Groente en Fruit

KNOFLOOK: GENEESKRACHTIGE EN GEZONDE EIGENSCHAPPEN TEGEN KWALEN EN ZIEKTE

Knoflook: bewezen gezondheidsvoordelen

bulbs and bowl of garlic - KNOFLOOK: GENEESKRACHTIGE EN GEZONDE EIGENSCHAPPEN TEGEN KWALEN EN ZIEKTE

 
Knoflook ( Allium sativum ), wordt veel gebruikt als smaakstof bij het koken, maar het is ook gebruikt als medicijn in de antieke en moderne geschiedenis; het is genomen om een ​​breed scala van aandoeningen en ziekten te voorkomen en te behandelen.

Knoflook behoort tot het geslacht  Allium  en is nauw verwant aan de ui , rakkyo (een ui die in Azië wordt gevonden), lente-ui, bieslook, prei en sjalot. Het wordt al duizenden jaren door mensen gebruikt en werd in het Oude Egypte gebruikt voor zowel culinaire doeleinden als de gezondheids- en therapeutische voordelen ervan.

 

Er zijn veel medicinale beweringen over knoflook.

Dit artikel gaat in op de potentiële gezondheidsvoordelen van knoflook en bestrijkt elk onderzoek dat de claims ondersteunt.

Inhoud van dit artikel:

  1. Knoflook voor voedsel en medicijnen - een korte geschiedenis
  2. Knoflook wordt tegenwoordig veel gebruikt voor zijn therapeutische eigenschappen
  3. Gezondheidsvoordelen van knoflook - wetenschappelijke studies
Snelle feiten over knoflook
  • In veel landen wordt knoflook al eeuwenlang medicinaal gebruikt.
  • Knoflook kan een aantal voordelen voor de gezondheid hebben, zowel rauw als gekookt.
  • Het kan aanzienlijke antibiotische eigenschappen hebben.

 

Knoflook voor voedsel en medicijnen - een korte geschiedenis

Knoflook wordt al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt. Verslagen duiden erop dat knoflook in gebruik was toen de Gizeh-piramides werden gebouwd, ongeveer 5.000 jaar geleden.

Richard S. Rivlin schreef in het  Journal of Nutrition  dat de oude Griekse arts Hippocrates (omstreeks 460-370 voor Christus), tegenwoordig bekend als "de vader van de westerse geneeskunde", knoflook schreef voor een breed scala van aandoeningen en ziektes. Hippocrates bevorderde het gebruik van knoflook voor de behandeling van ademhalingsproblemen, parasieten, slechte spijsvertering en vermoeidheid.

De oorspronkelijke Olympische atleten in het oude Griekenland kregen knoflook - mogelijk het vroegste voorbeeld van "prestatieverhogende" middelen die worden gebruikt in de sport.

Van het oude Egypte, knoflook verspreid tot de geavanceerde oude beschavingen van de Indus-vallei (Pakistan en West-India vandaag). Vanaf daar is het op weg naar China.

Volgens experts van Kew Gardens, het koninklijke botanische excellentiecentrum van Engeland, waardeerden de mensen in het oude India de therapeutische eigenschappen van knoflook en dachten dat het ook een afrodisiacum was. De hogere klassen vermeden knoflook omdat ze een sterke geur verachtten, terwijl monniken, "... weduwen, adolescenten en degenen die een gelofte hadden afgelegd of vastten, geen knoflook konden eten vanwege de stimulerende werking ervan."

Door de geschiedenis heen in het Midden-Oosten, Oost-Azië, en Nepal, is knoflook is gebruikt voor de behandeling van bronchitis, hypertensie ( hoge bloeddruk ), TB ( tuberculose ), leveraandoeningen, dysenterie, winderigheid, koliek, wormen, reuma, diabetes, en koortsen.

De Fransen, Spanjaarden en Portugezen introduceerden knoflook in de Nieuwe Wereld.

