Lichaam

LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN

LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN

Er zijn veel redenen voor lage lichaamstemperatuur om te overwegen. Van infecties tot diabetes, er zijn veel mogelijkheden om te verkennen.

Wat houdt precies een lage lichaamstemperatuur in? Vanuit een medisch standpunt moet alles onder de 97 graden Fahrenheit ervoor zorgen dat je begint met onderzoeken.

Veel vrouwen melden dit symptoom zodra ze van de pil zijn afgekomen. Andere mensen ervaren dit symptoom sporadisch zonder een voor de hand liggende oorzaak.

Dit symptoom kan acuut of chronisch zijn en kan ook gepaard gaan met extra symptomen. In dit artikel zullen we enkele redenen noemen waarom u het ervaart.

Lage lichaamstemperatuur Oorzaken – Overzicht

Wanneer je lichaamstemperatuur afwijkt van de norm, kan je je bang voelen.

Het algemeen aanvaarde gemiddelde is 98,6 graden Fahrenheit.

Als u iets onder dit niveau hebt, betekent dit dat u een lagere lichaamstemperatuur dan gemiddeld hebt. Geloof het of niet, het is niet ongewoon om dagen te hebben waar het onder dit aantal dipt.

Low Temp - LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN

Het algemeen aanvaarde gemiddelde is 98,6 graden Fahrenheit

Het zou daar echter niet moeten blijven. Een chronisch lage temperatuur is iets dat medisch ingrijpen verdient.

Zoals vermeld in de inleiding van dit artikel, is dit een symptoom dat sommige vrouwen ervaren bij het afstappen van de pil.

Lage oorzaken van lichaamstemperatuur zoals deze zijn bekend dat ze enkele maanden aanhouden. Als u zich zorgen maakt, praat dan met een arts.

Andere mogelijke oorzaken

Er zijn tientallen redenen waarom uw lichaamstemperatuur kan schommelen. Bijvoorbeeld, de meeste mensen zijn verrast om te horen dat het lager is wanneer je rust of wanneer je ’s morgens wakker wordt.

Voor sommige mensen is het misschien normaal om rond de 97 graden Fahrenheit te zweven! Ga hier echter niet van uit (raadpleeg altijd uw arts).

Hypothyreoïdie en lage lichaamstemperatuur

hypo - LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN

Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij uw lichaam onvoldoende schildklierhormoon produceert.

Het beïnvloedt je lichaam op de tegenovergestelde manier van hyper- schildklier ( waardoor je het warm voelt ).

Wat veroorzaakt hypothyreoïdie?

Het ontbreken van voldoende jodium, ook bekend als jodiumtekort, is de meest voorkomende oorzaak. Het is ook mogelijk dat u lijdt aan een auto-immuunziekte.

Diabetes en lage lichaamstemperatuur

Diabetes is een ziekte waarbij uw lichaam ofwel niet voldoende insuline produceert of er eenvoudig niet goed op reageert. In beide gevallen is het een van die oorzaken met lage lichaamstemperatuur die u moet overwegen.

Aangezien diabetes een veel voorkomende ziekte is , moet u worden gecontroleerd om te zien of u het heeft. Het goede nieuws is dat diabetes type 2 bij sommige mensen kan worden omgekeerd door gelijk te eten en meer te bewegen.

Nierproblemen en lage lichaamstemperatuur

Kidney Problems - LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN

De nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren van afval in het lichaam.

Als ze hun werk niet goed kunnen doen, kan dit ervoor zorgen dat uremisch afval zich ophoopt, wat leidt tot een lagere kerntemperatuur.

Nieraandoeningen worden meestal geassocieerd met andere symptomen zoals eiwit in de urine of bruisende urine .

Als u een nierprobleem vermoedt, moet u uw zorgen bespreken met uw primaire zorgverlener.

De meeste nierproblemen zijn te behandelen als je ze vroeg genoeg opvangt. Een lage lichaamstemperatuur zoals deze is er een waar veel mensen niet aan denken.

Medicatie of alcoholmisbruik

Als je je lichaam overstelpt met te veel medicatie of alcohol, kan het ervoor zorgen dat je endocriene systeem (het systeem dat hormonen door het lichaam verspreidt) niet zo goed functioneert.

Alcohol - LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN

Het consumeren van te veel alcohol kan hormonale schommelingen in het lichaam veroorzaken.

Het is bekend dat te veel van een bepaald medicijn ervoor zorgt dat de lichaamstemperatuur van mensen daalt. Als u dit symptoom tijdens het gebruik van medicatie ervaart, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts.

Wat alcohol betreft, raden we aan het helemaal uit je dieet te verwijderen.

Hypothalamus – Het temperatuurbeheersingscentrum van de hersenen

Hypo2 - LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN

De hypothalamus is het temperatuurcontrolecentrum van de hersenen.

Veel medische professionals verwijzen er graag naar als de “natuurlijke thermostaat” van het lichaam.

Als er een probleem is met de hypothalamus, kan dit ervoor zorgen dat de temperatuur van uw lichaam omhoog of omlaag fluctueert.

Het is een van die oorzaken voor lage lichaamstemperatuur die over het hoofd wordt gezien. Alles van stress tot hersentumoren kan de hypothalamus beïnvloeden.

Samengevat

Onthoud dit vooral – het is mogelijk dat je lichaamstemperatuur vanzelf lager is dan die van anderen! In dit geval is het echt niets om je zorgen over te maken. De enige manier om zeker te weten of dit het geval is, is echter om door een arts te worden gecontroleerd.

LAGE LICHAAMSTEMPERATUUR OORZAKEN