Lichaam

OKSEL ZWEETGEUR SNELLE REMEDIES OM ER VAN AF TE KOMEN

OKSEL ZWEETGEUR SNELLE REMEDIES OM ER VAN AF TE KOMEN

Lichaamsgeur hebben is een zeer onaangename en zeer onaangename hygiënische toestand, die we allemaal op enig moment in ons leven hebben ervaren.

En hoewel het een extreem taboe-onderwerp is, is het een natuurlijk onderdeel van een mens te zijn.

Van de verschillende soorten geuren die uw lichaam kan produceren, is okseldorst meestal de meest prikkelende, en deze treedt meestal op als we zweten door de inspanning van fysieke activiteiten, zoals sporten en bewegen.

Zeker, voor sommigen kan de okselgeur een tijdelijk probleem zijn dat gemakkelijk verholpen kan worden via de snelle oplossing van een douche.

Maar voor anderen is weten hoe je van okselgeur afkomt nog steeds een nogal gênant en aanhoudend probleem, dat de vernietigende oordelen van iedereen in de aanwezigheid ervan aantrekt.

Zoals met elke chronische aandoening waar mensen last van hebben, bleek het analyseren van de oorzaak van het probleem het meest voordelig bij het bepalen van de oplossing.

Daarom is het van cruciaal belang dat iedereen goed geïnformeerd is over hun lichaamsfuncties en de fysiologische effecten van hun eigen lichaamschemie begrijpt, vooral die geplaagd door vieze okselgeur.

Bovendien, om te bepalen hoe en waarom uw lichaam een ​​okselgeur produceert, is het ongelooflijk relevant om de wetenschap achter het unieke karakter van uw eigen lichaamschemie te ontdekken en te leren hoe het specifiek met uw lichaamstype omgaat.

Als je jezelf informeert over de volgende oorzaken, preventiemaatregelen en oplossingen voor het verwijderen van stinkende oksels, kun je dus substantieel valideren, en het kan levens veranderen om je (of iemand anders) te helpen leven met sociaal zelfvertrouwen.

 

Redenen voor onderarm geur

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt de okselgeur niet veroorzaakt door zweet.

Daarom moet je je afvragen: "Waarom ruiken oksels?"

Zweten bestaat voornamelijk uit zout en water, dus het produceert strikt genomen geen geur.

Maar zweet wordt over het algemeen geassocieerd met lichaamsgeur, omdat het wordt gegenereerd door delen van het lichaam die tegelijkertijd gunstig zijn voor bacteriegroei.

Dus ja, bacteriën die snel groeien op delen van het lichaam zijn zeer vatbaar voor vochtophoping (zoals de voeten, liezen en oksels).

Ze breken het eiwit in je zweet af in zuren (zoals propionzuur en isovalerinezuur).

Ze zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van vieze geuren.

Om de wetenschap achter uw lichaam te begrijpen, moet u zich bewust zijn van de twee soorten zweetklieren die uw lichaam heeft: eccriene klieren en apocriene klieren.

Het gemiddelde menselijke lichaam heeft overal 3 tot 4 miljoen zweetklieren, die in deze twee soorten zijn verdeeld.

Eccriene klieren (klieren die direct op de huid hechten) zijn de eenvoudigere van de twee klieren en ze worden aangetroffen op het grootste deel van de huid.

Ze zijn ook verantwoordelijk voor het reguleren van de lichaamstemperatuur.

Omdat eccriene klieren zweet afscheiden dat sterk geconcentreerd is in zout, maakt het het voor bacteriën veel moeilijker om het eiwit in het zweet af te breken.

Daarom worden eccriene klieren het minst verantwoordelijk geacht voor lichaamsgeur.

Aan de andere kant bevinden apocriene klieren (klieren die afscheiden in uw haarzakjes) zich voornamelijk in delen van het lichaam die de meeste hoeveelheid warmte en vocht genereren en vasthouden (zoals de borst, liezen en oksels).

