Voedsel

TOP 11 JODIUM RIJKE VOEDINGSMIDDELEN

Het consumeren van jodium rijk voedsel is een uitstekende manier om uw algehele gezondheid te stimuleren en te beschermen hormonale balans van uw lichaam.

 • Wat is jodium?
 • Jodiumrijke voedingsmiddelen
  • eieren
  • Maïs
  • pruimen
  • Tonijn
  • Navy bonen
  • Biologische kaas
  • Biologische aardappelen
  • code
  • Organische yoghurt
  • veenbessen
  • aardbeien
 • Referenties
 • Comments

Wat Is Jodium?

Jodium is een essentieel mineraal dat een sleutelrol speelt in de synthese van schildklierhormonen. Zonder dit element is hypothyreoïdie onvermijdelijk, wat zich kan manifesteren in talloze verschillende symptomen, waaronder vermoeidheid, depressie , gewichtstoename, cognitieve problemen en verminderde fijne motoriek. Als kind of kind kan een tekort aan deze voedingsstof leiden tot blijvende cognitieve beperkingen. Het is het zwaarste element dat gewoonlijk wordt gebruikt door levende organismen, maar ook een van de meest voorkomende tekortkomingen in de wereld, met naar schatting 2 miljard mensen die lijden aan een tekort aan dit mineraal. Het wordt gevonden in een aantal gemakkelijk verkrijgbare voedingsmiddelen en is noodzakelijk voor een goede stofwisselingsactiviteit in uw lichaam.

De meeste van de perifere voordelen van een goede jodiumspiegel hebben betrekking op de andere hormonale / metabolische activiteiten in uw lichaam. Deskundigen adviseren ten minste 150microgram jodium per dag, maar dit niveau kan hoger zijn, afhankelijk van uw specifieke medische omstandigheden, met name als u zwanger bent of borstvoeding geeft .

iodinerichfoods 1 - TOP 11 JODIUM RIJKE VOEDINGSMIDDELEN

Jodiumrijke Voedingsmiddelen

De beste jodium rijk voedsel zijn onder andere zee groenten , eieren , maïs , pruimen, tonijn , kabeljauw, aardbeien , organische witte bonen , rauwe kaas en biologische aardappelen , onder anderen.

eieren

Eieren zijn een rijke bron van eiwitten, vitamine E , vitamine Aen verschillende antioxidanten, maar een gekookt ei levert ook ongeveer 12 microgram jodium, bijna 10% van wat uw lichaam elke dag nodig heeft.

Maïs

Een enkele kop maïs levert 28 microgram jodium op, dat is iets minder dan 20% van wat uw lichaam nodig heeft; Dit is in aanvulling op goede hoeveelheden van vezels , B- vitamines en eiwitten.

pruimen

Als je elke dag 10 gedroogde pruimen eet, krijg je 26 microgram jodium, dat is ongeveer 18% van de dagelijkse behoefte. Het niveau van vezels, kalium , ijzer en vitamine K maken dit bovendien een all-round optie voor gezond eten.

Tonijn

Vissen zijn zeer goede bronnen van jodium in het dieet en tonijn is daarop geen uitzondering. Met 17 microgram jodium in elke portie van 3-ounce, is dit een van de gemakkelijkste manieren om uw inname van jodium te verhogen. Tonijn is ook rijk aan kalium, magnesium en selenium , samen met nuttige vetzuren die de gezondheid van het hart kunnen beschermen .

Voor degenen die van bonen houden, zou jodium nooit een probleem mogen zijn, aangezien 1 kopje navy beans 64 microgram van deze essentiële voedingsstof levert, meer dan 40% van je dagelijkse behoefte. Dit is een aanvulling op voedingsvezels en verschillende belangrijke mineralen die het lichaam nodig heeft.

Biologische kaas

Eén ons Cheddar-kaas biedt ongeveer 12 microgram jodium of 9% van uw dagelijkse behoeften. De verschillende kaas zal echter variëren in hun concentratie van dit element. Bovendien bevat kaas  vrij veel calorieën, dus dit mag niet worden beschouwd als een primaire bron van jodium.

Biologische aardappelen

Als het gaat om jodiumrijke voedingsmiddelen, staan ​​biologische aardappelen hoog aangeschreven , aangezien 1 middelgrote gepofte aardappel 60 microgram van deze voedingsstof levert. Dat is 40% van wat uw lichaam elke dag nodig heeft, samen met hoge niveaus van koolhydraten om energie te leveren en honger te stillen.

code

Een van de beste bronnen van jodium in het dieet is kabeljauw, omdat het ongeveer 100 microgram bevat in een portie van 3-ounce van deze vis. Dat is meer dan 65% van je dagelijkse behoefte aan deze voedingsstof, en kabeljauw heeft ook een hoog gehalte aan gunstige omega-3-vetzuren.

Organische yoghurt

Als het gaat om ontbijtproducten, is biologische yoghurt het beste voor jodiumgehaltes, met meer dan 150 microgram per kopje. Dat betekent dat u aan het einde van het ontbijt aan uw dagelijkse behoefte aan jodium kunt voldoen!

veenbessen

Niet alleen zijn veenbessen beroemd om hun impact op urineweginfecties, ze bevatten ook 400 microgram jodium in slechts 4 ons. Dat komt overeen met meer dan 250% van uw dagelijkse aanbevolen inname.

aardbeien

Niet zo indrukwekkend als veenbessen, aardbeien bevatten 13 microgram jodium, wat neerkomt op iets minder dan 10% van wat je elke dag nodig hebt.

TOP 11 JODIUMRIJKE VOEDINGSMIDDELEN