Essentiële Etherische oliën

Negen essentiële oliën voor diabetes

essential oils 2 - Negen essentiële oliën voor diabetes

Negen essentiële oliën voor diabetes

Diabetes is een stofwisselingsstoornis die veel mensen in de Verenigde Staten treft, en nog veel meer over de hele wereld. De ziekte wordt meestal medisch behandeld, maar tot nu toe is er geen remedie voor.

Sommige onderzoeken suggereren dat er enkele essentiële oliën kunnen zijn die veilig kunnen worden toegevoegd aan een diabeteszorgplan met fantastische resultaten.

Inhoud van dit artikel:

  1. Essentiële oliën en diabetes
  2. Aromatherapie en diabetes
  3. vooruitzicht

 

Essentiële oliën en diabetes

Essentiële oliën worden al vele jaren gebruikt en verbindingen van planten zijn in veel westerse medicijnen gebruikt.

Essentiële oliën zijn geconcentreerde versies van bepaalde verbindingen die in plantenmateriaal worden aangetroffen.

Een eenvoudig voorbeeld van etherische oliën is te vinden in de schil van citrusvruchten. Als je een sinaasappel schilt, haal je de essentiële olie uit de schil, waardoor de frisse sinaasappelgeur zich verspreidt in de lucht.

Enkele van de oudste bekende beschavingen gebruikten essentiële oliën in een of andere vorm. Verbindingen geïsoleerd uit etherische oliën zijn gebruikt om veel westerse medicijnen te maken. Veel van de verbindingen in essentiële oliën kunnen gemakkelijk door het lichaam worden gebruikt.

Door deze effecten te koppelen aan de symptomen die mensen willen behandelen, kunnen essentiële oliën worden gebruikt om te helpen bij vele diabetessymptomen.

Korianderzaad

Koriander of korianderzaad wordt over de hele wereld geteeld en is door veel culturen gebruikt voor de behandeling van problemen met de spijsvertering, zoals indigestie , diarree en winderigheid .

Een recente studie met ratten toont aan dat essentiële korianderzaadolie ook kan helpen in de strijd tegen diabetes. Een extract van korianderzaad bleek de bloedsuikerspiegel bij proefpersonen te verlagen.

Onderzoekers merkten op dat de bètacellen in de pancreas actiever waren. Dit helpt het insulinegehalte te verhogen en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

In veel gevallen kan essentiële olie van koriander het lichaam helpen de insulinespiegels op natuurlijke wijze te verhogen.

Citroenbalsem

Essentiële olie van citroenbalsem is een minder bekende olie, maar nieuw onderzoek kan binnenkort van profiel veranderen. Een studie wees uit dat de essentiële olie van citroenmelisse hielp om suiker te consumeren waarmee het in contact kwam.

Deze test werd uitgevoerd in een laboratorium, niet bij mensen, maar het benadrukt wel de mogelijkheid dat de olie gunstig kan zijn voor de bloedsuikerspiegel bij gebruik in een diffuser of op de huid.

Kruidnagel

clove bud essential oil - Negen essentiële oliën voor diabetes

Onderzoeken suggereren dat kruidnagel de enzymen in de pancreas die aan diabetes zijn gekoppeld, kan verminderen.

Een andere studie met dieren wees uit dat essentiële olie van kruidnagelknop een rol kan spelen bij het voorkomen of beheersen van type 2-diabetes . Het onderzoek wees uit dat het gebruik van kruidnagelolie niveaus van bepaalde enzymen in de pancreas verlaagde waarvan men denkt dat ze verband houden met diabetes.

De studie merkte ook op dat de olie nuttig kan zijn bij het behandelen of voorkomen van diabetes veroorzaakt door oxidatief spanning. Dit gebeurt wanneer het lichaam niet voldoende antioxidanten produceert om de vrije radicalen (onstabiele moleculen) te bestrijden die schade aan cellen in het hele lichaam veroorzaken.

Zwart zaad

Zwart zaad, of Nigella sativa , is in de traditionele geneeskunde gebruikt voor de behandeling van vele aandoeningen, waaronder diabetes. Recent onderzoek in een laboratorium om na te gaan of deze beweringen waar waren, met behulp van zowel het Nigella sativa- zaad als de essentiële olie.

De auteurs vonden dat zowel het zaad als de essentiële olie nuttige behandelingen waren voor een hoge bloedsuikerspiegel en de daarmee samenhangende problemen. Ze vonden ook dat Nigella sativa veel antioxidanten bevat die het risico op diabetescomplicaties die worden veroorzaakt door oxidatievespanning.

Het gebruik van essentiële olie van zwart zaad naast een gevarieerd en gezond dieet kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen tot veilige niveaus.

Zwarte peper

Mensen met diabetes type 2 hebben vaak andere symptomen, zoals hoge bloeddruk en problemen met de bloedsomloop.

Een studie wees uit dat een essentiële olie die is afgeleid van de gemeenschappelijke keukenkruiden, zwarte peper, een manier kan bieden om diabetes type 2 en hoge bloeddruk te beheersen of te voorkomen.