In tegenstelling tot eccriene klieren, zijn apocriene klieren (die ook bekend zijn als "geurklieren") sterk geconcentreerd in eiwitten, die gemakkelijk door bacteriën worden afgebroken.

Apocriene klieren zijn dus aanzienlijk meer verantwoordelijk voor het genereren van onaangename lichaamsgeuren.

Naast het begrijpen van de chemie van het lichaam, zijn er ook zeer specifieke oorzaken voor chronische okseldarm.

De meest typische redenen hebben betrekking op fysieke activiteit.

Voor sommige mensen ontwikkelt zich aanhoudende okselgeur als gevolg van het altijd eten van bepaald voedsel (zoals uien, knoflook en gekruid voedsel), overgewicht (met extra huidplooien die het niet belemmeren om goede ventilatie te krijgen) en bepaalde medische aandoeningen, zoals als diabetes en hyperhidrose (een aandoening die ervoor zorgt dat mensen overvloedig zweten).

 

Hoe de geur van onderarm te voorkomen

Stankgeur wordt inderdaad erkend als een zeer ernstig onderwerp.

Het is een ondraaglijke situatie die van invloed is op degenen die het hebben, evenals degenen die in de buurt zijn.

Gelukkig, als jij of iemand die je kent een van de vele mensen is die lijden aan lichaamsgeur, kan het zijn dat je geen kennis hebt over hoe je er vanaf kunt komen.

Als dit het geval is, zijn hier enkele nuttige tips voor u om de implementatie tijdens de behandeling en preventie ervan te overwegen.

Let daarom op het volgende:

 • Was uw lichaam dagelijks

Zeker, van alle toepasselijke preventieve maatregelen, is deze methode misschien het meest effectief in het elimineren van lichaams- en oksuwgeur.

Was je lichaam met warm water en gebruik antibacteriële zeep.

Deze tactiek stelt u in staat lichaamsgeur onder controle te houden door geur-veroorzakende bacteriën op de huid te verwijderen.

 • Minimaal haar

Het groeien van overmatige hoeveelheden haar onder de armen verbiedt de verdamping van zweet dat wordt geproduceerd op het oppervlak van de huid.

Vandaar dat u, door uw oksels te scheren (een gebied dat sterk geconcentreerd is met apocriene klieren), de huid onder uw armen moet laten ademen, wat waarschijnlijk stinkende oksels zal verminderen.

 • Ademende kleding

Draag kleding gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen, wol of zijde. Deze tactiek zorgt ervoor dat zweet effectief door de vezels kan verdampen, waardoor sterke geuren verder worden verminderd.

 • Vermijd pittig voedsel

Hoewel de consumptie van zeer rijk, smaakvol voedsel en specerijen (zoals knoflook en roodgloeiende chilipepers) voor velen aangenaam en smakelijk kan zijn, worden ze ook toegeschreven aan de verhoogde scherpte van het zweet.

Kies in plaats daarvan voor kruiden en vitamine-rijk voedsel, zoals boerenkool en spinazie, die helpen bij het neutraliseren van andere voedingsmiddelen die BO veroorzaken

 • Gebruik anti-transpirant

Deodorants bevatten aluminiumchloride, wat de huid zuurder maakt wanneer het wordt aangebracht.

Zure oppervlakken verhinderen de groei van bacteriën, daarom wordt deodorant gebruikt om de geur de hele dag te voorkomen.

 • Gewichtsverlies

Als u zwaarlijvig bent, zal het verliezen van gewicht u zeker helpen minder te zweten.

Het vermindert de fysieke belasting van zwaar gewicht op je lichaam, waardoor je meer gaat zweten.

 • Botulinum toxine-injecties

Beschouwd als het laatste redmiddel helpt het ontvangen van botulinumtoxine-injecties (bestaande uit een zeer giftige, biologische substantie) in de oksels het signaal van de hersenen blokkeren dat overvloedig zweten veroorzaakt.

 

Mogelijke problemen Onderarm Geur Kan leiden tot

Heel wat problemen komen meestal voor bij diegenen die lijden aan het dilemma dat ze niet weten hoe ze zich moeten ontdoen van de geur van de oksel.

