Groente en Fruit

KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

 KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM
 • Waarom kokosolie?
 • Voedingsprofiel
 • Soorten kokosolie
 • Hoe kokosolie te kopen
 • Door de wetenschap gesteunde voordelen van kokosolie
 • Gebruik van kokosolie
  • Kokosolie voor koken
  • Coconut Oil Home Remedies
  • Kokosolie voor schoonheid en haar
  • Kokosolie voor zwangerschap en babyverzorging
  • Kokosolie voor dierenverzorging
  • Kokosolie rondom het huis

Waarom kokosolie?

Kokosolie is de zegen van de natuur voor de wereld. Werkelijk.

Het heeft niet alleen een milde aangename geur en smaak, het kan op zoveel verschillende manieren worden gebruikt dat het een beetje moeilijk te geloven is.

Kokosolie is afgeleid van de pit of het vlees van de kokosnootfruit en staat bekend als een van de gezondste en meest veelzijdige producten ooit.

In feite zijn er talloze studies die getuigen van de voordelen en het nut van kokosolie, waarvan sommige in dit artikel met elkaar verbonden zijn.

In tegenstelling tot de meeste oliën, is kokosolie vast bij kamertemperatuur, wat het weer op vele manieren nuttig maakt, omdat het als een vaste stof of gesmolten in een vloeistof kan worden gebruikt.

Lees hieronder voor meer informatie over kokosolie.

Op het einde wil je er zeker wat voor jezelf kopen!

 

Voedingsprofiel

Coconut Oil Nutrition - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Kokosolie is ongeveer 90 procent verzadigd vet, waardoor het een van de zeldzame plantaardige bronnen van verzadigd vet is.

Wat het uniek maakt als een gezondheidsvoedsel, is dat het medium-ketenige vetzuren bevat die kleiner, meer permeabel zijn en gemakkelijker in energie worden omgezet.

Deze vetzuren – laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur – dragen bij aan de meeste gezondheidsvoordelen.

Een eetlepel kokosolie bevat ongeveer 120 calorieën.

Er zijn geen, of zeer minimale hoeveelheden, eiwitten, vezels, vitamines of mineralen.

Er zijn bijvoorbeeld heel kleine hoeveelheden vitamine K, vitamine E en ijzer in kokosolie, maar niet genoeg om een ​​groot verschil te maken.

Kokosolie bevat echter een indrukwekkende hoeveelheid fenolische verbindingen die antioxidatieve eigenschappen hebben en schade door vrije radicalen kunnen bestrijden.

Types of Coconut Oil - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

 

Soorten kokosolie

 

Kokosolie komt voornamelijk in twee soorten: geraffineerd en ongeraffineerd.

Verfijnde kokosolie is gemaakt van gedroogd kokosvlees en heeft meestal geen geur of een andere smaak.

Niet alle geraffineerde kokosolie kan op dezelfde manier worden geproduceerd, dus onderzoek de verfijningsprocedure van een bepaald merk voordat u uw aankoop doet.

Dit komt omdat de fabrikanten soms chemicaliën toevoegen om meer olie te extraheren en de houdbaarheid te verlengen.

Ongeraffineerde kokosolie, ook wel ‘pure’ of ‘virgin’ kokosolie genoemd, is gemaakt van vers kokosvlees en heeft typisch een subtiele maar aparte smaak en smaak.

Het is bestand tegen hogere temperaturen, maar heeft ook minder voedingsstoffen en meer van het ongezonde trans-vet.

Virgin kokosolie bevat geen chemicaliën en biedt alle onderstaande voordelen.

 

Hoe kokosolie te kopen

 

Let bij het kopen van kokosolie goed op de etiketten of onderzoek vooraf uw merk.

Koop zo veel mogelijk gecertificeerde biologische kokosolie, omdat dit ervoor zorgt dat pesticiden niet worden gebruikt in de landbouw van de kokospalmen die de kokosnoten produceerden en de olie maakten die je zult gebruiken.

U kunt het type kokosolie dat u wilt selecteren op basis van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Over het algemeen helpt het om zowel geraffineerde als ongeraffineerde kokosolie thuis te hebben, en deze naar behoefte te gebruiken.

Hoe dan ook, het is het beste om kokosolie te kopen die zonder chemicaliën is gewonnen.

Centrifuge-geëxtraheerde kokosolie of koudgeperste kokosolie zijn beide uitstekende opties omdat ze allebei rauw zijn en alle oorspronkelijke voedingsstoffen bevatten.

Centrifuge-geëxtraheerde kokosolie heeft een lichte smaak en is plezierig om direct voor de meeste mensen te eten.

Koudgeperste kokosolie heeft een sterkere smaak en kan zelfs kleine vaste stukjes bevatten.

Als je een minder uitgesproken smaak wilt, meestal om te koken, kun je kokosolie met persluchtpers kopen, die ook een hoger rookpunt heeft.

Science Backed Benefits of Coconut Oil - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Door de wetenschap gesteunde voordelen van kokosolie

 

Kokosolie heeft niet zo’n geweldige reputatie verdiend in de gezondheidsgemeenschap zonder reden.

In veel opzichten is bewezen dat het meerdere voordelen voor de gezondheid heeft .

Enkele van die voordelen zijn:

 • Kokosolie helpt spieropbouw

Kokosolie bevat een grote hoeveelheid middellange vetzuren.

Deze vetzuren worden onmiddellijk door het lichaam gebruikt voor energie, en ze zijn “insulinotroop” van aard, wat betekent dat het consumeren van kokosolie een signaal naar de alvleesklier stuurt dat het meer energie moet afgeven ( 1 ).

Voor degenen onder u die trainen en gewichtheffen, dit is geweldig nieuws.

Als je probeert je spiermassa te vergroten, dan zal het nemen van wat kokosolie vóór de training, of in het korte venster van ongeveer een half uur na de training, betekenen dat de essentiële voedingsstoffen in je spieren worden afgeleverd om hen te helpen groeien en versterken.

 • Kokosolie beschermt botten

Brosse en pijnlijke botten zijn beide voorwaarden waaraan je niet wilt lijden.

Helaas hebben ze invloed op veel mensen naarmate ze ouder worden.

Hoewel kokosolie op zich amper vitaminen of mineralen bevat, verhoogt het de capaciteit van het lichaam om meer calcium te absorberen uit andere voedselbronnen in het spijsverteringskanaal, namelijk de maag en de darm.

Verhoogde niveaus van calcium helpen het verlies van botmineraaldichtheid te voorkomen, waardoor de snelheid waarmee osteoporose plaatsvindt, afneemt ( 2).

Dit voorkomt dat de botten broos worden en kwetsbaar voor breuken, en is dus vooral nuttig voor ouderen en voor vrouwen in de menopauze.

Bovendien kan de accumulatie van vrije radicalen naarmate je ouder wordt ook de botten verzwakken en ontstekingen veroorzaken.

Gelukkig hebben de antioxidanten in kokosolie de kracht om dergelijke ontstekingen te bestrijden en de incidentie van artritis te verminderen.

Een onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat arthritische ratten die kokosolie kregen, een suppressie van bepaalde inflammatoire genen vertoonden die tot verlichting van arthritische pijn leidden ( 3 ).

Maagdelijke kokosolie, omdat het alle voedingsstoffen intact heeft, is het meest geschikt voor dit doel.

 • Kokosolie helpt om vet te verliezen

Ja, kokosolie is bijna volledig vetvrij, maar niet alle vetten maken je dik.

Vanwege de manier waarop middellangeketentriglyceriden worden gemetaboliseerd, helpt kokosolie je eigenlijk om gewicht te verliezen wanneer het wordt geconsumeerd in gecontroleerde hoeveelheden.

De vetzuren in kokosolie worden onmiddellijk door de lever gebruikt, wat resulteert in zowel toegevoegde energie als hogere niveaus van ketonen ( 4 ).

Onderzoek dat medium-chained vetzuren en vetzuren met lange ketens vergelijkt, toont duidelijk aan dat de eerstgenoemde in veel hogere metabole niveaus resulteren.

Bij voldoende lichaamsbeweging kunnen mensen die willen afvallen zoveel sneller doen door andere vetten en oliën in te ruilen voor kokosolie ( 5 ).

Dit is ook effectief vanwege een andere factor, namelijk dat kokosolie ook bijdraagt ​​aan een verhoogde verzadiging ( 6 ).

Als u zich verzadigd voelt, zult u kleinere porties eten en zich onthouden van ongezond snacken. Dit verlaagt uw dagelijkse calorie-inname en maakt het gemakkelijker om af te vallen.

Verder helpt kokosolie specifiek het buikvet te richten.

Vet rond de maagstreek is het gevaarlijkste soort vet omdat het tot andere gezondheidsproblemen kan leiden en uw levensduur en algehele gezondheid aanzienlijk kan beïnvloeden ( 7 ).

Het dagelijks innemen van kokosolie zal het abdominale vet veel sneller verminderen in vergelijking met andere plantaardige oliën ( 8 ).

 • Kokosolie vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Zoals we zojuist bespraken, creëert abdominale obesitas een groot risico op cardiovasculaire problemen ( 7 ).

Door obesitas te helpen elimineren, kunnen personen hun risico op hartproblemen verminderen door kokosolie te gebruiken.

Een andere manier waarop kokosolie u kan beschermen tegen hart- en vaatziekten is door het verhogen van het gehalte aan lipoproteïne-cholesterol met hoge dichtheid, dat gezond is en de gezondheid van het hart bevordert.

In het bijzonder is gebleken dat maagdelijke kokosolie veel effectiever is dan geraffineerde kokosolie geëxtraheerd uit gedroogde korrels bij het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte en het verlagen van LDL-waarden ( 9 ).

Als je kokosolie gebruikt tijdens het koken, of als je het dagelijks met de lepel neemt, kun je je hart op de lange termijn beschermen.

 •  Kokosolie beschermt je haar en hoofd

Kokosolie kan, net als veel andere soorten olie, ook voeding bieden bij topicale toepassing.

Vooral voor je haar lijkt het erop dat kokosolie aanzienlijke versterkende en schadebeschermende eigenschappen kan hebben.

Kokosolie heeft een laag gewicht en heeft kleine triglyceriden.

Dit maakt kokosolie ideaal voor de groei en bescherming van eiwitten ( 10 ).

In vergelijking met de meeste andere soorten olie kan kokosolie haarverlies voorkomen en u helpen lange, omvangrijke, sterke lokken te hebben.

Bovendien helpt kokosolie de hoofdhuid droogheid en schilfers te bestrijden.

Er is aangetoond dat het de ruwe, jeukende en droge huid verbetert die roos veroorzaakt ( 11 ).

 • Kokosolie beschermt de huid

Kokosolie wordt vereerd door schoonheidssurus en waarom zou het niet zo zijn?

De olie is consistent weergegeven om uitstekende resultaten te geven bij gebruik in huidverzorging.

Wanneer het lokaal wordt aangebracht, kan het diep onder het oppervlak reiken om de huid te hydrateren en de lipideniveaus op het oppervlak te verhogen.

De huid kan heel gemakkelijk vocht verliezen en kokosolie helpt een deel van dat vochtverlies voorkomen, wat op langere termijn voorkomt dat rimpels en andere huidproblemen optreden.

Kokosolie kan ook huidziekten en aandoeningen zoals atopische dermatitis ( 12 ) bestrijden .

Kokosolie biedt ook een milde vorm van bescherming tegen ultraviolette stralen en kan tot 20 procent van die schadelijke stralen blokkeren bij gebruik in zonlicht ( 13 ).

Door de vetzuren in kokosolie is je huid ook beter in staat om zichzelf te genezen en te repareren naarmate deze ouder wordt, waardoor rimpels en andere tekenen van veroudering tot op zekere hoogte worden voorkomen.

Het stimuleert ook de productie van collageen, waardoor de elasticiteit van je huid verbetert, zodat deze minder zakt ( 14 ).

 • Kokosolie beschermt enkele belangrijke organen

Een verstoring van het gezonde functioneren van zelfs één van uw belangrijkste organen kan leiden tot ernstige problemen en een keteneffect van gezondheidskwesties.

Het goede nieuws over kokosolie is dat het helpt twee heel belangrijke organen gezond te houden: je nieren en lever.

De lever kan schade oplopen door het gebruik van giftige stoffen, van alcohol tot drugs.

Onderzoek wijst uit dat kokosolie in staat is om de impact van toxisch gebruik op de lever te verminderen ( 15 ).

Bovendien kan kokosolie ook het risico op nierfalen verminderen door gevallen van laesies in de nieren te verminderen ( 16 ).

En kokosolie kan de blaas beschermen: het is bekend dat een monoglyceride de vorming van galstenen voorkomt ( 17 ).

Deze stof heeft ook het vermogen om galstenen op te lossen, dus het kan worden gebruikt als een behandeling wanneer chirurgie niet mogelijk is.

Bij gewone kokosolie-gebruikers kan dit van tevoren galsteenvorming helpen voorkomen.

