Voedsel

TOP 13 BESTE OEFENINGEN OM SUPER SNEL AF TE VALLEN

TOP 13 BESTE OEFENINGEN OM SNEL AF TE VALLEN

Inhoudsopgave verberg ]

 • Waarom u gewicht wint
 • Beste oefeningen om af te vallen
  • Forward Lunge
  • Burpees in het hele lichaam
  • Explosieve Lunges in het volledige lichaam
  • Full-knee squats
  • Horizontale bergbeklimmers
  • Jack Squat / Dumbbell Tabata Drill
  • Zestig seconden springtouw
  • Circulaire Kettlebells
  • Ouderwetse jogging
  • Roeimachine
  • Zwemmen in een zwembad
  • Boksen of Shadowboxing
  • Rennende trappen
 • Do's en Don'ts
 • Conclusie

Waarom u gewicht wint

 

Voor mensen die willen afvallen, kan het frustrerend zijn om tijd en moeite in de sportschool te stoppen om te kijken of de kilo's blijven waar ze zijn of langzaam in een slakkengang druppelen.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat je exact hetzelfde doet als de rest - squats, ellipsentrainer, fiets en tal van fitnessapparaten - maar niets lijkt te werken!

Wat geeft?

Het antwoord is lang niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Het is een eenvoudig wiskundig probleem: er worden meer calorieën verbranddan dat er meer calorieën worden genomen, in gelijke mate als je gewicht afneemt.

Een "calorie" is niets meer dan een eenheid van energie, en uw lichaam heeft ze nodig om al uw systemen op maximale efficiëntie draaiende te houden.

Gewichtstoename treedt op omdat ons lichaam meer calorieën opslaat dan we verbranden, dus als we onnodige calorieën binnenkrijgen (dat wil zeggen meer dan ons lichaam nodig heeft om te overleven), zullen die extra eenheden energie gewoon ... daar zitten.

Veruit een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om te bevorderen gezond gewicht te verliezen is om gezond te eten .

Ik heb het duizend keer gezien in mijn werk met mensen die proberen af ​​te vallen: ze fakkelen hun lichamen in de sportschool, soms meerdere keren per week, maar als het tijd is om op de weegschaal te stappen, is er weinig tot geen verandering.

Meestal is de dader niet wat ze in de sportschool doen, maar wat ze in de keuken doen.

Als u een gezond dieet en een solide trainingsprogramma onderhoudt , zal het gewicht wegvallen.

Dat is niet mijn mening of die van je dure trainer, maar simpele wetenschap.

Om de kilo's los te laten, verbrandt u meer calorieën dan u binnenkrijgt.

Als je het dieetdeel hebt verlaagd, kunnen we nu naar de trainingsfase.

Hieronder staan ​​dertien van de beste oefeningen die zoveel mogelijk calorieën zullen verbranden.

 

Beste oefeningen om af te vallen

 

Forward Lunge

Je hoeft niet naar een sportschool te gaan om een ​​stevige brandwond te krijgen; een van de beste dingen die je kunt doen voor je lichaam (en je taille) is om een ​​paar goede, ouderwetse lunges te doen.

Maar laat de eenvoud van deze oefening u niet voor de gek houden; het ziet er gemakkelijk uit, maar doe er een paar en je benen schreeuwen om genade.

De sleutel hier is diepte .

Ga staan ​​met je benen op schouderbreedte uit elkaar en leg je handen op je heupen.

Houding is erg belangrijk voor deze oefening; zorg ervoor dat je je rug recht en lang houdt, anders zal het lijden.

Neem een ​​zeer gelijkmatige stap naar voren met je rechterbeen en laat je lichaam zakken totdat je rechterbeen 90 graden gebogen is.

Houd even vast en breng je lichaam terug naar de beginpositie.

Herhaal aan de andere kant met het linkerbeen en doe precies hetzelfde.

Eén uitval voor elk been is één vertegenwoordiger; doe drie sets van tien herhalingen in totaal.

Als je nog een moeilijkheidsgraad wilt toevoegen, houd dan een paar dumbbells vast wanneer je duikt, op een platform stapt of van richting verandert door de set heen.

Toen ik jonger was, was lunges een van mijn favoriete manieren om snel een geweldige beentraining te krijgen, maar omdat ik net iets ouder ben geworden (maak je geen zorgen, ik beschouw mezelf nog steeds als een van de "jonge mensen"!) , het is een beetje moeilijker geworden, vooral in mijn knieën.