Het meest voor de hand liggende probleem is isolatie.

Mensen die onbewust een aanhoudende okselgeur hebben, worden meestal het minst beschouwd als begeleidende vrienden en familie voor sociale activiteiten - vanwege het afleidende en aanstootgevende karakter van hun slechte toestand.

Niettemin, als u iemand bent die bewust BO heeft, wordt u waarschijnlijk getroffen door de gedachte dat u zich schaamt voor degenen die u kent.

En als gevolg hiervan heb je niet het vertrouwen om comfortabel sociale interacties met vrienden en familie te kunnen hebben.

In beide gevallen raken geurende mensen geïsoleerd en wordt het leven een onaangename ervaring.

Bovendien schildert je met BO je als een doelwit voor de overdreven kritische oordelen van andere mensen.

En ze hebben de neiging om je ware karakter over het hoofd te zien en jou als een onhygiënisch individu te beschouwen - omdat ze niet beseffen dat je een biologische toestand hebt.

 

Wanneer moet u een arts raadplegen?

Hoewel extreme zweten en lichaamsgeur worden verondersteld geen levensbedreigende omstandigheden te zijn, zijn er enkele problemen die kunnen optreden, waarvoor u een arts zou moeten raadplegen.

Als u om welke reden dan ook vaker gaat zweten dan normaal, begin met koud of nachtelijk zweten, of (het allerbelangrijkst) merkt dat uw lichaam anders ruikt dan normaal, moet u onmiddellijk een arts raadplegen en worden beoordeeld.

(Fruitachtige geuren geven bijvoorbeeld het begin van diabetes aan, en bleekachtige geuren wijzen op de aanwezigheid van gifstoffen in het lichaam.)

 

Effectieve huismiddeltjes

Voor de meerderheid van de mensen wordt deodorant beschouwd als de remedie voor okselgeur.

Deodorant werkt echter niet goed voor iedereen.

Als het gaat om weten hoe zweet oksels te stoppen, zijn de meeste mensen nieuwelingen, vanwege het feit dat ze zich niet bewust zijn van andere bestaande, effectieve alternatieven die okseldarm kunnen doven.

Gelukkig is de volgende lijst met huismiddeltjes het meest nuttig gebleken om je te leren hoe je van okselgeur af raakt:

 

Bakpoeder

Zuiveringszout is een multifunctioneel ingrediënt dat vaak wordt gebruikt om geurtjes te neutraliseren.

Daarom is het zeer effectief bij de behandeling van okseldarm.

Voor deze remedie hoeft u slechts een eetlepel zuiveringszout te mengen met een eetlepel citroensap, maizena of water.

Eenmaal gemengd, breng het op uw oksels aan.

Zowel het mengsel van maïszetmeel en water moet na aanbrengen op de huid blijven, maar het citroensapmengsel moet worden afgespoeld zodra het in de huid wordt opgenomen.

Welke oplossing u ook kiest, alle drie zijn even effectief in het elimineren van geur.

 

Citroen

Citroen is een zeer krachtige gezondheidsagent die al vele jaren door mensen wordt gebruikt - vanwege zijn reeks voordelen als reinigingsmiddel, deodoriseermiddel en methode voor het handhaven van de biologische homeostase.

Hoewel citroen meestal wordt gecombineerd met andere ingrediënten, is het ook heel effectief als het alleen wordt gebruikt.

Wanneer het als deodorant wordt gebruikt, helpen de zure eigenschappen van citroen de groei van geur-veroorzakende bacteriën bij toediening aan de onderarm.

Om te profiteren van de effectiviteit, kun je een citroen snijden en direct op de oksel wrijven, wat vers citroensap op een handdoek persen en het op de huid aanbrengen.

Of je kunt wat citroensap toevoegen aan een kopje water, het in een spuitfles gieten en het onder je armen spuiten als een dagelijkse deodorant.

 

Appelcider azijn

Net als citroen, de zure eigenschappen van appelciderazijn die bacteriegroei tegenhouden, maken het een uitstekend alternatief voor deodorants.

