Slaap & Dromen

LUCIDE DROMEN VOOR SPORTERS EN ATLETEN OM VOORSPRONG TE KRIJGEN OP CONCURRENTEN

Uit de vele, gevarieerde voordelen van lucide dromen , had je waarschijnlijk nooit gedacht dat atletisch vermogen een van hen zou zijn. Welnu, het is gebleken dat lucide dromen, indien goed gedaan, in feite een enorme hulp kunnen zijn bij het ontwikkelen en vergroten van fysieke vaardigheden in je wakkere leven.

Laten we eens kijken naar deze unieke toepassing van de lucide droomervaring. We weten allemaal dat dit fenomeen talloze voordelen heeft als het gaat om concentratie, zelfontplooiing, bewustzijn en mentale of emotionele genezing . Is het echt mogelijk - of zelfs waarschijnlijk - dat het kan helpen om een ​​betere loper of turner te worden? Tekens en onderzoek wijzen op een volmondig "ja".

Als je erover nadenkt, is het beheersen van de kunst van lucide dromen zelf net zoiets als het beheersen van een sport. Het vergt behoorlijk veel focus, drive en vooral misschien oefenen. Zonder discipline en bijna dagelijks toewijding om je vaardigheden te verbeteren, zouden maar heel weinig mensen daadwerkelijk in staat zijn om succesvolle lucide dromers te worden.

Afgezien van het feit dat er ontelbare eigenschappen zijn die je nodig hebt als je een geweldige atleet of lucide dromer wilt worden, zijn er enkele andere aspecten van de beoefening die je talenten in de sportwereld kunnen helpen verbeteren.

Tholeys 'theorie over lucide dromen

Een Duitse sportpsycholoog genaamd Paul Tholey schreef over het idee dat atleten via hun lucide dromen in een soort van virtuele training kunnen gaan. Dit soort simulatie-achtige ervaringen kunnen op hun beurt helpen hun vaardigheden aan te scherpen en zelfs bewegingen of posities proberen waar ze in het echte leven niet de moed voor zouden hebben. Dit. kan enorm helpen bij het verbeteren van een aantal verschillende aspecten van het vaardigheidsniveau van een atleet.

Ten eerste kan het hen het vertrouwen geven dat ze in het echte leven tekortschieten als het gaat om hun capaciteiten in een bepaalde sport. Ten tweede kan het helpen neurale paden in de hersenen te creëren die zelfs kunnen leiden tot het creëren van nieuw spiergeheugen.

Tholey betoogt dat lucide dromen ook ongelooflijk nuttig is voor atleten, want terwijl je droomt, ben je in staat om alle vijf je zintuigen te gebruiken, wat betekent dat de droomervaring echt een soort van echte trainingssimulatie kan worden. Dit betekent dat dezelfde delen van het brein die de atleten zouden gebruiken om hun vaardigheden tijdens hun wakende leven te oefenen, ook tijdens de lucide droom worden geactiveerd.

Er zijn zeven belangrijke punten voor de theorie van Tholey:

  • 1. Lucide dromen kunnen een atleet helpen en de sensorische motorische vaardigheden verbeteren die ze al tijdens hun waakleven hebben ontwikkeld.
  • 2. Maar wacht, geheel NIEUWE sensorische motorische vaardigheden kunnen ook tijdens de lucide droom worden geleerd!
  • 3. De lucide droom zorgt voor vele pogingen en mislukkingen, zonder de dromer fysiek te belasten of te belasten. Dit betekent dat sensorische motorische vaardigheden praktisch zonder einde kunnen worden beoefend.
  • 4. De flexibiliteitsreacties van een atleet kunnen verbeteren tijdens de lucide droom, omdat ze met hun lichaam kunnen experimenteren op manieren die ze in het dagelijks leven niet kunnen.
  • 5. Lucide dromen vereist een goede hoeveelheid mentale discipline, wat op zijn beurt de sleutel is tot het ontwikkelen en perfectioneren van sensorische motorische vaardigheden.
  • 6. Lucide dromen kunnen helpen bij het organiseren van het fenomenale veld met betrekking tot het uitvoeren van atletische bewegingen. Dit betekent dat je sportbewegingen met meer nauwkeurigheid en vertrouwen kunt uitvoeren.
  • 7. Lucide dromen helpen het subject om psychologisch te groeien en meer kennis van zichzelf te verwerven. Dit leidt op zijn beurt weer tot meer vertrouwen in het leven in het algemeen, waaronder meer succes en motivatie in atletische prestaties.

Als je ooit de film The Matrix hebt gezien, herinner je je wellicht het deel waar Neo een simulatie van vechtsporten invoert en zijn bewegingen met Master Kung Fu uitvoert.

Hoewel dit een fictieve scène is en niet echt een voorbeeld van lucide dromen, komt het zeker in de buurt van het concept van het gebruik van lucide dromen om atleten beter te laten presteren. Dit is precies het soort 'oefening' dat Tholey in zijn werk suggereerde. Gewoon om toe te voegen, Tholey staat bekend als een zeer succesvolle atletische coach, en het zou niet zo verwonderlijk zijn als zijn geheim schuilt in deze alternatieve trainingsmethode. Misschien zal de praktijk op een dag meer verbreid en zelfs normaal zijn onder atleten.

Een recente studie in het Journal of Sports Sciences geeft eigenlijk solide aanwijzingen dat lucide dromen inderdaad een positief effect hebben op de atletische prestaties. Het feit dat dromen een ongelooflijk gevoel van nauwkeurigheid en intensiteit kunnen bieden, lijkt een grote rol te spelen in de effectiviteit van de deelnemers aan het onderzoek. De studie toonde ook aan dat lucide dromende sporttraining een geweldige manier is voor geblesseerde atleten om hun oefenroutines voort te zetten, en dat het alle deelnemers een effectieve manier gaf waarmee ze hun gedachten konden trainen om optimale niveaus te bereiken wanneer de dag van de game opkwam.

Het lijdt geen twijfel dat lucide dromen tal van positieve effecten hebben op de geest en zelfkennis van de dromer. Wie wist dat het kan worden toegepast op dingen zoals sport? Misschien kunnen dezelfde ideeën en praktijken die atleten gebruiken om hun vaardigheden te perfectioneren met lucide dromen ook goed worden gebruikt door muzikanten, kunstenaars of iemand die probeert hun vaardigheden op een bepaald gebied te verbeteren.