Als je knieproblemen hebt, probeer het dan een beetje te veranderen door een stoel in de buurt te brengen voor balans, of door blokken op de grond te leggen om je knie aan te raken voordat je hem weer ophaalt.

U wilt de diepte, maar niet zozeer dat het u in de toekomst meer problemen bezorgt.

 

Burpees in het hele lichaam

Deze kunnen klinken als een hele ton apen, maar vraag iedereen die er een heeft geprobeerd, en zij zullen je vertellen dat dit het dichtst in de buurt komt van een martelsessie die de Conventie van Genève wettelijk toelaat.

Burpees zijn snel, volledig lichaam en zwaar.

Als je echt probeert om dat vet zo snel mogelijk te fakkelen, zul je er alles aan doen om iets beters te vinden.

Om een ​​standaard burpee uit te voeren, ga je met je voeten op heupbreedte staan ​​en laat je je armen naast je hangen.

In één beweging duwt u uw heupen naar achteren, buigt u uw knieën en laat u in een hurkzit zakken en brengt u uw handen voor uw gezicht.

Plaats vervolgens uw handen op de vloer voor u en verplaats uw gewicht naar voren.

"Spring" met je voeten zachtjes naar achteren om in een plankpositie te landen.

Houd even vast en voer dan de hele beweging in omgekeerde richting uit: spring met je voeten naar je handen en sta rechtop, reik je handen omhoog in de lucht en spring als je rechtop staat.

Dat is een vertegenwoordiger; laat je lichaam weer zakken in een kraakpand en bereid je voor op de volgende.

Voltooi acht tot twaalf hiervan om een ​​set te verzinnen en doe in totaal drie sets.

De kans is groot dat een set van deze je hart sneller laat kloppen en je verstand zegt dat je moet stoppen, maar in het geval je het moeilijker wilt maken, probeer dan een pushup toe te voegen zodra je in de plankpositie komt, en / of springen op een doos zodra je rechtop staat.

Er zijn allerlei andere variaties die je kunt proberen, zoals over de doos springen, een pull-up aan de bovenkant toevoegen of je benen in je borstkas brengen als je springt.

Het maakt niet uit op welke manier je burpee, dit is een beweging die je hele lichaam aangrijpt, en een die je zeker zult voelen de volgende ochtend.

Geen twijfel mogelijk, maar de burpees zijn een van de beste oefeningen om af te vallen, periode.

 

Explosieve Lunges in het volledige lichaam

Dit is een kleine variatie op de standaard longe die ik eerder heb genoemd, maar een die een eigen vermelding verdient, juist omdat er zoveel variaties zijn dat je kunt proberen om het een grotere uitdaging te maken.

Deze oefening is een hogere intensiteit, dus probeer het alleen als je bekend bent met de standaarduitval.

Zorg er ook voor dat je goed schoeisel draagt ​​en voldoende ruimte hebt om rond te springen (als je boven mensen leeft, probeer dit dan ook voorzichtig uit te voeren).

Om een ​​explosieve uitval uit te voeren, moet u in de standaard uitvalpositie komen: de voeten op schouderbreedte uit elkaar, de handen op de heupen en de rug recht.

Stap met je rechterbeen naar voren totdat het een hoek van 90 graden maakt, spring dan omhoog in de lucht en schakel je benen in de lucht met het linkerbeen nu vooraan en het rechterbeen aan de achterkant.

Houd vast voor een zekere pijnlijke seconde, spring dan terug in de lucht en schakel je benen terug.

Herhaal dit proces gedurende een stevige minuut en voltooi drie minuten totaal.

Terwijl je waarschijnlijk een paar uur pauze wilt nemen tussen de sets door, probeer dan niet te veel tijd te laten voorbijgaan of je benen worden koud, wat de kans op blessures kan vergroten.

Met zo'n creatieve zet, is het alleen logisch om een ​​aantal even creatieve variaties bij de zaak te betrekken.

Probeer om te beginnen je lichaam ongeveer 90 graden rond te draaien wanneer je springt, zodat je naar achteren kijkt, of naar beneden reikt en de grond raakt tussen sprongen door.

Ik kan echter niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om tijdens deze oefening de juiste vorm en focus te behouden.

