Voedsel

STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

DOOR DE WETENSCHAP GESTEUNDE STRATEGIEËN OM HET METABOLISME (STOFWISSELING) NATUURLIJK TE VERHOGEN

  • Wat is metabolisme of stofwisseling?

  • stofwisseling en lichaamsbeweging

Wanneer mensen het woord 'metabolisme' horen, denken velen alleen maar aan 'snel' of 'langzaam'.

Hoewel het klopt dat sommige mensen een sneller metabolisme hebben dan andere, is het niet het enige belangrijke onderdeel van dit werkproces.

De snelheid van je metabolisme heeft een dramatisch effect op je vermogen om te verliezen of aan te komen, hoeveel energie je de hele dag door hebt, en het kan zelfs het risico van het krijgen van diabetes bepalen.

 

Wat is metabolisme?

Voordat we te ver het metabolismestadium ingaan, moet worden opgemerkt dat de eerste belangrijke stap om te leren hoe je je metabolisme kunt veranderen, begint door eigenlijk precies te begrijpen wat het in de eerste plaats is.

Dr. Dianna Schwarzbein, schrijver van The Schwarzbein Principle, verklaarde: "Metabolisme is het gecombineerde effect van alle gevarieerde biochemische processen die continu in je lichaam op cellulair niveau voorkomen. Deze processen stellen elk individueel onderdeel van je lichaam in staat te functioneren, waardoor je kunt nadenken, voedsel verteren, bewegen en alle functies van een levend, ademend wezen kunt vervullen. "

Zijn mensen op zoek naar gewicht te verliezen de enigen die moeten denken, eten verteren en als een levend wezen presteren?

Het antwoord is nee - iedereen, en niet alleen individuen die zich zorgen maken over hun gewicht, kunnen profiteren van een gezonde, snelle stofwisseling.

Een gezond metabolisme zorgt ervoor dat het lichaam goed werkt en zorgt ook voor minder risico op verschillende ziekten zoals diabetes - een aandoening waarbij uw metabolisme niet goed functioneert.

Een wellness-opvoeder, Denise Baron, legt uit dat een lager metabolisme gekoppeld is aan lagere immuniteit omdat je lichaam niet precies kan functioneren, noch zo snel als het zou moeten.

Daarom beïnvloedt een lager metabolisme feitelijk hoe gevoelig u bent voor verkoudheid en griepvirussen.

 

metabolism and your life - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Interessant is dat het metabolisme wordt gecontroleerd door een kleine, vlindervormige klier genaamd de schildklier.

De schildklier bevindt zich in de bovenste hals, in de buurt van de adamsappel en wordt een 'hoofdcontrole' genoemd omdat de hersenen berichten naar deze klier kunnen sturen over lichamelijke processen zoals spijsvertering, energieproductie en hormoonregulatie.

Omdat het metabolisme zo'n vitale rol speelt in de dagelijkse functies, zijn veel mensen benieuwd hoe ze hun mechanisme kunnen veranderen, in de hoop op een snelle oplossing om een ​​paar kilo af te vallen of wat energie te winnen.

Helaas is het veranderen van je metabolisme afhankelijk van veel factoren, simpelweg omdat er veel dingen zijn die je individuele stofwisseling bepalen.

De genetische factoren die bijdragen aan het bepalen van iemands metabolisme omvatten leeftijd, lichaamstype en geslacht.

Leeftijd speelt een belangrijke rol bij het bepalen van je metabolisme - naarmate de meeste mensen ouder worden, verliezen ze spieren en krijgen ze vet, wat het verbranden van calorieën vertraagt. ( 2 )

Bovendien is de lichaamslengte en -samenstelling van een persoon een grote bepalende factor voor zijn of haar metabolisme, omdat mensen die groter zijn of meer spieren hebben meer calorieën verbranden dan kleinere en minder gespierde mensen, zelfs als ze gewoon gaan zitten. ( 2 )

Ten slotte hebben mannen meer kans op meer spiermassa en minder lichaamsvet dan vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde gewicht, waardoor mannen meer calorieën kunnen verbranden.

Voor het grootste deel hebben individuen geen zeggenschap over hoe snel of langzaam hun metabolisme is, omdat de meest prominente factoren die het metabolisme van een persoon bepalen genetisch zijn, zoals de bovengenoemde factoren.

 

metabolism and workout - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Gelukkig zijn er verschillende leefstijlfactoren zoals dieet en lichaamsbeweging, die je kunt controleren en die je metabolisme kunnen veranderen.

Het is van cruciaal belang om erop te wijzen dat eenvoudig gezond eten geen significante invloed heeft op uw metabolisme.

Het is door het eten van specifiek voedsel dat een individu een verandering zal ondergaan in de snelheid van hoeveel energie zijn of haar lichaam kan produceren.

Bepaalde voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze het metabolisme veranderen, zullen later in dit stuk worden besproken.

Bovendien is fysieke activiteit goed voor een groot deel van de calorieën die uw lichaam elke dag verbrandt.

Het is echter vaak de meest variabele factor, omdat veel mensen op een dag naar de sportschool gaan en de volgende dag de hele dag op hun werk zitten. ( 2 )

Omdat er veel verschillende componenten zijn die de snelheid van uw metabolisme bepalen, is het van cruciaal belang om te begrijpen dat uw stofwisseling niet alleen verantwoordelijk kan worden gehouden voor een aanzienlijke gewichtstoename of -verlies.

Dat gezegd hebbende, iemand met een relatief snel metabolisme heeft niet de luxe om slank te blijven ondanks het eten van junkfood en niet sporten; noch is iemand met een langzame stofwisseling gedoemd tot een leven van obesitas.

Het juiste uitgangspunt is dat de snelheid van je metabolisme grotendeels gebaseerd is op genetische factoren en dingen die we niet kunnen veranderen - als we mannelijk of vrouwelijk zijn, oud of jong, "gebouwd" met spieren of meer petite.

Het hangt echter ook af van hoeveel we trainen en welke oefeningen we doen, hoeveel we eten en ook wat we eten.

Zoveel dingen gaan in het bepalen van de stofwisseling dat het niet kan worden veranderd door er simpelweg een te veranderen.

Veel dingen moeten worden veranderd als u uw metabolisme wilt stimuleren en dat is precies waar dit artikel over gaat.