Omdat kokosolie gemakkelijk verteerbaar is, helpt het ook bij het voorkomen van galblaas- of pancreasaandoeningen.

 • Kokosolie helpt de schildklierfunctie en hormonale balans

Uw schildklier is een ander zeer belangrijk deel van uw lichaam omdat het verantwoordelijk is voor de regulatie van zoveel functies, voornamelijk hormonale productie.

De schildklier geeft onder andere thyroxine en trijoodthyronine af.

Deze hormonen helpen dan aanzienlijk bij de regulatie van veel basisfuncties, zoals hartslag, ademhaling, temperatuur en metabolisme.

Kokosolie zorgt ervoor dat de schildklier goed blijft functioneren, waardoor deze hormonen vervolgens in balans kunnen worden gebracht en hun respectieve functies kunnen blijven vervullen ( 18 ).

Kokosolie bevat ook hoge niveaus van vetzuren zoals laurinezuur, die zijn gekoppeld aan verhoogde niveaus van lipoproteïne met hoge dichtheid; dit is op zijn beurt weer in verband gebracht met een verhoogde instandhouding van oestrogeen bij vrouwen in de pre-menopauze en in de menopauze ( 19 ).

In tijden dat de oestrogeenspiegel afneemt, kan kokosolie u helpen meer te besparen dan u normaal zou kunnen.

 • Kokosolie kan kanker helpen voorkomen

Met een ziekte zoals kanker, is het echt moeilijk om een ​​mogelijke “remedie” aan te wijzen en te verwachten dat het effectief is, altijd, in alle stadia of voor alle soorten kankers.

Niettemin is er een goede reden om te geloven dat kokosolie op zijn eigen manier kanker kan bestrijden door tumorgroei te voorkomen.

Kokosolie bevat veel middellangeketen triglyceriden en de lever zet deze om in ketonen omdat het vetten direct omzet en niet koolhydraten in energie.

Omdat tumoren glucose nodig hebben om te gedijen, kan een dieet met zware ketonen en weinig koolhydraten de energie voor de tumor uitputten en voorkomen dat het zich verspreidt.

Een studie toont aan dat kokosolie veel effectiever is dan andere natuurlijke oliën bij het remmen van de groei van kwaadaardige cellen dan andere plantaardige of minerale variëteiten ( 20 ).

 • Kokosolie kan stress verminderen

Onaangename stress kan veel negatieve effecten hebben op uw lichaam en geest.

Stress kan bijvoorbeeld uw stemming beïnvloeden, waardoor u geïrriteerd, angstig, rusteloos, verdrietig, afgeleid of overweldigd wordt.

En het kan je lichaam beïnvloeden, wat spierspanning, hoofdpijn, pijn op de borst, vermoeidheid, verlaagd libido, spijsverteringsproblemen of slaapproblemen veroorzaakt.

Het kan ook uw gedrag beïnvloeden, waardoor u te veel of te weinig eet, drugs of alcohol misbruikt, sociale activiteiten verlaat, minder actief bent, enzovoort.

De medium-chained vetzuren worden in dit opzicht opnieuw gebruikt, omdat ze negatief zijn verbonden met stress.

Door stress en stress geïnduceerde depressie kan zowel op armlengte als bij regelmatig gebruik van kokosolie worden gehandhaafd ( 21 ).

 • Kokosolie kan type 1 diabetes verbeteren

Type 1 diabetes, meestal gediagnosticeerd bij kinderen en jonge volwassenen, is ook bekend als juveniele diabetes.

\ Veel zeldzamer dan Type 2, deze vorm van diabetes vindt plaats wanneer het lichaam niet in staat is om insuline te produceren om glucose in de bloedbaan en de cellen van het lichaam te krijgen.

Deze levenslange aandoening moet worden behandeld met insuline en andere dergelijke therapieën.

Onderzoek naar ratten met Type 1 diabetes toont echter aan dat kokosolie in het dieet de bloedsuikerspiegel significant kan verlagen bij mensen met hyperglycemie, en er is geargumenteerd dat dit komt omdat kokosolie de insulinesecretie reguleert ( 22 ).

Dit beschermt individuen met diabetes type 1 niet alleen door fluctuerende bloedsuikerspiegels, maar ook door andere mogelijke complicaties die zich in de toekomst kunnen voordoen.

 • Kokosolie kan vrije radicalen bestrijden

Vrije radicalen zijn de toxische bijproducten van het zuurstofmetabolisme.

Hoewel een bepaald aantal vrije radicalen in het lichaam noodzakelijk is voor een gezond functioneren, kunnen te veel vrije radicalen leiden tot sneller oud worden en de gezondheid verslechteren.

De opbouw van vrije radicalen in het lichaam veroorzaakt oxidatieve stress, waardoor het lichaam kwetsbaar wordt voor ontstekingen en DNA-schade.

Oxidatieve stress is een van de redenen waarom oudere personen de neiging hebben om te worden geconfronteerd met afnemende cognitieve vermogens en lijden aan ziekten zoals Alzheimer en dementie.

Om oxidatieve stress tegen te gaan, zouden mensen een dieet moeten consumeren dat rijk is aan antioxidanten.

Kokosolie heeft veel polyfenolverbindingen, die essentiële antioxidanten zijn.

Deze stoffen helpen vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen en houden lichaam en geest scherp.

Vergeleken met geraffineerde kokosolie en andere natuurlijke oliën zoals olijfolie en zonnebloemolie, is bewezen dat maagdelijke kokosolie zeer effectief is in het voorkomen van oxidatie van lipiden en eiwitten en het verbeteren van de antioxidantstatus van uw lichaam ( 23 ).

Het gebruik van maagdelijke kokosolie bij het koken, of gewoon elke dag kleine hoeveelheden maagdelijke kokosolie direct eten, kan daarom op de lange termijn enorm helpen door je algehele gezondheid te behouden.

Coconut Oil for Cooking - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Gebruik van kokosolie

Kokosolie voor koken

 

Een van de beste plaatsen om gebruik te maken van uw kokosolie is in de keuken!

Kokosolie vult veel ingrediënten en soorten gerechten aan en kan uw gerechten verhogen om ze extra aantrekkelijk te maken.

Een paar manieren om het in je keuken op te nemen zijn:

 • Voorkom plakkerigheid. Net zoals u plantaardige olie of bakvet gebruikt om uw pannen, bakplaten en muffinvormpjes te smeren, gebruikt u in plaats daarvan kokosolie. Niet alleen is het gezonder, het is net zo effectief om ervoor te zorgen dat je eten niet aan je gerechten blijft kleven. Als u werkt met kleverige ingrediënten zoals honing, siroop of melasse, spuit dan de lepel of maatbeker met kokosolie voor gebruik, zodat ze er meteen afglijden.
 • Maak uw servies eenvoudig schoon. In die tijd dat er voedselresten op je borden zijn gebakken, vergeet dan al het bewerkelijke scrub- en elleboogvet en verwijder gemakkelijk de stukken die met kokosolie zitten.
 • Vervang het door boter of plantaardige olie. Kokosolie is vaak een gezonder alternatief voor plantaardige olie of boter, omdat het helpt het gehalte aan goede HDL-cholesterol te verhogen en de calorieën te verminderen ( 24 ). Of het nu gaat om bakken, frituren of bakken, kokosolie geeft de gewenste resultaten zoals bij elke andere olie. Als u van de rijke smaak van boter in uw eten houdt, overweeg dan het gebruik van ongeraffineerde kokosolie die een aardse smaak heeft die veel geniet.
 • Maak zelfgemaakte mayonaise. Beter dan het kopen van mayo is er zelf een maken! Het kan uiteindelijk goedkoper, gezonder en zelfs lekkerder zijn dan wat je in de winkel kunt vinden. Gebruik vier eierdooiers, 2/3 kop olijfolie, 2/3 kop kokosolie, een eetlepel appelciderazijn of citroensap en een theelepel mosterd.
 • Gebruik het voor uw thee of koffie. Voeg extra energie ( 25 ) toe aan uw dagelijkse dosis cafeïne door kokosolie in uw thee of koffie te gebruiken! Probeer het een keer en je zult zien waarom sommige mensen verslaafd zijn aan deze combinatie. Zodra uw warme drank klaar is met brouwen, voegt u ongeveer een theelepel kokosolie per kopje toe. Roer krachtig, of het beste van alles, doe het allemaal in een blender, zodat het mooi vermengt en je een heerlijk drankje hebt om je op te tillen.
 • Gebruik het voor popcorn. Voeg kokosolie toe aan een pan met een zware bodem en bedek de basis. Voeg vervolgens de popcorn-kernels toe en zorg ervoor dat ze zijn bedekt met de olie. Plaats de pan op je fornuis op matig vuur en dek losjes af met het deksel, waardoor er wat lucht ontsnapt. Over vijf minuten moet je popcorn klaar zijn! Smelt wat kokosolie en motregen over je popcorn; top met wat steenzout.
 • Gebruik het op toast. Wil je je gewone toast proberen met een twist? Aangezien kokosolie vast is bij kamertemperatuur, heeft het een vergelijkbare textuurkwaliteit als boter of margarine. Je kunt het alleen gebruiken, of mengen met honing, kaneel of noten. Je kunt een mooie mengeling van je voorkeur maken en deze in de koelkast bewaren om te gebruiken wanneer je maar wilt, terwijl de toast zich verspreidt.
 • Gebruik het om te zoeten. Niet alle mensen genieten van overweldigende zoetheid in hun drankjes en gerechten. Voor veel mensen vormt veel suiker ook een gezondheidsrisico. Als je van de subtiele hint van zoetheid in kokosolie houdt, kun je het gebruiken in plaats van suiker als zoetstof.
 • Voorkomen dat de vriezer verbrandt. Bevroren voedsel kan gemakkelijk worden beschadigd door uitdroging en oxidatie. Dit komt omdat het voedsel niet goed is beschermd tegen lucht. Door een dunne laag kokosolie toe te voegen aan de items die u in de vriezer bewaart, zoals sauzen, kunt u ze afdichten tegen de lucht en vriezerbrandwonden voorkomen.
 • Maak betere smoothies. Net als bij de thee en koffie, geven de middellangeketende triglyceriden in kokosolie je smoothie extra energie. Meng een eetlepel kokosolie met de rest van je smoothie-ingrediënten, zoals yoghurt, fruit, enzovoort. ( 26 )
 • Gebruik het als veganistische crème of glazuur. Je kunt het vet in cream frosting vervangen door kokosolie. Meng 1 kop volvette kokosmelk, 1¼ kopje kokosolie, 1 kopje honing, 1 eetlepel water, 5 theelepeltjes arrowroot poeder en een snufje Keltisch zeezout en je bent klaar om te gaan! Dit is een geschikte veganistische optie voor glazuur in veel desserts, van cupcakes tot worteltaart en citroentaarten. Je kunt ook kokosolie en kokosmelk gebruiken in plaats van gewone melk en boter in ijsjes.
 • Maak een aantal andere recepten. Kokosolie is zo veelzijdig dat je er creatief mee kunt worden en toch kunt genieten van heerlijke resultaten. Voel je vrij om te experimenteren en zie voor welke gerechten je kokosolie kunt gebruiken. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een ​​salade te garneren door te mengen met azijn, steenzout en honing. Je kunt ook een granola maken door gerolde haver te mengen met kokosolie, kokosnootextract, geraspte kokosnoot, andere noten en bessen en honing of siroop. Of je kunt het gewoon besprenkelen over een kreeft. Als je kokosolie in de keuken gebruikt, gebruik dan geraffineerde olie als je de aardachtige, zoete kokossmaak niet wilt, en gebruik alsjeblieft ongeraffineerde olie.

Coconut Oil Home Remedies - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Coconut Oil Home Remedies

 

Wat velen van ons zich niet realiseren is dat zoveel van onze gezondheidsproblemen direct vanuit huis voorkomen of verlicht kunnen worden.

Het enige wat je nodig hebt, is een beetje moeite, en je kunt kleine problemen met minimale middelen behandelen.