In vergelijking met de toepassing van citroen, kan appelazijn op dezelfde manier worden gebruikt - door het direct onder je armen te wrijven om de pH van de huid te verminderen of door het half en half te mengen met water (dat kan worden aangebracht als een spray om BO te elimineren).

Om de geur van ACV aantrekkelijker te maken als dagelijkse deodorant, kunt u een paar druppels geurige etherische olie aan de oplossing toevoegen.

 

Rozenwater

Relevant voor gebruik in aromatherapie en medicinale recepten rozenwater wordt beschouwd als een van de eerste ingrediënten die als natuurlijke deodorant worden gebruikt.

Het is de perfecte remedie voor rustgevende en geurverwijderende geur die wordt gegenereerd door de hyperactiviteit van zweetklieren.

Om rozenwater te bereiden, laat je een handvol verse, biologische rozenblaadjes in een pan water vallen en laat het op laag vuur sudderen.

Eenmaal afgekoeld, kan het direct op de oksels worden aangebracht.

Of u kunt zelfs een paar druppels ervan aan uw badwater toevoegen om de geur te verwijderen en frisheid toe te voegen.

 

Alcohol

Alcohol is een veel voorkomend item in het huishouden, dat in het algemeen wordt gebruikt als antiseptisch en desinfecterend middel.

Maar vanwege de vele doeleinden wordt het niet vaak erkend als een anti-transpirant.

Hoewel alcohol al wordt gebruikt als ingrediënt binnen de meeste hygiëneproducten, wordt de effectiviteit ervan over het hoofd gezien als de potentie wordt verminderd door het te combineren met andere ingrediënten.

Echter, wanneer het op zichzelf wordt gebruikt, wordt alcohol gezien als een zeer logische oplossing voor overmatig zweten en okseldarm.

Omdat alcohol gemakkelijk verdampt, wordt het op de huid aangebracht. Het helpt de poriën te sluiten om zweten en okselgeur te verminderen.

 

Waterstof peroxide

Naast alcohol is waterstofperoxide een ander gewoon huishoudelijk artikel dat veel nuttige voordelen heeft, behalve het primaire gebruik als antisepticum.

Desalniettemin is waterstofperoxide, net als zijn huishoudelijke tegenhanger, zeer vindingrijk in zijn toepassing op lichaamsgeur.

Om uw onderarmprobleem op te lossen, mengt u eenvoudig één theelepel waterstofperoxide met één kopje water en maakt u een onderdompelende oplossing.

Gebruik dan een washandje en dep de oplossing onder je armen.

Als je waterstofperoxide liever direct op je oksels wrijft, is deze optie ook prima.

Hoe dan ook, het gebruik van waterstofperoxide vermindert onaangename geurtjes aanzienlijk.

 

Toverhazelaar

Als natuurlijke sterilisator wordt toverhazelaar het meest gebruikt voor cosmetische doeleinden.

Specifiek behandelt het een aantal verschillende huidaandoeningen, zoals ontstekingen, jeuk, blauwe plekken en brandwonden.

Inderdaad, toverhazelaar is een prachtige medicinale bron die vooral gunstig is voor de kracht van snelheid-healing.

Vanwege zijn eigenschappen als een ontstekingsremmend middel, heeft heksenhazelaar het vermogen om weefsels samen te trekken en bloedvaten te vernauwen.

Niettemin, als een extra voordeel van dit ingrediënt, verdrievoudigt de toverhazelaar in doel voor zijn gebruik in geurpreventie.

Onbekend voor velen, de bloedbeperkende eigenschap van toverhazelaar is voor velen onbekend, maar het is de reden waarom het effectief is in het minimaliseren van extreem zweten wanneer het wordt toegepast op de onderarm.

 

Wodka

We weten allemaal heel goed hoe wodka meestal wordt gebruikt als een bron van sociaal vertrouwen.

Veel mensen realiseren zich echter niet dat wodka ook kan bijdragen aan het sociale vertrouwen als remedie voor de behandeling van okselgeur.

