Gezondheid

KOE, GEIT, SOJA: WELKE MELK IS GOED VOOR JE?

01 256 - KOE, GEIT, SOJA: WELKE MELK IS GOED VOOR JE?KOE, GEIT, SOJA: WELKE MELK IS GOED VOOR JE?

Vroeger gingen melkboeren gewoon naar je voordeur en je kon meteen melk kopen . Die dagen van eenvoud en eenvoud zijn voorbij. Je hebt nu verschillende soorten melk om uit te kiezen als je naar de supermarkt gaat. De meesten van ons zijn gewend aan koemelk, dus als je melk uit andere bronnen ziet, wordt het nog verwarrender. Dus welke moet je kiezen als je je zorgen maakt over je gezondheid ? Dit zijn de beste en slechtste opties:

1.  Koemelk : meer dan 580 miljoen kopjes koemelk worden dagelijks in het Amerikaanse huis geconsumeerd.

Wat is er goed: Koemelk is gezond omdat het verrijkt is met calciummineraal dat voldoet aan 30% van de dagelijkse behoefte bij volwassenen. Daarnaast heeft het verschillende mineralen en vitamines, waaronder supplement D, fosfor en kalium.

What’s Bad: Koemelk heeft verzadigd vet verzadigd en is ook verzadigd in calorieën. Het kan hogerecholesterolwaarden bieden, wat zeker schadelijk is voor uw gezondheid.

2. Geitenmelk: hoewel dit in Amerika niet echt populair is, kiezen veel landen geitenmelk voor koemelk. Het is gewoon een beetje suikerig, maar komt met een aanstootgevende geur die je kan afschrikken.

Wat is goed: als calciummineraal precies is wat je zoekt, is dit eigenlijk de melk voor jou omdat ze meer van de voedingsstof hebben dan koemelk. Daarnaast heeft het tryptofaan, de aminozuurgraad waarmee uw lichaam eiwitten effectiever kan verwerken.
Wat is slecht: als u lactose-intolerant bent, wilt u dit misschien vermijden – hetzelfde voor mensen met een hoog cholesterolgehalte, omdat dit zeer hoge hoeveelheden verzadigd vet bevat.

3. Sojamelk: Melk komt niet altijd van dieren; er zijn op planten gebaseerde soorten, zoals sojamelk. U kunt dit verkrijgen door sojabonen te weken en ze vervolgens met water te malen.

Wat is goed: het beste aan sojamelk is dat het geen verzadigd overtollig vet bevat. Het is rijk aan eiwitten, met name soja-eiwit, dus je hebt een verlaagd risico op hartaandoeningen.

What’s Bad: Hoewel soja-eiwit effectief is voor het hart, kan het de opname van ijzer en andere voedingsstoffen verstoren. Het heeft ook niet genoeg calciummineralen. Koop sojamelkmerken die voldoende calciummineraal bevatten en vul D aan om aan uw dagelijkse behoeften te voldoen.

De volgende keer dat u uw espresso neemt of uw ontbijtgranen eet, moet u niet alleen koemelk pakken. Er zijn nog veel andere opties, zoals soja, geit, amandel en kokosmelk. Het kennen van de voedingsinformatie van deze melkvariëteiten zal u helpen om het beste voor uw centrum te bepalen, evenals uw algehele welzijn.