Dieet en Gewichtsverlies

PROBIOTICA VOOR GEWICHTSVERLIES WAT ZIJN DE VOORDELEN

DE VOORDELEN VAN PROBIOTICA VOOR GEWICHTSVERLIES

Probiotica zijn levende organismen, bacteriën of gistculturen die, wanneer ze in het menselijk lichaam worden ingebracht, positieve gezondheidsvoordelen hebben, vooral met betrekking tot het onderhouden van een goed functionerend spijsverteringsstelsel. ( 1 )

Probiotica kunnen worden verkregen door het gebruik van supplementen die Acidophilus, Longum, Bifidum bevatten, evenals gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, gepekelde komkommers en sommige soorten kaas, zoals Gouda, Cheddar en Mozzarella.

De regelmatige opname van probiotica in een dieet kan leiden tot verbeteringen in de algemene gezondheid en het welzijn.

Het toont ook een vermindering van de ernst van de symptomen die worden ervaren door patiënten met inflammatoire darmaandoeningen, eczeem, allergieën, verschillende vormen van diarree  en die gerelateerd zijn aan  gewichtsverlies  (met name het vet dat rondslingert). het maaggebied).

U moet echter ook rekening houden met bijwerkingen van te veel zuivelproducten.

 

Fresh yogurt with passion fruit - PROBIOTICA VOOR GEWICHTSVERLIES WAT ZIJN DE VOORDELEN

 

Hoe uw darmbacteriën uw gewicht kunnen beïnvloeden

 

Zoals hierboven vermeld, bestaan ​​er in uw darm levende organismen of bacteriën, waarvan de meeste een positief effect kunnen hebben op uw spijsverteringsstelsel.

Er zijn twee hoofdtypen van goede darmorganismen of bacteriën, namelijk bacteroidetes en firmicutes.

Een van de sleutels tot een gezond leven is het handhaven van de kwaliteit en het volume van die organismen of bacteriën, zodat ze actief vitamine K en B kunnen produceren, die u beiden waardevolle voedingsstoffen opleveren.

Deze organismen of bacteriën helpen je lichaam ook bij het deconstrueren van vezels tot bruikbare vetzuren die de darmen kunnen gebruiken, zoals butyraat, dat van vitaal belang is bij het voorkomen van inflammatoire ziekten en ziekten zoals darmkanker ( 6 ).

Het is belangrijk om te weten dat uw lichaamsgewicht van invloed kan zijn op de kwaliteit en het volume van bacteroidetes en fibrictoren in uw systeem ( 7 , 8 ).

Er zijn wetenschappelijke studies die de theorieën bevestigen die hier al lang over worden gehouden, waarbij het onderzoek aantoonde dat obese en ernstig overgewicht deelnemers verschillende levende organismen of bacteriën hadden aan mensen met minder gewicht ( 9 , 10 , 11 ).

Studies met muizen bevestigden dat wanneer de organismen of bacteriën werden overgebracht van overgewicht naar muizen met ondergewicht, de muizen met ondergewicht in gewicht toenamen ( 11 ).

 

greek yogurt with fruits - PROBIOTICA VOOR GEWICHTSVERLIES WAT ZIJN DE VOORDELEN

 

Waarom beïnvloeden Probiotica het gewicht van een persoon?

 

Studies hebben aangetoond dat de consumptie van specifieke soorten probiotica zoals Lactobacillus kan helpen bij het verminderen van de absorptie of inname van vet en het verhogen van de hoeveelheid vet die via afvalproduct uit het lichaam wordt verwijderd ( 12 , 13 ).

Deze studies hebben ook aangetoond dat specifieke soorten probiotica kunnen helpen bij het verminderen van het gewicht.

Vervolgens kan het risico op obesitas ook worden verminderd, aangezien probiotica een afgifte van GLP-1 en een toename van ANGPTL4, een eetlustverminderend hormoon en een eiwit dat respectievelijk tot verminderde vetopslag leidt, kunnen bevorderen

Bovendien is ook onderzoek aangetoond dat obesitas koppelt aan een nadelige invloed op de hersenen als gevolg van ontstekingen.

Studies suggereren dat de verbetering van de probiotica voor de spijsvertering gezondheid kan helpen om dit niveau van ontsteking te verminderen en dus een positief effect hebben op de bestrijding van ziektes zoals obesitas

 

Water kefir grains - PROBIOTICA VOOR GEWICHTSVERLIES WAT ZIJN DE VOORDELEN

 

Probiotica kunnen helpen om het overgewicht te verplaatsen

 

Dus hoewel er bewijs is dat wijst op het gebruik van probiotica, is er nog veel te leren.