Als het afhankelijk is van genetica en factoren die een persoon niet kan veranderen, "Hoe is het mogelijk om uw eigen metabolisme te verhogen?", Kunt u zich afvragen.

Gelukkig zijn er veel natuurlijke activiteiten en methoden waarvan is bewezen dat ze je calorieverbrandingsproces verhogen.

 

metabolism and intense workout intervals - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Metabolisme en lichaamsbeweging

 

Om te beginnen is het van vitaal belang om de achtergrond achter het belang van lichaamsbeweging / fysieke activiteit vast te stellen.

Hoe snel of hoe langzaam een ​​individu zijn of haar vetmetaboliseert, is een cruciale factor die het ontstaan ​​van obesitas en diabetes voorspelt.

Stoornissen in uw metabolisme betekenen dat u uw lichaam niet met de juiste snelheid kunt oxideren en het is interessant om te zien dat dergelijke schade een mogelijke gewichtstoename voorspelt.

Uit onderzoek is gebleken dat "lichaamsbeweging de vetoxidatie acuut verhoogt, terwijl uithoudingsvermogen het vermogen vergroot om vet te oxideren."

Meer specifiek, duurtraining verhoogt het vetmetabolisme door de mitochondriale dichtheid en zuurstofafgifte aan spieren te stimuleren.

Daarom hebben beide activiteiten, of ze nu af en toe trainen of elke dag trainen, het vermogen van het lichaam om vet te metaboliseren verhoogd, wat van cruciaal belang is om een ​​gezond metabolisme te behouden.

 

metabolism and intense workout sessions - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Eén relevante studie toonde aan hoe 45 minuten krachtige fysieke activiteit uw stofwisseling niet alleen tijdens de activiteit, maar ook daarna zou kunnen verhogen.

tien mannelijke proefpersonen compleet 2 afzonderlijke, 24-uurs kamerbezoeken, waarbij een bezoek bestond uit 45 minuten durende oefening, terwijl het andere bezoek een "rustdag" was.

Nadat de studie was voltooid, werd ontdekt dat de korte, intensieve activiteit op "oefendag" resulteerde in een netto energieverbruik van 519 ± 60,9 kcal (p <0,001).

Gedurende de 14 uur na de oefening is het energieverbruik met 190 ± 71,4 kcal (p <0,001) toegenomen.

Met zulke intrigerende resultaten concludeerden de onderzoekers dat voor mannen van middelbare leeftijd, intense oefeningen gedurende 45 minuten de energie-uitgaven kunnen ophogen tot 14 uur nadat de fysieke activiteit is voltooid.

Dergelijke resultaten tonen aan dat het verhogen van de intensiteit van uw training voor een korte periode van tijd voordelen blijft plukken voor uw lichaam, lang nadat de fysieke activiteit is uitgevoerd.

 

metabolism and intense workout - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Bovendien heeft een gelijkaardige mentaliteit bij veel voedingsdeskundige en fysieke trainers aangedrongen om het gebruik van hoge intensiteit aerobic interval training (HIIT) te benadrukken, wat een "compromis is tussen tijdrovende training met matige intensiteit en sprint-interval training die volledige inspanningen vereist. "

Van deze aërobe oefening met hoge intensiteit is aangetoond dat het de metabolische capaciteiten van vet en koolhydraten verhoogt in menselijke spieren, vooral die van het skelet.

In een studie van The Journal of Applied Physiology, Nutrition en Metabolism, werden de hele metabole veranderingen van het metabolisme in "ongetrainde, recreatief actieve" individuen waargenomen na zes weken HIIT gedurende één uur, drie dagen per week.

Tests en spierbiopten werden vóór en na de training uitgevoerd.

Na de zes weken ontdekten onderzoekers dat het vermogen van de training met 21% toenam, terwijl de vetoxidatie verbeterde wanneer deelnemers 60% van hun maximale zuurstofverbruik vóór de training hadden.

Dit betekende dat deelnemers meer vet oxideerden tijdens een workout met een lagere intensiteit dan wanneer ze voor het eerst begonnen waren. ( 5 )

Over het algemeen heeft een dergelijke studie aangetoond dat de 18 uur die werd besteed aan intervaltraining met hoge intensiteit een succesvolle methode was om zowel de skeletspieren als het hele lichaam te verbeteren om vet en koolhydraten te oxideren bij niet-opgeleide personen.

Neem Home Points: 

1. Begin met trainen - de beste manier om je stofwisseling op gang te brengen, is door gewoon van de bank af te stappen en in beweging te komen. Of dat nu betekent dat je naar de sportschool moet gaan, buiten moet joggen, wandelen in de bergen of je hond moet uitlaten, elke lichamelijke activiteit is beter dan geen enkele.

2. Neem af en toe intensieve workouts - studies hebben aangetoond dat het verhogen van de intensiteit van je workout voor een kortere periode je metabolisme meer kan opdrijven dan een lange, monotone work-out. Dus in plaats van elke dag door het bos te slenteren, kun je jezelf dwingen eens per week naar de sportschool te gaan en je duwen om 110% op de Stairmaster of elliptische trainer te geven.

3. Verhoog de intensiteit van uw workout voor een korte periode - een optie zou zijn om intervaltraining te proberen. Probeer 5 minuten te lopen, hetzij op een loopband of buiten, en sprint dan 100 meter. Wandel daarna 4 minuten, sprint 100 meter verder en vervolg de progressie. Je hartslag snel verhogen tijdens je sprints is uitermate nuttig bij het trainen van je hart en het verhogen van de verbranding van calorieën.

 

metabolism and healthy vegetables - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Verander je eetgewoonten

 

Stop niet met eten

 

Wanneer de meeste mensen denken aan diëten of gewicht kijken, denken ze aan het verminderen van calorieën en het eten van een salade voor elke maaltijd.

Hoewel het algemene doel van afvallen is om ervoor te zorgen dat je calorie-inname lager blijft dan je energieverbruik, is het verminderen van calorieën per dag in plaats van meer uit te werken niet de manier om het te doen.

Eén onderzoek probeerde te onderzoeken of het snijden van calorieën een specifiek effect heeft op het metabolisme of niet.

Wat het ontdekte was dat "dieetbeperking geen effect had op de massaspecifieke ruststofwisseling, zowel gemeten als zuurstofverbruik door respirometrie en gemeten als warmte." ( 6 )

Met andere woorden, het eten van minimaal voedsel per dag zal een individu niet helpen gewicht te verliezen, en zijn of haar metabolisme niet verhogen.