Als je merkt dat je jezelf begint te verslappen, neem dan een mini-pauze en / of bel de intensiteit.

Het laatste dat je wilt is om op de zijkant van je enkel te landen en in de eerste hulp te eindigen.

 

Full-knee squats

Tijdloos. Klassiek. Brutal.

Alle uitstekende woorden om de squat te beschrijven, en een van de beste oefeningen om af te vallen.

Je bent waarschijnlijk bekend met deze in de vorm van 'verzwaarde squats', waar grote, aan spieren gebonden jongens in de sportschool midden in een rek staan ​​en een balk in balans brengen die bijna op hun rug buigt.

Meestal zijn er minstens vijf jongens die "bro!" Roepen en hem aanmoedigen.

Het concept is precies hetzelfde als u het gewicht niet meetelt; het kan je nog steeds een stevige workout bezorgen, gewoon met behulp van je lichaamsgewicht.

Ga in de klaar-positie staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, en beng je armen aan je zij.

Laat je gewicht op je hielen rusten en laat je benen zakken terwijl je tegelijkertijd je armen voor je opsteekt.

Houd je rug recht en laat je benen zakken totdat je dijen een hoek van 90 graden vormen met de vloer.

Houd de hele tijd je voeten voor je knieën, zodat je geen onnodige belasting op je gewrichten uitoefent en jezelf regelmatig weer rechtop zet.

Voer 15 herhalingen uit voor een set en doe drie sets om te voltooien.

Hoewel een eenvoudig lichaamsgewicht squat moeilijk genoeg is voor de meesten van ons, als je een extra moeilijkheidsniveau wilt toevoegen, houd dumbbells in je handen voor deze oefening; de hoeveelheid gewicht die je aan elke kant vasthoudt is helemaal jouw oproep, maar zorg ervoor dat het aan elke kant evenveel is om je lichaam in balans te houden.

Bovendien kun je zelfs een lichte hop toevoegen aan het einde van de squat wanneer je eraan komt, om een ​​paar extra calorieën te verbranden.

Niet alleen zal deze oefening je hele onderlichaam en kern raken, maar de hoeveelheid energie die je zult besteden, zal ook zorgen voor een goede cardio-workout.

 

Horizontale bergbeklimmers

Deze oefening is een levend bewijs dat je geen sportschool nodig hebt om in vorm te komen.

Bergbeklimmers zijn snel, effectief, maar vooral bruut.

Ik weet niet of het de beste manier is om af te vallen, maar als dat niet het geval is, moet het in de top vijf staan.

Bergbeklimmers betrekken uw kern, werken uw benen en fakkelen vet direct van uw maag in een mum van tijd.

Hoewel deze oefening met weerstandsbanden kan worden uitgevoerd, werkt het net zo goed zonder hen.

Begin met je handen op de grond in een plank positie, met een knie omhoog gebracht naar je borst en de andere voet terug.

Breng dan snel je linkervoet naar boven en plaats je rechtervoet terug, en dan weer om te schakelen (klinkt als een beetje pokey, nietwaar?).

Ga zestig seconden zo snel als je kunt, maar zorg ervoor dat je knieën de grond niet raken.

Rust gedurende 20 seconden en doe nog twee minuten met een rustperiode van 20 seconden ertussen.

Als je het goed doet, val je meteen daarna op de grond in een plas zweet.

Het wijzigen van deze zet is relatief eenvoudig.

Om het een beetje makkelijker te maken, plaats je je handen of ellebogen op een bank een paar meter boven de grond.

Als je het intenser wilt maken, loop je gewoon een weerstandsstrook om een ​​paal en steek je je voeten door de handgrepen om het een beetje moeilijker te maken om je benen te bewegen.

Je kunt ook met je voeten springen om ze te verwisselen, in plaats van met één voet op de grond te blijven terwijl je afwisselt.

Dit klinkt misschien als een kleine aanpassing, maar je zult het verschil in cardio heel snel merken.

Je kunt ook je lichaam draaien en een arm in de lucht opheffen tussen sprongen om meer van de schuine standen in te schakelen.

 

Jack Squat / Dumbbell Tabata Drill

Tenzij je al enigszins bekend bent met fitness, is de kans groot dat een Tabata-oefening je een beetje onbekend zal zijn.

Om die reden is het misschien de moeite waard om online te gaan en een visuele demonstratie van deze oefening te bekijken en vervolgens langzaam te oefenen voordat u op volle snelheid gaat.

