandelen, kan het de huid kalmeren, ontstekingen verminderen en de beschadigde huid beschermen tegen besmetting.

Het helpt om de droogheid te verminderen, te patchen en weg te schillen van je huid.

Een in 2003 gepubliceerd onderzoek in Complementary Therapies in Medication evalueert dat actuele software van een volledig natuurlijke honing, bijenwas en essentiële olijfolie-mengsel van vergelijkbare hoeveelheden nuttig is bij het behandelen van psoriasis vulgaris en dermatitis.

 1. Doe 1 theelepel honing, olijfolie en bijenwas in een magnetronbestendige kom.
 2. Verwarm het mengsel in de magnetron tot het bijenwas smelt.
 3. Roer het mengsel en laat het afkoelen.
 4. Breng het meerdere malen per dag op het aangetaste gebied aan als een lotion.

Voorkom voorlopig krabben en plukken bij de laesies.

3. Geneest kleine snijwonden en wonden

Honing wordt ook gebruikt om kleine slashes en wonden te verzorgen, omdat het een zeer effectieve kiemmoordenaar is. Het kan helpen om vocht uit het getroffen gebied te trekken om de uithardingstijd te verlengen. Het stopt zelfs de groei van micro-organismen en vermindert het risico op infectie.

Een 2013 studie gepubliceerd in de Cochrane Database of Systematic Reviews merkt op dat honing effectief is als een actuele behandeling voor acute wonden. Het is echter niet zo effectief voor de behandeling van chronische wonden, zoals huidzweren en geïnfecteerde chirurgische wonden.

Gebruik alleen hoogwaardige Manuka-honing voor het behandelen van minimale wonden en wonden.

 1. Verspreid een dikke laag Manukahoning op het beïnvloede gebied.
 2. Leg er een paar uur een verband overheen.
 3. Verwijder het verband en maak het gebied schoon met een vochtige doek.
 4. Herhaal opnieuw als nodig.

4. Bestrijdt acne

Acne ontstaat dankzij overmatige afgifte van essentiële olie en ingesloten vuil vermengd met essentiële olie in de poriën van je huid waardoor bacteriën een gunstig oppervlak krijgen.

Omdat honing een volledig natuurlijk antibioticum en ontstekingsremmend middel is, kan het de symptomen van acne verminderen en de infectie stoppen.

Het helpt ook om je huidlaag gehydrateerd en gloeiend te houden, vanwege de uitstekende voeding erin.

 • Breng ruwe honing aan op je acne en je huid eromheen. Laat het 30 minuten staan ​​en spoel het vervolgens af met lauw water. Herhaal 2 of 3 3 keer per dag.
 • U kunt ook 1 eetlepel honing en ½ theelepel kaneelpoeder grondig mengen. Breng het aan op het door acne aangetaste gebied. Laat het een kwartiertje zitten en was het dan goed af met lauw tot warm water. Herhaal een of twee keer per dag.
Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

betaal - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

5. Vertraagt ​​veroudering van de huid

Als een goede manier om antioxidanten te verkrijgen, verdedigt honing je huid tegen celbeschadiging dankzij vrije radicalen. Vrije radicalen versnellen ouder worden en kunnen doneren aan lijnen en rimpels, fijne lijntjes, kraaienpootjes en zelfs verzakkende opperhuid.

Het helpt ook om je huid goed gehydrateerd te houden, een van de geheimen aan de achterkant van de gloeiende en jeugdige huid.

 • Meng zorgvuldig gelijke hoeveelheden rauwe honing en vers citroensap. Breng het aan op uw gezicht en halsgebied. Laat het op zichzelf drogen en spoel het vervolgens af met lauw water. Gebruik deze anti-verouderende poriën en huidbehandeling één of twee keer per week.
 • U kunt ook 2 eetlepels rauwe honing en avocado-pulp grondig mengen. Gebruik uw vingertoppen en geef dit masker door aan die persoon en keel. Laat het minstens dertig minuten inwerken en spoel het daarna af met lauw drinkwater. Gebruik dit gezichtsmasker één keer per week.

6. stopt haaruitval

Degenen die zich zorgen maken over het dunner worden van haar kunnen honing proberen om kaalheid te voorkomen . Ze hebben antioxiderende en kiemdodende en fungicide eigenschappen die haarverlies verminderen en de haargroei stimuleren .

Het kan ook roos bestrijden, een van de redenen achter haarverlies .