De verklaring hierachter is dat het lichaam de energie uit voedsel nodig heeft om zijn metabole functies te stimuleren.

Er zijn echter specifieke soorten voedsel nodig om deze energie te leveren om normaal te blijven functioneren - geen zoete cakes of vettig gefrituurd voedsel.

Wanneer een persoon de calorie-inname drastisch afbouwt, kan het lichaam niet uitvoeren zoals het hoort en daardoor meer kwaad dan goed doen voor zichzelf.

Smeets en Plantenga voerden een onderzoek uit waarbij 14 vrouwen met een normaal gewicht twee behandelingen ondergingen.

Op een dag kregen ze 2 maaltijden (ontbijt en diner), terwijl ze op een andere dag dezelfde hoeveelheid voedsel kregen, maar verdeeld in drie maaltijden (ontbijt, lunch en diner). ( 7 )

Tijdens deze dagen bleven de vrouwen in een beademingskamer, zodat onderzoekers het energieverbruik en oxidatie van het substraat konden meten.

Interessant is dat de resultaten laten zien dat het delen van dezelfde hoeveelheid energie over drie maaltijden in plaats van twee maaltijden, de vetoxidatie en verhoogde verzadigingsgevoelens gedurende 24 uur na de maaltijden verhoogde. ( 7 )

Onderzoekers concludeerden dat, tenminste voor gezonde vrouwen van middelbare leeftijd, "het verminderen van het inter-maaltijdinterval de verzadiging ondersteunt - met name gedurende de dag - en de vetoxidatie in stand houdt." ( 7 )

Wat wordt aangetoond door deze studie is het feit dat het verdelen hoe en wanneer je je eten eet een factor is in hoe je lichaam de energie verwerkt die het opslaat.

Dus, niet alleen is het eten van minder voedsel contraproductief, het eten van meer voedsel in een vergadering is ook schadelijk voor de metabolische processen van uw lichaam.

 

metabolism and saturated fat - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Verklein transvet

 

Hoewel het terugkerende thema hier een toename is (consumptie van gezonde voeding, hoeveelheid maaltijden, etc.), zijn er ook gebieden die moeten worden verlaagd.

Een specifiek voorbeeld is transvetten. Transvetten verschillen van de natuurlijke vetzuren in plantaardige oliën en dierlijke vetten.

Het zijn gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën met een vergelijkbare maar ook zeer verschillende structuur in vergelijking met gezonde vetten. ( 8 )

Bovendien worden transvetten anders door het lichaam gemetaboliseerd dan natuurlijke vetten.

In een onderzoek waarbij biggen gehydrogeneerde transvetten consumeerden, remden deze vetten de metabole omzetting van linolzuur (een essentieel aminozuur) in arachidonzuur - een kritische conversie.

Eerder onderzoek had geconcludeerd dat wanneer linolzuur (en arachidonzuur) afnemen, sterftecijfers dit ook doen. ( 8 )

Een van de redenen achter deze observatie heeft te maken met het hart.

De mitochondria in gladde hartspiercellen gebruiken vetzuren als een bron van energie door oxidatieve fosforylering om elke dag bloed continu te pompen.

De transvetzuren in gehydrogeneerde vetten worden veel langzamer gemetaboliseerd dan hun gehydrogeneerde tegenhangers.

Dit maakt het veel moeilijker voor het hart om de energie te ontvangen in tijden van nood, zoals tijdens een hartaanval. ( 8 )

Dat gezegd hebbende, raden de meeste voedingsdeskundigen niet aan om producten te eten die transvetten bevatten die meestal worden aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen.

 

metabolism and breakfast - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Sla het ontbijt niet over

 

Naast wat niet te consumeren, zijn er tal van voedingsmiddelen die zijn aangetoond dat ze helpen bij het verhogen van het metabolisme van een persoon en het begint allemaal met de belangrijkste maaltijd van de dag - ontbijt.

Diëtisten benadrukken altijd het belang van het elke dag eten van het ontbijt omdat het de basis vormt voor uw energieniveaus voor de resterende uren van de dag.

Het is echter belangrijk dat u de juiste soorten voedsel voor het ontbijt consumeert in plaats van alleen suikerachtige ontbijtgranen en gebak te eten.

Een gepubliceerde studie besprak het concept van het eten van eiwitrijk voedsel en lage glycemische items tijdens het ontbijt en hoe het correleert met het energieniveau van een individu. ( 9 )

Er werd ontdekt dat het eten van eiwitrijk voedsel 's morgens correleerde met hoge niveaus van energie gedurende de dag.

Zo'n oefening begint al op de dag het bloedglucoseniveau van je lichaam te regelen.

Layman suggereert dat volwassenen bij elke maaltijd minstens 30 gram eiwit nodig hebben "om eiwitsynthese van skeletspieren volledig te stimuleren." ( 9 )

Bovendien, hoewel ze niet specifiek tijdens het ontbijt moeten worden geconsumeerd, zijn ijzerrijke voedingsmiddelen ook een gunstige keuze voor diegenen die hun metabolisme willen verhogen.

IJzer is een essentieel element voor mensen omdat het metabolische processen ondersteunt, zoals zuurstof- en elektronentransport, en DNA-synthese.

Door zuurstof naar het bloed te transporteren door binding aan hemoglobine-eiwitten, kan ijzer door het lichaam worden getransporteerd om de metabole functies te verbeteren die het lichaam moet uitvoeren. ( 10 )

 

metabolism and healthy food - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Begin met het eten van biologisch voedsel

 

Zink en calcium zijn aanvullende elementen die belangrijk zijn voor lichaamsfuncties.

Van deze elementen, evenals van andere mineralen en vitaminen, is aangetoond dat ze buitengewoon overvloedig aanwezig zijn in biologisch voedsel, waardoor ze bijzonder gunstig zijn voor je metabolisme.

Kesse-Guyot en collega's hebben de voordelen onderzocht die biologische voedingsmiddelen op het menselijk lichaam hebben.

Door biologische consumenten versus niet-biologische consumenten van verschillende gradaties in groepen te groeperen, konden de onderzoekers waarnemingen over elke groep afleiden.

Eerst en vooral realiseerden ze zich dat "de dagelijkse inname door reguliere consumenten van biologische producten (RCOP) van beide geslachten meer mineralen en vetzuren, evenals enkele vitamines en vezels, te zien krijgen."