 

Knoflook wordt tegenwoordig veel gebruikt voor zijn therapeutische eigenschappen

Momenteel wordt knoflook veel gebruikt voor verschillende aandoeningen die verband houden met het bloedsysteem en het hart, waaronder atherosclerose (verharding van de slagaders), hoog cholesterolgehalte, hartaanval, coronaire hartziekte en hypertensie.

Knoflook wordt ook vandaag de dag gebruikt door sommige mensen voor de preventie van long kanker , prostaatkanker, borstkanker, maagkanker, rectale kanker, en darmkanker.

Het is belangrijk om toe te voegen dat slechts enkele van deze toepassingen worden ondersteund door onderzoek.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift  Food and Chemical Toxicology  waarschuwde dat kortdurend verwarmen de ontstekingsremmende effecten van verse rauwe knoflookextracten vermindert. Dit kan een probleem zijn voor sommige mensen die de smaak en / of geur van verse knoflook niet lekker vinden of kunnen verdragen.

 

Gezondheidsvoordelen van knoflook - wetenschappelijke studies

Hieronder zijn voorbeelden van enkele wetenschappelijke studies gepubliceerd in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften over de therapeutische voordelen (of niet) van knoflook.

Longkankerrisico

Mensen die rauwe knoflook ten minste twee keer per week aten tijdens de 7-jarige onderzoeksperiode, hadden een 44 procent lager risico op het ontwikkelen van longkanker , volgens een onderzoek in het Jiangsu Provincial Center for Disease Control and Prevention in China.

De onderzoekers, die hun studie in het tijdschrift  Cancer Prevention Research publiceerden, voerden face-to-face interviews met 1.424 longkankerpatiënten en 4.543 gezonde personen. Ze werden gevraagd naar hun dieet en levensstijl, waaronder vragen over roken en hoe vaak ze knoflook aten.

De auteurs van het onderzoek schreven: "Een beschermende associatie tussen inname van rauwe knoflook en longkanker is waargenomen met een dosis-responspatroon, wat suggereert dat knoflook mogelijk als een chemopreventief middel voor longkanker kan dienen."

Hersenkanker

Organische zwavelverbindingen gevonden in knoflook zijn geïdentificeerd als effectief in het vernietigen van de cellen in glioblastomas , een type dodelijke hersentumor.

Wetenschappers van de Medical University of South Carolina meldden in het tijdschrift  Cancer  dat drie zuivere organo-zwavelverbindingen uit knoflook - DAS, DADS en DATS - "werkzaamheid in het uitroeien van hersenkankercellen vertoonden, maar dat DATS het meest effectief bleken te zijn."

Co-auteur, Ray Swapan, Ph.D., zei: "Dit onderzoek belicht de grote belofte van planten-afkomstige verbindingen als natuurlijke geneeskunde voor het beheersen van de kwaadaardige groei van menselijke hersentumorcellen . Meer studies zijn nodig in diermodellen van hersentumoren vóór toepassing van deze therapeutische strategie op hersentumorpatiënten. "

Heup artrose

Vrouwen met een dieet rijk aan alliumgroenten hadden lagere niveaus van artrose , een team aan King's College London en de Universiteit van East Anglia, beide in Engeland, meldden in het tijdschrift  BMC Musculoskeletal Disorders . Voorbeelden van alliumgroenten zijn knoflook, prei, sjalotten, uien en rakkyo.

De auteurs van het onderzoek zeiden dat hun bevindingen niet alleen de mogelijke impact van het dieet op de artrose-uitkomsten benadrukten, maar ook het potentieel aantoonden voor het gebruik van verbindingen die in knoflook bestaan ​​om behandelingen voor de aandoening te ontwikkelen.

De langetermijnstudie, waarbij meer dan 1.000 gezonde tweelingen van vrouwen betrokken waren, vond dat diegenen wiens voedingsgewoonten veel fruit en groente bevatten, "met name alliums zoals knoflook," minder tekenen van vroege osteoartritis in het heupgewricht hadden.