Zodra je het beest loslaat, maak je klaar om te zweten, want deze is intens; en, afhankelijk van welke variatie je gebruikt, kan het de beste manier zijn om gewicht te verliezen, geen enkele af te schaffen.

Begin met je voeten bij elkaar en handen met halters op je schouders; zorg ervoor dat u niet te zwaar kiest, anders zal uw formulier lijden en zult u het cardio-aspect van deze oefening neutraliseren.

Doe vervolgens een springjack en duw de dumbbells recht omhoog in de lucht boven je hoofd totdat je armen recht zijn, terwijl je voeten naar buiten springen.

Ga 20 seconden zo hard mogelijk en neem een ​​pauze van tien seconden.

Plaats vervolgens je voeten op heupbreedte uit elkaar en breng je dumbbells naar je borst.

Jab de halters over je borst - van links naar rechts en van rechts naar links - en ga zo hard als je kunt voor nog eens 20 seconden, het nemen van nog een pauze van tien seconden na afloop.

Dit telt als één ronde, maar probeer acht rondes totaal te maken om deze oefening af te ronden.

"Tabata Drill" is eigenlijk de naam van veel verschillende soorten trainingen, die allemaal gericht zijn op intervaltraining met verschillende objecten, dus als u op zoek bent om sneller te gaan, onderzoekt u dan andere variaties.

De voor de hand liggende wijziging van deze specifieke oefening is echter om het gewicht te verhogen, maar als je te veel toevoegt, zul je onnodige druk op je armen uitoefenen.

Probeer in plaats daarvan de snelheid te verhogen, maar pas op dat u de dumbbells niet te hard gooit of dat u gewrichten kunt verwonden.

 

Zestig seconden springtouw

Tijd om terug te gaan naar de gymles voor je favoriete bezigheid!

Als je dacht dat al die tijd doorgebracht in lichamelijke opvoeding verspilde moeite was, bewijst deze oefening zich anders.

Er is een reden waarom iedereen, van acteurs die in vorm komen voor films tot prijsvechters die trainen voor hun volgende gevecht, rekenen op deze beproefde methode om in de hoogste cardio-vorm te blijven.

Maak je geen zorgen, het zal ook de calorieën zappen ongeveer net zo snel als je kunt zeggen "Adriaaaaan!"

Het doel hier is om een ​​volledige minuut springtouw te doen, dus kies een lengte en een tempo dat bij je past.

Idealiter wilt u dat de lengte van het springtouw net zo lang is als uw spanwijdte, dus houd de handvatten in beide handen vast en probeer het touw strak te trekken.

Als het te los zit, sta je erop, maar als het te strak is, struikel je jezelf en val je plat.

De beste manier om af te vallen is om een ​​strak, consistent tempo aan te houden dat u in de loop van een hele ronde kunt behouden.

Begin met beide voeten bij elkaar, handen met beide uiteinden van het springtouw en breng je ellebogen naar je ribbenkast.

Zwaai dan met het springtouw over je hoofd en spring als het je voeten raakt.

Je kunt de oefening later aanpassen door een beetje te springen tussen de touwtjes in, maar concentreer je je nu op het springen over het touw als het je kant op komt.

Probeer eerst het ritme naar beneden te krijgen, maar probeer zestig seconden te springen.

Neem een ​​miniatuur pauze en doe nog twee minuten met een pauze tussendoor.

De lucht is de limiet voor aanpassingen voor deze oefening.

Om te beginnen kun je proberen om het touw twee keer per sprong te slingeren, of, als je echt zin hebt, door het touw voor je te kruisen terwijl je springt.

Een eenvoudigere aanpassing is om een ​​beetje cardiotraining en krachttraining te combineren door een aantal pushups in het midden van elke set toe te voegen.

 

Circulaire Kettlebells

Met alle aandacht die kettlebells de laatste tijd in de fitnesswereld hebben gekregen, zou je denken dat ze een nieuwe uitvinding waren; in werkelijkheid zijn ze een van de oudste vormen van gewichtheffen die er zijn.

Hun reputatie als vet-shredder en all-round fitness-assistent is goed verdiend, wat betekent dat het de moeite waard is om ze een kans te geven.

Het beste is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen in je trainingsruimte, dus je kunt vrij gemakkelijk fantastische vooruitgang boeken in je workouts.