Dat gezegd hebbende, ontdekten Kesse-Guyot en collega's ook dat na rekening te hebben gehouden met verstorende factoren, zowel mannen als vrouwen die normale consumenten van biologische producten waren, een aanzienlijk lagere waarschijnlijkheid hadden om overgewicht of obesitas te hebben.

Dit is in vergelijking met deelnemers die geen biologische producten consumeerden. ( 11 )

Naast natuurlijke elementen zijn omega-3's ook gunstig voor uw gezondheid vanwege hun meervoudig onverzadigde vetten. Dit maakt hen ideale kandidaten voor natuurlijke insulinestabilisatoren en daarom voor het voorkomen van bloedsuikerspiralen terwijl ook de verzadiging toeneemt.

Omega-3 meervoudig onverzadigde vetten zijn gemakkelijk te vinden in veel soorten vis, zoals zalm, haring, tonijn en sardines, evenals lijnzaad, walnoten, bonen, bessen en broccoli.

Tot slot, een extra voedingsmiddel waarvan is bewezen dat het helpt bij het afvallen vanwege zijn metabolisme-verhogende eigenschappen is eigenlijk helemaal geen voedsel - het is eerder een kruid!

Of het nu is om vlees of smaakdranken te kruiden, recentelijk is gebleken dat kruidig ​​voedsel en dranken thermogene eigenschappen hebben die leiden tot het voorkomen van een positieve energiebalans en obesitas.

De scherpte in specerijen en bepaalde voedingsmiddelen heeft een stimulerend effect op het sympathische zenuwstelsel dat "betrokken is bij de regulering van beide zijden van de energiebalansvergelijking en een belangrijke regulator is van het energieverbruik."

Bij het activeren van het sympathische zenuwstelsel, leiden specerijen tot het toegenomen gebruik van adenosine trifosfaat (ATP) door het lichaam en verhogen daarom de thermogenese.

Om nog verder te bespreken, maakt thermogenese stimulatie het mogelijk dat het lichaam meer energie in de vorm van warmte verbruikt, wat een royale fractie van de energie-inname per dag kan compenseren.

Neem Home Points: 

1. Snijd geen calorie-inname - zoals al benadrukt, zal verhongeren jezelf om gewicht te verliezen op de lange termijn veel meer kwaad dan goed doen voor je lichaam. Veeleer zou een geschikte methode zijn om te bezuinigen op het eten van rommel, suikerachtig of verwerkt voedsel en in plaats daarvan grotere hoeveelheden eiwit, vezels en onverzadigde vetzuren te consumeren.

2. Eet de hele dag door kleine maaltijden / snacks - het overslaan van de lunch elke dag om calorieën te elimineren heeft de meeste mensen overtuigd om zich te overgeven aan het eten van nog meer calorieën tijdens hun maaltijd dan ze zouden hebben gegeten als ze een lunch hadden gegeten. Geleerde les: eet geen maaltijden over; plaats in plaats daarvan elke dag drie maaltijden op de juiste maat voor jezelf.

3. Eet een eiwitrijk ontbijt - eiwit is de heilige graal van voedsel vanwege de hoeveelheid energie die het nodig heeft om te verteren, wat leidt tot honderden extra calorieën die worden verbrand. Eiwit houdt je langer vol. Door eiwit toe te voegen tijdens het ontbijt, helpt u ervoor te zorgen dat u later op de dag niet aan onnodige snacks zult besteden.

4. Gebruik transvetzuren - simpel gezegd, eet geen transvetten. Idealiter zou een persoon geen transvetten moeten consumeren, maar een dergelijke aanbeveling kan moeilijk zijn vanwege onze afhankelijkheid van verpakte voedingsproducten.

5. Eet meer voedsel met ijzer, specerijen en omega-3's - op hun eigen unieke manier helpen alle drie de componenten - ijzer, specerijen en omega-3's - om het metabolisme van een persoon te stimuleren. Een bewuste poging om voedingsmiddelen zoals zalm, bessen, spinazie en bonen in uw dagelijks leven op te nemen, zal u zeker in de loop van de tijd ten goede komen.

6. Overweeg om biologisch te gaan - dit betekent niet noodzakelijk dat je volledig biologisch moet gaan. Meer nog, overweeg eenvoudigweg de aankoop van meerdere biologische voedingsmiddelen in plaats van hun niet-biologische tegenhangers. Misschien zul je ongelooflijke resultaten zien en je volledig onderdompelen in de wereld van biologisch voedsel!

 

metabolism and healthy drinks - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

metabolisme Verander je eetgewoonten

 

Of je nu op zoek bent naar subtielere methoden om de stofwisselingssnelheid te verhogen of gewoon probeert extra manieren toe te voegen om het metabolisme verder te verbeteren, focus op wat je in je lichaam stopt, is een essentieel onderdeel van zo'n streven.

Mensen die gewicht willen verliezen, kiezen meestal voor een streng dieet met eiwitrijk voedsel en bladgroenten.

Veel van deze zelfde mensen vergeten echter het belang van dranken en blijven frisdrank, alcohol en andere suikerhoudende dranken drinken.

Onnodig te zeggen dat veel van degenen die deze methode gebruiken, de door hen gezochte resultaten niet zien, om voor de hand liggende redenen.

Het moet benadrukt worden dat individuen die hopen het stofwisseling te verhogen, niet alle voordelen moeten vergeten, evenals de nadelen die drankjes kunnen veroorzaken.

Door verstandig uw dranken te kiezen, kunt u het calorieverbrandingsproces aanzienlijk verbeteren.

 

is green green tea good1 - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

stofwisseling Drink meer groene thee

 

In een studie gepubliceerd door The Journal of Zhejiang University Science-B, inspecteerden Chen en Li de voordelen van groene thee bij het voorkomen van verschillende ziekten.

Deze omvatten kanker, neurodegeneratieve ziekten en, met het oog op dit stuk, het metabool syndroom en cardiovasculaire aandoeningen. ( 14 )

Het Amerikaanse National Cholesterol Education-programma stelt dat een individu, om het metabool syndroom te diagnosticeren, zulke dingen moet hebben als abdominale obesitas, een verhoogd triglyceridegehalte, een verhoogde bloeddruk en verschillende andere factoren.

