overig

TEKENEN VAN ALCOHOLISME

xsigns of alcoholism.jpg.pagespeed.ic.glDD1wZ28J - TEKENEN VAN ALCOHOLISME

Alcohol consumeren is in veel opzichten een lastige zaak.

Sommige mensen kunnen een of twee drankjes drinken en het een dag noemen. Anderen vinden het misschien moeilijk om te stoppen met slechts een of twee drankjes, de eerste paar hebben een intens verlangen naar meer ... en meer ... totdat de zaken uit de hand lopen.

Alcoholmisbruik versus alcoholisme

Er is een dunne grens tussen alcoholmisbruik en volledig alcoholisme . Alcoholmisbruik verschilt van alcoholisme doordat mensen die alcohol gebruiken meestal limieten kunnen stellen voor hun alcoholgebruik. Dat wil niet zeggen dat hun drinken niet de gebruiker en anderen in gevaar brengt, vooral niet als ze het overdrijven.

Het misbruiken van alcohol brengt u op het risico om er afhankelijk van te worden, en de lijn wordt overgestoken naar alcoholisme wanneer u het nodig hebt om fysiek te functioneren.

Veel onderling verbonden factoren veroorzaken alcoholisme, zoals genetica, opvoeding, sociale omgeving en emotionele gezondheid. Een familiegeschiedenis van alcoholisme maakt het waarschijnlijker dat u drankproblemen krijgt. Als je met veel zware drinkers omgaat, zul je eerder de gewoonte zelf oppakken. En als u lijdt aan zaken als depressie, angst of bipolaire stoornis, is de kans groter dat u alcohol gebruikt voor zelfmedicatie.

Hoe het begint

Voor sommige mensen kan een persoonlijke levenscrisis, zoals de dood van een geliefde, een baanverlies, uiteenvallen of echtscheiding u op het pad van alcoholmisbruik naar volledig alcoholisme zetten. Voor anderen neemt de tolerantie voor alcohol toe, evenals hun consumptie. Voor degenen die alcohol drinken of elke dag drinken, kan de weg naar alcoholisme worden versneld.

In een notendop, alcohol beïnvloedt iedereen anders, maar als drinken problemen in je leven veroorzaakt, heb je een drankprobleem.

Waarschuwingsborden van alcoholisme

Alcoholisten vertrouwen op alcohol om te functioneren of een fysieke drang tot drinken te voelen.
Het eerste waarschuwingssignaal is meestal verhoogde tolerantie. Je zou meer kunnen drinken dan andere mensen; maar ondanks meer drinken, voel je je niet dronken. Of misschien moet je veel meer drinken dan je ooit een effect van alcohol hebt ervaren.

Nog een belangrijk waarschuwingssignaal: als u niet drinkt, ervaart u ontwenningsverschijnselen. Je lichaam went aan alcohol, en zonder dat je lijdt, zowel fysiek als mentaal. Je lichaam kan trillen of trillen, of je kunt je angstig, prikkelbaar, springerig of depressief voelen. Verlies van eetlust, misselijkheid en braken, hoofdpijn, vermoeidheid of slapeloosheid kunnen ook tekenen van afhankelijkheid en terugtrekking zijn. In extreme gevallen kunt u black-outs, toevallen, verwardheid, koorts of zelfs hallucinaties ervaren.

En dat is niet alles. Alcoholisme kan zich op andere manieren vertonen:

  • Je kunt niet bepalen hoeveel je drinkt (ook al zeg je tegen jezelf dat je zult stoppen of kappen).
  • Je kunt niet stoppen met drinken (ondanks het verlangen).
  • Je concentreert veel van je energie en tijd op alcohol. Dit omvat plannen om te drinken, drinken en herstellen van drinken. Vaak zijn je sociale plannen en interesses gebaseerd op drinken.
  • Je probeert je alcoholgebruik te verdoezelen door alcohol te kopen in verschillende winkels; je maakt je zorgen dat je niet genoeg zult hebben.
  • Je voelt je schuldig, maar blijft drinken, ook al blijven gezondheid, relaties of sociale problemen veroorzaakt door alcoholgebruik bestaan.
  • U vertoont fysieke tekenen van afhankelijkheid, zoals maagklachten (gastritis), gewichtsverlies of roodheid van uw neus of wangen.

Het is niet ongewoon voor mensen met alcoholisme om te ontkennen dat ze een probleem hebben of erop staan ​​dat ze de controle hebben en kunnen stoppen wanneer ze maar willen. Ze kunnen ook geloven dat hun alcoholgebruik niet echt een probleem is, omdat ze een baan kunnen vasthouden, voor hun gezin kunnen zorgen en niet dakloos zijn (ook bekend als een "functionele alcoholist").

Maar het is een feit dat alcohol een drug is en verslaving veroorzaakt ernstige en slopende veranderingen in je hersenen en lichaam. Het kan leiden tot kanker, hart- en leverziekte en vroegtijdige dood.

Je kunt alcoholverslaving overwinnen als je klaar bent om te stoppen met drinken en bereid bent om hulp en ondersteuning te vragen van professionele organisaties zoals Alcoholic Anonymous , steungroepen en goede vrienden en familie. Hier is een gids voor zelfhulpgroepen die kunnen helpen met alcoholverslaving.

Voor degenen die zwaar verslaafd zijn of al lange tijd drinken, kan een medisch gecontroleerd ontgiftingsprogramma noodzakelijk zijn. De behoeften van iedereen zijn anders en er is niemand die voor iedereen werkt.

Het belangrijkste is om toe te geven dat je een probleem hebt, en dan meteen hulp te zoeken. En weet dat als je uitglijdt, dit niet betekent dat je gedoemd bent voor een volledige terugval of dat je niet in staat bent om weer op het goede spoor te komen.

Commitment en follow-through zijn vaardigheden die elke verslaafde nodig heeft om goed te worden en te blijven.