Hier zijn enkele handige huismiddeltjes die kokosolie gebruiken om in gedachten te houden:

 • Verzacht de huid. Onze huid is gevoelig voor veel externe factoren, dus iets hebben dat het kan kalmeren, is erg handig. Kokosolie is de perfecte optie, omdat het de huid kalmeert en ontstekingen vermindert, terwijl veel andere op chemicaliën gebaseerde opties verder verergeren. Maak een mix van kokosolie en Aloë Vera-gel in een verhouding van 1: 1 en breng het aan op de door de zonverbrande huid of insectenbeten. U kunt dit mengsel in de koelkast bewaren en koud aanbrengen – dit is nog effectiever! Je voelt de pijn onmiddellijk verdwijnen. Afgezien van zonnebrand en beten, kunt u ook kokosolie aanbrengen om irritatie te kalmeren als u contact hebt gehad met gifsumap, eik of sumak. Als je last hebt van eczeem of waterpokken en jeukende, geïrriteerde huid hebt, vermijd dan krassen of schilferen en plaats in plaats daarvan kokosolie. Je kunt ook inweken in badwater vermengd met kokosolie, en als je wilt,
 • Maak je eigen damp wrijven. Vapor Rub is nu een populair item om te kopen in de winkel, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig om thuis zelf te maken. Meng kokosolie met bijenwas, kruidnagelolie, rozemarijnolie, pepermuntolie en eucalyptusolie. Het mengsel van deze vloeibare oliën en de halfharde kokosolie en bijenwas geeft dezelfde consistentie als de in de winkel gekochte variëteit. Deze dampwrijving kan worden toegepast op de borst, neus of hoofd bij verkoudheid of griep. Het verlicht de symptomen en maakt het gemakkelijker om in slaap te vallen.
 • Heel snel wonden genezen. Kokosolie kan kiemen en bacteriën bestrijden en is dus ook goed in het beheersen van ontstekingen. Wanneer u een wond hebt en dus kwetsbaar bent voor bacteriën en daaropvolgende infecties, kan het aanbrengen van kokosolie in het gebied de wond helpen sneller genezen. Onderzoek bij ratten heeft aangetoond dat kokosolie veel effectiever is dan het gebruik van geen antibacterieel product ( 14 ). Kokosolie werkt ook op blauwe plekken. Dep wat op de blauwe plek en de zwelling daalt sneller.
 • Vergroot energie en regel gewichtstoename. De middellange vetzuren in kokosolie worden, in tegenstelling tot die in andere vetten, eerder gebruikt voor energie dan voor opslag in het lichaam. Dat is waarom het nemen van een beetje kokosolie elke dag kan helpen om je energieniveau op te heffen. Je kunt ook een eetlepel kokosolie nemen als je vermoeid bent of een inspannende activiteit voor je hebt. Ditzelfde proces stimuleert ook de thermogenese, verbetert uw stofwisseling en zorgt ervoor dat u meer calorieën kunt verbranden. Uiteindelijk kan dit u helpen uw gewicht te beheersen.
 • Behandel zure terugvloeiing of zuurbranden. Zure reflux wordt gekenmerkt door een brandende pijn in het onderste gedeelte van de borst. Als je dit ooit hebt meegemaakt, hoop je waarschijnlijk op een manier om dat vreselijke maagzuur zo snel mogelijk te verlichten. Kokosolie kan helpen je slokdarm te kalmeren en maagzuur te voorkomen.
 • Verzacht een kiespijn. Pijnlijke tanden en tandvlees kunnen je hele humeur echt slepen. Meng kokosolie met kruidnagelolie in een verhouding van 1: 2 en breng het tandvlees voorzichtig aan met een watje of wattenstaafje. Dit kan u slechts tijdelijk kalmeren, maar het effect is onmiddellijk en het is veiliger dan pijnmedicatie.
 • Gebruik als tandpasta. Omdat kokosolie prachtige antibacteriële eigenschappen heeft, kun je het gebruiken om je eigen tandpasta thuis te maken. Meng het met wat baking soda, dat helpt je tanden te reinigen en vlekken te bestrijden. De kokosolie maakt het bakpoeder minder onaangenaam dan het op zichzelf zou zijn. Als je de miezerige smaak van winkelgekochte tandpasta mist, voeg dan wat essentiële muntolie toe voor de smaak.
 • Gebruik als mondspoeling. Het gebruik van kokosolie als mondspoeling is een oude ayurvedische tandtechniek die zogenaamd als magie werkt ( 26 ). Het vergt wat meer werk dan normaal mondwater, omdat je verondersteld wordt om meer dan 20 minuten op een lege maag een eetlepel om je mond te zwiepen. Maar dit zal alle bacteriën in je mond doden en gifstoffen uit je lichaam halen. Olie trekken helpt bij het bestrijden van tandplak en gingivitis en bestrijdt slechte adem door de micro-organismen die het veroorzaken te doden ( 27 , 28 ).
 • Behandel en voorkom zweertjes. Zweren zijn meestal jeukende, pijnlijk en afschuwelijk om naar te kijken. Voorkom ongemakkelijk en zelfbewust zijn door ze zo snel mogelijk te behandelen met kokosolie. Koortsblaasjes op de lip veroorzaakt door een virus, of aften in de mond, kunnen beide worden behandeld met kokosolie. Breng een beetje met een wattenstaafje op het getroffen gebied aan en het genezingsproces zal veel sneller gaan. Als u een pijnlijke verschijning voelt, kan het vooraf aanbrengen van olie dit ook voorkomen.
 • Behandel voetschimmel, ringworm en jeuk. Dit zijn allemaal schimmelinfecties veroorzaakt door dermatofyten. Deze kunnen schilfers, roodheid en jeuk veroorzaken. Omdat kokosolie ook schimmelwerende eigenschappen heeft ( 29 ), kan het helpen om deze infecties te behandelen. Breng kokosnootolie meerdere keren per dag overal in het getroffen gebied aan. Je kunt ook een paar druppels tea tree olie toevoegen voor extra effect.
 • Verzacht je aambeien. Aambeien kunnen pijn, jeuk en moeite met zitten veroorzaken. Help je conditie te verlichten door meerdere keren per dag kokosolie in het gebied aan te brengen. Je zou de zwelling binnen een paar dagen moeten voelen verdwijnen.
 • Bestrijd teennagelpaddestoel. De schimmelwerende eigenschappen van kokosolie zijn hier weer nuttig. Teennagelschimmel kan zich ontwikkelen door scheuren in de nagel of door snijwonden in de huid en kan pijnlijk en lelijk zijn. Verwijder zoveel mogelijk van de schimmel en breng de kokosolie aan op het gebied. Doe dit drie of vier keer per dag gedurende ongeveer een week en je zou een duidelijke verbetering zien.
 • Zorg dat de huid niet uitdroogt in het bad. We maken ons allemaal schuldig aan onszelf en besteden een beetje te veel tijd aan het badderen. Het probleem hiermee is dat het de huid te droog kan maken. Terwijl het daarna kan worden gehydrateerd, kan het snel weer uitdrogen. De beste manier om dit te voorkomen is om wat kokosolie aan het badwater toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je huid, zelfs na een lange week, gehydrateerd en soepel is.
 • Reinig oorsmeer. Een teveel aan was kan uw oren verstoppen en ervoor zorgen dat ze er slecht uitzien en uw gehoor minder scherp is. Het is niet veilig om harde voorwerpen in uw oor te steken en rond te schrapen, zodat u een paar druppels kokosolie in uw oorgat kunt steken en uw oren kunt ontstoppen. Kantel vervolgens uw hoofd naar beneden en laat de olie en overtollige was naar beneden druppelen. De hele dag door zal er meer was afbreken en je kunt het gemakkelijk verwijderen. Als u liever een wattenstaafje gebruikt, steekt u het voorzichtig in uw oor nadat u er wat kokosolie in hebt laten vallen. De was moet veel gemakkelijker naar buiten komen.
 • Verlicht een zere keel en hoest. Als je een zere keel hebt, meng dan wat kokosolie met honing en gorgel voorzichtig met het mengsel. Je kunt het ook doorslikken, omdat het je keel kalmeert als het naar beneden gaat. En als je hoest, meng dan wat kokosolie en honing, voeg ze toe aan heet water en vers citroensap en drink het mengsel nog steeds heet. Dit zal helpen sneller van de kou af te komen, en zal je ook helpen ontspannen en in slaap vallen waardoor je lichaam zichzelf beter kan helen.
 • Hooikoorts behandelen. Als je lijdt aan hooikoorts, probeer dan een beetje kokosolie toe te voegen in elk van je neusgaten voordat je weggaat. Stuifmeel of sporen zullen zich vastklampen aan de kokosolie in plaats van door je neus te gaan, waardoor de allergieën niet te ernstig worden. Uw symptomen zullen milder zijn en het zal gemakkelijker zijn om te herstellen.
 • Roze oog behandelen. Roze oog of conjunctivitis, is de roodheid en zwelling van het slijmvlies in het oog. Het is meestal gemakkelijk te behandelen, en je kunt antibioticabehandelingen vinden bij elke apotheek. U kunt echter ook thuis snel een tijdelijke remedie nemen. Breng wat kokosolie aan op je oogleden en voeg een warm kompres toe om jeuk of een koud kompres te verminderen om zwelling te verminderen. Als de zaak ernstiger is, hebt u antibiotica nodig, maar deze methode zal enkele symptomen verlichten.
 • Verminder aanvallen. Kokosolie heeft middellange vetzuren die veranderen in ketonlichamen in de lever. Een ketogeen dieet is zeer nuttig bij het voorkomen en behandelen van epilepsie ( 30 , 31 ). Als u of uw naasten last hebben van aanvallen, kan het altijd nuttig zijn om altijd wat kokosolie in de buurt te hebben en elke dag zelfstandig te nemen of in gerechten te verwerken.
 • Behandel gistbesmetting. Gistinfecties zijn meestal jeukende en moeilijk om zich te ontdoen van. Terwijl receptcrèmes goed werken, kan een milde infectie thuis heel goed worden behandeld met alleen kokosolie. Het dagelijks aanbrengen van kokosolie op het getroffen gebied kan helpen de ernst van de infectie te verminderen of geheel te overwinnen ( 32 ).
 • Bestrijd helicobacter pylori-infecties. Pylori-infecties komen eigenlijk veel voor, waarvan ongeveer de helft van de wereld er last van heeft. Maar terwijl de meeste mensen nooit beseffen dat ze het hebben, kunnen sommigen last hebben van maagzweren, ontstekingen of maagkankers. Symptomen zoals frequente oprispingen, opgeblazen gevoel, onbedoeld gewichtsverlies , misselijkheid en buikpijn kunnen optreden als de infectie ernstig wordt. Het nemen van drie eetlepels kokosolie per dag kan helpen deze symptomen te verlichten en de infectie te bestrijden.
 • Bestrijd spijsverteringsproblemen. Bacteriële, schimmel- of virale infecties in de maag of darm kunnen verschillende spijsverteringsproblemen veroorzaken. Als je een spijsverteringsongemak ervaart of indigestie ervaart, probeer dan wat kokosolie te nemen en wacht tot je de resultaten ziet. Kokosolie kan ook de afbraak en vertering van lipiden bevorderen door de efficiëntie van bepaalde enzymen te verbeteren ( 33 ). Als u elke dag kokosolie gebruikt, is de kans groot dat u minder last zult hebben van dergelijke spijsverteringsproblemen.
 • Voorkom bloedneus. Als u vaak neusholtes krijgt, is dit mogelijk omdat uw neusholte te droog is waardoor een capillair barstte. Hoewel bloedneuzen meestal ongevaarlijk zijn, zijn ze rommelig, onhandig en over het algemeen iets dat je liever vermijdt. Dep wat kokosolie in je neusgaten, vooral bij droog weer, om ze gehydrateerd te houden en bloeden te voorkomen.
 • Behandel een vergrote prostaat. Prostaatvergroting gebeurt bij bijna alle mannen als ze ouder worden, maar het kan een probleem zijn als het op de urethra drukt en het blokkeert. Dit kan een zwakke urinestroom, veelvuldig urineren, overmatig urineren, gestadig dribbelen, een gevoel van onvolledig urineren, maar moeilijkheden bij het verhuren van meer en andere dergelijke symptomen betekenen. Inname van kokosolie kan helpen de prostaat te verkleinen en symptomen te verlichten, of kan het probleem in de eerste plaats voorkomen ( 34 ).
 • Voorkom opvliegers. Opvliegers komen vaak voor tijdens de menopauze en perimenopauze. Ze worden gekenmerkt door een snel warmtegevoel en soms door blozen en zweten. Sommige vrouwen ervaren ook een snelle hartslag en koude rillingen. Het nemen van één of twee eetlepels kokosolie per dag kan deze opvliegers voorkomen.
 • Behandel UTI. Een eenmalige luchtweginfectie kan uw nieren, blaas, urineleider of urethra beïnvloeden. Als je een vrouw bent, is de kans dat je tijdens je leven zo’n infectie ontwikkelt een op twee. Als u lijdt aan een UTI, is het een manier om het te behandelen door elke dag ongeveer drie eetlepels kokosolie te nemen tot de symptomen verminderen.
 • Verhoog de opname van mineralen. Calcium en magnesium zijn beide essentiële voedingsstoffen die een grote rol spelen in uw algehele gezondheid. Je botten hebben calcium nodig om sterk en gezond te zijn, en je bloedsomloop is ook afhankelijk van calcium voor zijn werking. Evenzo heeft magnesium voordelen in verband met stemming, spijsvertering, slaap, spierfunctie, hormonale regulatie en meer. Door kokosolie aan uw dagelijkse voeding toe te voegen, kunt u de opname van deze beide mineralen vergroten en daarom uw gezondheid op meer dan één manier ondersteunen.
 • Gebruik als een dragerolie. Carrier-oliën worden gebruikt om etherische oliën te verdunnen voordat ze in aromatherapie en massage op de huid worden aangebracht. Ze zijn minder vluchtig dan etherische oliën en helpen ze op de huid te dragen. Kokosolie is een uitstekende dragerolie, verfijnd of ongeraffineerd. Bij het gebruik van essentiële oliën, meng ze eerst met wat kokosolie.
 • Gebruik voor massage en aromatherapie. Maagdelijke kokosolie heeft een subtiel aanwezige geur, die rustgevend kan zijn voor de zintuigen. Bovendien kan kokosolie die op het lichaam wordt gemasseerd u helpen ontspannen en van wat stress af te komen.
 • Verminder gewrichtsontsteking. Kokosolie bevat antioxidanten in de vorm van polyfenolen. Deze antioxidanten hebben ontstekingsremmende eigenschappen, dus ze kunnen zeer effectief zijn tegen de ontsteking in de gewrichten die artritis veroorzaakt. Verminder arthritisch ongemak door zowel kokosolie aan uw dieet toe te voegen en lokaal een aantal warme kokosolie op uw gewrichten aan te brengen ( 35 ).
 • Behandel de huid na het krijgen van een tatoeage. Je kunt kokosolie gebruiken om je huid sneller te genezen na het krijgen van een tatoeage. Breng niet te veel aan, want de olie kan de tatoeage een beetje levendiger maken, maar voldoende aanbrengen om je huid te kalmeren en infecties te voorkomen.