Lage stofwisselingspercentages kunnen worden getraceerd als een waarschijnlijke oorzaak voor veel van deze symptomen en voor het algemene syndroom in het algemeen.

In een aanvullend onderzoek kregen 63 vergelijkbare patiënten met diabetes type 2 een regime van het drinken van vier kopjes, twee kopjes of nul kopjes groene thee per dag gedurende twee maanden.

Onderzoekers ontdekten dat die patiënten die vier kopjes groene thee per dag dronken significant gewichtsverlies (p <0,001) hadden, evenals een lagere systolische bloeddruk en body mass index.

Het is bekend dat groene thee een uitstekende bron van antioxidanten is, zoals catechinen en epigallocatechine 3-gallaten (EGCG).

Van deze componenten wordt verondersteld dat ze "de thermogenese [in het lichaam] en het 24-uurs energieverbruik met ongeveer 4% verhogen." ( 15 )

Met deze energieverslindende processen is het geen wonder dat groene thee nuttig is voor het verhogen van je stofwisseling en het vetvrij houden.

 

metabolism and drinking coffee - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Drink meer koffie voor betere stofwisseling 

 

Net als groene thee is koffie het onderwerp van recent onderzoek naar het vermogen om het stofwisseling van individuen te helpen verbeteren.

Acheson heeft proeven uitgevoerd waarbij deelnemers verschillende cafeïnedoseringen gebruikten (zoals die gevonden in dranken zoals koffie, thee en cacao) om het effect op de stofwisseling en het substraatgebruik te bepalen bij deelnemers met een normaal gewicht en bij obese personen .

In vergelijking met een placebo verhoogde 8 mg / kg cafeïne, verbruikt door personen met een normaal gewicht, hun metabolisme aanzienlijk in de drie uur na inname van cafeïne. ( 16 )

Daarnaast is vetoxidatie ook significant toegenomen tijdens het laatste testuur.

Verschillende andere soortgelijke tests en procedures werden uitgevoerd met obese personen, waarbij hun stofwisseling tijdens alle onderzoeken toenam. ( 16 )

Afgaande op deze resultaten, lijkt het erop dat het consumeren van koffie / cafeïne in redelijke hoeveelheden individuen zou helpen hun metabolisme te verhogen en / of hen te helpen bij gewichtsverlies als gevolg van hogere energiekosten.

 

metabolism and drinking water - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Drink Water

Ten slotte mag je de krachten van de meest voorkomende drank die er is niet over het hoofd zien: water.

De meeste mensen begrijpen de voordelen van drinkwater al om gehydrateerd te blijven gedurende de dag, maar water helpt ook bij het correct functioneren van alle interne processen van je lichaam, waaronder je metabolisme.

Onderzoeken hebben aangetoond dat drinkwater het energieverbruik van rustende personen in zowel gezonde mannen als vrouwen kan verhogen met maximaal 30% binnen slechts een uur na het eerste drinken van de drank. ( 17 )

Van dergelijke resultaten wordt vermoed dat ze gedeeltelijk worden toegeschreven aan de thermogene eigenschappen van het water.

Met dat gezegd, een onderzoek in het International Journal of Obesity was bedoeld om te bewijzen dat vergelijkbare resultaten kunnen worden gerepliceerd bij zwaarlijvige kinderen.

21 te dikke maar verder gezonde kinderen in de leeftijd tussen 9 en 12 kregen de instructie om 10 ml / kg koud water (4 graden Celsius) te drinken.

Rustend energieverbruik (REE) werd gemeten voor en na waterverbruik gedurende 66 minuten.

Onmiddellijk na het drinken van het water, nam de REE iets af vanaf de basislijnmeting om alleen gedurende de rest van de 66 minuten aanzienlijk te stijgen.

Het maximale energieverbruik was gemeten rond een gemiddelde van 57 minuten - een dergelijke waarde was 25% hoger REE in vergelijking met baseline REE. ( 18)

Deze bevindingen ondersteunen de hypothese dat drinken met water niet alleen gezonde volwassenen, maar ook kinderen met overgewicht kan helpen bij het verhogen van het metabolisme en / of afvallen.

Neem Home Points: 

1. Drink meer groene thee - door het sympathische zenuwstelsel te stimuleren, veroorzaken de ingrediënten van groene thee ook thermogenese in het lichaam. Basischemie stelt dat in het geval van de meeste reacties, hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de reactie zal verlopen. Dit geldt voor uw lichaam - bij een iets hogere temperatuur kan het lichaam ongewenste calorieën sneller en efficiënter metaboliseren.

2. Drink koffie - wanneer koffie met mate wordt geconsumeerd, biedt koffie ook het voordeel van het versnellen van de stofwisseling. De cafeïne in koffie verhoogt de stofwisseling, wat leidt tot verhoogde vetoxidatie. Dus ga je gang en trakteer jezelf elke ochtend op een kopje Joe!

3. Drink veel water - koud water is een bijzonder nuttige drank om je stofwisseling te stimuleren. Studies hebben aangetoond dat je alleen door een kopje koud water te drinken, je energiegebruik in rusttoestand verhoogt en daadwerkelijk meer calorieën verbrandt die in je stoel zitten dan je eerder deed.

 

coconut oil Act as Sunscreen - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

verbeter je en stofwisseling Verander je levensstijl

 

Haal meer zonneschijn

 

Naast het feit dat je bewust bent van wat je dagelijks eet en drinkt, zijn er ook veel voorbeelden van manieren om je stofwisseling te verhogen, simpelweg door gedurende de dag bewuste beslissingen te nemen.

Een van de gemakkelijkste beslissingen die u moet nemen om u te helpen uw metabolisme te stimuleren, is door voldoende blootstelling aan de zon te krijgen.

Zonlicht (en dus vitamine D) is een krachtige stofwisselingsstimulator.

De universiteit van Minnesota hield vast aan het feit dat vitamine D-inname resulteerde in een omgekeerde relatie voor het risico van het metabool syndroom.

Zoals eerder besproken, komen de factoren die een persoon in gevaar brengen voor een dergelijke ziekte voort uit het feit dat het metabolisme van een persoon veel langzamer draait dan zou moeten.

Dit stapelt zich op in alle symptomen en oorzaken van het metabool syndroom, zoals hoge bloeddruk, hoge glucosespiegels en abdominale obesitas.