 • Meng gezamenlijk 1 eetlepel honing en elk uiensap. Masseer je hoofdhuid en haarwortels met deze combinatie. Wacht 30 minuten en shampoo dan zoals gebruikelijk. Gebruik deze behandeling twee keer per week.
 • U kunt ook een haarmasker maken met gelijke hoeveelheden honing en yoghurt. Gebruik het op je vochtige haar. Wacht ongeveer 30 tot 40 minuten, daarna haar haar shampoo. Gebruik deze haarverdunnende behandeling twee of drie keer per week.

7. Verzacht gekloofde lippen

Zachte en soepele lippen vergroten je schoonheid, en honing is een fantastisch ingrediënt om uitgedroogde en gesprongen lippen te voorkomen of te behandelen.

Het vochtinbrengend vermogen van honing kan helpen om het verloren vocht in je lipgebied te herstellen om pijnlijke scheuren te voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op infecties door beschadigde lippen.

 • Gebruik je vinger, breng een paar keer per dag honing op je lippen aan, als een lippenbalsem.
 • Maak ook een lip scrub met suiker en honing in de verhouding van 2: 1. Meng de ingrediënten goed en gebruik het om je lippen voorzichtig een paar minuten te schrobben. Hiermee worden dode huidcellen verwijderd. Gebruik deze lip scrub eenmaal per week om te genieten van schilfervrije lippen.

Voorlopig, vermijd het likken van je lippen als speeksel je lippen uitdroogt. Vergeet ook niet om gehydrateerd te blijven door veel vloeistoffen in te nemen.

8. Maakt Hands zacht

Droge en harde handen zijn een veel voorkomend probleem dat met honing kan worden opgelost. Het bevat vochtinbrengende eigenschappen die vocht helpen vasthouden om de handen extra soepel en glad te houden.

Bovendien kan het helpen om schade door vrije radicalen te bestrijden om te voorkomen dat ouderdomsvignetten in je handen verschijnen.

 • Wrijf wat honing over je handen en wacht 10 tot 15 minuten. Neem vervolgens uw douche of bad. Als u klaar bent, brengt u een milde vochtinbrengende crème aan op uw handen. Herhaal dagelijks om te genieten van zachte handen.
 • Een andere optie is om gelijke hoeveelheden honing en glycerine te combineren. Breng het op uw handen aan en laat het op zichzelf drogen. Was het af met lauw water. Doe dit één keer per dag.
Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

betaal - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

9. Behandelt kleine brandwonden

U kunt honing gebruiken om lichte of eerste graads brandwonden te behandelen die worden gekenmerkt door roodheid en die alleen de buitenste laag van de huid aantasten.

Vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen vermindert honing snel de zwelling, helpt infecties voorkomen en verbetert de algehele genezing. Bovendien vermindert het de kans op het ontwikkelen van littekens.

 1. Verspreid de rauwe honing op het gaasverband.
 2. Leg het op de gebrande opperhuid.
 3. Verander het verband drie of vier keer per dag.
 4. Herhaal voordat het afbranden is genezen.

10. Bestrijdt droog of beschadigd haar

Honing bevat mineralen en vitamines die het beste zijn voor mooi haar, en werkt ook als een bevochtiger om vocht vast te houden. Daarom is het effectief voor het omgaan met droog en beschadigd haar .

Het kan zelfs een jeukende hoofdhuid kalmeren en uw haar verzorgen zodat het weer schoon en zacht is.

 1. Meng ½ kopje rauwe, biologische en natuurlijke honing en ¼ glas extra-vergine essentiële olijfolie in een schaal.
 2. Verwarm deze mix in de magnetron voor een paar seconden.
 3. Gebruik het op je hoofd en werk het aan de uiteinden van mooi haar.
 4. Laat het 10 tot 20 minuten zitten.
 5. Was mooi haar met een milde shampoo.
 6. Blijf deze behandeling twee keer per week doen totdat u tevreden bent met het resultaat.

We gebruiken honing vaak als een volledig natuurlijke zoetstof voor onze thee , pannenkoeken, salades en smoothies . Het eten van honing is goed voor onze gezondheid omdat het de energie kan verhogen, bloedsuiker kan reguleren, slapeloosheid kan tegengaan, gewichtsverlies kan helpen en de spijsvertering kan verbeteren, om maar een paar te noemen.

Naast het gebruik van de vele gezondheidsvoordelen, is honing ook ideaal voor schoonheidsdoeleinden . Gevuld met een stevige stoot antiseptische, antibacteriële, antioxiderende, ontstekingsremmende en vochtinbrengende eigenschappen, kan honing op vele manieren je huid en haar verbeteren

10 GEWELDIGE VOORDELEN VAN HONING VOOR HAAR EN HUID

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID

betaal - HONING 10 GEWELDIGE VOORDELEN VOOR HAAR EN HUID