Coconut Oil for Beauty and Hair - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Kokosolie voor schoonheid en haar

 

Soms is het veel eenvoudiger om zelf je eigen schoonheidsbereidingen te verzinnen, in plaats van heel veel dure producten te kopen die misschien niet helemaal veilig zijn, noch van ethische bedrijven.

Kokosolie is een van de meest veelzijdige oliën die er zijn en helpt je bij verschillende beautydoelen.

Hier zijn enkele schoonheidsgerelateerde toepassingen:

 • Maak je eigen zonnebrandcrème. Kokosolie wordt geleverd met bepaalde zonnebrandcrème-eigenschappen, dus het is een geweldig ingrediënt om zelfgemaakte zonnebrandcrème voor jezelf te maken. Het is niet erg effectief voor een dagelijkse blootstelling op zichzelf, omdat het een lage SPF heeft van slechts ongeveer 4 of 5 ( 36 ), maar in combinatie met andere ingrediënten kan het alles zijn wat je wilde voor kortstondige blootstelling aan de zon. Ingrediënten zoals frambozenzaadolie, wortelzaadolie, amandelolie, bijenwas, sheaboter en zinkoxide zullen de kokosolie prachtig aanvullen door je huid een tijdje tegen de zonnestralen te beschermen.
 • Maak zelfgemaakte lotion of body butter. Kokosolie is een geweldige moisturiser ( 37 ), dus het is een uitstekende lotion of body butter. Je kunt alleen kokosolie gebruiken, of je kunt het combineren met andere ingrediënten om de moisturizer van je voorkeur te maken. Je kunt stukjes stevige kokosolie opslaan en deze als lotionbar gebruiken om na het douchen op droge plekken zoals je ellebogen en knieën te wrijven. Of u kunt het mengen met andere essentiële oliën of bijenwas of sheaboter totdat u de gewenste consistentie krijgt. Regelmatig gebruik geeft je een gladde, gehydrateerde huid.
 • Gebruik als een primer. Met Primer kunnen foundation en andere gezichtsmake-up soepeler worden aangebracht en langer meegaan dan anders het geval zou zijn. Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan op je hele gezicht en wacht tot je huid het volledig opdroogt. Je huid moet zacht en soepel aanvoelen en is het perfecte canvas voor make-up. Je kunt ook proberen een kleine hoeveelheid kokosolie in je foundation zelf te mengen, wat voor een soepelere consistentie kan zorgen.
 • Gebruik als een markeerstift. Het gebruik van markeerstiften is sinds kort een zeer populaire trend en het is duidelijk waarom. Markeerstift geeft een luminescerende glans aan specifieke delen van uw gezicht, zoals uw jukbeenderen, voorhoofdsbeenderen, cupideboog, de neusrug en de binnenhoeken van uw oog. Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan met een lotionstaaf, of een penseel als deze gesmolten is, op deze plekken nadat je de rest van je make-up hebt aangebracht voor een natuurlijk ogende gloed.
 • Gebruik als een middel om make-up te verwijderen. Kokosolie kan worden gebruikt in het make-upproces, maar het is ook erg handig voor het verwijderen van make-up. Vooral als het gaat om make-up die een vlek achterlaat of moeilijk te verwijderen is, zal kokosolie geweldig werken. Breng een behoorlijke hoeveelheid over je hele gezicht aan en wacht een minuut of twee. Veeg het dan allemaal af – je make-up moet gemakkelijk loslaten en je poriën schoon en vrij laten om te ademen.
 • Gebruik als een scheerlotion. Het is absoluut noodzakelijk om tijdens het scheren iets te gebruiken om uw huid te smeren. Droog scheren veroorzaakt vaak irritatie en plekken, en maakt het ook waarschijnlijker dat u zichzelf pijn doet of scheert zonder nauwkeurige precisie. Kokosolie is chemicaliënvrij en een uitstekende optie voor mensen met een gevoelige huid die niet goed reageren op de chemicaliën in scheerschuim. Breng een behoorlijke hoeveelheid kokosolie aan op de gebieden die je wilt scheren, en laat je scheermes langs de huid glijden voor een gladgeschoren en zachte huid. Hoewel het een tijdje kan duren om te wennen aan de toegevoegde gladheid van kokosolie, wil je niet meer terug naar de oude scheerschuimen als je ziet hoe kokosolie van hobbels en irritatie afkomt en het ook gemakkelijk maakt om te wassen uit scheermesjes na gebruik.
 • Gebruik als een aftershave. Kokosolie is niet alleen uitstekend als hulpmiddel bij het scheren, het kan ook helpen na het scheren! Het kalmeert snel irritatie en helpt scheerbrandwonden voorkomen en huidontsteking langs de geschoren oppervlakken genezen. De geur en textuur kunnen ook de voorkeur hebben boven veel aftershaveproducten die alleen voor mannen en voor gelaatsgebruik worden verkocht.
 • Maak je eigen gezichtsmasker. Gezichtsmaskers helpen je je huid te voeden en te reinigen, maar de meeste in de winkel gekochte gezichtsmaskers bieden alleen een combinatie van ingrediënten die je voor een fractie van de prijs alleen kunt mengen. Meng wat kokosolie met wortelzaadolie en honing tot je een dikke consistentie krijgt. Breng alles aan op je gezicht en laat het vijftien tot twintig minuten intrekken voordat je het schoonmaakt. Je huid voelt soepel en puur aan.
 • Maak je eigen gezichtswassing. Moe van je oude, in de winkel gekochte gezichtswassers die je huid irriteren en opdrogen? Stress niet langer; je kunt dezelfde reiniging met diepe huid krijgen door een aantal basisingrediënten te mengen. Meng kokosolie in een verhouding van 1: 1 met een olie van uw voorkeur. U kunt bijvoorbeeld mengen met amandel- of druivenpitolie voor een vette huid, zonnebloem of arganolie voor een normale huid, avocado- of abrikozenolie voor de droge huid, jojoba-olie voor een huid die gevoelig is voor acne en de meest populaire, wonderolie voor iedereen huidtypes.
 • Maak je eigen gezicht scrub. Het is noodzakelijk om af en toe de dode cellen en het vuil dat zich in je huid ophoopt, uit te wassen. Terwijl wasbeurten kunnen helpen de huid te reinigen en te voeden, zal een goede exfoliëringssessie één keer per week uw huid hernieuwde energie geven. Meng kokosolie met bakpoeder in een verhouding van 1: 1, of mix kokosolie met Himalaya-kristalzout. Beide zijn effectieve exfoliërende middelen. Je kunt ook een paar druppels etherische oliën toevoegen, zoals citroen, wierook, lavendel of tea tree olie.
 • Voorkom wallen rond de ogen. Wallen of zwelling rond de ogen kunnen ervoor zorgen dat je er saai en moe uitziet. Een manier om dit aan te pakken is om een ​​kleine hoeveelheid kokosolie onder de ogen of op de oogleden aan te brengen en licht te masseren voordat u elke nacht naar bed gaat. De kokosolie zal je ogen niet irriteren of ze beschadigen, zelfs als er contact is, dus veiliger om te gebruiken dan andere gefabriceerde producten. U ziet een zichtbare vermindering van de wallen en kunt genieten van een helderder, jeugdiger uiterlijk.
 • Voorkom acne. Het lijkt misschien onlogisch om meer olie aan je gezicht en lichaam toe te voegen als je al last hebt van acne, maar – vertrouw ons – kokosolie kan van enorme hulp zijn. Dit komt omdat je huid vaak breekt omdat je er niet genoeg aan hebt gehydrateerd en natuurlijke oliën te veel worden geproduceerd om te compenseren. Dit creëert een opeenhoping van vet dat je poriën blokkeert en leidt tot acne en ontstekingen. Maar het regelmatig aanbrengen van kokosolie op je gezicht zorgt ervoor dat het minder natuurlijk vettig wordt. Verder hebben studies gevonden dat het laurinezuur en caprinezuur in kokosolie zowel antibacteriële als ontstekingsremmende middelen zijn ( 38 , 39 ). Hydrateer je gezicht dagelijks met pure kokosolie en je ziet je gezicht minder snel breekbaar worden.
 • Scrub je lippen. Blootstelling aan kou of wind, of een gewoonte om te bijten, kan leiden tot gesprongen lippen en een opeenhoping van dode cellen. Dit is zowel ongemakkelijk als onaantrekkelijk. Maar als je eenmaal per week je lippen scrubt om de opeenhoping van dode cellen kwijt te raken, kun je de gladheid van je lippen herstellen. Meng een theelepel kokosolie met twee theelepels rauwe of bruine suiker en breng het aan op je lippen. Je kunt ook honing toevoegen aan het mengsel als je dat wilt. Bewaar deze in een kleine container en wrijf elke week licht op je lippen. Dit recept is zacht maar zal het goed doen.
 • Scrub je voeten. De accumulatie van dode cellen op de voeten is een heel ander verhaal dan op de lippen. De opbouw is meestal moeilijker en heeft krachtiger scrubben nodig. Maar geen probleem, kokosolie kan hier ook uitstekend zijn. Meng kokosolie in een verhouding van 1: 1 met grof zeezout en spoel de voetzolen energetisch. Dit zou de hardheid moeten wegnemen en uw voeten zacht en aangenaam uitzien.
 • Weg met cellulitis. Cellulitis zijn de kleine zakjes vetten onder de huid die het een ingedeukt uiterlijk geven. Cellulitis is vaak erfelijk en moeilijk te verwijderen, ondanks de overvloed aan producten die beweren te werken. Als je cellulitis je zelfbewust maakt en je er vanaf wilt, probeer dan deze formule: borstel met een borstel met zachte haren de huid op waar cellulitis zit met opwaartse bewegingen. Breng vervolgens kokosolie aan op dat gebied. Doe dit elke nacht, en je zult een duidelijke vermindering van je cellulitis zien met de tijd.
 • Voorkomen en verminderen van het uiterlijk van striae. Striae verschijnen wanneer u in korte tijd in gewicht of lengte aankomt, waardoor uw huid zich uitrekt en deze onooglijke lijnen vormen. Als je zwanger bent of snel groeit en de vorming van striae opmerkt, breng dan kokosolie aan op de aangetaste gebieden, zodat het niet erger wordt. Kokosolie kan de vorming van striae voorkomen en als u regelmatig met geduld aanbrengt, kan het uiterlijk van de reeds gevormde organen verminderen.
 • Gebruik in plaats van een deodorant. Ja, het is waar – kokosolie kan werken als een deodorant! En in tegenstelling tot de deodorants die je waarschijnlijk in de winkel koopt, bevat het geen schadelijke chemicaliën die de huid kunnen irriteren, en het zal ook je lichtgekleurde t-shirts niet bevuilen. Het recept voor zelfgemaakte deodorant is vrij simpel: voeg gewoon 1/3 kopje kokosolie, ¼ kopje baking soda, ¼ kopje arrowroot poeder en 4 eetlepels maizena toe. Meng en voeg 5 tot 10 druppels etherische oliën toe voor een aangename geur. U kunt meer ingrediënten toevoegen als u een andere consistentie wilt. Bewaren in een klein potje en gebruiken voordat je gaat over je dagelijkse activiteiten.
 • Gebruik in plaats van lipgloss of chapstick. Lippen kunnen gemakkelijk vocht verliezen, maar droge lippen zijn allesbehalve een aangenaam gezicht. Net zoals je kokosolie als een lotion of body butter op de rest van je huid aanbrengt, breng je elke dag kokosolie aan op je lippen om het vocht te geven dat het nodig heeft. Hierdoor zien je lippen er zacht en aantrekkelijk uit.
 • Verwijder was pijnloos van de huid. Waxen is pijnlijk, maar zelfs nadat je die vellen hebt gescheurd, blijft er meestal plakkerige was achter die zich aan je huid hecht. Deze wasbeitsen kunnen moeilijk te verwijderen zijn en met je huid al gevoelig, kan het nogal onaangenaam zijn om ze te verwijderen. Breng kokosolie aan op je huid na een harsen sessie, die niet alleen je huid zal kalmeren, maar ook de was minder kleverig zal maken. Verwijder voorzichtig met een warme doek nadat u de olie een paar minuten hebt laten intrekken.
 • Ruim uw spataderen op. Als je knoestige, uitvergrote zichtbare aderen in je benen of op een ander deel van je lichaam hebt, wil je waarschijnlijk een manier om er vanaf te komen. Spataders kunnen ongemakkelijk, pijnlijk en onaantrekkelijk zijn om naar te kijken. Breng kokosolie aan op het getroffen gebied en masseer elke dag lichtjes om een ​​vermindering te zien.
 • Verminder huidverkleuring. Leeftijd en zonnevlekken zijn iets dat we allemaal proberen te vermijden, maar met veel blootstelling aan de zon en opbouw van vrije radicalen naarmate je ouder wordt, zijn ze onvermijdelijk. Preventiemethoden zoals het eten van voedingsmiddelen vol antioxidanten en het altijd dragen van effectieve sunblock helpen tot op zekere hoogte. Maar als je al een paar plekken ziet die hier en daar vormen, breng dan regelmatig kokosolie aan in het gebied en ze zouden kleiner moeten worden in formaat en uiterlijk.
 • Verbeter je nagelriemen. Lijken je nagelriemen, of de nagels van je nagels, droog en saai? Dit komt waarschijnlijk omdat ze niet genoeg vocht krijgen. Breng elke dag een kleine hoeveelheid kokosolie aan op je nagels en je ziet verbeterde kracht en uiterlijk. Kokosolie kan ook worden aangebracht op de kleine, gescheurde stukjes huid rond de nagels, ook wel hangnails genoemd, omdat het genezende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.
 • Reinig je mascara-toverstaf. Nadat u uw mascara een tijdje hebt gebruikt, heeft de borstel de neiging om een ​​opeenhoping van mascarakklontjes te verzamelen, waardoor de toepassing moeilijker en inefficiënter kan worden. Drenk je mascara-staafje een paar minuten in kokosolie en het grootste deel van de opbouw zal vanzelf verdwijnen, zonder dat je je hand hoeft te pakken of te vuil wordt. Trek dan alle klonters weg die nog over zijn – ze moeten er gemakkelijk af komen.
 • Maak je eigen mascara. Als je een veiliger, gezonder alternatief wilt voor de met chemicaliën beladen mascara’s die worden verkocht door cosmetische bedrijven, maak er dan zelf een! Meng kokosolie gewoon met wat actieve kool of cacaopoeder voor het pigment en voeg dan bijenwas en Aloë Vera-gel toe. Was een oude mascarafles en toverstaf uit en plaats in plaats daarvan dit mengsel. Het is eenvoudig te maken en voedt je wimpers en helpt hen groeien.
 • Bevochtig je haar en hoofdhuid. Veel mensen verzuimen om hun haar goed te bevochtigen, wat vaak leidt tot dun, zwak haar dat gemakkelijk breekt. Droge huid kan ook jeuk en lelijke roos veroorzaken die je uiterlijk kan bederven. Verwarm wat kokosolie om het te laten smelten, of wrijf wat tussen je handen voor de hitte die door de wrijving wordt geproduceerd. Breng het daarna voorzichtig aan, zorg ervoor dat je je wortels en eindigt goed voedt. Je kunt het zelfs in je haar masseren om het ’s nachts als conditioner achter te laten en je haar’ s morgens uit te wassen. Het zal merkbaar zijdezacht aanvoelen.
 • Versnel de haargroei. Kokosolie kan wonderen voor je haar doen wanneer het wordt gebruikt of plaatselijk wordt aangebracht. In vergelijking met andere oliën is aangetoond dat het het eiwitverlies van haar aanzienlijk verlaagt wanneer het wordt gebruikt als verzorgings- product voor of na het wassen ( 40 ). Door haarbeschadiging en -verlies te voorkomen, krijgt u sterker, volumineuzer haar.
 • Verbeter je wimpers. Kokosolie is niet alleen goed voor het haar op je hoofd, je kunt het ook op je wimpers gebruiken! Reinig een oude tube mascara en zijn toverstaf volledig en breng elke avond voordat je slaapt ongeraffineerde vloeibare kokosolie aan op je wimpers. De olie bevat geen chemicaliën en zal uw ogen niet beschadigen, maar zorg ervoor dat u niet zoveel aanbrengt dat het irriterend wordt voor uw ogen. Een week of twee later zie je dat je wimpers veel langer natuurlijk zijn.
 • Gebruik het om je haar te temmen. Droog haar heeft de neiging kroezend te zijn en uit te steken. Doe een kleine hoeveelheid kokosolie in je handen, wrijf om het te laten smelten en breng licht op je haren met vliegende haren aan om ze op hun plaats te houden. In de winter, als je haar vaak last heeft van statische elektriciteit, hydrateer het dan met wat kokosolie en houd het overal geconditioneerd. Je haar ziet er veel meer verzorgd uit en wordt beter hanteerbaar als je dit doet.