In de studie waren de deelnemers Afrikaans-Amerikaanse en blanke mannen en vrouwen ouder dan 20 jaar, met een risico op coronaire hartziekte. ( 19 )

Wat onderzoekers ontdekten was dit: hoe meer vitamine D uit voedings- en aanvullende bronnen die de proefpersonen ontvingen, hoe lager het metabool syndroom.

Bovendien ontdekte de studie dat meer vitamine D-inname omgekeerd evenredig was met de tailleomtrek en BMI-waarden.

De redenering achter deze resultaten wordt toegeschreven aan het feit dat "vitamine D is betrokken bij de bevordering van de instroom van calcium in de regulering van de insulinesecretie en derhalve het behoud van glucosetolerantie." ( 19 )

Regulatie van insuline zorgt ervoor dat uw bloedsuikerspiegels gedurende de dag in balans blijven, waardoor suikerpieken worden voorkomen en daardoor ook de vluchtige metabole activiteit worden voorkomen.

Dat gezegd hebbende, naar buiten gaan om af en toe in de zon te genieten, is zeker niet zo'n slecht idee, ervan uitgaande dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om jezelf te beschermen.

 

coconut oil Stress Relief - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Probeer stress te vermijden

 

Een interessante studie gepubliceerd in het Journal of Psychiatric Neuroscience and Therapeutics heeft aangetoond dat het vermijden van stressoren en stressvolle situaties daadwerkelijk kan leiden tot een toename van de stofwisseling.

Hoe groter het aantal stressfactoren dat aan een persoon wordt blootgesteld, des te groter is zijn of haar vetoxidatie tijdens de periode na de maaltijd wanneer deze wordt gecontroleerd voor andere externe factoren.

Bovendien ontdekte deze studie ook een verband tussen stressoren van de vorige dag en de postprandiale insuline van een persoon, wat leidde tot de hypothese dat de stressoren van vandaag de insulineniveaus van iemand de volgende dag daadwerkelijk kunnen voorspellen. ( 20 )

Veel eerdere studies hebben het idee dat depressie en angst kunnen leiden tot gewichtstoename al besproken en bewezen.

Evenzo kunnen depressie en stress echter ook leiden tot een lager metabolisch functioneren, wat waarschijnlijk de oorzaak is van de gewichtstoename bij zoveel onderwerpen.

Hoewel deze resultaten belangrijke bevindingen opleveren, is de toepassing ervan in het dagelijks leven misschien niet zo eenvoudig.

Sommige stressoren, zoals het betalen van rekeningen, het hebben van een gezin en zorgen maken over uw kinderen, zijn onvermijdelijk en kunnen niet worden voorkomen.

Eerlijk gezegd is er echt geen realistische manier voor iemand om elke stressor in zijn of haar leven te vermijden .

Er zijn echter manieren om zowel de stress te verminderen als het metabolisme te verbeteren, waarvan er één elke nacht voldoende slaapt .

 

sleeping well bed - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Krijg genoeg slaaptijd

 

We hebben gezegd dat slaap ons brein "oplaadt" en zich als een vuilniswagen gedraagt ​​en alle "afval en afval" in de loop van de dag in onze hersenen opruimt.

Daarom kan een goede nachtrust ons helpen om de volgende dag duidelijker te denken en verstandiger beslissingen te nemen, wat mogelijk kan leiden tot lagere niveaus van dagelijkse stress.

In feite is in één onderzoek beschreven hoe een gebrek aan slaap daadwerkelijk veranderingen in de neurale activiteiten van onze hersenen kan veroorzaken. ( 21)

Deelnemers werden onderworpen aan een nacht van slaapgebrek en één nacht van volledige slaap.

Functionele magnetische resonantie beeldvorming (fMRI) technieken werden gebruikt, waardoor onderzoekers de neurale activiteit in de hersenen van hun subjecten konden bekijken, zowel tijdens als na de nacht van slaap en de nacht van slaapgebrek.

Wat onderzoekers ontdekten, was dat vergeleken met slaap 'totale slaapgebrek geassocieerd was met een verhoogde activering in de rechter anterior cingulate cortex in reactie op voedselbeelden', die positief bleek te correleren met de eetlustclassificatie van elk individu.

Met deze resultaten concludeerden onderzoekers dat een gebrek aan slaap de hersenprocessen bevordert die ten grondslag liggen aan de drang om voedsel te consumeren. ( 21 )

Helaas wordt slaapgebrek vaak geassocieerd met stress, omdat stressvolle situaties zoals een lage sociaaleconomische status of problemen met de baan het vermogen van een persoon om een ​​goede nachtrust te krijgen, remmen.

Stress is betrokken bij de associatie tussen slaap en metabolisme via de hypothalamus-hypofyse-bijnieras (HPA). ( 22 )

Niet genoeg slaap krijgen kan leiden tot storing van de HPA-as, die op zijn beurt overtollige glucocorticoïden produceert.

Er is gedacht dat langdurige activering van dit mechanisme resulteert in obesitas en metabool syndroom; daarom verminderde het metabool functioneren. ( 22 )

De overtollige glucocorticoïden die vrijkomen tijdens stressvolle situaties verhogen de glucose- en insulineniveaus in het lichaam.

Dit proces, zoals later zal worden uitgelegd, is zeker ongunstig voor iemand die probeert zijn of haar metabolisme en gewicht in evenwicht te brengen.

 

metabolism and low temperature - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Temperatuur van de lagere ruimte

 

Interessant is dat een studie uitgevoerd door de American Diabetes Association een correlatie aantoonde tussen bruin vetweefsel (BAT) en thermogenese van het menselijk lichaam. ( 23 )

Lee ontdekte dat "acute blootstelling aan koude (uren) de BBT-activiteit verhoogt, terwijl langere blootstelling (dagen / weken) het BBT-volume vergroot."

Dat gezegd hebbende, suggereert de studie dat BAT daadwerkelijk de homeostase van het hele lichaam zou kunnen beïnvloeden, inclusief het metabolisme.

Tot op de dag van vandaag lijkt blootstelling aan de kou de beste activator van bruin vetweefsel te zijn en is aangetoond dat een groter percentage bruin vetweefsel correleert met schraalheid en lagere glycemie bij mensen. ( 23 )

Dus, door er zeker van te zijn dat je thermostaat een paar graden lager staat, kun je je metabolisme op de lange termijn juist een boost geven.