De onderzoekers merkten op dat de olie veel antioxidanten bevat en helpt bij het blokkeren van bepaalde enzymen in het lichaam die kunnen bijdragen aan diabetes en hoge bloeddruk.

Helichrysum en grapefruit

Gewichtsverlies is een sleutelfactor bij het onder controle houden van diabetes mellitus type 2. Hoewel overgewicht niet elk geval van diabetes veroorzaakt, kan het de symptomen verergeren.

Afvallen wordt meestal gezien als een eerste behandelingslijn voor mensen met diabetes. Dit betekent dieet en beweging, maar het proces kan ook worden geholpen, samen met essentiële oliën.

Een recente studie wees uit dat obese ratten die extracten van helichrysum en grapefruit kregen, minder gewicht kregen, minder tekenen van ontsteking hadden en minder insuline dan andere proefpersonen.

Hoewel het onderzoek niet met mensen werd gedaan, kan het een goed teken zijn dat Helichrysum en grapefruit mensen kunnen helpen gewicht te verliezen als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Een ontspannende massage van olie met helichrysum en grapefruit essentiële oliën na een goede training kan ontspanning en gewichtsverlies helpen bevorderen.

Kaneel

Kaneel is al lang een favoriete specerij in desserts. Het heeft een zoete smaak die zoetheid lijkt te stimuleren zonder meer suiker toe te voegen. Nieuw onderzoek suggereert ook dat het ook geweldig kan zijn voor mensen met diabetes.

In een studie werd gekeken naar de effecten van kaneel en de verbindingen daarin op verschillende factoren bij diabetes. De onderzoekers merkten op dat kaneel gunstig is gebleken voor insulinegevoeligheid, suiker- en vetgehaltes, ontstekingen, bloeddruk en zelfs lichaamsgewicht .

Regelmatige inname van kaneel en regelmatig gebruik van kaneeletherische olie kan bij sommige mensen bijdragen aan de beheersing van diabetes.

Lavendel

De geur van lavendelolie is zeer bekend en lavendel heeft talloze toepassingen in de traditionele en westerse geneeskunde. Volgens onderzoek kan een veelbelovend gebruik de symptomen van diabetes verlichten.

Onderzoekers ontdekten dat lavendel essentiële olie bij dierproeven hielp om een ​​hoge bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen en het lichaam tegen oxidatie te beschermen spanning dat veroorzaakt complicaties bij mensen met diabetes.

 

Aromatherapie en diabetes

lavender - Negen essentiële oliën voor diabetes

Lavendelolie kan helpen om een ​​hoge bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen.

Diabetes is een complexe ziekte die veel bijdragende factoren heeft en verschillende symptomen bij verschillende mensen kan veroorzaken.

Risicofactoren, zoals slechte voeding, hoge bloeddruk, obesitas en lichamelijke inactiviteit, kunnen allemaal een rol spelen bij type 2-diabetes. Stress kan de symptomen voor sommigen verergeren, en snelle veranderingen in de niveaus van het dieet en fysieke activiteit kunnen anderen meer beïnvloeden.

Mensen die zich in deze situaties bevinden, kunnen essentiële oliën zeer nuttig vinden. Het toevoegen van een paar druppels etherische olie aan een aromatherapie-diffuser en het nemen van lange, diepe ademhalingen van de geproduceerde damp is een gemakkelijke manier om gunstige stoffen in het lichaam te krijgen.

De receptoren in de neus en haarvaten van de longen kunnen de kleine deeltjes van veel essentiële oliën oppikken en deze in de bloedbaan brengen om door het lichaam te worden gebruikt waar het de meeste hulp nodig heeft.

Sommige deeltjes kunnen ook klein genoeg zijn om door de huid te dringen. Dit is gunstig voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van symptomen of een meer gelokaliseerde behandeling.

Als een essentiële olie op de huid moet worden gebruikt, moet deze eerst worden verdund. Veel mensen vinden het leuk om een ​​paar druppels etherische olie toe te voegen aan een ons olijfolie, kokosolie of amandelolie. Breng voordat je het ergens anders aanbrengt, een dubbeltje aan op de onderarm om allergieën te controleren. Als er na 24-48 uur geen tekenen van allergieën verschijnen, moet het veilig zijn om de verdunde olie te gebruiken.

Het is belangrijk op te merken dat essentiële oliën niet mogen worden ingeslikt. Zelfs met de zuiverste essentiële oliën kan het hoge gehalte aan antioxidanten van veel oliën de voedselleiding, maag en darmen beschadigen.

 

vooruitzicht

Het belangrijkste ding om te overwegen met essentiële oliën is dat ze een aanvullende behandeling zijn. Er mag geen essentiële olie worden verwacht die de symptomen van diabetes alleen verlicht.

Essentiële oliën kunnen worden gebruikt als onderdeel van een uitgebalanceerd programma van dieet, lichaamsbeweging, levensstijlkeuzes en medische behandelingsopties. Het is altijd het beste om behandelingsopties met essentiële oliën te bespreken met zowel de arts als de erkende aromatherapeut.

Bij gebruik met de juiste begeleiding kunnen etherische oliën nuttig zijn in de strijd tegen diabetes en de symptomen en bijwerkingen ervan.