Of u nu op een feestje of thuis bent, een vodka onder uw armen vegen is een uitstekend alternatief voor deodorant.

Door de hoge concentratie van het alcoholgehalte droogt het de huid uit en minimaliseert het de poriën, waardoor natte oksels en vieze geuren worden verminderd.

Bovendien, als een toegevoegde bonus, kan wodka op het okselgebied van kleding worden gespoten, om muffe en muffe geuren te verwijderen en de levensduur van uw kleding te verlengen.

 

Baby poeder

Baby Powder is geweldig voor gebruik bij het absorberen van overtollig vocht.

Daarom is het de reden waarom het meestal door moeders wordt gebruikt om luieruitslag te voorkomen.

Het talkmineraal dat in baby-poeder aanwezig is, wordt voornamelijk toegeschreven aan het verminderen van wrijving, waardoor het een uitstekend alternatief is voor gebruik onder de armen.

Babypoeder heeft niet alleen een aangenaam frisse geur wanneer het op de oksels wordt aangebracht, het vermogen om wrijving te verminderen vertraagt ​​de opwekking van warmte.

Daarom is zweten verboden, terwijl tegelijkertijd vocht wordt geabsorbeerd en geur wordt geblokkeerd.

Wrijf gewoon wat babypoeder onder je armen en je bent klaar om te gaan.

 

Sandelhout poeder

Sandalwood Powder draagt ​​een rustgevend aroma, dat het meest nuttig blijkt te zijn bij het uitroeien van okselgeuren.

Om sandelhoutpoeder als remedie te gebruiken, kan het op twee manieren worden aangebracht.

De eerste optie is om een ​​pasta te bereiden door sandelhoutpoeder en water te mengen.

Zodra de pasta is gevormd, brengt u het mengsel aan op uw oksels, laat u het op totdat het droogt en spoelt u het met water.

Bereid het tweede mengsel voor door witte azijn of etherische oliën toe te voegen aan sandelhoutpoeder.

Breng het daarna onmiddellijk op uw oksels aan na het nemen van een bad, waardoor een natuurlijke deodorant ontstaat.

 

Lavendel olie

Behalve dat het wordt gebruikt in huidbehandelingen, is lavendelolie een van de vele etherische oliën die kunnen worden gebruikt in plaats van chemische deodorants als een natuurlijke deodorant.

Het bevat antibacteriële eigenschappen die de groei van geurproducerende bacteriën effectief kunnen belemmeren.

Wrijf gewoon een paar druppels lavendelolie onder je armen of breng het aan met behulp van een lavendelolie-spray.

Giet hiervoor wat water in een spuitfles en voeg een paar druppels lavendel toe.

Schud het mengsel en spuit je oksels voor de gewenste frisheid.

Als een kritische mentale notitie, let op het feit dat sommige mensen de neiging hebben om allergisch te zijn voor lavendelolie.

Daarom is het belangrijk om vóór gebruik een klein deel van de huid onder uw armen te testen.

 

Citroengrasolie

Citroengras is een andere aromatherapie en etherische olie die wordt gebruikt voor een enorm aantal gezondheidsvoordelen, waaronder stressverlager, spierontspanner, ontgifter en huidgenezer.

En met betrekking tot stinkende putten, het is een uitstekende natuurlijke deodorizer met antischimmel, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Net als elke andere etherische olie, kan citroengrasolie worden gemaakt in een spray voor dagelijks gebruik bij geurpreventie - door een paar druppels water toe te voegen aan water in een spuitfles en deze op je oksels te laten nevelen.

Citroengras heeft ook het vermogen om vrije radicalen te bestrijden en draagt ​​bij aan de preventie van huidkanker.

 

Tea Tree Oil

Veel mensen zoeken tea tree-olie vanwege de geweldige voordelen voor het haar, de huid en de nagels.

Naast de plaatselijke toepassing voor reinigende en verjongende doeleinden, wordt tea tree (of melaleuca essentiële olie) echter toegeschreven aan het hebben van antimicrobiële, antivirale, antiseptische en antibacteriële eigenschappen.