Neem Home Points: 

1. Krijg wat blootstelling aan de zon (vitamine D) - door te helpen de insulinesecretie te reguleren zoals zoveel andere voedingsmiddelen en methoden, kan het vangen van sommige stralen (en de vitamine D die daarmee gepaard gaat) eigenlijk helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Hoewel het tijdens de wintermaanden moeilijk kan zijn om een ​​significante blootstelling aan de zon te krijgen, is het belangrijk om uw aandeel te krijgen wanneer de zon schijnt. Er zijn ook vitamine D-supplementen en vitamine D-lampen die als alternatieve methoden kunnen dienen.

2. Vermijd stress - begrijpelijk, dit is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel onvermijdelijke stressoren gedurende ieders dag die gewoon niet te vermijden zijn. Daarom is het noodzakelijk om de stress te vermijden die je kunt vermijden, zoals gevechten met je partner vanwege je eigen prikkelbaarheid of je zorgen te maken over een onderzoeksverslag omdat je niet vooruit plantte. Door vooruit te denken en een level mind te houden, kan wat stress worden voorkomen.

3. Zorg voor voldoende slaap - om de bovengenoemde stress te voorkomen, is het van vitaal belang dat u elke nacht voldoende slaapt. De uitdrukking "slapen" wordt om een ​​reden veelvuldig gebruikt - een goede nachtrust krijgen klaart letterlijk je geest op en bevordert gezond gedrag.

4. Verlaag de temperatuur - het is een goed idee om uw thermostaat lager te zetten voordat u naar bed gaat, want u zult waarschijnlijk niet het temperatuurverschil voelen tijdens het slapen. Blootstelling aan lagere temperaturen lijkt contraproductief nadat de thermogenese van het lichaam is herhaald. Desondanks activeren korte uitbarstingen van een koude omgeving je bruine vetweefsel, dat dan daadwerkelijk lichaamswarmte genereert. Daarom help je je lichaam op te warmen en vet te verbranden, hoe dan ook.

 

Voedingsmiddelen die het metabolisme helpen versterken

 

almonds as weight loss - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

amandelen

 

Amandelen bevatten, zoals de meeste noten, veel vezels, veel vetzuren en veel calorieën.

Amandelen bevatten echter meer van deze speciale vetzuren in vergelijking met andere noten.

Dit soort vet is natuurlijk, wat betekent dat je lichaam het gemakkelijk kan verbranden als brandstof in plaats van het op te slaan.

Hierdoor krijgen amandelen je lichaam een "vetverbrandende" modus en begint je metabolisme te zoeken naar andere bronnen van vet om te verbranden omdat het dit vet zo gemakkelijk wegbrandt.

Omdat amandelen calorierijk zijn, waarschuwen de meeste diëtisten tegen te veel eten om te voorkomen dat het proces van verbranding van calorieën contraproductief werkt.

 

black beans nutrition image 2 - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Bonen

 

Omdat er meer calorieën nodig zijn om voedingseiwitten te verteren dan welk ander voedingsmiddel dan ook, wanneer iemand meer proteïne consumeert, zal hij of zij natuurlijk steeds meer calorieën gaan verbranden gedurende de dag.

Kristen Trukova, een diëtiste klinische oncologie, stelt dat "het verbruik van 400 calorieën eiwit ongeveer 80 calorieën nodig heeft om het te verteren, vergeleken met slechts ongeveer 40 calorieën voor koolhydraten en 12 calorieën die nodig zijn voor de vetvertering van dezelfde hoeveelheid voedsel."

Het valt niet te ontkennen dat bonen vol zitten met eiwit , maar hun overvloed aan extra vezels maakt bonen een steeds betere keuze voor het verhogen van je metabolisme.

Bovendien zijn bonen rijk aan ijzer - een mineraal dat zuurstof naar de spieren door het hele lichaam transporteert, wat nodig is om vet te verbranden.

Met andere woorden, ijzer helpt het lichaam bij het maken van energie, dus het eten van bonen helpt je lichaam in essentie meer energie te maken.

 

mixed berries antioxidants fat liver - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Bessen

 

Vruchten zijn over het algemeen belangrijke bronnen van gezonde koolhydraten en vezels, twee voedingsstoffen die uitermate belangrijk zijn voor het verhogen van het metabolisme.

Het menselijke lichaam kan vezels niet technisch verteren, maar in een poging om het toch te verteren, verbranden we calorieën in het proces.

1 kopje frambozen bevat eigenlijk maar liefst 8 g vezels, maar bevat slechts 60 calorieën.

Deze vezel fungeert als een absorber door de vetten en calorieën van het andere voedsel dat we eten op te zuigen en ze uit het spijsverteringsstelsel te verwijderen voordat onze lichamen ze volledig kunnen verwerken.

Bessen bevatten echter specifiek antioxidanten naast hun koolhydraten en vezels.

Antioxidanten zoals vitamine C helpen het effect op vrije radicalen in het lichaam te compenseren wanneer we oefenen.

Ze hebben daarom een ​​beetje een "genezende" kracht, waardoor ze ons lichaam helpen hun volledige, calorieverbrandende potentieel te herwinnen, zodat we weer op de been kunnen worden en eerder dan later kunnen trainen.

 

metabolism and bone broth - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Bone Broth

 

Botbouillon is, eenvoudigweg, de vloeibaar gemaakte botten van vlees.

Hoe intimiderend een dergelijke definitie ook mag lijken, het is belangrijk op te merken dat botkweek eigenlijk een uiterst efficiënte metabolismeverhoger is vanwege zijn proteïnen, mineralen en collageen.

Het collageen helpt het lichaam door de slijmbarrière in de maag te versterken, waardoor een gezonde en sterke spijsvertering mogelijk wordt en de integratie van voedingsstoffen wordt bevorderd.

De bekleding van de darmen is normaal permeabel om de stroom van voedingsstoffen naar de bloedbaan mogelijk te maken.

Vanwege dergelijke factoren, zoals een slecht dieet, stress en infecties, kunnen er echter "gaten" in deze barrière ontstaan ​​en kan onverteerd voedsel er doorheen stromen.

Dit proces kan snel leiden tot auto-immuunproblemen en beperkt ook de hoeveelheid goed verteerde voedingsstoffen die uw lichaam ontvangt.

De gelatine in botbouillon past zich in hoofdzaak aan en repareert deze gaten in de darmwand zodat de juiste opname van voedingsstoffen kan plaatsvinden.