Potentieel een krachtig antibioticum

Diallyl sulfide, een samenstelling in knoflook, was 100 keer effectiever dan twee populaire antibiotica in de bestrijding van de  Campylobacter-  bacterie, volgens een studie gepubliceerd in het  Journal of Antimicrobial Chemotherapy .

De Campylobacter-bacterie is een van de meest voorkomende oorzaken van darminfecties.

Senior auteur, Dr. Xiaonan Lu, van de Washington State University, zei: "Dit werk is heel opwindend voor mij omdat het laat zien dat dit middel de potentie heeft om ziekteverwekkende bacteriën in het milieu en in onze voedselvoorziening te verminderen."

Hartbescherming

Diallyltrisulfide, een bestanddeel van knoflookolie, helpt het hart te beschermen tijdens hartchirurgie en na een hartinfarct , vonden onderzoekers van de Emory University School of Medicine. Ze geloven ook dat diallyltrisulfide kan worden gebruikt als een behandeling voor hartfalen.

Knoflook bevat mogelijk hartbeschermende chemicaliën.

Van waterstofsulfidegas is aangetoond dat het het hart beschermt tegen schade.

Het is echter een vluchtige stof en moeilijk als therapie af te geven.

Daarom besloten de wetenschappers om zich te concentreren op diallyltrisulfide, een component van knoflookolie, als een veiligere manier om de voordelen van waterstofsulfide aan het hart te leveren.

In experimenten met laboratoriummuizen ontdekte het team dat na een hartaanval de muizen die diallyl-sulfide hadden gekregen 61 procent minder hartschade hadden in het risicogebied, vergeleken met de onbehandelde muizen.

In een andere studie, gepubliceerd in het  Journal of Agricultural and Food Chemistry , ontdekten wetenschappers dat knoflookolie diabetespatiënten kan helpen beschermen tegen cardiomyopathie.

Cardiomyopathie is de belangrijkste doodsoorzaak bij diabetespatiënten. Het is een chronische ziekte van het myocard (hartspier), die abnormaal verdikt, vergroot en / of verstijfd is.

Het team voedde diabetische laboratoriumratten, hetzij knoflookolie of maïsolie. Degenen die knoflookolie kregen, hadden significant meer veranderingen in verband met bescherming tegen hartbeschadiging, vergeleken met de dieren die maïsolie hadden gekregen.

De auteurs van de studie schreven: "Kortom, knoflookolie heeft een aanzienlijk potentieel voor het beschermen van harten tegen diabetes-geïnduceerde cardiomyopathie."

Menselijke studies zullen moeten worden uitgevoerd om de resultaten van deze studie te bevestigen.

Hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk

Onderzoekers aan de universiteit van Ankara onderzochten de effecten van supplementatie van knoflookextracten op het bloedlipide (vet) profiel van patiënten met een hoog cholesterolgehalte in het bloed . Hun studie werd gepubliceerd in het  Journal of Nutritional Biochemistry .

De studie betrof 23 vrijwilligers, allemaal met een hoog cholesterol; 13 van hen hadden ook een hoge bloeddruk. Ze waren verdeeld in twee groepen:

  • De normotensieve groep met hoog cholesterolgehalte (normale bloeddruk).
  • De hypertensieve groep met hoog cholesterolgehalte (hoge bloeddruk).

Ze namen supplementen van knoflookextracten gedurende 4 maanden en werden regelmatig gecontroleerd op bloedlipidenparameters, evenals op nier- en leverfunctie.

