Gezondheid

TOP 10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOKOSWATER

05 6 - TOP 10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOKOSWATER

Eeuwenlang hebben mensen uit tropische streken geweten over de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van zacht kokoswater, dat afkomstig is van jonge groene kokosnoten. Elke noot bevat ongeveer 200 tot minstens 1 milliliter (ongeveer 1 tot 4 mokken) kokoswater.

Het is echt een lekkere en verfrissende natuurlijke drank met weinig calorieën. Teder kokoswater bevat meer voeding dan ouder kokoswater.

Het zit boordevol antioxidanten, aminozuren, enzymen, B-complexvitaminen, vitamine C en mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium, mangaan en zink.

De micronutriënten in kokoswater helpen het immuunsysteem te versterken. Bovendien vertonen de plantenhormonen cytokininen in dit gezondheidsdrank anti-verouderings-, antitrombotische en antikankereffecten.

Om de maximale gezondheidsvoordelen te behalen , kiest u voor vers en zuiver kokoswater op de flesversie. Je kunt elke dag een paar mokken kokoswater drinken of toevoegen aan je smoothie-geteste recepten.
01 7 - TOP 10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOKOSWATERHier zijn de allerbeste 10 gezondheidsvoordelen van kokoswater.

1. Rehydrateert je lichaam

Kokoswater is een geweldige dorstlesser om tropische zomerse dorst te verslaan . Vanwege de elektrolytsamenstelling wordt kokoswater ook gebruikt om het lichaam te rehydrateren in geval van uitdroging en vochtverlies door diarree, braken of overmatig zweten. Een goede bron van koolhydraten, het helpt ook om je energieniveau te verhogen.

Onderzoek suggereert dat kokoswater kan worden gebruikt om je lichaam na inspanning te rehydrateren. In feite bleek uit een in 2012 gepubliceerde studie in de Journal of the International Society of Sports Nutrition dat kokosnoot drinkwater een identieke positieve impact heeft als sportdranken.

Verder is het drinken van kokoswater ook voor het stimuleren van rehydratatie gemakkelijk voor de buik en kan het worden gebruikt om buikproblemen zoals indigestie, zure reflux en gastro-enteritis te kalmeren.

2. Verlaagt de bloeddruk

Kokoswater staat bekend als de beste manier om de hoge bloedsomloop te regelen, vanwege het vitamine C-, kalium- en magnesiumgehalte. Met name kalium helpt de bloeddruk verlagen door de negatieve effecten van natrium uit te balanceren.

Een studie gepubliceerd in de West-Indische Medical Journal in 2005 bleek ook dat kokoswater helpt bij het beheersen van hypertensie.

Om te helpen de hoge bloeddruk te verlagen, drink je twee keer per dag een kopje vers kokoswater. Gebotteld kokoswater is echter mogelijk niet erg gunstig, omdat het verzadigd kan zijn met natrium.

3. Heart Tonic

Cholesterol- en vetvrij gevoelig kokosnoot drinkwater biedt cardioprotectieve voordelen. Het kan helpen bij het verlagen van lipoproteïne met lage dichtheid (LDL of de 'slechte' cholesterol) en het verhogen van lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL of de 'goede' cholesterol), waardoor de kans op cardiovasculaire aandoeningen wordt verminderd.

In overeenstemming met een onderzoek uit 2012 dat is gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food, hebben zowel gevoelig als volledig ontwikkeld kokoswater goede resultaten op het lipidemetabolisme om verhoogde totale cholesterol, lipoproteïnen met zeer lage dichtheid (VLDL), LDL en triglyceriden tegen te gaan.

Bovendien heeft kokosnoot drinkwater antioxiderende, ontstekingsremmende en antibloedplaatjesachtige eigenschappen en verbetert het de bloedsomloop. Het helpt dus plaquevorming in de bloedvaten te verminderen en verlaagt het risico op hartaanvallen en beroertes.

4. Verlicht Hangovers

Kokoswater is ook een geweldige natuurlijke remedie voor katers. Alcohol berooft je lichaam van hydratatie, waardoor uitdroging je ochtend-na-drank-blues veroorzaakt. Coconut drinkwater vult de elektrolyten in de romp aan en verbetert de hydratatie, waardoor u zich beter voelt.

Ook bestrijden de antioxidanten in deze revitaliserende gezondheidsdrank oxidatieve stress veroorzaakt door zich overgeven aan te veel alcohol. Het zal helpen bij het onderhandelen over een zure buik.

Je kunt een smoothie maken door 2 kopjes te mengen met ongezoet kokoswater en rijpe mango's, 2-3 3 eetlepels citroensap, 2 verse munttakken en ½ kopje ijs.

5. Stimuleert gewichtsverlies

Kokoswater is een perfecte drank om af te vallen . Het bevat weinig calorieën en is gemakkelijk op de buik . In feite is dit licht en verfrissend drankje bevat verschillende bio-actieve enzymen die de spijsvertering bevorderen en verbeteren vet metabolisme .