 

celery sticks - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Selderij

 

Veel mensen vinden selderij een "negatief-calorisch" voedsel omdat het meer energie nodig heeft om te eten en te verteren dan wat je van het voedsel zelf krijgt.

Of deze bewering waar is, het valt niet te ontkennen dat selderij een zeer kleine hoeveelheid calorieën bevat .

Wanneer je op bleekselderij kauwt, activeer je je spijsvertering, maar je voegt ook water toe aan je lichaam omdat selderij een groente is die grote hoeveelheden water bevat.

Zoals eerder vermeld, is water een essentiële sleutel om het lichaam stabiel en gezond te houden.

Omdat meer dan 70% van ons lichaam uit water bestaat, worden onze lichamen gedwongen overtollig vet op te slaan en hun metabolisme te vertragen om energie te besparen.

Daarom is de hydratatie die gepaard gaat met de consumptie van selderij een essentieel onderdeel van het verbeteren van uw metabolisme.

 

bag of chia seeds with spoon benefits - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Chia zaden

 

Verpakt met vezels, eiwitten en omega-3's, zijn chiazaden de heilige graal van het stimuleren van het metabolisme.

De vezel verbetert de spijsvertering door hormoonspiegels zoals insuline in evenwicht te houden om uw bloedsuikerspiegel gelijk te houden.

Het eiwit, zoals eerder vermeld, heeft veel energie nodig om te verteren en verbrandt daarom calorieën als je het consumeert.

Bovendien, chia zaden wordt gezegd dat ze meer omega-3 dan zalm bevatten -. Voor zo'n klein zaadje een ongelooflijke prestatie, omdat omega-3 vetzuren helpen bij de efficiëntie van uw metabolisme ( 25 )

Het belang van omega-3 komt voort uit het feit dat deze vetzuren de opname van in vet oplosbare vitaminen zoals vitamine A, D, E en K helpen te verhogen.

 

metabolism and chocolate - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Chocola

 

Vooral is bewezen dat donkere chocolade je stofwisseling helpt stimuleren, vooral vanwege de complete bron van magnesium.

Magnesium uit rauwe cacao ondersteunt gezonde glucosespiegels, wat van vitaal belang is om een ​​uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel te behouden en plotselinge bloedsuikerpieken te voorkomen.

Bovendien stimuleert magnesium ook een hormoon genaamd adiponectine, dat helpt het vet te verbranden dat in het lichaam is opgeslagen.

Daarom zorgt consumptie van pure chocolade met 70% of meer cacao ervoor dat uw metabolisme extra vet verbranden en een gezonde hoeveelheid glucose in uw lichaam behouden.

 

apple cider vinegar bottle - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Appelcider azijn

 

In tegenstelling tot de meeste andere voedingsmiddelen en dranken die worden aanbevolen om het metabolisme te stimuleren, profiteert appelazijn uw lichaam door het vermogen van uw maag om zoutzuur te produceren te verbeteren.

Zoutzuur is een chemische stof die al het voedsel in uw maag afbreekt, wat betekent dat hoe meer zoutzuur wordt geproduceerd, hoe gemakkelijker en sneller uw maag in staat is om voedsel te verteren en af ​​te breken.

Zo'n proces leidt tot een betere opname van de voedingsstoffen die essentieel zijn voor het gezond houden van het lichaam.

Daarnaast helpt appelaciderazijn, net als chocolade, om uw bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen.

Zo helpt het bij het elimineren van voedselhonger gedurende de dag, omdat uw bloed gedurende de hele dag een stabiele hoeveelheid suiker behoudt.

 

cinnamon great for weight loss - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Kaneel

 

Kaneel wordt door vrijwel alle wetenschappers en voedingsdeskundigen algemeen aanvaard als een metabolisme-booster.

Het belangrijkste onderdeel van deze gemeenschappelijke specerij zijn de thermogene eigenschappen.

Dit betekent dat zodra je het consumeert, je lichaam calorieën gaat verbranden en dit de hele dag blijft doen; zelfs zo weinig als ¼ theelepel kan het proces een kickstart geven.

Kaneel richt zich in het bijzonder op koolhydraten en dwingt je metabolisme om dit soort energie effectief te verbranden.

Het speelt echter ook een rol bij het in evenwicht houden van uw hunkeren gedurende de dag.

Kaneel imiteert de activiteit van insuline door de bloedsuikerspiegel te reguleren en daardoor te voorkomen dat overtollig vet wordt opgeslagen.

Kaneel zorgt er daarbij voor dat je lichaam niet meer vet opslaat dan het eigenlijk nodig heeft.

 

metabolism and citrus fruits - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Citrus vruchten

 

Bij elk teken van verkoudheid rennen de meeste mensen naar de winkel om vitamine C-supplementen, een fles sinaasappelsap of een paar citrusvruchten te halen.

We weten allemaal dat citrusvruchten zoals kiwi's, sinaasappels, limoenen en grapefruit een ongelooflijke hoeveelheid van deze vitamine bevatten.

Dit is belangrijk voor het stimuleren van ons immuunsysteem om virussen of bacteriën die ons lichaam zijn binnengedrongen, te bestrijden.

Maar citrusvruchten profiteren eigenlijk ook op andere manieren van ons lichaam - door ons te helpen vet sneller te metaboliseren.

Om uw lichaam goed te laten functioneren en aan de dagelijkse behoeften te voldoen, raden diëtisten ongeveer 60 milligram vitamine C per dag aan.

Desalniettemin heeft het verhogen van die dagelijkse inname tot 500 milligram het vermogen om uw vetverbrandingpotentieel tijdens inspanning met 39% te verhogen.

In feite ontdekte een onderzoek aan de Scripps Clinic dat deelnemers die de helft van een grapefruit aten bij elke maaltijd gedurende een periode van 12 weken gemiddeld een gewicht van 3,9 kilo verloren.

 

coconut oil wooden sppoon - STOFWISSELING DE BESTE MANIEREN OM HET METABOLISME NATUURLIJK TE VERHOGEN

 

Kokosnootolie

 

Omdat boter een soort vet is, zijn veel mensen vetten gaan associëren als slecht voor je gezondheid.

Hoewel boter inderdaad geen gezond vet is, zijn er eigenlijk veel onverzadigde vetten die noodzakelijk zijn voor het lichaam, waarbij een dergelijk onverzadigd vet olie is.

In feite