Coconut Oil for Pregnancy and Baby Care - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Kokosolie voor zwangerschap en babyverzorging

 

Zwangerschap is zeker niet gemakkelijk, en soms nog moeilijker is het veilig en gezond opvoeden van heel kleine kinderen voordat ze enige zelfstandigheid krijgen.

U kunt uw zwangerschap en kinderopvang gemakkelijker maken met kokosolie op de volgende manieren:

 • Voorkomen perineum tranen. Het geven van een baby is zwaar werk en voor veel vrouwen betekent het duwen van een baby het persen van het perineum, het gebied tussen de vulva en de anus. Dit kan een perineumscheur veroorzaken die pijnlijk kan zijn en de tijd neemt om te helen. Breng drie keer per dag kokosolie aan op het perineum en masseer de laatste vier of zo maanden voor je uitgerekende datum, en je kunt een perineumscheuring voorkomen, of zorg er in elk geval voor dat de schade minder is dan anders ( 41 ).
 • Voorkom ochtendmisselijkheid. Ochtendmisselijkheid is een van de moeilijkste aspecten van een zwangerschap. Hoewel dit misschien niet voor iedereen werkt, moet een theelepel kokosolie je helpen om alle misselijkheid te kalmeren. Houd een container met verse kokosolie binnen handbereik; dit maakt je zwangerschap veel aangenamer!
 • Kalmeer de borsten. Na de bevalling zult u vele maanden borstvoeding moeten geven aan uw baby, wat zowel een bonding-ervaring is als een manier voor uw baby om de uiterste voeding te krijgen die nodig is voor een goede ontwikkeling. Maar verpleging kan uw tepels pijnlijk, gebarsten of geïrriteerd achterlaten. Je kunt tepelcrèmes enverzorgingsbalsems op de markt vinden die veilig zijn om te gebruiken, maar de eenvoudigste en meest betrouwbare optie is om gewoon wat kokosolie toe te passen. Dit zal je borsten kalmeren en je baby geen kwaad doen.
 • Versterk babyvoeding. Als u uw babyformule geeft, is een goede manier om het te versterken het toevoegen van een paar lepels kokosolie. De moedermelk bevat de beste combinatie van voedingsstoffen die de baby nodig heeft, maar als dat niet beschikbaar is, kan kokosolie helpen door laurinezuur aan de formule toe te voegen. Laurinezuur wordt ook aangetroffen in de moedermelk en helpt het kind een sterkere immuniteit te ontwikkelen.
 • Verhoog de kwaliteit en doorstroming van moedermelk. De voedingssamenstelling en de kracht van moedermelk zijn grotendeels afhankelijk van de vrouw en haar dieet. Door elke dag een beetje kokosolie te consumeren, kunt u ervoor zorgen dat de gezonde voedingsstoffen ook in het lichaam van uw kind terechtkomen. Bovendien hebben zogende vrouwen gemeld dat het toevoegen van kokosolie aan hun dieet de hoeveelheid en de hoeveelheid moedermelk verbeterde. Als je problemen hebt met het produceren van voldoende moedermelk, kan kokosolie misschien helpen.
 • Houd de huid van je baby gehydrateerd. De huid van een baby is gevoelig en verliest gemakkelijk vocht. Om die reden is er een enorme selectie babyproducten met babylotions verschenen, die een milde maar effectieve hydratatie voor de huid van uw kind beloven. Maar een meestal goedkoper en veiliger alternatief is alleen maar om kokosolie te gebruiken om de huid van je baby te hydrateren en het babyzacht te houden. Als je wilt, kun je andere etherische oliën en ingrediënten zoals sheaboter aan de mix toevoegen. Dit helpt u ook om vervalste gefabriceerde producten te vermijden die schadelijk kunnen zijn.
 • Gebruik het om uw baby schoon te houden. Maak de taak van het opruimen na je baby een beetje minder onaangenaam door kokosolie te gebruiken met de doek of babydoekjes die je gebruikt om ze af te vegen na het verwijderen van hun luiers. Hierdoor zal het residu veel sneller verdwijnen en hoeft u niet te veel te wrijven en irritatie van de onderkant van uw baby te veroorzaken. Voordat je het volgende paar luiers opzet, breng je wat kokosolie licht aan op de onderkant van de baby, zodat het nog makkelijker is om de volgende keer af te vegen.
 • Voorkom luieruitslag. Het aanbrengen van wat kokosolie op de bodem van de baby maakt het niet alleen gemakkelijker om de baby af te vegen door ongewenst plakken te voorkomen, het zal ook luieruitslag voorkomen. De huid van de baby is zacht en de wrijving tegen het materiaal van de luier veroorzaakt vaak irritatie. Hun huid kan rood of ontstoken raken en ze zullen veel ongemakken ervaren die vaak leiden tot huilen en rusteloos gedrag als gevolg van jeuk. Kokosolie zorgt ervoor dat je baby minder luiers haat, en maakt het een allround betere ervaring voor iedereen.
 • Maak veilig speeldeeg. Het probleem met het geven van speelgoed aan zeer jonge kinderen is dat ze de neiging hebben om te experimenteren en zich mogelijk niet bewust zijn van de gevolgen van hun acties. Als je ze klein speelgoed geeft, kan dat rampzalig zijn, omdat ze ze misschien gaan inslikken of in hun neus stoppen. Kinderen spelen graag met speeldeeg, dus in plaats van misschien giftige versies van de winkel te kopen, kun je er zelf een maken! Meng twee kopjes maizena met een halve kop kokosolie, en je moet een vezelige consistentie hebben waar baby’s mee kunnen spelen. Je kunt eetbare kleurstof toevoegen als je wilt dat het kleurrijk is, zoals deeg dat je in de winkel koopt.
 • Versterk zachte plekken. Sommige schedelbeenderen in de hoofden van pasgeborenen zijn nog niet samengesmolten, omdat het hoofd enige flexibiliteit nodig heeft tijdens het doorlopen van het smalle vaginale kanaal tijdens de geboorte. Dit veroorzaakt twee ‘zachte plekken’ op de achterkant van hun hoofd. Deze vlekken zijn erg delicaat en moeten met zorg worden behandeld. Het regelmatig aanbrengen van kokosolie op deze zachte plekken kan ze sterker en minder kwetsbaar maken totdat de schedel op natuurlijke wijze hard wordt.
 • Behandel spruw. Lijster gebeurt door een overgroei van een bepaalde gist in de mondholte. Dit veroorzaakt een schimmelinfectie in de mond en op de tong. Als u een mild geval van spruw opmerkt in de mond van uw baby, voorkom dan dat het slechter wordt door wat kokosolie in het gebied aan te brengen. Zelfs als de lijsters behandeld moeten worden met antischimmelmiddelen, kunt u kokosolie aanbrengen om het genezingsproces te versnellen ( 42 ).
 • Behandel de cradle cap. Cradle cap is de geelachtige, vlekkerige, vette en schilferige huiduitslag waar pasgeboren baby’s gewoonlijk last van hebben. Het is niet jeukend of anderszins schadelijk, maar het kan dikke witte of gele schilfers veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn. Wrijf een paar dagen twee of drie keer per dag wat kokosolie in de getroffen regio. Dit zou talgvorming op het hoofd moeten verminderen en te veel schilfering voorkomen.
 • Verminder babyacne. Babyacne is eigenlijk heel gewoon. Pasgeborenen of baby’s van een paar weken oud ontwikkelen meestal kleine rode of witte bultjes en puistjes op hun huid. Dit kan te wijten zijn aan de hormonen, olieachtige of irriterende huidverzorgingsproducten van de moeder, of contact met de huid met speeksel, spuugmelkpoeder of weefsel. Acne kan pijnlijk zijn voor een baby en kan het volwassenen moeilijk maken om ze goed te behandelen. Licht bevochtigen van het gezicht, de borst en de rug van je baby met kokosolie kan helpen acne-uitbarstingen te verminderen.
 • Verminder crouphoest. Kinderen zijn erg kwetsbaar voor croupe of de infectie van de stembanden, luchtpijp en bronchiën. Het is ongemakkelijk voor het kind en resulteert in een schorre stem, moeite met ademhalen en veel hoesten. Een kroephoest is ook de eerste paar dagen besmettelijk, dus het is het beste om het snel te behandelen. Een prachtige behandelingsformule is om kokosolie te mengen met kruidnagelolie, pepermuntolie, eucalyptusolie, rozemarijnolie en bijenwas. Breng dit om de paar uur op de borst van je kind aan voor het beste resultaat.
 • Voorkomen of behandelen van oorinfecties. Oorinfecties bij baby’s kunnen erg gevaarlijk zijn, en het kan ze ernstig treffen, zoals gehoorverlies. Controleer de oren van uw kind zorgvuldig om te zien of er vuilophopingen zijn en let op eventuele lichamelijke signalen van ongemak. Je kunt kokosolie toevoegen aan een oogdruppelaar en een keer per week een paar druppels kokosolie aan de oren toevoegen om infectie te voorkomen. Als er al een infectie is opgetreden, laat dan wat kokosolie binnen om het ongemak te kalmeren en de microben in het oor te doden. Zorg er echter voor dat u dit alleen doet als de trommelvliezen intact zijn.
 • Gebruik als massageolie. Kokosolie is uitstekend te gebruiken als een massageolie voor volwassenen, maar het kan vooral gunstig zijn voor jonge kinderen. De milde geur is aangenaam en het effect van de licht strijkende bewegingen en olie kan kalmerende effecten hebben. Het masseren van uw baby met kokosolie kan helpen obstipatie te verminderen, hen beter te laten slapen en de activiteit in het centrale zenuwstelsel te doen ontwaken.
 • Tame kroezen. Babyhaar is meestal kort en kroezend en heeft de neiging rommelig te zijn. Als u wilt dat het haar van uw baby er verzorgd uitziet, bevochtigt u het met een beetje kokosolie. Niet alleen zal de kwaliteit van het haar beter zijn, ook de haren met vliegende haren en kroezen worden gecontroleerd.
 • Verlicht kinderziektes. Het is vaak vrij ongemakkelijk en zelfs pijnlijk voor een baby wanneer zijn of haar eerste tanden binnenkomen. Baby’s die in de fase van de kinderziektes zitten, kunnen hun ongemak manifesteren door veel te huilen en op zoek te gaan naar comfort. Maak het uw baby gemakkelijker door het tandvlees lichtjes te masseren met een mengsel van kokosolie en kruidnagelolie, vooral het gebied recht boven de tanden. Dit kan een deel van de pijn verlichten en ontstekingen voorkomen. Je kunt het mengsel ook toepassen op het bijtringmateriaal dat het kind gebruikt, om pijn en zwelling te voorkomen.