Bovendien is kokoswater rijk aan kalium, wat helpt bij het uitbalanceren van natrium. Overmaat natrium in de romp zal vochtretentie veroorzaken, wat bijdraagt ​​aan het gewicht van het drinkwater. Kokoswater helpt dus extra drinkwater en schadelijke gifstoffen uit het lichaam weg te spoelen.

Je kunt een 8-oz glas van de gezondheidsdrank drie of vier keer per week drinken om gewicht te verliezen. Drink geen kokoswater in overmaat, omdat het uiteindelijk meer calorieën kan toevoegen dan je wilt.

6. Behandelt hoofdpijnen

De meeste hoofdpijnen , zelfs migraine, worden veroorzaakt door uitdroging. In dergelijke gevallen kan kokoswater van grote hulp zijn bij het leveren van elektrolyten aan het lichaam en het verbeteren van de hydratatie.

Kokoswater is ook rijk aan magnesium. Personen die last hebben van migrainehoofdpijn hebben vaak een lage magnesiumconcentratie. Studies stellen ook dat magnesium de regelmatigheid van migraine-episodes kan verminderen.

7. Saldi pH-waarden
02 9 - TOP 10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOKOSWATERStress, toxische download en een dieetplan verzadigd in zuurvormende voedingsmiddelen, zoals verwerkte junkfood, dragen vaak bij aan zure pH-waarden die lage energie veroorzaken en het vermogen van het lichaam om vitamines en mineralen te absorberen verminderen.

Bovendien draagt ​​een zure pH bij aan problemen zoals gestreste leverfunctie, reumatoïde artritis, osteoporose, diabetes, hoge bloeddruk en immuundeficiëntie.

Kokoswater heeft een alkaliserend effect dat helpt bij het herstellen van een gezonde pH in het lichaam. Het helpt ook bij het alkaliseren van de zure pH-waarden die worden veroorzaakt door zuurgraad en zure reflux.

8. Reguleert bloedglucose03 11 - TOP 10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOKOSWATERKokoswater bevat eiwitten en vezels die helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en het insulinegehalte van de gevoeligheid te verbeteren.

Het ondersteunt ook veelvoorkomende problemen waarmee diegenen geconfronteerd worden die diabetes hebben. Het kan helpen om je lichaamsgewicht te beheren. Omdat het de bloedsomloop helpt verbeteren, is kokoswater ook goed voor het verminderen van symptomen zoals gevoelloosheid in de voeten en de neiging om atherosclerose te ontwikkelen.

Een in 2012 gepubliceerd onderzoek in het tijdschrift Food and Function bestudeerde de therapeutische effecten van volgroeid kokoswater en vond dat dit hielp om de bloedglucosespiegels en oxidatieve stress te verlagen.

9. Natuurlijk
04 7 - TOP 10 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOKOSWATERdiuretisch kokoswater werkt als een natuurlijk diureticum. Het bevordert dus de aanmaak en stroming van urine en reinigt het lichaam van schadelijke gifstoffen. Het helpt ook bij het voorkomen van problemen zoals urineweginfecties.

Vanwege het hoge kaliumgehalte helpt kokoswater om urine te alkaliseren en bepaalde soorten nierstenen op te lossen om ze uiteindelijk uit het lichaam te spoelen.

Om de doeltreffendheid ervan te verbeteren, brengt u een snufje natriumzout aan op een glas kokoswater en drinkt u dit een- of tweemaal per dag. Naast de diuretische eigenschappen heeft kokoswater antibacteriële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van blaasontstekingen.

Opmerking: Drink geen kokoswater als uw nieren niet goed werken en u hoge kaliumspiegels heeft.

10. Vertraagd verouderen
Kokoswater bevat cytokininen die anti-verouderende effecten hebben op cellen en weefsels. Dit vermindert het risico op het ontwikkelen van degeneratieve en leeftijdsgebonden ziekten.

Het verfrissende en heldere groene kokoswater voedt en hydrateert ook je huidlaag om het zacht en zacht te houden. Bovendien kun je voor het consumeren van drinkwater van kokosnoot voldoende kokosnoot drinkwater mengen met 2 theelepels sandelhoutpoeder om een ​​pasta te maken, deze op je huidlaag te gebruiken en af ​​te wassen als deze volledig droogt om een ​​jonger uitziende huid te behouden.

waarschuwingen

  • Kokoswater is misschien niet geschikt voor mensen met notenallergieën .
  • Het kan bij sommige mensen een opgeblazen gevoel en milde maagklachten veroorzaken.
  • Drink geen kokoswater gedurende ten minste 2 weken vóór een geplande operatie, omdat dit tijdens en na de operatie de bloeddrukregeling kan verstoren.
  • Mensen met een nierfunctiestoornis moeten advies inwinnen bij hun arts voordat ze het kokoswater in hun gezondheidsroutine opnemen.