Net als lavendelolie en citroengrasolie, heeft tea tree olie het vermogen om geurtjes te stoppen door de groei van geur veroorzakende bacteriën te verbieden.

Maar in tegenstelling tot andere oliën, omdat het een zweetdrijvend middel is, verbiedt het de groei van bacteriën door het zweet te verhogen.

Daarom bevordert het de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam die verantwoordelijk zijn voor BO

Om te profiteren van de effectiviteit van theeboomolie als een deodoriseermiddel, wrijf een paar druppels tea tree olie onder de armen, hetzij voor het slapengaan of voorafgaand aan het ondernemen van sociale activiteiten.

Van dagelijks gebruik is bewezen dat het giftige stoffen verwijdert en de algehele gezondheid verbetert.

 

Pepermunt olie

Net als veel andere natuurlijke oliën die buitengewoon heilzaam zijn als medicinale behandelingen, heeft pepermuntolie unieke antimicrobiële eigenschappen die spijsverteringsproblemen helpen kalmeren, slechte adem verbeteren en oksels deodoriseren.

Als essentiële olie geeft pepermuntolie (een combinatie van groene munt en watermunt) een koel, kalmerend gevoel bij aanbrengen op de huid.

Daarom helpt het de hyperactiviteit van zwetende oksels te verzachten.

En omdat de meest actieve ingrediënten menthol en menthone zijn, helpt het ook bij de verdamping van zweet.

Breng deze olie direct op de huid aan, of meng met water om het dagelijks als een deodoriserende spray te gebruiken.

 

Rozemarijnolie

Als een onderdeel van de mint-familie, wordt rozemarijn beschouwd als een van de oude medicinale kruiden.

Het wordt vaak gebruikt om het geheugen te verbeteren, het spijsverteringsstelsel te kalmeren en spierpijn en spierpijn te verlichten.

Bovendien is rozemarijn, naast het gebruik als antisepticum, geclassificeerd als een rijk antioxidant dat zeer krachtig is in het bestrijden van vrije radicalen, omdat het antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Om de voordelen van rozemarijn als een bacteriële groeiremmer voor oksels te benutten, kunt u rozemarijnolie direct op uw oksels wrijven.

Of je kunt 8-10 druppels rozemarijnolie in een kopje water doen, het mengen en het onder de armen doven voor een daglange frisheid.

 

Salie

Salie is een ander nuttig ingrediënt, dat als een remedie kan worden gebruikt om okseldarm te behandelen.

Sage helpt overmatig zweten te voorkomen door zich direct te richten op de overactieve zweetklieren in je oksels.

Hoewel salie echter gunstig is voor het voorkomen van okseldarm, duurt het maar tijdelijk.

Daarom moet het herhaaldelijk worden toegepast.

Voor okseldarmbehandeling moet je eerst salie thee bereiden en daarna een watje erin laten weken.

Gebruik de watje om de salie op je oksels aan te brengen, laat het drogen, herhaal en spoel af met schoon water.

 

Peterselie

Veel mensen zijn bekend met peterselie die wordt gebruikt om voedselgerechten te garneren, maar ze zijn meestal niet bekend met de vele voordelen voor de gezondheid.

Als een kruid, is peterselie gebruikt bij de behandeling van kanker, diabetes, artritis en zelfs osteoporose.

Toch is het ook bekend dat peterselie pijnstillende, ontstekingsremmende en anti-geureigenschappen heeft die de okseldarm helpen te verminderen.

Om het als geurneutraliserend middel te gebruiken, voeg je een theelepel gehakte peterselie toe aan een kop kokend water gedurende minstens vijf minuten, en laat het zitten.

Eenmaal afgekoeld, bestrijk de peterselie en drink hem op.

Als u liever de kookmethode omzeilt, kunt u er ook voor kiezen om verse peterselie te kauwen.

 

Walnut Leaves

Walnootbladeren zijn bijzonder effectief in het verminderen van de geur van de oksel.