Aan het einde van de 4 maanden concludeerden de onderzoekers: "Suppletie van knoflookextracten verbetert het lipidenprofiel in het bloed, versterkt het antioxiderende potentieel van bloed en veroorzaakt een significante vermindering van de systolische en diastolische bloeddruk. Het leidt ook tot een afname van het oxidatieniveau. product (MDA) in de bloedmonsters, wat wijst op verminderde oxidatiereacties in het lichaam. "

Met andere woorden, het knoflookextract is een aanvulling op verlaagde hoge cholesterolwaarden en ook bloeddruk bij patiënten met hypertensie . De wetenschappers voegde daaraan toe dat het om een ​​kleine studie ging - er moet meer worden uitgevoerd.

Prostaatkanker

Artsen van de afdeling Urologie, China-Japan Friendship Hospital, Beijing, China, hebben een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen de consumptie van alliumgroente en het risico op prostaatkanker .

Ze verzamelden en analyseerden gepubliceerde studies tot mei 2013 en rapporteerden hun bevindingen in de  Asian Pacific Journal of Cancer Prevention .

De auteurs van de studie concludeerden: "Alliumgroenten, met name de knoflookinname, houden verband met een verminderd risico op prostaatkanker."

Het team merkte ook op dat omdat er niet veel relevante onderzoeken zijn, er verder goed ontworpen prospectieve studies moeten worden uitgevoerd om hun bevindingen te bevestigen.

Door alcohol geïnduceerde leverbeschadiging

Door alcohol veroorzaakte leverbeschadiging wordt veroorzaakt door de langdurige overconsumptie van alcoholische dranken.

Wetenschappers van het Institute of Toxicology, School of Public Health, Shandong University, China, wilden bepalen of diallyldisulfide (DADS), een knoflook-afgeleide organozwavelverbinding, beschermende effecten kan hebben tegen door ethanol geïnduceerde oxidatieve stress.

Hun onderzoek werd gepubliceerd in  Biochimica et Biophysica Acta .

De onderzoekers concludeerden dat DADS kan helpen beschermen tegen ethanolgeïnduceerde leverbeschadiging.

Vroegtijdige (voortijdige) bevalling

Microbiële infecties tijdens de zwangerschap verhogen het risico van vroeggeboorte van een vrouw. Wetenschappers van de Afdeling Epidemiologie, het Noorse Instituut voor Volksgezondheid, hebben onderzocht welke invloed voedingsmiddelen kunnen hebben op antimicrobiële infecties en vroegtijdige leveringsrisico's.

De studie en de bevindingen werden gepubliceerd in de  Journal of Nutrition .

Ronny Myhre en collega's concentreerden zich op de effecten van Alliums en gedroogd fruit, omdat een literatuuronderzoek had uitgewezen dat deze twee voedingsmiddelen de grootste belofte inhouden voor het verminderen van vroegtijdige leveringsrisico's.

Het team onderzocht de inname van gedroogd fruit en Alliums bij 18.888 vrouwen in het Noorse moeder- en kindcohort, van wie 5 procent (950) spontane PTD onderging (vroegtijdige bevalling).

De auteurs van de studie concludeerden: "Inname van voedsel met antimicrobiële en prebiotische verbindingen kan van belang zijn om het risico op spontane PTD te verminderen, met name knoflook was geassocieerd met een algemeen lager risico op spontane PTD."

Knoflook en verkoudheid

Een team van onderzoekers van St. Joseph Family Medicine Residency, Indiana, voerde een studie uit met de titel "Behandeling van de verkoudheid bij kinderen en volwassenen", gepubliceerd in  American Family Physician .

Zij rapporteerden dat "profylactisch gebruik van knoflook de frequentie van verkoudheid bij volwassenen kan verminderen, maar geen effect heeft op de duur van de symptomen." Profylactisch gebruik betekent het regelmatig gebruiken om ziekte te voorkomen.

Hoewel er enig onderzoek is om te suggereren dat rauwe knoflook de meeste voordelen heeft, hebben andere studies gekeken naar de totale inname van allium, zowel rauw als gekookt, en hebben ze voordelen gevonden. Daarom kun je op verschillende manieren van knoflook genieten om de voordelen ervan te plukken.

Knoflook: bewezen gezondheidsvoordelen