Slaap & Dromen

MIJN LUCID DROOM-ERVARING EN VERHAAL

Hierbij een willekeurig verhaal van een lucid dromer :

Ik zou graag enkele dingen willen delen die ik de afgelopen 7 jaar van Lucid Dreaming heb geleerd en hopelijk kunnen deze ervaringen je helpen een betere dromer te worden en je meer bewust te maken van dingen die je misschien verkeerd doet.

Er zijn heel veel kleine beginnersfouten die gemakkelijk in te vallen zijn en ik heb zowat elke fout gemaakt die gemaakt moet worden, dus laten we erin stappen; hier zijn mijn lucide dromenervaringen!

Mijn eerste lucide droom

Ik had mijn eerste Lucid Dream toen ik nog op school zat, waarschijnlijk op de leeftijd van ongeveer 12. Ik herinner me dat ik naar bed ging na het kijken van een film, en ik was zo opgeladen en enthousiast over deze film dat ik erover nadacht tot ik ging slapen. Wat is er gebeurd? Je raadt het al, ik droomde over de film.

lucid dreaming - MIJN LUCID DROOM-ERVARING EN VERHAAL

Ik was de film lang aan het 'waarnemen' voordat ik me realiseerde dat ik eigenlijk niet in staat zou zijn om dit te doen en dat dit niet echt kon zijn. Toen herinnerde ik me dat ik vroeger naar bed ging en daarom (op deze jonge leeftijd) uitwerkte dat ik droomde.

Natuurlijk was ik geschokt en geloofde het eerst niet. Ik was me bewust en kon beslissingen nemen, maar het is alsof ik in een andere wereld was. In die tijd kon ik het niet goed uitleggen en was ik me zeker niet bewust van zaken als het onderbewustzijn en zo. De beste manier waarop ik het destijds kon verklaren was: 'Ik was wakker in mijn droom'.

Later besefte ik dat ik Lucid Dromen was en deze ervaring leidde me ertoe om lichtelijk geobsedeerd te raken door het onderwerp. Het was zo fascinerend en buitengewoon verbazingwekkend dat ik uren besteedde aan onderzoek en alles wat ik kon leren over het onderwerp. Ik kreeg toen nog andere dingen in mijn leven, en toen ik mijn huis verliet, ging studeren en een baan kreeg, vond ik niet echt de tijd om het bij te houden, dus nam ik een pauze voor een paar jaar.

Nu heb ik natuurlijk deze website en mijn eigen e-boek; De ultieme Lucid Dreaming-gids in wording, maar daarover later meer (abonneer je op onze nieuwsbrief). Voor nu wil ik enkele dingen die ik heb geleerd delen en hoe je ze kunt toepassen op je eigen dromen om te verbeteren!

5 dingen die ik heb geleerd over lucide dromen

1: lucide dromen Je kunt het nooit allemaal weten

Dit is iets dat duidelijk is geworden omdat ik heb geprobeerd anderen de vaardigheid te leren. Je kunt nooit alles over een onderwerp weten. Je kunt aardig dichtbij komen, maar er zullen altijd dingen zijn die je beter kunt leren, verbeteren of uitleggen.

Als je ervaring hebt met Lucid Dreaming, ben je het er waarschijnlijk mee eens dat je er altijd nieuwe dingen over ontdekt of andere dromen hebt die de oude uit het water blazen. Het kostte me veel tijd om eindelijk de transcendentie van lucide dromen te ervaren , en zelfs nu kan ik niet ALTIJD een dergelijke lucide droom hebben. 

2: lucide dromen Soms heb je nog steeds nachtmerries

Ongeacht hoe goed je bent in het beheersen van je dromen, je zult nachtmerries krijgen. Ze zijn slechts een deel van het leven en een deel van het slapen. Niemand kan een leven leiden dat volledig vrij is van stress en zorgen en daarom zullen nachtmerries altijd in een bepaalde vorm verschijnen gedurende je hele leven. Met oefening kun je GOED worden in het omdraaien van deze nachtmerries en ze veranderen in dromen die jij beheerst, maar ze zullen nog steeds gebeuren.

3: lucide dromen Het is het beste om dingen te veranderen

Ik zat vast in de mindset dat ik dezelfde realiteitscontroles en inductietechnieken moest houden als degenen die voor mij werkten. Er zijn veel technieken en tips om uit te proberen, en het is altijd goed om te experimenteren. Als je nog nooit eerder een WBTB lucide droomhebt gedaan , probeer het! Als je nog nooit geprobeerd hebt lucide te worden door slaapverlamming, doe dat dan! vind wat werkt voor jou en bouw erop voort.

4: lucide dromen Het is eerst moeilijk, maar wordt gemakkelijker

Als ik het had opgegeven toen ik het moeilijk vond om een ​​'lucide droombaan' te ervaren waar ik geen vooruitgang boekte, had ik honderden fantastische lucide dromenervaringen gemist. Dit is geen goede zaak en ik wil niet dat het jou overkomt, dus zorg ervoor dat je eraan vasthoudt, zelfs als het maanden duurt om je volgende heldere ervaring te hebben.

5: schrijf je lucide dromen altijd op!

Ik ben de herinneringen aan een paar goede dromen kwijt, omdat ik ze gewoon niet heb opgeschreven. Ik werd soms midden in de nacht wakker nadat ik een heel diepgaande en geestveranderende ervaring had gehad en ik zou te moe zijn om mijn telefoonlampje in te schakelen en de droom op te schrijven, hoewel het dagboek vlak naast me lag! Maak deze fout niet. Je zult er zoveel meer plezier aan beleven als je ze religieus allemaal opschrijven!

LUCID DROOM-ERVARING EN VERHALEN