In tegenstelling tot de andere eerder genoemde huismiddeltjes (die direct kunnen worden ingewreven, gedept of op de huid kunnen worden gespoten), moeten walnotenbladeren worden gecombineerd met eucalyptus en vervolgens worden gemalen tot een pasta.

Als u lijdt aan onderarmproblemen, vindt u deze oplossing nuttig bij het oplossen van uw probleem.

Maak gewoon de pasta en breng deze aan op je oksels, wat een aangenaam alternatief zal zijn voor het gebruik van deodorant.

 

Herbal Concoction

In plaats van een enkel kruid of etherische olie te gebruiken om uw geurprobleem op te lossen, kunt u ervoor kiezen om verschillende van deze ingrediënten te combineren, waardoor een kruidenmengsel ontstaat dat uiterst effectief is in zijn potentie.

Voor dit specifieke kruidenmengsel heb je eikenschors, Tormentil-wortel, toverhazelaarbladeren, eucalyptusbladeren en walnootbladeren nodig.

Meng eerst alle ingrediënten.

Ten tweede, doe 5 eetlepels van de mix in 2 liter water en kook.

Laat als laatste de mix afkoelen en voeg er 1 liter water aan toe.

Eenmaal klaar, is het kruiden-brouwsel klaar om in te baden, wat slechte geuren zal elimineren.

 

Tomaat goedheid

Tomaten zijn goed voor hun praktisch gebruik bij consumptie.

Ze worden ook vereerd als uitstekende ingrediënten voor geurverwijdering.

U hebt waarschijnlijk gehoord dat de remedie voor het wegwerken van de vreselijke stank van het worden bespoten door een stinkdier, een bad neemt in tomatensap .

Door dit concept te gebruiken om je stinkende oksels te behandelen, hoef je alleen maar tomatenpulp te nemen en het rechtstreeks op je oksels aan te brengen.

Eenmaal aangebracht, kunt u hem het beste 15 minuten laten staan ​​en daarna uw oksels reinigen.

Herhaling van deze applicatie op een dagelijkse basis zal bevredigende voordelen uitstralen.

 

Sla

Wie had ooit gedacht dat de salades die we hebben geconsumeerd een uitstekend alternatief zouden zijn voor deodorant?

Naast tomaten wordt sla ook beschouwd als een uitstekende remedie voor het voorkomen van okseldarm.

Om verbaasd te zijn over de secundaire voordelen, sla enkele blaadjes sla over en haal het slasap eruit.

Dan, eenmaal verkregen, wrijf het sap over je oksels.

Om nog effectievere resultaten te ervaren, breng het slasap onmiddellijk op uw oksels aan nadat u een bad genomen heeft.

 

Tarwegrassap

Vanwege het chlorofylgehalte ervan wordt tarwegrassap beschouwd als een uitstekende remmer van de vieze geur.

Chlorofyl helpt de geur te verminderen door geurovergevoelige verbindingen te absorberen en deze via stoelgang te verdrijven.

Als je wat tarwegras in je huis hebt, week het in water en drink het elke ochtend.

Anders kunt u tarwegrassap kopen, twee eetlepels ervan toevoegen aan ¾ kopje water en het opdrinken.

Als u echter voor het eerst tarwegrassap inneemt, moet u zich ervan bewust zijn dat het een zeer sterke smaak heeft die u een beetje misselijk kan maken.

 

Raapsap Juice

Rapen zijn prachtige groenten, vanwege hun hoge concentratie aan vitamine C en andere voedingsstoffen die helpen bij het bestrijden van ziekten die verband houden met lever- en blaasproblemen.

Rapen zijn ook geweldig voor het beheersen van lichaamsgeur.

Ze verwijderen de gifstoffen die zich ophopen in ons lichaam en dragen bij aan BO

Als een okselsremedie, rasp een raap en pers het sap eruit.

Gebruik het sap om onder je armen te wrijven, en het zal je okselgeur tot 10 uur verminderen.

