Lichaam

PIJN IN DE PALM VAN DE HAND PALMARIS LONGUS OORZAKEN EN BEHANDELING

PIJN ERVAREN IN DE PALM VAN DE HAND PALMARIS LONGUS PIJN

Palmaris longus pijn kan zich op vele manieren manifesteren. Aan de minder extreme kant kan het zichzelf presenteren als een milde tinteling.

In meer extreme gevallen kan dit resulteren in een beukende of pijnlijke pijn die niet weggaat.

Patiënten melden vaak pijn ervaren in de palm van de hand (meestal overal behalve de duim).

Dit symptoom kan ook pijn veroorzaken bij het cuppen van uw handen. In dit artikel zullen we het hebben over de mogelijke oorzaken en behandelingsmogelijkheden voor palmaris longus-pijn.

Palmaris Longus Anatomie

1 2 - PIJN IN DE PALM VAN DE HAND PALMARIS LONGUS OORZAKEN EN BEHANDELINGVoordat we het hebben over de oorzaken en behandelingen, zullen we kort de anatomie van de palmaris longusspierbespreken .

Dit geeft je een beter beeld van wat je pijn veroorzaakt. De palmus longus maakt verbinding met de pinkzijde van de elleboog.

Houd in gedachten dat deze spier afwezig is in ongeveer 14% van de bevolking . De spier is verantwoordelijk voor het volgende:

 • De pols naar beneden buigen
 • De onderarm buigen
 • Cupping de hand

Voor de mensen die deze spier hebben, kan een blessure of spanning je ervan weerhouden veel dingen te doen.

De pijn kan ook je kwaliteit van leven ruïneren. Om deze reden wordt aanbevolen dat u uw palmaris longus-pijn zo snel mogelijk behandelt.

Bottom Line : de palmaris longus is een spier in de arm die verantwoordelijk is voor het buigen van de pols, het maken van een hand in de hand en het buigen van de onderarm.

Welke oorzaken Palmaris Longus pijn?

2 2 - PIJN IN DE PALM VAN DE HAND PALMARIS LONGUS OORZAKEN EN BEHANDELINGEr zijn veel verschillende activiteiten die kunnen leiden tot een gewonde palmaris longusspier. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Vallen : Wanneer u valt en op uw handen terechtkomt, kan dit veel stress veroorzaken op de palmaris longus-spier.
 • Repetitieve beweging : als u constant handgereedschap of tuingereedschap gebruikt, kan dit tot uw symptoom leiden.
 • Krukken : geloof het of niet, langdurig gebruik van krukken kan een negatief effect hebben op de palmaris longusspier.

Hieronder bespreken we enkele minder vaak voorkomende oorzaken. Weet gewoon dat bij de meeste patiënten de pijn in deze spier te wijten is aan fysieke activiteit.

Bottom Line : de 3 meest voorkomende activiteiten die leiden tot palmaris longus pijn vallen, met behulp van gereedschappen, of met behulp van krukken.

Palmaris Longus pijn en carpaal tunnelsyndroom

Mensen met carpaaltunnelsyndroom melden vaak dat ze pijn hebben in de palmaris longus-spier.

Wat is het carpaaltunnelsyndroom precies? Het is eigenlijk een aandoening waarbij er veel fysieke druk is op de medianuszenuw .

De druk is meestal te wijten aan een ontsteking. Naarmate de druk stijgt, kan dit leiden tot pijn, tinteling of gevoelloosheid in de handen en pols.

Ziekten zoals diabetes en / of hypothyreoïdie kunnen leiden tot carpaaltunnelsyndroom.

Vrouwen die zwanger zijn, maar ook mensen die hun handen gebruiken voor werk (schrijvers, etc.) zijn ook vatbaar.

Conclusie : Palmaris longus pijn kan het gevolg zijn van carpaal tunnel syndroom, een pijnlijke aandoening die wordt veroorzaakt door de mediane zenuwdruk.

Wat is perifere neuropathie?

3 2 1024x493 - PIJN IN DE PALM VAN DE HAND PALMARIS LONGUS OORZAKEN EN BEHANDELINGEen andere mogelijkheid is dat u lijdt aan perifere neuropathie . Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door schade aan het perifere zenuwstelsel .

Naar schatting lijden bijna 20 miljoen mensen in de Verenigde Staten aan deze aandoening.

Wanneer perifere zenuwen beschadigd raken, kan dit leiden tot chronische tintelingen en / of pijn.

Er zijn veel oorzaken voor perifere neuropathie waarover we het in dit artikel niet zullen hebben. Als u denkt dat u het heeft, maak dan een afspraak met uw arts.

Conclusie : perifere neuropathie, die invloed heeft op meer dan 20 miljoen mensen in de Verenigde Staten, kan leiden tot palmaris longuspijn.

Aanvullende feiten over de Palmaris Longus Muscle

Hier zijn wat extra feiten over deze spier:

 • Een disfunctie in deze spier kan leiden tot iets dat “Contractuur van Dupuytren” wordt genoemd, waardoor de vingers in de palm van de hand krullen.
 • Veel patiënten met dit symptoom krijgen de diagnose “Cervicale Radiculopathie”, wat een klinische beschrijving is van de symptomen veroorzaakt door gecomprimeerde zenuwen van de nekwervels.
 • Deze spier wordt vaak gebruikt in peesprothesen vanwege de handige lengte en diameter. De palmaris longus pees kan andere pezen vervangen die gescheurd zijn.

Tot op heden weten onderzoekers niet helemaal zeker waarom deze spier vaker voorkomt in sommige etnische groepen en niet in andere.

Bottom Line : vanwege de handige lengte en diameter, wordt de palmaris longus spier vaak gebruikt in peesprothesen.

Hoe Palmaris Longus Pain te behandelen

4 3 - PIJN IN DE PALM VAN DE HAND PALMARIS LONGUS OORZAKEN EN BEHANDELINGBij sommige patiënten verdwijnt palmaris longus pijn spontaan na een paar dagen tot een week.

In anderen blijft de pijn chronisch. Hier zijn enkele manieren om de pijn te behandelen:

 • OTC-pijnstillers : NSAID’s zoals ibuprofen kunnen u effectief van tijdelijke verlichting voorzien. Als u medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw arts voordat u ze gebruikt.
 • Koude / warme therapie : sommige patiënten melden een tijdelijke pijnverlichting bij het proberen van een koude / warme therapie. Gebruik 2-3 keer gedurende de dag voor maximale resultaten.
 • Ontstekingsremmend dieet : begin minder dierlijke producten en meer plantaardige producten te consumeren. Dit zou de ontsteking in het lichaam moeten helpen verminderen.

Hoe lang zal de pijn duren? Het hangt van de oorzaak af. Mensen met het handworteltunnelsyndroom kunnen bijvoorbeeld voor onbepaalde tijd pijn ervaren.

Als je pijn te wijten is aan fysiek trauma (zoals vallen bijvoorbeeld), dan zou de pijn snel moeten verdwijnen (2-5 dagen).

Dit is als je de spier niet te veel gebruikt en het op natuurlijke wijze laat genezen.

Kort gezegd : tijdelijke hulpmogelijkheden zijn het nemen van een ontstekingsremmend dieet, het gebruik van koude / warme therapie of het gebruik van OTC-pijnstillers.