Lichaam

ONVERWACHTE SPIERKRAMPEN LEER HOE TE VOORKOMEN

Close-up beeld van een jonge vrouw met pijn aan kant op grijze achtergrond. Zwart-witfoto met rode stip.

Van alle dagelijkse pijnen en pijnen die mensen ervaren, zijn er maar weinig ondraaglijk als intense en plotselinge spierspasmen. Individuen die gevoelig zijn voor dit probleem, dat gewoonlijk de voeten, tenen, benen en / of handen treft, weten dat wanneer een kramp toeslaat, alles moet stoppen totdat de pijn is verlicht. Tijdens spijkerdiensten kan het langdurig of in een bepaalde hoek vasthouden van de hand- of voetpositie van een cliënt een kramp veroorzaken, maar vaak komen ze schijnbaar helemaal geen reden aan. Gelukkig kun je met een beetje knowhow de duur van een van deze ongemakkelijke afleveringen voorkomen of op zijn minst verkorten.

De gemeenschappelijke kramp

Krampen worden veroorzaakt door onvrijwillige spasmen of samentrekkingen van de spieren. Bij normaal functioneren werken de spieren als een paar, waarbij één spier samentrekt naarmate de tegenpartij ontspant. Echter, als de ontspanningsspier op het werk valt, of als een samentrekking heel plotseling optreedt, is het resultaat een spasme, gevoeld als een scherpe en intense pijn gecentraliseerd in het gebied van de samentrekking. De spier kan "geknoopt" aanvoelen en het getroffen gebied kan "bevroren" of "geblokkeerd" raken, zoals wanneer de tenen of vingers naar binnen krullen en niet gemakkelijk recht kunnen worden gezet.

De meest voorkomende plaatsen zijn de voetboog, tenen en kuitspieren, maar de handen, armen, buik en ribbenkast zijn ook gevoelig. "Krampen kunnen invloed hebben op elke spier die je onder controle hebt en kunnen een deel of het geheel van een spier, of verschillende spieren in een groep, omvatten," zegt Carolyn Quist, DO, een in Fort Worth gevestigde arts in osteopatische geneeskunde in Texas.

Een krampachtige episode kan van enkele seconden tot een paar dagen duren, af en aan. En volgens Dr. Quist is niemand immuun, hoewel de groepen die het grootste risico lopen een voortdurend probleem te hebben met spierkrampen, atleten, mensen met overgewicht, de zeer jonge en de zeer oude zijn. De bottom line: "Je zou van elke leeftijd of activiteitsniveau kunnen zijn, en je zou een spierkramp kunnen ontwikkelen die zowat alles kan doen," zegt Dr. Quist.

GERELATEERD: Eenvoudige strategieën voor gezonde botten en het voorkomen van osteoporose

Spasmen begrijpen

Hoewel experts niet precies weten wat een ongemakkelijke kramp van de spieren veroorzaakt, zijn er verschillende mogelijke bijdragers:

Uitdroging: Veroorzaakt door overmatig zweten, roken, diuretica, alcoholmisbruik of gewoon niet genoeg water te drinken, uitdroging is een vaak over het hoofd gezien oorzaak van kramp. "Onevenwichtigheden in de niveaus van elektrolyten in het bloed [die kunnen worden veroorzaakt door uitdroging], zoals natrium, kalium, chloride, calcium en fosfaat, kunnen leiden tot spierkrampen," voegt Dr. Quist eraan toe.

Vitamine of mineraal tekort: het is gemakkelijk om te vergeten dat ons lichaam afhankelijk is van een evenwicht tussen vitaminen en mineralen om goed te kunnen functioneren. Van bijzonder belang voor spieren: calcium, magnesium, kalium en vitamines B6, D en E. Gereduceerde circulatie Gebrek aan bloedtoevoer naar een spier kan resulteren in een spastische reactie. Circulatie kan om vele redenen in gevaar komen: gebrek aan beweging, compressie, zwaarlijvigheid, zwangerschap en ziekte, onder anderen.

Zenuwbeschadiging: Beschadigde zenuwen kunnen hun werk niet doen, namelijk het verzenden van berichten van de hersenen naar andere delen van het lichaam, inclusief spieren.

Letsel: Spiersamentrekkingen zijn een natuurlijke reactie op gelokaliseerde verwondingen, ontworpen om het gewonde gebied te beschermen.

Spiervermoeidheid: dansers, atleten, weekendstrijders en iedereen die hun spieren te zwaar belast, kan de prijs in voet-, teen- en kuitkrampen achteraf betalen. Wat betreft krampen in de hand, volgens William Kormos, MD, een primaire arts in het Massachusetts General Hospital in Boston, wordt overmatig gebruik meestal gezien bij mensen van wie het werk intensief of herhaald gebruik van hun handspieren vereist, inclusief nail-techs en massagetherapeuten, evenals musici, degenen die veel handschrift doen (die last hebben van dystonie, ook bekend als 'writer's cramp'), fabrieksarbeiders en koks.