 

Radijs sap

De geur-blokkerende kracht van radijs blijkt net zo effectief te zijn als rapen.

Ze zijn al klein in omvang, wat betekent dat je minstens twee dozijn radijzen nodig hebt om deze remedie te maken.

Gebruik je radijsjes, haal al het sap eruit en voeg er wat glycerine aan toe.

Doe de oplossing in een spuitfles, gebruik deze voor dagelijkse doeleinden en spuit hem onder je armen.

Deze tactiek zal dienen als een natuurlijke vervanging voor op chemicaliën gebaseerde deodorant.

 

Aluin

Alum is een afkorting voor "kalium aluin." Het is een kristallijne vaste stof die vaak wordt gebruikt als een samentrekkend en bloedstelpend element.

Zijn samentrekkende eigenschappen geven het de mogelijkheid om tijdelijk weefsel aan te spannen, en dat is de reden waarom het overmatig zweten helpt voorkomen.

Om als natuurlijke deodorant te gebruiken, laat je gewoon wat water over een stuk aluin lopen en breng je het onder je armen aan.

Zorg ervoor dat je zachtjes wrijft, omdat je niet wilt dat het te schurend op je huid is.

De huid onder de armen is erg gevoelig en zal gemakkelijk verbrijzelen.

Laat je oksels drogen en je bent klaar om te gaan.

 

Crystal Rock

Inderdaad, een kristallen rots is niet zomaar een gewone rots.

Kristallen gesteenten zijn gemaakt van minerale zouten, en ze zijn ongelooflijk indrukwekkend in hun niveau van effectiviteit bij het uitroeien van de okseldarm.

Ze dienen als uitstekende alternatieven voor traditionele deodorant omdat ze natuurlijke anti-transpiranten zijn.

Daarom blokkeren ze de zweetklieren die verantwoordelijk zijn voor het bijdragen aan de groei van geur-veroorzakende bacteriën.

Voor dagelijks gebruik en langdurige frisheid wrijf je de kristallen rots over je oksels. Dan ervaar je de effecten.

 

Do's en Don'ts

Als het erom gaat te weten hoe zweet oksels te stoppen, zijn er genoeg do's en een paar dingen die je moet doen als richtlijnen voor versheidsborging.

do's

 • Baad regelmatig en gebruik antibacteriële zeep.
 • Zorg ervoor dat je veel water drinkt om toxines weg te spoelen.
 • Zorg voor een gezond voedingspatroon om de interne homeostase te bevorderen.
 • Draag altijd kleding van natuurlijke vezels en verwissel kleding dagelijks (of zo vaak als nodig).
 • Houd je oksels geschoren om geur te voorkomen.
 • Zoek goed geventileerde en van airconditioning voorziene omgevingen.
 • Bewaar kalm en ontspannen om oksyndroom te voorkomen.

don'ts

 • Vermijd het eten van voedingsmiddelen die bijdragen aan lichaamsgeur.
 • Stop met het drinken van alcoholische en cafeïnehoudende dranken.
 • Stoppen met roken.
 • Geen overdreven gestrest raken.

 

Conclusie

Hoewel okseldarm een ​​natuurlijk voorkomende aandoening is die af en toe door iedereen wordt ervaren, wordt deze niet voor iedereen op dezelfde manier behandeld.

Het unieke van ieders lichaamschemie reageert anders op de effectiviteit van de ingrediënten die we op onze huid gebruiken.

Bovendien moeten we niet vergeten dat slechte geur niet altijd een indicatie is van een gebrek aan reinheid.

Er zijn inderdaad verschillende interne en externe factoren die invloed kunnen hebben op de manier waarop we ruiken.

Toch zijn er ook zoveel nuttige, natuurlijke alternatieven voor deodorant, dus we moeten ons niet beperkt voelen tot één type product.

Als u een van de vele mensen bent die last heeft van geurende problemen, kunt u uw zelfvertrouwen herwinnen door een expert te worden in het weten hoe u lichaamsgeuren kwijt kunt door de toepassing van deze middelen.