Coconut Oil for Pet Care - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Kokosolie voor dierenverzorging

 

Kokosolie werkt duidelijk wonderen voor de mens, maar kan het helpen met dieren en het verzorgen van huisdieren?

Het antwoord is ja, het kan en op veel verschillende manieren.

Lees verder om erachter te komen hoe:

 • Ontdoen van roos en kalmeren geïrriteerde huid. Hoofdroos ontstaat wanneer de huid droog wordt en begint te schilferen. Roos op je hond kan niet alleen betekenen dat er veel witte vlokken rond het huis vallen, het kan ook erg ongemakkelijk zijn voor je hond vanwege de droge huid die jeukt. Net zoals kokosolie schilfervorming voor je eigen hoofdhuid kan voorkomen, kan het aanbrengen van kokosolie op de huid van je hond helpen bij het elimineren van roos. De olie kalmeert ook de huid van de hond, waardoor deze minder snel kan krabben en zich kan verwonden. Als u een proefkonijn heeft, is het u misschien opgevallen dat de huid ook gemakkelijk droog en geïrriteerd raakt. Meng een theelepel kokosolie met de shampoo van je cavia, of breng het regelmatig op de huid aan.
 • Ontgeur uw hond. Honden zijn schattige, donzige wezens waar we allemaal dol op zijn. Maar als u niet goed voor hen zorgt, kunnen ze nogal stinken, waardoor een vreemde en onaangename geur wordt verspreid die ons minder graag laat communiceren. Als uw hond een sterke lichaamsgeur heeft, maar het is nog niet tijd voor een goed bad, breng dan wat kokosolie aan en spoel het een paar uur af. De stank verdwijnt, ook al is het maar voor een korte periode.
 • Snelheid genezing van huidinfecties of wonden. Kokosolie heeft middellange-keten-vetzuren waarvan is aangetoond dat ze antimicrobiële eigenschappen hebben ( 43 ). Daarom, wanneer uw huisdier een snijwondje, een schaafwond of een huidinfectie heeft, zal het aanbrengen van wat maagdelijke kokosolie op het getroffen gebied voorkomen dat het erger wordt, en ook het genezingsproces versnellen door ontstekingen te verzachten en bacteriën in de regio te bestrijden. Kokosolie is ook handig als uw hond last heeft van hotspots, omdat hij kan voorkomen dat hij likt, krabt of bijt en het erger maakt.
 • Genees insectenbeten. Huisdieren zijn ook vaak het slachtoffer van insectenbeten van een reeks insecten zoals muggen, spinachtigen, wespen, bijen, mieren, vliegen en meer. Het gif dat in de huid wordt afgezet, veroorzaakt meestal een allergische reactie, die optreedt in de vorm van jeukende, rode bultjes, blaren of striemen. Dit gaat ook soms gepaard met pijn of verbranding. Geef je huisdier wat verlichting en versnellen het helen door wat kokosolie op het gebied aan te brengen.
 • Voorkom schuren. Chafing wordt veroorzaakt door de wrijving van de huid van de hond tegen iets anders, soms een ander deel van zijn lichaam. Het kan ook voorkomen vanwege kragen, harnassen, zwemvesten, wandelschoenen voor honden en tassen voor tassen, enzovoort. Breng wat kokosolie aan voordat je deze artikelen op je hond legt om wrijving te voorkomen. Als je in dat gebied roodheid, haaruitval of een touw ziet branden, verwijder dan het voorwerp dat schuren veroorzaakte en breng meer kokosolie aan om het te kalmeren.
 • Maak shampoo voor je hond. Het vinden van een reinigingsproduct zonder chemicaliën is moeilijk, en zelfs als je biologische merken vindt, zijn de kosten vaak te hoog. Maak in plaats daarvan uw eigen shampoo voor uw hond met ingrediënten die u thuis gemakkelijk kunt vinden. Meng drie eetlepels vloeibare Castillezeep met een eetlepel kokosolie en voeg een kopje azijn en vier kopjes heet water toe. Het reinigt de vacht van uw hond met dezelfde effectiviteit als elke winkelgekochte shampoo.
 • Conditie vacht. Net zoals je je eigen haar conditioneert, kun je kokosolie aanbrengen op de vacht van je hond of kat en het een paar uur laten staan, of ’s nachts. Breng niet te veel aan als u niet wilt dat er vet langs uw banken en tafels wrijft. Hetzelfde is van toepassing als u huisdierkonijnen heeft, hoewel u slechts een paar druppels moet gebruiken. Dit zal de vacht voeden en het zijdezacht, sterk en gezond maken.
 • Conditie vogelveren. Als je een huisdierenvogel bezit, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat het verenkleed glanzend en helder is, om het wat kokosolie te geven. Breng de olie niet rechtstreeks op de veren aan, want dat maakt ze alleen maar zwaar. In plaats daarvan geef je je vogel een kleine hoeveelheid kokosolie samen met het dagelijkse voedsel.
 • Ontlast obstipatie. Als uw huisdier moeite heeft om te poepen, droge of harde ontlasting passeert of tijdens het ontkleuren slijm doorgeeft, kan het aan constipatie lijden. Er zijn veel mogelijke oorzaken achter huisdier constipatie, van gebrek aan lichaamsbeweging tot abscessed anale zakjes. Naast het voeren van vezelrijke voedingsmiddelen van uw huisdier, kunt u het ook een halve theelepel kokosolie geven, waardoor het gemakkelijker ontlasting kan doorstaan.
 • Verbeter energieniveaus. Net zoals de middellange vetzuren in kokosolie mensen helpen hun energieniveau te verhogen, kunnen ook uw katten en honden genieten van een verhoogd energieniveau na het nuttigen van een klein beetje kokosolie. Als uw huisdier de neiging heeft om gewoon de hele dag te blijven liggen, niet geïnteresseerd is in veel spel of moe wordt, kan kokosolie het helpen actiever en gezonder te worden.
 • Verbetering van de adem en gebitsgezondheid. Hoe graag je je harige metgezel ook bent, het is moeilijk om van zijn stinkende adem te houden. Het toevoegen van wat kokosolie aan zijn dieet zal de microben en bacteriën in de mond die de slechte adem veroorzaken, verwijderen. Verder kunt u zijn tanden poetsen en zijn tandvlees reinigen met kokosolie. Uw hond zal van de smaak houden en zijn tanden en tandvlees vrij houden van gaatjes en infecties.
 • Weg met teken. Honden zijn meestal behoorlijk kwetsbaar voor teken, vooral in warmere klimaten. Controleer het oppervlak van de huid van uw hond grondig op kleine oneffenheden. Als u teken op uw hond vindt, is de beste aanpak om ze zo snel mogelijk te verwijderen, omdat ze kunnen leiden tot ernstige ziekten. Breng kokosolie over de hele huid aan om te voorkomen dat teken aanlikken.
 • Weg met vlooien. Net als teken nestelen vlooien vaak op honden en katten, vooral bij warm weer. Ze kunnen na een beet lichte tot ernstige jeuk, ongemak, huidproblemen en infecties en zelfs bloedarmoede veroorzaken. Er zijn veel producten die u voor dit doel zult vinden, maar ze bevatten meestal veel chemicaliën en kunnen giftig zijn voor uw huisdier. U kunt etherische oliën gebruiken in plaats van deze chemische formules, maar uw huisdieren geven misschien de voorkeur aan een lichtere, minder intense optie. Wrijf wat kokosolie in en laat het een paar uur intrekken en spoel het later af. Als u dit regelmatig doet, kunt u ook toekomstige vlooienbesmetting voorkomen.
 • Weg met mijten. Mijten leven van nature op honden, maar te veel kunnen ernstige huidproblemen en infecties veroorzaken. Op dezelfde manier kunnen mijten een groot probleem zijn als je huisdierreptielen zoals hagedissen, slangen, gekko’s en schildpadden bezit. Breng elke dag een kleine hoeveelheid kokosolie op de huid aan om te voorkomen dat mijten het overnemen en gezondheidsproblemen veroorzaken.
 • Verminder kat haarballen. Haarballen zijn walgelijk voor kattenbezitters om op te ruimen, maar ze kunnen ook darmstoornissen veroorzaken die je kat echt ziek maken. Haarballen doen zich voor wanneer uw kat zichzelf groent en uiteindelijk veel van zijn eigen pels in het proces slikt, die vervolgens later samen in de vorm van een bal wordt uitgebraakt. Het toevoegen van kokosolie aan het dieet van uw kat kan haarballen tot op zekere hoogte helpen verminderen.
 • Voorkom plakkerigheid in de kattenbak. Het schoonmaken van de kattenbak van uw kat is nooit leuk, maar het is zelfs vermoeiender als u kattenmest en kattenontlasting aan de onderkant van de lade vasthoudt. Om het uzelf gemakkelijker te maken, moet u de bodem en binnenranden van de bak bekleden met kokosolie voordat u het strooisel inbrengt. Dat maakt het veel gemakkelijker voor u als het schoonmaakt.
 • Bevochtig poten. Droogte en verkoudheid zijn van invloed op uw huisdieren, net zoals ze op u van invloed zijn. Ze kunnen vooral leiden tot ruwe en gebarsten voetzooltjes bij honden en katten. Gebarsten voetzooltjes kunnen ook worden veroorzaakt door slippen op de ruwe ondergrond, vooral als de poten zacht zijn en nog niet zijn aangepast aan de omgeving. Gebarsten pootjes kunnen leiden tot bloeden en andere problemen. Hoewel er veel oplossingen zijn die u op de voetzolen kunt toepassen om ze te kalmeren, kunt u het beste een natuurlijk ingrediënt zoals kokosolie gebruiken. Dit komt omdat uw huisdieren de neiging hebben om hun poten te likken, en u wilt niet dat ze iets eten dat mogelijk schadelijk is. Kokosolie hydrateert de poten, geneest scheuren en voorkomt verder barsten.
 • Reinig de oren van de hond. Het is belangrijk dat u de oren van uw hond regelmatig controleert om te zien of er vuil, roodheid, ontlading of wasachtige opbouw is. Als dat het geval is, is het het beste om de oren van uw hond schoon te maken voordat het een vervelende infectie wordt die schadelijk kan zijn voor de algehele gezondheid van uw hond. Reinig de smurrie met een watje gedrenkt in kokosolie. Dit is veilig, trekt effectief het vuil eruit en houdt de oren van uw hond vrij van infecties.
 • Verhoog het metabolisme en verlies gewicht. Als uw huisdier erg gemakkelijk aankomt of zwaarlijvig is, ondanks dat het behoorlijk wat lichaamsbeweging heeft gekregen, kan dit komen doordat het langzame stofwisseling heeft. Op de lange termijn kan langzame stofwisseling voor hen erg ongezond zijn en andere ziekten veroorzaken. Door een beetje kokosolie aan het dieet van uw huisdier toe te voegen, kunt u het metabolisme geleidelijk helpen verbeteren en ook helpen het energetischer te worden en wat kilo’s kwijt te raken. De algehele gezondheid van uw huisdier kan dus verbeteren.
 • Houd eekhoorns uit de buurt van vogelvoeders. Als slimme eekhoorns al het zaad van je vogelvoeders stelen, is een handige manier om ze weg te houden, ervoor te zorgen dat ze de mand niet kunnen bereiken waar de zaden worden gehouden. Als je je vogelvoeders aan een paal hangt, breng dan kokosolie aan op de paal. Hierdoor wordt het glad zodat eekhoorns het niet kunnen beklimmen en de zaden onaangeroerd blijven voor vogels.
 • Behandel darmparasieten. Het opnemen van een beetje kokosolie in het dieet van uw huisdier kan darmparasieten weghouden vanwege de antischimmel-, antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Als uw huisdier darmparasieten krijgt, kan het gebruik van kokosolie naast alle voorgeschreven medicijnen door de dierenarts helpen om de parasieten sneller en effectiever van de hand te doen.
 • Gebruik als uierbalsem. Uierbalsems of zalven kunnen nuttig zijn als u koeien bezit en hun uiers kalmeert tegen extreem weer, zoals lage luchtvochtigheid, hoge warmte of kou. Het kan ook worden gebruikt om de uiers te kalmeren na het melken. En uierbalsems kunnen op honden worden gebruikt nadat ze tijdens hun voederperiode zijn bevallen. Breng een beetje kokosolie op de uiers aan en het zal rustgevend zijn voor het betreffende huisdier.
 • Reguleer schildklierhormoon. Naarmate uw honden ouder worden, kunnen ze last hebben van schildklierproblemen. Veel voorkomende symptomen zijn huidaandoeningen, gewichtstoename, inactiviteit, intolerantie voor de kou en overmatig afstoten van pels. Hypothyreoïdie betekent dat uw hond de rest van zijn leven thyroxinesuppletie nodig heeft. Het is mogelijk om dit te voorkomen door een gezonde schildklierfunctie bij uw hond te behouden door het een kleine hoeveelheid kokosolie te geven in zijn dagelijkse voeding.
 • Verbeterde gewrichtsgezondheid. Kokosolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen de gewrichten van uw huisdier gezonder te maken. De botten worden sterker en artritis ongemak vermindert. Kokosolie verhoogt ook het energieniveau, waardoor uw honden actiever worden en daardoor sterkere botten krijgen tijdens het proces.
 • Diabetes voorkomen of onder controle houden. Uw hond kan aan diabetes lijden als deze neigt naar bloedsuikerpieken. Dit zal in de toekomst leiden tot ernstiger gezondheidsproblemen en kan de levensduur aanzienlijk verkorten. Het gebruik van kokosolie in het dieet helpt diabetes te voorkomen of de bloedsuikerspiegel te reguleren, zelfs als uw hond er al last van heeft.

