overig

NATUURLIJKE TANDEN REINIGINGSMETHODEN RECHT UIT HET OUDE ROME 

01 31 - NATUURLIJKE TANDEN REINIGINGSMETHODEN RECHT UIT HET OUDE ROME NATUURLIJKE TANDEN REINIGINGSMETHODEN RECHT UIT HET OUDE ROME

Recente ontdekking toonde aan dat er nogal wat bekwame tandartsen in Rome waren. Onderzoekers mochten 86 tanden vinden onder de afvoer van een winkel in de buurt van het Forum Romanum.

Een bioarcheoloog bestudeerde de tanden, die oorspronkelijk in 1987 werden gevonden. Op basis van de resultaten van de studie verwijderde een hooggeplaatste tandarts de tanden , die dateerden uit de eerste eeuw na Christus. De tanden bleven intact, ook al waren er tekenen van verval.

Belangrijker nog, onderzoekers ontdekten dat oude Romeinen sterke, hechte tanden hadden , ondanks het feit dat ze geen toegang hadden tot dentaI-behandelingen die we tegenwoordig genieten. Wat is het geheim achter dit?

Romeinse stijl van gezond eten

In de eerste plaats eten wordt beschouwd als een van de meest effectieve manieren om tanden gezond te houden. Oude Romeinen hadden gezonde tanden, ook al leefden ze tijdens het pre-tandenborstel tijdperk, dankzij de afwezigheid van één ingrediënt uit het voedsel dat ze aten: suiker .

In Pompeii werkten onderzoekers echter aan de overblijfselen van mensen die in 79 na Christus werden verminkt toen de Vesuvius uitbarstte. Ze kwamen er achter dat deze oude mensen een goede dentaïhe sterkte hadden. Volgens de onderzoekers zijn er twee belangrijke redenen waarom dit voor hen het geval is:

  1. Ze aten een dieet met een hoog suikergehalte.
  2. Ze genoten van het eten van fruit en groenten.

Het dieet van de oude Romeinen wordt nu beschouwd als het mediterrane dieet, of het lijkt in ieder geval op dit popuaire dieet. Het mediterrane dieet wordt gecrediteerd voor de hogere levensverwachting voor mensen die in Zuid-Europa leven.

Het effect van suiker op tanden en uw gezondheid

Op basis van de studie consumeerden Pompeiianen voedsel met veel suiker dan de meeste mensen, vooral moderne personen, die ze hielpen om dentaI-problemen te voorkomen. Het eten van voedsel dat rijk is aan suiker kan heel goed bijdragen aan tandbederf. Maar dat is niet alles; suiker is gekeken naar obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten.

Suiker was eigenlijk al heel lang een dure traktatie voor meerdere eeuwen. Het werd pas wijd in de 16e eeuw toen er plannen werden opgesteld voor Amerika en West-Indië. Neverness, zelfs historische figuren en enkele gemiddelde oude Romeinen mochten genieten van honing en fruit, die beide als suikerachtig worden beschouwd.

Oude Romeinen hadden een uitgebalanceerd dieet door gezond te eten. De onderzoekers hebben echter ook geconstateerd dat hun beenderen zijn verslechterd, voornamelijk vanwege het water in Pompeii met hoge hoeveelheden fIuoride. Wanneer een fIuoride op tanden springt, kan te veel ervan de botten beschadigen .