Algemene gezondheidsproblemen: Soms zijn terugkerende spierkrampen een symptoom van een groter gezondheidsprobleem, zoals diabetes, de ziekte van Parkinson, reumatoïde artritis, lupus, multiple sclerose, bloedarmoede en een slechte werking van de schildklier.

QUIZ: Krampen in de spieren vermijden

GettyImages Jay Zynism istock 806015408 e1519322327192 1024x920 - ONVERWACHTE SPIERKRAMPEN LEER HOE TE VOORKOMEN

 

Pijn voorkomen

Het is mogelijk dat nageltechnieken onbedoeld het risico op spierkramp bij cliënten verhogen, maar dat betekent ook dat er dingen zijn die je proactief kunt doen om een ​​pijnlijke episode af te wenden. "Overweeg positionering, temperatuur en fysiek contact", adviseert Janet McCormick, MS, mede-eigenaar van NailCare Academy in Fort Myers, Florida.

Vooral als het gaat om kramp in de hand, heeft McCormick een patroon opgemerkt: "Ze doen zich meestal voor als cliënten me helpen, wat betekent dat ze hun handen vasthouden in posities waarvan ze denken dat ze mijn service gemakkelijker zouden maken", zegt ze. "Dat doet het natuurlijk niet. 'Nuttige' klanten zijn de gesel van nagelstylisten - en elke nageltechnologie weet wat ik bedoel! 'Het is altijd een goed idee om klanten eraan te herinneren hun handen of voeten te ontspannen als u voelt dat ze proberen te' helpen ', door hen te laten weten dat het is makkelijker voor je wanneer ze dat doen. McCormick voegt eraan toe dat het belangrijk is voor techneuten om krampincidenten op te nemen in het servicebestand van de klant, zodat ze de volgende keer kunnen worden voorbereid.

Andere praktische tips voor kramppreventie komen uit het begrijpen van kramp "triggers", dus vraag jezelf af:

•? Weet ik genoeg over de gezondheidsgeschiedenis van deze cliënt? (Bijvoorbeeld, een diabetespatiënt met bloedsomloopproblemen moet mogelijk zijn opgeheven tijdens een manicure.)
• Controleer ik of deze cliënt comfortabel zit en zich kan verplaatsen of zich kan uitrekken als dat nodig is?
• Heb ik de cliënt water of een andere drank aangeboden om ervoor te zorgen dat ze gehydrateerd blijft?
•? Houd ik haar hand of voet lange tijd op dezelfde, of mogelijk ongemakkelijke, positie?
• Houd ik haar hand of voet te strak vast, waardoor mogelijk een zenuw wordt samengedrukt of de bloedstroom wordt geblokkeerd?
•? Hoe is mijn massage? Heb ik gevraagd naar het gewenste drukniveau?
•? Lijkt de cliënt haar tenen te krullen of lijkt het moeilijk om te ontspannen?

De pijn verlichten

Als, ondanks je beste inspanningen, een kramp je cliënt treft terwijl je midden in een nagelstudio zit, zijn er nog steeds dingen die je kunt doen om de spasmen te kalmeren. McCormick, die het probleem vaak is tegengekomen - met name in de voetboog van een cliënt tijdens pedicures - verklaart een bijzonder effectieve techniek: "Ik masseer de voet terwijl deze nog in het water is en zet het hete water op een straaltje om de douche op te warmen . Dat lijkt te helpen en stelt de cliënt in staat om comfortabel door de service heen te komen, hoewel ik veel meer masseer dan normaal. "Dat gezegd hebbende, zachtheid is een must wanneer krampen optreden, voegt McCormick toe. "Grijp de hand of de voet van de cliënt niet en begin meteen te wrijven; dat kan meer pijn veroorzaken, "legt ze uit. "Vraag eerst toestemming". officieel advies van de Amerikaanse Academie van Orthopedische Chirurgen voor het verlichten van spierkrampen is om de activiteit onmiddellijk te stoppen en "de spierkramp voorzichtig uit te rekken en te masseren, in een uitgerekte positie totdat de krampen stoppen." Massage verhoogt de bloedsomloop en moedigt de bevrijding aan van melkzuur. Daarnaast wordt aanbevolen om warmte toe te dienen aan gespannen of strakke spieren, omdat dit ook de bloedsomloop verhoogt en ongemak verlicht. Als de pijn voorbij is, kunt u doorgaan met de service zoals gepland. omdat dit ook de bloedsomloop verhoogt terwijl het ongemak wordt verlicht. Als de pijn voorbij is, kunt u doorgaan met de service zoals gepland. omdat dit ook de bloedsomloop verhoogt terwijl het ongemak wordt verlicht. Als de pijn voorbij is, kunt u doorgaan met de service zoals gepland.

ONVERWACHTE SPIERKRAMPEN LEER HOE TE VOORKOMEN