Gezondheid

MOET JE SCHEREN, TRIMMEN, WAXEN OF LATEN GAAN? HIER IS ONZE NEMEN

images 68 - MOET JE SCHEREN, TRIMMEN, WAXEN OF LATEN GAAN? HIER IS ONZE NEMENMOET JE SCHEREN, TRIMMEN, WAXEN OF LATEN GAAN? HIER IS ONZE NEMEN

Toen ik 16 jaar oud was, vroeg mijn vriend me: "Wat denk je van hardhouten vloeren?"

"Eh, ze zien er goed uit in een huis," antwoordde ik, onzeker waarom dit onderwerp werd geïntroduceerd. Geen van beiden was dicht bij huisbezit, tieners zijnde. "Ik neem aan dat ik daar de voorkeur aan geef."

Hij lachte. "Dus je geeft de voorkeur aan hen."

"Ik weet niet waarom dit grappig is," vertelde ik hem. Ik voelde me vaak buitengesloten van zijn grappen en niet omdat ze bijzonder slim waren.

'Mijn vriend vroeg me vandaag of je tapijt bij de gordijnen paste en dan dacht hij:' Of beter nog, heeft ze hardhouten vloeren? ' Dus ik vroeg me af of je dat zou kunnen doen. Neem hardhouten vloeren. "

"Wil je dat ik mijn poesje scheer?" Ik heb gevraagd.

"Ja, vanaf nu."

Vele jaren later, wens ik nu dat ik toen en dan om hem heen had gebroken, om deze reden en vele anderen, inclusief het feit dat deze jackass me in een muur gooide toen ik hem geen pijpbeurt wilde geven over mijn verjaardag, op mijn verjaardagsfeest, terwijl mijn vrienden 20 voet van ons uit waren. Maar tegen de tijd dat dat gebeurde, was ik een tijdje geschoren en jeukend; Ik ben opgevoed om mannen te geven wat ze wilden. Ik wist dat als ik hem niet schaamde, het een probleem zou zijn. Misschien geen tegenvaller, maar er zou toch een conflict zijn.

Het is in de geest van dit mishandelde 16-jarige meisje dat ik later de regel heb gemaakt dat als een man of vrouw me vertelt wat ik met mijn schaamhaar moet doen, ik het uitdelegeer - hoewel tot nu toe geen enkele vrouw haar heeft gemaakt dit verzoek van mij.

Ik heb deze regel niet gemaakt vanwege deze ene verschrikkelijke, Nirvana-straalbrekende tienerbentroep, maar omdat, afgezien van basishygiëne, niemand het recht heeft om van zijn partner lichaamswijziging te eisen. Er zijn te veel mannen die meer om hun idee geven van wat hot is dan wat ik eigenlijk met mijn lichaam wil doen, en ik wil geen mensen op die manier daten. Dus als je tegenwoordig een schaamhaarvraag hebt, ga ik uit elkaar. Soms zal ik een PSA-achtige aankondiging geven aan het begin van een relatie over deze regel, maar meestal niet.

Je moet beslissen of je trimt, waxt, scheert, de volle bos in gaat ... gebruik je schaamhaar om dinosaurieachtig vormsnoei te maken ...

Te vaak heb ik mannen ontmoet die denken dat het hun recht is om mij te vragen mijn lichaam te veranderen voor hun plezier en voorkeur, mannen die mokken als ik niet wilde waxen, alsof ik hen op wrede wijze een grote vreugde ontzegde omdat ik dat niet deed wil geen 80 dollar spenderen om het haar uit mijn schaamlippen te laten scheuren en de rest van de dag door mijn verloochening te deppen in bloed en waggelen, gepijnigd en pantyless.

Er is natuurlijk een verschil tussen dwang, schuldbekentenis of je partner dwingen om iets te doen wat ze echt niet met hun pubes willen doen, en een vrijwillige uitwisseling van verlangens en voorkeuren tussen partners. Misschien houdt je partner van een landingsbaan, een volle struik, een nauwe rand, een volle was of wat-heb-je ook. Het delen van deze verlangens met elkaar is cool! Het probleem is niet wanneer je eerlijke communicatie aanbiedt over wat je leuk vindt om te doen en wat je wilt dat je partner doet, maar wanneer de ene partner de ander onder druk zet om iets te doen waar ze geen zin in hebben.

De maatschappelijke verwachtingen dat vrouwen volledig bloot zijn, zijn overduidelijk bullsh * t.

Voorstanders van Braziliaanse waxen beweren vaak dat het hygiënischer is, maar dat is helemaal niet waar. Sterker nog, je hebt 75 procent meer kans om een ​​soa aan te gaan als je je scheert of waxt, omdat het proces micro-tranen creëert, waardoor meer bacteriën in de huid kunnen doordringen. Natuurlijk kunt u dit risico verminderen met condooms en andere vormen van bescherming.

Wat de Braziliaan eigenlijk populariseerde, is simpelweg omdat het makkelijker is om de actie te zien als de actrice niet au naturel is . Dus als je bent opgegroeid met masturberen voor porno die een haarloos poesje normaliseert en erotiseert, is de kans zeer groot dat je hetzelfde verlangt. Dit betekent niet dat je een slecht persoon bent als je met een wax-look op gang komt, maar het is niet goed om iemand schuldig te verklaren of te duwen om aan je subjectieve normen van schoonheid te voldoen. Vrouwen hebben al genoeg druk om zich aan deze prijzige en pijnlijke manier aan te passen; het is patriarchale bullsh * t op zijn best.

In feite lijkt het erop dat de natuur een reden had voor al dat haar - sommige onderzoeken hebben aangetoond dat schaamhaar feromonen vasthoudt om partners aan te trekken en wrijving tijdens seks vermindert. Stel je voor dat!

Dit betekent niet dat je de volle bak in moet gaan om een ​​goede feministe of wat dan ook te zijn.

Ik ben absoluut nieuwsgierig genoeg geweest om naar de suikersalon te gaan en mijn schaamhaar te laten scheuren. Dit kwam voort uit wat ik alleen maar kan raden is mijn eigen wil, maar ik ben nog steeds niet zeker. Ik wilde het in een opwelling doen - niemand had een verzoek ingediend - maar met elke met bloed besmeurde moersleutel van de suikerwax, vervloekte ik geestelijk het patriarchaat en sprak verbaal een onverstaanbare stroom van vloeken uit.

Ik dacht dat ik erbij wilde zijn, maar het bleek dat ik de pijn-naar-uitbetalingverhouding niet zo leuk vond als andere mensen, en daarom voelde het als een niveau van maatschappelijke dwang in het spel. Maar ik vroeg me af, half gek op tafel, of het mogelijk is om een ​​feministe en een was te zijn. Natuurlijk, ja, ja het is. Als je graag je schaamhaar wilt veranderen, dan neem je zelf beslissingen over je lichaam en moet je uitgaan en vrolijk zijn.

Laat niemand je gewoon vertellen wat je met je bush moet doen; het is niet hun beslissing, en als je uiteindelijk iets doet dat je niet goed voelt, prefereer je eerder hun verlangens dan die van jezelf, en dat is niet de weg naar geluk. Mag je altijd doen wat je wilt met je poesje, want het is van jou en je houdt ervan, en verwerp iedereen die zich bemoeit met die speciale band.