Lichaam

RODE BRANDENDE OGEN – OORZAKEN EN OPLOSSINGEN

rode brandende ogen – oorzaken en oplossingen

Er zijn veel mogelijke redenen waarom iemand brandende ogen ervaart. Deze oorzaken kunnen variëren van iets eenvoudigs, zoals allergieën, tot iets complexs.

Dit symptoom kan ook gepaard gaan met oogontsteking , pijn, jeuk en tranende ogen.

Als u in een gebied woont met veel stuifmeel, of als u chronisch wordt blootgesteld aan een specifiek allergeen (zoals haar van huisdieren), kan dit een oorzaak van uw symptoom zijn.

Voordat u de juiste behandeling ondergaat, moet u de oorzaak van uw probleem begrijpen .

Wat veroorzaakt Burning Eyes?

Afhankelijk van de situatie, kan het relatief eenvoudig zijn om het probleem vast te stellen. Bijvoorbeeld, als u onlangs chemicaliën in uw ogen hebt gemorst, dan kan het branden nog geruime tijd duren.

Een niet voor de hand liggende oorzaak zijn zwembaden . Zwembaden zijn meestal gevuld met chloor, waardoor de ogen kunnen steken.

Bepaalde zonnebrandmiddelen en shampoos kunnen ook leiden tot brandende ogen. Ten slotte, wees op uw hoede voor zeep, vochtinbrengende crèmes of make-up die u op uw huid aanbrengt, omdat deze de ogen kunnen irriteren.

Andere mogelijke oorzaken

Burning Eyes - RODE BRANDENDE OGEN - OORZAKEN EN OPLOSSINGEN

Als het branden chronisch is of geleidelijk erger wordt, raadpleeg dan een arts. Enkele andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Het dragen van contactlenzen voor langere tijd
  • Blootstelling aan irriterende stoffen zoals schimmel, stof of rook
  • Koude / droge lucht
  • Te lang op het computerscherm beginnen
  • Oculaire rosacea
  • blefaritis

In wezen zal alles wat ontsteking in het oog veroorzaakt ook leiden tot verbranding. Bacteriële infecties zoals conjunctivitis leiden vaak tot brandende ogen, evenals infecties veroorzaakt door virussen.

Zelfs de griep kan dit symptoom veroorzaken. In zeldzame gevallen kan dit te wijten zijn aan zogeheten orbitale cellulitis. Orale cellulitis wordt beschouwd als een zeer gevaarlijke vorm van infectie die in sommige gevallen dodelijk kan zijn.

Vertel uw arts over alle symptomen die u ervaart. Dit zal hen helpen een betere diagnose te stellen van de oorzaak.

Behandelingsopties voor brandende ogen

Gelukkig zullen de meeste gevallen van brandende ogen vanzelf verdwijnen. Als dat niet het geval is, zijn er enkele behandelingsopties die je thuis kunt proberen.

Probeer eerst je ogen uit te spoelen met lauw water. Als er chemicaliën in uw ogen zitten, zou het wassen ervan uw symptomen moeten verlichten.

Veel mensen realiseren zich niet hoe gemakkelijk het is om zonnescherm in hun ogen te krijgen, bijvoorbeeld op het strand. Als u allergisch bent, zoek dan het schuldige allergeen op en probeer het uit uw huis te verwijderen.

Als dat niet mogelijk is, minimaliseer dan uw blootstelling aan dat specifieke allergeen.

Smeer met oogdruppels

Eye Drops - RODE BRANDENDE OGEN - OORZAKEN EN OPLOSSINGEN

Een effectieve manier om brandende ogen te voorkomen, is door je ogen vochtig te houden. Oogdruppels zijn de beste manier om dit te doen. Zoek bij het winkelen voor oogdruppels een merk dat geen conserveringsmiddelen bevat .

U wilt uw toestand immers niet erger maken! Smeer je ogen meerdere keren per dag tot je symptomen verdwijnen.

