Slaap & Dromen

SLAAP, DEPRESSIE, LICHT EN WELZIJN. MOET JIJ OF JOUW KINDEREN SLAPEN MET EEN NACHTLAMPJE? NIEUWE MENOPAUZE EN SLAAPONDERZOEK 

 er is echt heel interessant onderzoek naar licht en slaap, evenals enig conformationeel onderzoek rond menopauze en slaap.

Grijp een heerlijk drankje en laten we het verkennen.

Light At Night Gekoppeld aan verhoogde depressieve symptomen

Een recente studie gepubliceerd in het maartnummer 2018 van American Journal of Epidemiology toont aan dat zelfs minimale blootstelling aan licht 's nachts het depressieve risico verhoogt, zelfs bij 5 lux (afhankelijk van de voorbeelden die u leest, en ik reken hier op, als u steek een standaard kaars in een donkere kamer aan, stap een meter of vijf terug, die hoeveelheid licht is ongeveer 5 lux).

De studie werd uitgevoerd bij oudere volwassenen die eerder opstaan ​​en een lampje aandoen om naar de badkamer te gaan, apparatuur bij hun bed hebben aangestoken, 's nachts wakker worden en een apparaat lezen of nachtlampjes aan hebben.

MAAR.

De onderzoekers zeiden dat ze, hoewel niet specifiek bestudeerd, bezorgd zijn dat de uitdagingen hetzelfde zouden kunnen zijn voor kinderen omdat hun ogen zelfs MEER gevoelig zijn voor licht. De onderzoekonderzoeker, Kenji Obayoshi, zegt dat "de capaciteit voor lichtontvangst van een 70-jarige een vijfde is van die van een tiener." Blootstelling aan licht kan ook het vermogen van het lichaam om melatonine te produceren verminderen.

Als algemene regel is het waarschijnlijk een goed idee om zoveel mogelijk lichtbronnen te verwijderen als je slaapt, ongeacht hoe oud je bent.

Nu is blootstelling aan licht alleen niet de enige reden voor de reactie (het onderzoek was niet bedoeld om oorzaak en gevolg vast te stellen). Licht 's nachts werpt waarschijnlijk uw interne biologische klok af.

Dit is wat je moet doen

Blokkeer direct licht en omgevingslicht

De meest voor de hand liggende keuzes zijn om ALLE lichtgevende apparaten (of tenminste alles wat je kunt) in je kamer uit te schakelen en omgevingslicht buiten te blokkeren. Verduisteringsgordijnen en -schaduwen zijn een uitstekende keuze om te helpen bij het blokkeren van omgevingslicht. Als u een nachtlampje in de badkamer wilt hebben, moet u ervoor zorgen dat uw deur is gesloten, zodat het licht wordt geblokkeerd. Overweeg ook om de helderheid van het licht te verminderen.

Verminder blauw licht en lees geen apparaat als u 's nachts wakker wordt

Als je voor het slapengaan op een apparaat gaat lezen (ik probeer het niet te doen, maar dat doe ik soms). Als ik dat doe, gebruik ik een blauwlicht-blokkeerbril, dit zijn degenen die ik het best leuk vind na veel onderzoek. Ze hebben zowel normale als brillen voorgeschreven glazen. Het andere probleem met lezen 's nachts is dat als je een bedpartner hebt, dat licht ook hun slaap verstoort.

Gebruik biologische verlichting voor het slapengaan en bij het ontwaken

Overweeg om biologische verlichting te gebruiken in uw slaapkamer en badkamer. Gebruik een GoodNight-lamp  in uw slaapkamer- of bedlampje om uw circadiane ritme te ondersteunen en uw lichaam voor te bereiden op slaap. Gebruik een GoodDay-lamp  in uw badkamer voor de ochtend terwijl u zich klaarmaakt om uw lichaam voor te bereiden op de dag. Als u ervoor kiest om die bollen te kopen, gebruik dan kortingscode Breus17 om 10% korting te krijgen.

Probeer ten minste 10-15 minuten zon op uw gezicht te krijgen door een raam of door buitenshuis te gaan. In de winter is zonlicht ook gunstig als je last hebt van een seizoensgebonden affectieve stoornis.

Nacht en duisternis ondersteunen slaap, doe alles wat je kunt om het donker te houden totdat je klaar bent om wakker te worden!

Meer menopauze en slaapstudies
Ik weet uit je reacties dat de dames onder jullie allemaal genoten hebben van de menopauze-blogserie die ik deed. Er is nieuw onderzoek dat alleen zoveel van de ideeën versterkt die worden gepresenteerd in de posts die ik deed. Als je die wilt lezen, klik dan hier.

In een nieuw onderzoek meldt het tijdschrift Sleep Review dat vrouwen van middelbare leeftijd ontdekten dat slaapproblemen variëren in de verschillende stadia van de menopauze, maar ze zijn consistent gecorreleerd met opvliegers en depressie. De bevindingen suggereren dat het aanpakken van die risicofactoren ook slaapverstoringen kan aanpakken, en vrouwen de hoop kan geven dat hun slaapsymptomen niet voorbij de menopausale overgang zullen blijven.

De studie vond geen correlatie tussen de kans op het melden van een slechte nachtrust vóór de menopauze, tijdens de menopauze en na de menopauze. Dit betekent dat vrouwen met slapeloosheid tijdens de menopauze niet meer kans hadden op slapeloosheid na de menopauze. Dat is goed nieuws!