Zorg ervoor dat je een kettlebell (of een reeks kettlebells) kiest die geschikt zijn voor je vaardigheidsniveau, meestal rond de 12-15 pond.

Ter referentie, ik ben halverwege de 30 en ik gebruik een 18-ponder, maar dat is misschien iets voor iemand die net begint.

De eenvoudigste oefening om de kettlebell in uw routine te introduceren, is de eenvoudige swing.

Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​en houd de hendel in beide handen vooraan.

Hurk dan een beetje terwijl je de kern strak en recht achter je houdt, terwijl je de heupen naar voren duwt terwijl je de kettlebell omhoog zwaait.

Laat je armen zakken en ga terug naar de begin-gehurkte positie voor één herhaling; doe drie sets van 15 swings om te starten.

Naarmate je verder komt, zul je steeds meer manieren vinden om je kettlebell op te nemen in je dagelijkse workoutroutine.

Of het nu gaat om de eenhandige rij, waarbij je de kettlebell zwaait met een arm vanuit een gehurkte positie boven je hoofd, of gewoon "halo's" doet, genaamd omdat je de kettlebell rond je been of taille zwaait in een cirkelvormige beweging, kettlebells zijn gemakkelijke toevoegingen aan elke trainingsroutine en zijn enkele van de beste oefeningen om af te vallen.

 

Ouderwetse jogging

Vraag iemand hoe snel gewicht te verliezen, en de meesten zullen voorstellen om op de stoep te slaan.

Er is een reden waarom bijna elke renner die je in de Boston Marathon ziet, dun is, en dat komt omdat joggen een van de beste trainingen is om af te vallen, periode.

Het is misschien niet leuk voor de meesten, en je kunt in het begin elke seconde een hekel hebben, maar het rendement valt niet te ontkennen.

Vroeger haatte ik ook joggen met de vurige passie van duizend zonnen, maar toen ik het eenmaal een goed beeld gaf (wat voor mij een paar maanden was), is het nu een van mijn go-to-moves geworden.

Het beste is dat als je eenmaal in een gelijkmatig tempo loopt, je lichaam de rest van de dag calorieën blijft verbranden, niet alleen als je onderweg bent.

Ik zou willen voorstellen om een ​​couch-to-5k-programma te krijgen of iets dergelijks om aan de slag te gaan, of op zijn minst gebruik te maken van de 2: 1-methode: implementeer een rustperiode die half zo lang is als je hardloopsessie.

Als je bijvoorbeeld twee minuten loopt, loop dan een minuut en tel dat als één set.

Op deze manier begin je jezelf niet overexert aan het begin en eindig je met burn-out.

Als je je echt afvraagt ​​hoe je snel af kunt vallen, gooi dan ook wat sprints in je schema.

Het toevoegen van zelfs een tien seconden durende snelheid is voldoende om je hartslag te verhogen en je lichaam gedurende de dag langer te laten verbranden.

Wat er ook gebeurt, als je net begint, is het belangrijk om jezelf te beheersen en niet te overdrijven.

Je wilt het voor de lange termijn volhouden, niet alleen die paar dagen na Thanksgiving.

 

Roeimachine

Er is een reden dat roeien "de ultieme full-body workout" wordt genoemd.

Deze vaak verwaarloosde machine in de hoek van je sportschool kan de sleutel zijn om die koppige overtollige calorieën te verbranden, maar je moet eerst een plan hebben om het aan te pakken.

De meeste mensen begaan de kardinale zonden door op de machine te springen, slechte vorm te gebruiken en binnen een paar minuten te crashen.

Wees niet die persoon.

In de zin van volledige onthulling houd ik van de roeimachine.

Ik denk dat dit een van de beste manieren is om gewicht te verliezen van wat er op deze lijst staat, en een van de enige apparaten die ik in mijn huis heb, is deze.

Ik heb het geld uitgegeven aan een mooie, en ja, het kost aardig wat ruimte, maar ik hou ervan om het geluid van water te horen bewegen terwijl ik aan het trainen ben.

Wanneer je voor het eerst gaat zitten, is het belangrijk om je te concentreren op je houding.

Ga lang zitten, til je borst op en kijk uit op de (denkbeeldige) horizon, met een rechte blik, zodat je hoofd niet valt.

Let ook op je rug en zorg ervoor dat deze niet helemaal rond is; dit biedt het dubbele voordeel dat uw luchtwegen ook volledig open blijven.

