overig

TIPS HOE KINDEREN TE LATEN BEGINNEN MET HARDLOPEN

xkids and running.jpg.pagespeed.ic.kFTQ84Nb5B - TIPS HOE KINDEREN TE LATEN BEGINNEN MET HARDLOPEN

Ben je dol op rennen en droom je ervan om met je zoon of dochter te joggen? Maar hoe krijg je je kind in de running? Je wilt het op de juiste manier doen. U wilt uw kind stimuleren en niet pushen om te starten en te blijven draaien.

Natuurlijk kan een gratis waterfles of een T-shirt van een lokale race interesse wekken. Maar dat duurt slechts zo lang. Je wilt dat kinderen ontdekken dat hardlopen niet iets is dat begint en eindigt als op de basisschool. En ze moeten zich niet onder druk gezet voelen of verwacht te rennen. Je wilt ook niet dat ze zich alleen inzetten voor de sport omdat je er fan van bent. Als ze te ernstig worden, te snel, zullen ze alleen doorbranden of stoppen.

Zorg dat uw kind op de goede manier aan de slag gaat. Hier zijn een paar tips om je te helpen een liefde voor hardlopen in je kind te koesteren en te cultiveren zonder te veel te pushen.

  1. Maak hardlopen leuk. Het zou geen straf moeten zijn. Moedig kinderen aan om deel te nemen en hun best te doen, en dit terwijl ze het naar hun zin hebben. Ze zullen waarschijnlijk blijven rennen als ze plezier hebben terwijl ze het doen. En onthoud dat voor kinderen om plezier te hebben, je zelf een goede tijd moet hebben. Dus zorg ervoor dat je geniet van de momenten die je met je kind hebt doorgebracht.
  2. Meng dingen. Je wilt niet dat je kind zich verveelt. Ren op verschillende plaatsen om runs uniek te maken, vermijd het herhalen van dezelfde run van de week ervoor. Ren eens op een spoor, gras een andere en een onverharde weg de volgende. Ga vroeg in de ochtend of 's avonds hardlopen. Doe iets unieks, zoals een speurtocht langs een park, een flitslicht of een pyjama-vlucht.
  3. Zet kinderen op voor succes. Om dit te doen, moet je rekening houden met verschillen. Besef dat elk kind een geïndividualiseerd loopprogramma nodig heeft, omdat kinderen emotioneel en fysiek anders rijpen. Geef kinderen kansen om te slagen bij elke stap van het programma. En ben zeker om hun inspanningen te prijzen en uit te leggen waarom ze goed werk leveren, zoals in een gelijkmatig tempo rennen of een wandelpauze nemen als ze moe zijn. Eén ontmoedigende opmerking kan ervoor zorgen dat ze niet meer willen rennen.
  4. Werk aan techniek. Kinderen moeten vroeg leren over goede ademhalingstechnieken en een goede vorm. Laat ze geen slechte gewoonten creëren, zoals hun bovenlichaam verdraaien, te veel overwinnen of hun armen te veel bewegen, zegt de Road Runners Club of America . Door haar deze tools aan te bieden, kan haar lichaam zich aanpassen aan hardlopen, hopelijk zonder pijn te verduren.
  5. Benadruk snelheid of afstand niet. Het maakt niet uit wie de snelste is of wie de langste afstand aflegt. Leer ze dat hardlopen draait om gezond zijn, bewegen en sporten. Nu is niet het moment voor concurrentie.
  6. Begin klein en langzaam. Begin met korte afstanden en lage snelheid, inspanning en frequentie (dagen van de week). Verhoog geleidelijk de dingen, baseer het schema op wat goed is en werkt voor uw kind.
  7. Maak een doel. Stel doelen die vandaag passend en haalbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld of ze een tijdje op en neer kan lopen tussen de tribunes op de baan tijdens een run. Grote doelen zoals hardlopen in een 5K zijn ver in de toekomst, waardoor ze moeilijk te visualiseren zijn voor kinderen. En ze kunnen kinderen bekritiseren, ze het gevoel geven dat ze elkaar moeten ontmoeten en hoge verwachtingen moeten vervullen. Wanneer ze een doel bereiken, herken en feliciteer hen met een goed werk.
  8. Stel ze bloot aan andere hardlopers. Kinderen zouden je niet alleen moeten zien rennen. Laat ze het grotere geheel zien. Laat kinderen vrijwilligerswerk doen bij het waterstation van een lokale wegwedstrijd. Zit op de tribunes op een parcours of een langlaufsamenkomst. Kijken naar kinderen die iets ouder zijn dan ze, kan hen misschien motiveren en hen in staat stellen om te zien wat ze in een paar jaar kunnen doen.