Coconut Oil Around the House - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Kokosolie rondom het huis

 

Als je er nog steeds niet van overtuigd bent waarom je altijd wat kokosolie in huis zou moeten bewaren, ben je aan het einde van dit gedeelte.

Kokosolie kan nuttig zijn in het hele huis, waardoor het veel moeilijker wordt om banen te belasten.

Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Maak je auto schoon. Je zou kunnen denken aan het schoonmaken van je auto als een karwei, maar het kan eigenlijk een stuk korter en eenvoudiger met de hulp van kokosolie. Sparren in het interieur door kokosolie te gebruiken om het dashboard glanzend te maken. Als u lederen details hebt, kunt u de olie ook licht aanbrengen en inwrijven om de oorspronkelijke kleur en levendigheid van het leer te herstellen. Niet alleen ziet het interieur er scherper uit, het ruikt ook veel beter met die lichte kokosgeur. Je kunt je kenteken ook polijsten als het er een beetje oud en saai uitziet. Het vuil dat is opgebouwd op je kentekenplaten kan moeilijk te verwijderen zijn, maar een klein beetje kokosolie maakt het los. Op dezelfde manier kunnen metaalresten eraf vallen en zich ophopen na veel gebruik, waardoor lelijk remstof ontstaat. Ook dit zal gemakkelijk loskomen met behulp van wat kokosolie en een veeg. Als er dode insecten zijn, boom sap, of vogelpoep op je voorruit, grill of een ander deel van de auto, veeg ze voorzichtig af met wat kokosolie. Dit voorkomt dat achterblijvend residu achterblijft. Als je na het verwijderen een residu van venstertint achterblijft, gebruik dan een mengsel van kokosolie en zuiveringszout om het te verwijderen.
 • Pools hout. Zoals met leer is kokosolie uitstekend geschikt voor het polijsten van houten voorwerpen. Als uw houten meubels er bijvoorbeeld een beetje saai uitzien, veegt u het oppervlak met wat kokosolie schoon en laat u het een paar uur intrekken. Als je een parketvloer in je huis hebt en je niet zeker weet hoe je het moet schoonmaken, gebruik dan kokosolie. Water zal het hout verder laten uitdrogen, maar kokosolie geeft het een mooie glans. Op dezelfde manier kunt u kokosolie gebruiken voor uw houten keukenartikelen. Als je houten snijplanken of houten kom droog en broos worden, zal een dunne laag kokosolie zo nu en dan een heel eind in de richting van het herstellen van hun glans en stevigheid komen.
 • Maak je eigen zeep. In plaats van de standaard in de winkel gekochte zeepjes die je huid uitdrogen, kun je thuis je eigen zeep maken. Afhankelijk van de ingrediënten die je hebt en de geuren die je lekker vindt, kun je een van de vele eenvoudige recepten volgen om je eigen zeep te maken. Eén manier is om kokosolie uit de smelt te maken en deze te vermengen met een mengsel van water, glycerol en opgelost kaliumhydroxide. Een andere manier is om loog (heel voorzichtig!) In water op te lossen en dat mengsel toe te voegen aan gesmolten kokosolie. Meng en kook tot het doorschijnend is en de consistentie van Vaseline heeft. Doe het mengsel in mallen en snij dit zodra het afkoelt.
 • Poolse verschillende metalen voorwerpen. Kokosolie is ook handig als je je metalen voorwerpen gepolijst wilt hebben. Breng een kleine hoeveelheid aan op een stuk katoenen doek en gebruik dat om je medailles, trofeeën, plaques, deurknoppen en alle andere metalen voorwerpen die je hebt, waarvan je denkt dat ze wat slijpen nodig hebben, af te vegen. U kunt het ook gebruiken om uw metalen of stalen bestek, zoals trays, containers, vorken, messen en lepels, op te poetsen voordat u gasten uitnodigt.
 • Poolse bladeren. Velen van ons houden ervan om kamerplanten te hebben om onze huizen op te fleuren, maar soms zien ze er een beetje saai uit met opeenhoping van stof en vuil. In plaats van een dure bladolie te kopen in de winkel, kunt u een laag kokosolie op de bladeren aanbrengen met een doek, katoen of een borstel. De bladeren zien er veel levendiger uit.
 • Schoon leer. Leer, echt of faux, kan zo nu en dan een beetje polijsten. Je leren laarzen, schoenen, jassen, riemen, handschoenen, rokken – al deze kunnen er helderder uitzien na een lichte reiniging met kokosolie. Veeg of borstel de kokosolie in het leer tot je de gewenste doffe glans krijgt. Je item ziet er nieuwer en schoner uit.
 • Roest verwijderen. Roest treedt op als ijzer of zijn legeringen corroderen omdat ze gemakkelijk reageren op blootstelling aan zuurstof of chloor. Roest kan voorkomen dat huishoudelijke artikelen goed werken, kan de glimmende originele look van het artikel aantasten door er een laag bruinrood materiaal over te plaatsen en kan ook schadelijk zijn als u zichzelf verwondt met een roestig metaal zoals een spijker. Dit kan leiden tot een tetanusinfectie en u moet een injectie krijgen. Als je roest op een voorwerp ziet, bedek dan het oppervlak met kokosolie en laat het een paar uur rusten. Was het vervolgens af met zeepwater en de roest zou gemakkelijk kunnen wegvallen.
 • Voorkom stofophoping. Het is lastig genoeg om elke dag de zichtbare oppervlakken van je huis af te stoffen, laat staan ​​de hogere planken en oppervlakken zoals plafondlampen en de bladen plafondventilatoren. Maak het jezelf gemakkelijker door de oppervlakken te coaten met een dunne laag kokosolie. Dit zal voorkomen dat stof zich verzamelt, en u kunt lang wachten voordat u daar naar toe gaat om ze schoon te maken.
 • Reinig kleverige resten achtergelaten door stickers en etiketten. Is het niet vervelend als je het etiket van een fles haalt, een prijssticker van een nieuwe aankoop, of een oude sticker uit het autoraam en de plakkerige dingen ziet achterlaten? Het is meestal een lang proces om de gunk helemaal zelf weg te nemen, en je loopt het risico om het uit te smeren en het erger te maken. Gebruik in plaats daarvan gewoon een beetje kokosolie en het zou een stuk eenvoudiger moeten zijn om de kleverige spullen eraf te vegen. Als het op een hardere ondergrond staat, meng je met bakpoeder vanwege de schurende eigenschappen en breek je het vuil weg.
 • Smeer huishoudelijke artikelen. Kokosolie is een zeer nuttig smeermiddel als het gaat om uw dagelijkse huishoudelijke artikelen. Als u bijvoorbeeld fietsen gebruikt of machines bedient, zoals kettingzagen en naaimachines, kunt u de kokosolie gebruiken om de mechanische onderdelen te smeren die vast komen te zitten. Je kunt ook kokosolie gebruiken op voorwerpen zoals kleding en gordijnroeden om de hangers en ringen soepeler te laten bewegen. En kokosolie is uitstekend voor het schoonmaken van tuingereedschap en scharen. Als uw gereedschap of schaar een beetje moeilijk te gebruiken zijn, overweeg dan om ze af en toe eens goed schoon te maken met kokosolie. Dit smeert de onderdelen en verwijdert eventuele roest- of vuilophopingen. Herhaal dit regelmatig om ze in goede staat te houden. Ten slotte, als uw deur of raam vastloopt wanneer u probeert ze te openen of te sluiten of een luid piepend geluid maakt, dan hebben de scharnieren wat smering nodig. Breng regelmatig kokosolie aan op de scharnieren en je kunt dit probleem oplossen zonder dure producten te hoeven kopen.
 • Huishoudelijke artikelen ontvetten. Kokosolie is zo speciaal omdat het op onverwachte manieren helpt. Het kan niet alleen dienen als smeermiddel voor machines, het kan ook als ontvetter dienen. Als er hard vet of olie op uw vloeren of machines zit, zal het aanbrengen van kokosolie ze verzachten en ze gemakkelijker verwijderen. Voor meer ernstige gevallen, zal het mengen van kokosolie met bakpoeder de perfecte scrub creëren om het ongewenste vet eruit te krijgen.
 • Maak je handen en nagels schoon. Net zoals je machines en harde oppervlakken kunt ontvetten, kun je ook kokosolie gebruiken om je handen en nagels te ontvetten. Als je graag tijd doorbrengt in de garage, dan ben je waarschijnlijk gewend dat je handen en nagels kunnen worden gesmeerd na een goede sessie sleutelen. Dit is vrij moeilijk te verwijderen met alleen zeep en water of zelfs met een in de winkel gekochte lotion, maar kokosolie vermengd met wat baking soda zal het werk snel en effectief doen. Je kunt je eigen vloeibare zeeppasta maken en deze bewaren voor gebruik na een dag in de garage, en binnen enkele minuten genieten van schone handen en nagels.
 • Gebruik het op uw gazonmaaier. Grasmaaiers zijn een zegen, maar een probleem dat fabrikanten nog niet hebben opgelost, is dat stukken gras vaak vast komen te zitten op de messen van de gazonmaaier en grasvanger. Het gras schoonmaken om het goed te laten werken, kan een ongemak zijn. Een goede oplossing is om de binnenkant van de grasmaaier en de messen van de grasmaaier te bedekken met kokosolie. Dit voorkomt dat de grassprieten aan de oppervlakte blijven plakken.
 • Ontgrendel een ritssluiting. Ritssluitingen zijn uitermate handig en het resultaat is een breed scala aan producten, van broeken en jasjes tot jurken en tassen. Het probleem is dat ritsen vaak niet meer werken of vastlopen, waardoor je het product niet goed kunt gebruiken. Als de rits echter gewoon vastzit, kun je kokosolie gebruiken om hem weer aan het werk te krijgen. Giet gewoon een behoorlijke hoeveelheid olie in totdat de rits weer beweegt.
 • Gebruik het om gietijzer te kruiden. Gietijzer wordt gebruikt om kookgerei te maken. Dit komt omdat het de warmte gelijkmatig over het oppervlak kan verdelen, waardoor het perfect is voor potten, pannen, koekenpannen, fornuizen en andere gebruiksvoorwerpen die onder hoge hitte werken. Maar gietijzeren kookgerei heeft af en toe kruiden nodig om te voorkomen dat het oppervlak blijft plakken. Zet hiervoor je gietijzeren kookgerei op een laag vuur op het vuur en smelt kokosolie als de oven voorverwarmt tot 400 graden. Bedek vervolgens het volledige oppervlak van het kookgerei met de gesmolten kokosolie en plaats het ondersteboven op het ovenrek. Als je niet wilt dat je oven rommelig wordt, kun je wat folie eronder leggen om de druipende kokosolie op te vangen. Bak de pan een uur voordat je hem laat afkoelen. Nadat u uw gietijzeren kookgerei hebt gebruikt, is een andere manier om het te beschermen, het te schrobben zonder zeep en onmiddellijk te wassen met alleen warm water. Na het drogen, zet het op de brander. Breng een dunne laag kokosolie aan nadat deze volledig is opgedroogd en doe het weg.