In ieder geval kan het regelmatig consumeren van probiotica een positieve invloed hebben op uw algemene gezondheid en welzijn.

Deze praktijk heeft in sommige onderzoeken ook aangetoond dat het invloed kan hebben op hormonen en eiwitten die verband houden met vetopslag en het verlangen van het menselijk lichaam naar voedsel.

Dit was te zien in verschillende onderzoeksprogramma's die aangaven dat:

  • Deelnemers aan één studie, die yoghurt met Lactobacillus fermentum of  Lactobacillus amylovorus  als een actief ingrediënt hebben gebruikt, bleken hun percentage lichaamsvet gedurende zes weken te hebben verlaagd met ongeveer drie tot vier procent ( 19 ),
  • 125 deelnemers aan nog eens drie maanden durende studie, die allemaal overgewicht hadden en die probiotica gebruikten, kregen 50% minder gewicht dan anderen die een placebo-pil gebruikten ( 20 ).

In deze onderzoeksprogramma's is het Lactobacillus gasseri  dat het meeste effect lijkt te hebben in termen van gewichtsverlies.

Verschillende onderzoeken hebben geleid tot veelbelovende resultaten met betrekking tot obesitaspreventie bij muizen

Bovendien hebben recente studies die naar het effect van Lactobacillus gasseri  bij mensen gekeken hebben, even positieve conclusies getrokken .

Bijvoorbeeld, een onderzoek waarbij 120 deelnemers betrokken waren met een hoog vetaandeel rond de buikregio, zag een consistente en gestage vermindering van het gewicht, buikvet (waar de vermindering consistent was met ongeveer 8,5,), taille- en heupmetingen en lichaamsgewicht indexmeting over een periode van 12 weken.

Bij het stoppen met het consumeren van het probioticum, hervonden de deelnemers het gewicht met een periode van vier weken

 

Homemade blueberry yogurt - PROBIOTICA VOOR GEWICHTSVERLIES WAT ZIJN DE VOORDELEN

 

Het kiezen van de juiste probiotische kan helpen gewichtstoename te voorkomen

 

Als u denkt over hoe u kunt afvallen, moet u echt overwegen om uw verbruik van probiotica te verhogen.

In een onderzoek dat gedurende een periode van vier weken werd ondernomen, kregen de deelnemers een probiotische formulering met de naam VSL # 3 toegediend en kregen ze een dieet waarmee ze de aanbevolen calorie-inname met 1000 per dag overschreden.

In deze studie was er enig bewijs dat de inname van een probiotische formulering een rol speelde bij het voorkomen van gewichtstoename en als zodanig de weg vrijmaakt voor meer onderzoek op dit gebied ( 26 ).

 

yogurt healthy breakfast - PROBIOTICA VOOR GEWICHTSVERLIES WAT ZIJN DE VOORDELEN

 

probiotica Weten welke soorten leiden tot gewichtstoename

 

Niet alle probiotica zijn hetzelfde of bieden dezelfde voordelen die zijn waargenomen in de wetenschappelijke studies waarnaar eerder in dit rapport wordt verwezen.

Het is zelfs aangetoond dat sommige probiotische stammen zoals Lactobacillus acidophilus het tegenovergestelde effect hebben en er inderdaad voor zorgen dat studiedeelnemers aankomen .

Dit was duidelijk in één onderzoek, dat de resultaten van vier afzonderlijke onderzoeken onderzocht.

Deze op literatuur gebaseerde studie bepaalde dat Lactobacillus acidophilus een sleutelrol speelde in het feit dat die deelnemers daadwerkelijk aan het toenemen waren

 

probiotica Conclusie

Als je een paar kilo wilt kwijtraken en ze gedurende langere tijd niet gebruikt, dan is het waarschijnlijk verstandig om probiotica te consumeren zoals Lactobacillus gasseri of een probiotische melange zoals VSL # 3.

Studies hebben aangetoond dat, wanneer  probiotica wordt ingenomen met een caloriebepaald dieet en regelmatige lichaamsbeweging, probiotica en probiotische formuleringen kunnen helpen bij het verliezen van het gewicht en het afwerpen van ongewenst buikvet gedurende een langere periode.

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat ze ook kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van uw darmgezondheid en de bestrijding van de symptomen van angstgerelateerde stoornissen zoals depressie.