Als de oogdruppels niet lijken te helpen, of als ze de dingen erger maken, stop dan met het gebruik ervan en maak een afspraak met uw arts. Meestal helpen oogdruppels echter het branden en jeuken van de ogen te verminderen.

Wanneer moet je een dokter bellen?

Hier is de tijd om te overwegen een arts te bellen:

  • Wanneer het branden gepaard gaat met lichtgevoeligheid
  • Wanneer je een wazig zicht begint te ervaren
  • Wanneer je flitsen van licht begint te zien
  • Wanneer u dubbel zicht ontwikkelt

Andere onverklaarde symptomen zoals pijn of verwarring moeten ook een reden tot bezorgdheid zijn. Als u langer dan drie dagenbrandende ogen ervaart , bel dan een arts.

Zonnebrandcrème – Een gemeenschappelijke schuld

We hebben dit eerder besproken, maar laten we het nog een keer behandelen. Zonnebrandcreme is veruit de meest onderschatte boosdoener als het gaat om brandende ogen.

De meeste mensen realiseren zich niet hoe gemakkelijk het is om zonnebrandcrème in de ogen te krijgen en pijn en ongemak te veroorzaken. Als u het in uw ogen krijgt, spoel het dan met water weg.

Reinig uw ogen nooit met vuil water, omdat dit tot infecties kan leiden. Zodra u uw oog grondig hebt uitgespoeld, kunt u ongeveer elke 30 minuten oogdruppels aanbrengen (onthoud, zonder conserveermiddel).

Doe dit totdat de pijn / jeuk afneemt.

Wat is Ocular Rosacea?

Oular - RODE BRANDENDE OGEN - OORZAKEN EN OPLOSSINGENZoals we eerder vermeldden, is een mogelijke oorzaak voor brandende ogen een aandoening die oculaire rosacea wordt genoemd . Dit is een ontstekingsaandoening die de ogen kan aantasten en waarvan de oorzaak onbekend is.

Onderzoekers geloven dat het een mix is ​​van genetisch en milieu. Het is waarschijnlijker dat vrouwen verschijnen, maar mannen hebben meer kans op ernstige episoden van de aandoening.

Jeuk, verbranding, rode ogen en jeuk zijn veel voorkomende symptomen. Mensen met deze aandoening kunnen ogen hebben die er altijd uitzien als bloeddoorlopen.

Behandeling van oculaire rosacea

Het goede nieuws is dat er een paar effectieve manieren zijn om oculaire rosacea te behandelen. Uw arts kan u een antibioticum geven voor een vooraf gespecificeerde hoeveelheid tijd om te zien of dat helpt.

Tetracyclines werken meestal goed voor mensen met deze aandoening. Een gebruikelijke tetracycline is doxycycline , die 1-2 keer per dag gedurende een bepaalde tijd wordt ingenomen.

Zorg er in een kanttekening voor dat je ’trigger foods’ vermijdt die je brandende ogen erger kunnen maken. Deze omvatten alcohol, pittig voedsel en andere voedingsmiddelen die ontstekingen veroorzaken.

Punctal Plugs – een oplossing voor droge ogen

De traanafvoerkanalen zijn ontworpen om – zoals je al vermoedde – vocht uit het oog af te voeren. Als uw ogen om welke reden dan ook te snel uitdrogen, kan uw arts ervoor kiezen om punctale stoppen in uw ogen te steken .

Wat zijn ze?

Het zijn in feite kleine pluggen die de tranenafvoerkanalen bedekken. Daardoor zullen je ogen niet zo snel uitdrogen. Maar wees voorzichtig, want punctale pluggen kunnen je ogen te waterig maken.

Punctal - RODE BRANDENDE OGEN - OORZAKEN EN OPLOSSINGEN

Typisch, deze zijn een laatste redmiddel voor wanneer niets anders lijkt te werken. Voor brandende ogen die worden veroorzaakt door voortijdig uitdrogen uit de ogen, kunnen punctale pluggen een effectieve oplossing zijn.