 • Make-up van stoffen verwijderen. Make-upvlekken op je kleding, tapijt en meubels lijken misschien je ergste nachtmerrie, maar je kunt de schade snel repareren met wat kokosolie. Of het nu om foundation of lippenstift gaat, je kunt de make-up van de stof verwijderen door snel wat kokosolie aan te brengen en de rommel voorzichtig af te vegen.
 • Weg met zeepvlekken. Zeep is een reinigingsmiddel als het gaat om je lichaam, of kleding en gebruiksvoorwerpen, maar het kan een kleurmiddel zijn als het in contact komt met de verkeerde oppervlakken. Zeep en hard water wanneer ze samenkomen, zijn bijzonder lastig, waardoor ze witte zeepresten achterlaten, ook bekend als limoenzeep. Verwijder het vuil en zeepresten met kokosolie en een borstel en voeg bakpoeder toe als het schuim hard is.
 • Schone muziekinstrumenten. We hebben al gesproken over hoe kokosolie geweldig is voor het reinigen van zowel hout als metaal, dus het is nuttig voor een breed scala aan instrumenteigenaren. Bovendien, als je een instrument bespeelt met snaren, zoals een gitaar of een viool, kun je kokosolie gebruiken om de snaren periodiek te smeren en te zorgen dat ze geluid produceren zoals ze zouden moeten. Als je drums bespeelt met dierenhuid of huid, kun je kokosolie gebruiken om te voorkomen dat ze droog worden. Rawhide droogt zeer gemakkelijk uit en zal ophouden te functioneren zoals het idealiter zou moeten doen zonder vocht. Kokosolie is net zo goed een optie als elke winkelgekochte formule.
 • Kauwgom verwijderen. Gedroogde kauwgom is hard, kleverig en vies, maar toch blijven mensen gemakkelijk vergeten hoe ze hun gebruikte kauwgom in papier moeten wikkelen en in de prullenbak gooien. Soms is het een ongeluk en vind je kauwgom vast aan je meubels of haar of kleding. Raak niet in paniek en gebruik in plaats daarvan een flinke hoeveelheid kokosolie om het los te maken. Dit neemt de kauwgom af en helpt ook om de kleverige resten kwijt te raken.
 • Verwijder een strakke ring van uw vinger. Het verwijderen van een onverzettelijke ring van een vinger die een beetje te groot is, is geen gemakkelijke taak. Het is vaak pijnlijk, veroorzaakt irritatie van de huid rond de ring en raakt uiteindelijk niet effectief. Er zijn manieren om de ring los te krijgen, waaronder kokosolie. Kokosolie is effectiever dan het gebruik van zeep en water of gewoon elke lotion. Breng de olie rechtstreeks op de ring aan en draai deze om hem onder te krijgen, zodat u hem voorzichtig kunt verwijderen.
 • Gebruik als sneeuwbescherming. Wintertijd kan mooi zijn, maar brengt vaak veel fysieke arbeid met zich mee. Maak de arbeid een beetje minder intensief dit jaar door te voorkomen dat sneeuw blijft plakken aan items zoals je schop of je schotelantenne. Wrijf gewoon een dunne laag kokosolie over deze voorwerpen en je zult geen ijskoude sneeuw op het oppervlak krijgen.
 • Houdt ongedierte uit de buurt van de prullenbak.  Maden en vliegen gaan waar het vuil gaat, dus jouw vuilnisbak is hun thuis uit de hemel voor hen. Als je dit ongedierte niet rond je prullenbak wilt hebben, bedek het hele ding van boven naar beneden met een laag kokosolie. Maden en vliegen zullen stoppen met het hun lokale habitat te maken en zullen hun eieren niet leggen om het probleem later ook te verergeren.
 • Ontdoe je van mieren, kakkerlakken en spinnen. Als je zoals de meeste mensen bent, geniet je niet van insecten die je huis besmetten. Een eenvoudige maar effectieve manier om insecten te weren, zoals mieren, spinnen en kakkerlakken, is om oppervlakken te sproeien met een beetje kokosolie gemengd met azijn. Dit is beter dan insectenspray, die heel sterk kan ruiken en een chemische puinhoop achter kan laten. Voor mieren kunt u het probleem rechtstreeks aanpakken als u het mierennest vindt. Bespuit het met een mix van kokosolie, zaadolie en Castilla vloeibare zeep.
 • Ontdoe je van muggen. Stilstaand water zoals plassen en vijvers is de ideale plek voor muggenlarven tijdens warm weer. Als je muggen of muggenlarven ziet, voeg dan een beetje kokosolie toe aan het water. Dit zal de larven doden voordat ze de kans krijgen om te rijpen en grote schade aanrichten. Om jezelf te beschermen tegen de muggen die al in de lucht aanwezig zijn als je naar buiten gaat, wrijf wat kokosolie over je blootgestelde huid om de parasieten af ​​te weren.
 • Bescherm uw potdeksels. De deksels van uw potten kunnen na verloop van tijd corroderen als de pot een vloeistof bevat. Om roestvorming te voorkomen en ervoor te zorgen dat het deksel gemakkelijk opent nadat het gedurende een lange tijd gesloten is geweest, moet u de onderkant en de rand van het deksel met cocosolie bedekken voordat u het sluit.
 • Een mondstuk ontstoppen. Als de spuitmond van een spuitfles niet werkt omdat deze is geblokkeerd, kunt u het probleem eenvoudig oplossen door de deksel te verwijderen en kokosolie over de verstopte spuitmond te gieten. Hierdoor kan het verstopte puin losser en gemakkelijker te verwijderen zijn. Als u een lege spuitfles hebt, kunt u deze vullen met wat vloeibare kokosolie en het verstopte deksel overbrengen naar die fles. De kracht van de spray en de kokosolie helpen het opgehoopte vuil dat de nozzle blokkeert te verwijderen.
 • Bescherm tegen was. Terwijl kaarsen branden, laten ze onvermijdelijk was op de tafel of kaarsenhouder vallen. Bedek de kandelaar of het oppervlak waarop de kaars staat met een laag kokosolie. Dit voorkomt dat het aan de oppervlakte blijft hangen en maakt het veel gemakkelijker te verwijderen.
 • Verbetering van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Door wat kokosolie te mengen met je kunstmest of bestrijdingsmiddel, kun je helpen de oppervlaktespanning tussen de plant en de vloeistof te verminderen. Kokosolie werkt als een oppervlakte-actief middel en helpt de meststof en pesticiden beter aan de plant te kleven voor betere resultaten.
 • Voorkom vlekken met Tupperware. Tupperware-vlekken zijn een nachtmerrie om van af te raken. Bescherm je Tupperware-containers door een beetje kokosolie op de oppervlakken aan te brengen voordat je voedsel aanbrengt. Op deze manier kunt u vlekken voorkomen, in plaats van zorgen te maken over hoe u ze kunt verwijderen. Uw containers zullen er veel langer nieuw en aantrekkelijk uitzien.
 • Schone tandheelkundige apparatuur. Tandheelkundige gezondheid is belangrijk, dus wanneer u apparaten zoals een kunstgebit, mondbeschermers of houders moet gebruiken, valt de verantwoordelijkheid bij u om ze schoon en vrij van puin en ziektekiemen te houden. Als je denkt dat het tijd is voor een goede reiniging, verwijder dan de tandheelkundige apparaten en breng kokosolie overal op aan. Laat de kokosolie een paar uur zitten en spoel hem daarna af. Dit zou het tandheelkundige product schoon en vrij van de meeste bacteriën moeten maken.
 • Voorkom schuren. Schuren ontstaat door wrijving tussen je huid en de stof die je draagt. Voordat je kleding draagt ​​die te strak of met veel naden is, breng je een beetje kokosolie aan op de hete plekken. Dit dient als smering die ongewenste wrijving zal verminderen, zelfs wanneer u midden in de training zit of een andere repetitieve bewegingsactiviteit vereist.
 • Begin met branden. Kamperen is meestal een explosie, maar het kan meer dan een beetje frustrerend zijn als je je kind niet kunt krijgen om te branden als het koud of donker wordt, of als je honger hebt. Een eenvoudige truc is het meenemen van wattenstaafjes of ballen gedrenkt in kokosolie in een kleine plastic zak. Dit zal als brandstof fungeren, waardoor de ballen in vlammen oplichten als je ze in brand steekt. De vlammen vangen de rest van het aanmaakhout in een minuut of twee op.

Coconut Oil Precautions - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM

Voorzorgsmaatregelen

 

Ja, er is duidelijk een breed scala aan voordelen en toepassingen als het gaat om kokosolie.

Maar hoe zit het met de bijwerkingen?

Helaas zijn er enkele mogelijke negatieve gevolgen van het gebruik van kokosolie.

Hoewel ze weinigen zijn, moeten ze serieus worden beschouwd.

Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor kokosnoten en hun producten.

Voor deze personen kan het gebruik van kokosolie alles betekenen van milde symptomen zoals huiduitslag en netelroos tot zeer ernstige symptomen zoals een potentieel fatale anafylactische shock.

De meeste mensen zouden weten of ze allergisch zijn voor kokos, dus vraag je gasten van tevoren als je van plan bent kokosolie te gebruiken om te koken, of je hebt het gebruikt op meubels, bestek, keukengerei, huisdieren of zelfs jezelf.

Een andere voorzorgsmaatregel is meer van toepassing op iedereen.

Er is substantieel bewijs dat kokosolie het ‘goede’ HDL-cholesterol verhoogt, maar er zijn ook aanwijzingen dat het tegelijkertijd het niveau van ‘slecht’ LDL-cholesterol verhoogt ( 44 , 45 ).

De rapporten zijn tegenstrijdig, en sommige onderzoeken concluderen dat kokosolie alleen HDL-cholesterol positief beïnvloedt maar weinig tot geen effect heeft op LDL-cholesterol.

Er is nog geen duidelijke consensus in de gezondheidsgemeenschap, maar als u al lijdt aan hoge LDL-waarden, wilt u misschien voorzichtig zijn.

Een laatste overweging om in gedachten te houden is dat veel van de studies naar de gezondheidseffecten van kokosolie zijn uitgevoerd op dieren, en ook die zijn beperkt in aantal.

Voor veel van de voordelen is het niet duidelijk of mensen dezelfde mate van succes kunnen genieten.

We komen er pas na enige tijd achter terwijl we blijven experimenteren.

 

Conclusie

 

Wat denk je ervan?

Probeer je sommige van deze toepassingen van kokosolie uit?

We raden u aan zo snel mogelijk wat te kopen; vertrouw op ons, je zult echt de waarde van kokosolie van goede kwaliteit gaan waarderen en zal er regelmatig in gaan investeren.

159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN  KOKOSNOOT OLIE TOEPASSINGEN EN BEHANDELINGEN

pinit fg en rect red 28 - KOKOSNOOT OLIE 159 GEZONDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN VOOR HUID HAAR EN LICHAAM