Als je gaat roeien, gebruik dan de 50-30-20 regel: 50 procent van de energie moet uit je benen komen, 30 procent uit je kern en 20 procent uit je armen.

Net als bij je andere oefeningen concentreer je je ook op het doen van intervallen, in plaats van tien minuten uit te trekken.

Roei bijvoorbeeld een minuut lang hard, vertraag het gedurende 20 seconden en haal het dan weer een minuut langer op.

Je kunt ook een duurtraining combineren, waarbij je gedurende de hele training op de meeste maximale capaciteit roeit, maar een consistent en intens tempo aanhoudt.

Of, start langzaam en verhoog de snelheid elke 30-60 seconden gestaag totdat u vol gas gaat.

Nog beter, implementeer alle drie in je roeitraining door elke dag een andere stijl te doen.

 

Zwemmen in een zwembad

Als je jezelf afvraagt: "Hoe kan ik afvallen?", Is de kans groot dat zwemmen niet een van de eerste dingen is waar je aan denkt.

Maar als u het geluk heeft om in een gebied te wonen dat dicht bij water ligt, of als u toegang hebt tot een zwembad dat u regelmatig kunt bezoeken, dan is zwemmen een leuke en supereffectieve manier om in een mum van tijd extra calorieën te verbranden. .

En opdat je niet denkt dat ik verwijs naar eindeloze ronden op en neer de lengte van het zwembad (wat alleen maar leuk is als je ofwel Michael Phelps of een vis bent), weet dat zelfs gewoon regelmatig oud paardenspeelgoed ook geweldig is voor je lichaam.

Iets eenvoudigs als het enkele minuten trappelen van water, zorgt ervoor dat het bloed gaat pompen.

Een deel van de reden waarom zwemmen zo effectief is voor gewichtsverlies is omdat het het hele lichaam aangrijpt: kern, benen, armen; alles.

Daarom zullen uw longen extra moeten werken om te zorgen dat zuurstof naar alle delen van uw lichaam wordt gevoerd, waardoor u een fantastische cardiovasculaire training krijgt.

Zwemmen is ook erg low-impact, wat betekent dat als je een beetje aan de oudere kant bent en / of worstelt met pijn in de gewrichten of andere problemen die reguliere lichaamsbeweging kunnen belemmeren, het absoluut voor jou perfect is.

De beste manier om te beginnen met zwemmen is door een les te volgen, zoals wateraerobics, of door een trainer in te huren die je de verschillende stijlen kan leren: schoolslag, vrije slag, rugslag en vlinder.

Strek uit voordat je het zwembad ingaat om de kans op krampen te verkleinen, en vergeet niet om jezelf in te spannen.

De meeste nieuwelingen springen meteen in de hoop om te concurreren in de volgende 400m Olympische proef; je bent niet van plan hier records te breken, je wilt het gewoon voor elkaar krijgen en plezier hebben.

 

Boksen of Shadowboxing

Trek die handschoenen aan en stap in de touwen, want het is tijd om vijftien zweetstralen te maken!

Boksen is niet alleen een fantastische manier om elke vorm van opgekropte frustratie die je misschien voelt los te laten, maar is ook een van de beste trainingen om af te vallen.

Het snelle tempo plus het constant dompelen, duwen, ontwijken en prikken dwingen je lichaam om constant in beweging te zijn.

Afhankelijk van je gewicht, verwacht ongeveer 350 calorieën per uur te gebruiken, maar als je een cursus volgt die specifiek is gericht op het verbranden van vet, kan dat omhoog schieten tot tussen de 600-800 calorieën per uur.

Net als bij de andere oefeningen, is de sleutel voor elke nieuwe bokser om jezelf te trainen en te werken in rusttijd.

Dit is eenvoudig te doen met een eenvoudige bokstraining, omdat je de timer eenvoudig kunt instellen voor rondes van drie minuten en ertussen een pauze van 30 seconden kunt nemen.

Ga zo hard als je kunt voor zoveel mogelijk ronden, met de juiste vorm om blessures te voorkomen.

Je kunt een zware tas in je garage of trainingsruimte neerzetten of zelfs 'shadowboxing' doen, wat net als boksen is, behalve dat je eigenlijk niets raakt.

