Essentiële Etherische oliën

PEPERMUNTOLIE VOOR HAAR: VOORDELEN EN GEBRUIK

Het gebruik van pepermuntolie voor haar is over de hele wereld een populaire praktijk, maar voordat u het op uw lokken aanbrengt, moet u de voordelen en mogelijke bijwerkingen ervan begrijpen.
Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - PEPERMUNTOLIE VOOR HAAR: VOORDELEN EN GEBRUIK

betaal - PEPERMUNTOLIE VOOR HAAR: VOORDELEN EN GEBRUIK

 • Wat is pepermuntolie?
 • Voordelen
  • antimicrobial
  • Insecticide en bestrijdingsmiddelen
  • Analgetica en verdoving
  • Vaatverwijdend effect
  • Haaruitval
  • Haargroei
 • Hoe Pepermuntolie gebruiken voor haar?
 • Bijwerkingen
 • Referenties
 • Comments

Wat Is Pepermuntolie?

Pepermuntolie is de essentiële, geconcentreerde olie uit de bladeren, stengels en stelen van de pepermuntplant, wetenschappelijk bekend als Mentha piperita . Deze krachtige olie is stoom gedistilleerd uit de bloeiende delen van deze plant en bezit een frisse, pittige en kruidige aroma dat het een populaire aanvulling op cosmetische producten en at-maakt home remediesvoor de huid ontsteking en haar gezondheid, onder vele anderen. De actieve ingrediënten in pepermuntolie zijn menthol, menthone, cineol, pulegone, limoneen en andere krachtige organische zuren en antioxidanten.

Voordelen

Er zijn veel goede redenen om pepermuntolie voor haar te gebruiken, zoals het vermogen om te beschermen tegen infecties, de bloedsomloop te verhogen, pijn te verminderen en de haargroei te stimuleren, onder andere.Peppermintoil - PEPERMUNTOLIE VOOR HAAR: VOORDELEN EN GEBRUIK

antimicrobial

De hoofdhuid is een deel van de huid en is daarom vatbaar voor microbiële infectie, waarvan sommige droogheid, jeuk en ontsteking kunnen veroorzaken. Het aanbrengen van deze olie om de 2 weken kan ervoor zorgen dat je hoofdhuid vrij blijft van infecties en vrij van roos.

Insecticide en bestrijdingsmiddelen

In sommige delen van de wereld komen insecten- en plaaginfestaties van het haar vaker voor , maar essentiële olie van pepermunt heeft insecticide eigenschappen die voorkomen dat ze zich in uw haar of hoofdhuid bevinden.

Analgetica en verdoving

Als u een verwonding of een infectie op uw hoofdhuid heeft, kunnen de ontstekingsremmende en verdovende  effecten van deze olie het ongemak verzachten en het genezingsproces versnellen.

Vaatverwijdend effect

Pepermuntolie staat bekend als een vasodilaterende substantie, die de bloedstroom naar de hoofdhuid kan verhogen en ervoor kan zorgen dat die cellen de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor de haargroei.

Haaruitval

Veel mensen gebruiken deze olie te voorkomen of te vertragen  haar verlies , die vaak wordt veroorzaakt door een ontsteking of irritatie op de hoofdhuid, wat leidt tot de slechte gezondheid van de follikels en uiteindelijk verlies van uw sloten.

Haargroei

Niet alleen kan het het verlies van je haar stoppen, maar deze olie kan ook de hergroei van nieuw haar stimuleren , dankzij het antioxidantgehalte.

Hoe Pepermuntolie Gebruiken Voor Haar?

Als u ervoor kiest om pepermuntolie op het haar te gebruiken, zijn de meest voorkomende toepassingen als volgt:

 • Hoofdhuid massage olie
 • shampoos
 • conditioners

Vanwege de potentie van deze olie zijn slechts 5-6 druppels nodig in uw shampoos of conditioners om hun voedingsstoffen naar de hoofdhuid te brengen. Bij gebruik van deze olie als een pure hoofdhuidmassage, is het het beste om het te mengen met een andere hoofdhuid / dragerolie, zoals jojoba-olie, amandelolie of kokosolie . Wrijf het mengsel goed in de hoofdhuid, zorg dat je het tot bij de wortels krijgt. Trek dan de olie door je lokken en probeer zo veel mogelijk oppervlakte te bedekken.

Bijwerkingen

Er zijn enkele bijwerkingen waar u op moet letten bij het gebruik van deze essentiële olie. Sterk geconcentreerde oliën zoals deze kunnen plaatselijke ontstekingen op de huid veroorzaken, vooral bij mensen die allergisch zijn. Voordat je je hele hoofdhuid aanbrengt, gebruik je een kleine hoeveelheid op een stukje huid en controleer je op roodheid, ontsteking of jeuk.

PEPERMUNTOLIE VOOR HAAR: VOORDELEN EN GEBRUIK

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - PEPERMUNTOLIE VOOR HAAR: VOORDELEN EN GEBRUIK

betaal - PEPERMUNTOLIE VOOR HAAR: VOORDELEN EN GEBRUIK