Het beste van shadowboxing is dat je het overal kunt doen, op voorwaarde dat je niet per ongeluk contact maakt met iemand of zoiets.

Als je je afvraagt ​​hoe je snel af kunt vallen, is de truc met boksen om anderen aan te trekken om met je mee te doen.

Je kunt samen trainen en als je allemaal doorgaat met vooruitgang binnen de klas, soms zelfs met elkaar sparren.

Praten over het toevoegen van een geheel nieuw niveau aan je vriendschap!

 

Rennende trappen

Ik krijg veel e-mails van mensen die beter in vorm willen komen, meestal over heel specifieke dingen, maar af en toe krijg ik een generieke e-mail die gewoon vraagt: "Hoe kan ik afvallen?" Ik stuur ze meestal een korte lijst met verschillende dingen om te doen, en op elke daarvan is deze een - lopende trap.

Er zijn veel verschillende variaties op dit thema, of je het nu hebt over de Stairmaster in de sportschool (die iedereen altijd vermijdt), of gewoon een trap oploopt op het werk of op school.

Dat is de reden waarom ik altijd de lift oversla als ik het kan vermijden, en in plaats daarvan de trap op ga: het is een van de beste manieren om stiekem een ​​beetje te trainen en mijn metabolisme in een hoge versnelling te zetten.

Lopend boven, en echt elke vorm van up-tempo oefening is een voorbeeld van wat HIIT of "High-Intensity Interval Training" wordt genoemd.

HIIT is gericht op het gebruik van korte intensieve intense activiteiten om vet te verbranden, in plaats van lange, uitgesponnen cardiosessies.

Studies hebben aangetoond dat deelname aan HIIT-trainingen bijna net zo goed kan zijn als normale cardiosessies, dus als ik in de problemen raak, zijn ze altijd een van mijn go-to's.

Gebruik de 1: 3 run-to-rest-methode om het meeste uit trappen te halen.

Begin door zoveel mogelijk trappen te laten lopen gedurende 10 seconden en neem vervolgens 30 seconden om terug te komen naar het startblok.

Als je dan dertig seconden bent, ren dan tien seconden zo snel weer die trap op, dan rusten, enzovoort.

Doe tien sets totaal van deze routine, en je zult de verbranding in een mum van tijd voelen.

 

Do's en Don'ts

 

Nu je weet wat je moet doen, is het belangrijk om te weten hoe je het moet doen.

Hier volgt een kort overzicht van enkele dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u terugkeert naar cardio-workouts.

 • Voer wel tempo uit. Ga niet zo snel als je kunt uit de poort, anders verbrand je jezelf en kom je uiteindelijk niet meer uit. Het is beter om langzaam en stabiel te gaan en meer te laten dan jezelf te vernietigen en nooit meer terug te komen.
 • Duw de pijn niet door. Een beetje pijn is onvermijdelijk, maar leer het verschil tussen pijn die wordt verwacht en pijn die zegt dat je moet stoppen en respecteer je lichaam als je dat laatste voelt.
 • Doe je onderzoek en vraag om hulp. Tussen personal trainers en de glorieuze uitvinding bekend als het internet, is er geen reden om niet geïnformeerd te zijn over een van deze bewegingen. Als u niet weet hoe u iets moet doen, vraag het dan.
 • Richt je niet op je cijfers. Of je nu om de paar minuten naar de schaal kijkt of je horloge na elke pauze bekijkt en jezelf schopt dat je niet beter wordt, vergeet niet om je aandacht te houden op wat het belangrijkste is: je gezondheid.
 • Zorg goed voor je lichaam. Een beetje stretch, een beetje hydratatie, en je lichaam zal je belonen in schoppen in de trainingen om te komen.

 

Conclusie

 

Het beste deel van een geweldige cardiotraining is dat het vrijwel altijd en overal kan worden gedaan, met behulp van minimale of helemaal geen apparatuur.

Het enige wat u nodig hebt, is een plan en een beetje ruimte, en u kunt een goede, vaste verbranding krijgen die de calorieën de rest van de dag blijft smelten.

Je hoeft niet eens een aantal trainingen bij elkaar te rijgen om ofwel af te vallen; kies er elke dag een paar en geef het je 100,.

En maak je geen zorgen over de mensen die naar je staren terwijl je komt aanlopen door de trappen op te rennen - vrij snel zullen zij degenen zijn die vragen of ze de was op je wasbord-abs kunnen doen.