Gezondheid

ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Herbs - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Het valt niet te ontkennen dat we allemaal langzaam teruggaan naar de natuur. En ik bedoel dat letterlijk. Mensen beginnen tegenwoordig simpeler en gezonder te leven door terug te gaan naar de basis. Hoe eenvoudig? Nou ja, veel mensen wenden zich tot kruiden als een alternatieve manier van genezen.

Kruidengeneeskunde bestaat al eeuwen. Volgens Steven Chasens, een kruidkundige:  "Kruidengeneeskunde wordt al duizenden jaren als keukenmedicijn gebruikt, en hoewel de reactie van ons lichaam op deze natuurlijke behandelingen niet is veranderd, hebben we nu meer mondiale keuzes dan ooit."

Dat betekent dat we nu meer toegang hebben tot gezonde kruiden dan we eerder deden. Dit is absoluut een goede zaak.

Wat is een kruid?

Kruiden en specerijen raken vaak in de war. Dus om ze uit elkaar te houden, laten we ze eerst definiëren. Kruiden zijn gewoon de bladeren van een plant. Dat is het.

Specerijen komen van de wortels, schors of zaden. Dus eigenlijk wordt elk deel van een plant dat geen blad is automatisch beschouwd als een specerij.

Sommige planten hebben beide. Neem de korianderplant bijvoorbeeld. Het kruid hier wordt de koriander (bladeren) genoemd. Het kruid wordt koriander genoemd (de zaden van de korianderplant).

Voorbeelden van gezonde kruiden

Kruiden zijn vrijwel overal te vinden, zelfs in je eigen achtertuin! Sommigen worden zelfs aangezien voor onkruid!

Hier zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende en niet-veel voorkomende kruiden die vol zitten met gezondheidsvoordelen waarvan u niet op de hoogte was. Houd er rekening mee dat dit geen volledige lijst is met kruiden die over vele gezondheidsvoordelen beschikt .

Luzerne

Alfalfa 1 1 - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Dit kruid wordt vaak gebruikt om artritis, spijsverteringsproblemen en een hoog cholesterolgehalte te behandelen. Het werkt ook als een diureticum. Het helpt ook het immuunsysteem te stimuleren. Het chlorofylgehalte is uitstekend voor het verminderen van slechte adem en lichaamsgeur.

Aloë

Aloe - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

De gel geëxtraheerd uit aloë-bladeren behandelt plaatselijk lichte brandwonden, snijwonden en schaafwonden. Het helpt ook om de huid te kalmeren tegen zonnebrand. Bovendien houdt het de huid soepel en soepel en kan het ook acne en andere huidproblemen behandelen.

Ashwagandha

Ashwagandha - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

De bladeren van dit kruid bevatten ontstekingsremmende, pijnstillende en kalmerende eigenschappen. Ashwagandha-bladeren worden gebrouwen om thee te maken. Deze thee verbetert de algehele prestaties van het menselijk lichaam. Het verlicht ook stress en versterkt het immuunsysteem.

Basilicum

Basil - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Het basilicumblad heeft een aantal voordelen. Ten eerste houdt het puistjes op afstand. Breng een handvol verse basilicumbladeren aan de kook en gebruik de vloeistof boven uw uitbreekzones. Andere voordelen zijn het kalmeert indigestie, geneest hoest en verkoudheid, vermindert stress, helpt insectensteken en beten, verlaagt de bloedsuikerspiegel, bestrijdt een opgeblazen gevoel en helpt tijdens PMS.

Bearberry

Bearberry - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Dit is een van de nuttigste kruiden die er zijn. De bladeren worden gebruikt om thee te zetten. Het is een traditionele blaasbehandeling in Noord-Europa. Voor indianen gebruiken ze dit kruid om een ​​miskraam te voorkomen en vrouwen te helpen herstellen na de bevalling.

De bladeren worden gerookt om hoofdpijn te verlichten. Deze praktijk wordt echter zorgvuldig gereguleerd vanwege het narcotische effect dat het met zich meebrengt.

Salve van de bladeren behandelen ook aften, pijnlijk tandvlees, brandwonden en kleine snijwonden.

Innerlijk versterkt beredruif het immuunsysteem door zijn antibacteriële middelen. Het ontgift ook het lichaam, verlicht maagproblemen, versnelt het genezingsproces van het lichaam en vermindert ontstekingen.

Bee Balm

Bee Balm - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

De bladeren maken medicinale thee. Het behandelt verkoudheid, hoofdpijn, koorts, spijsverteringsstoornissen, verstopte neus, keelpijn, menstruatiepijn en slapeloosheid. Bovendien werkt het ook als een zalf voor eczeem, psoriasis en acne.

blauwe bosbes

Bilberry - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Het bosbessenblad regelt de bloedsuikerspiegel. Het heeft ook histamine. Dit versnelt de helende eigenschappen van het lichaam en geneest gastro-intestinale ulcera.

Onderzoek naar de effecten van blauwe bosbesbladextracten toont aan dat dit kruid effectief is tegen verschillende stammen, waaronder Escherichia coli en Staphylococcus aureus .

boneset

Boneset - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Dit is een gewoon onkruid gevonden langs de randen van moerassen en stromen. Het komt voornamelijk voor in de gematigde delen van Noord-Amerika, van Florida tot Canada.

Het behandelt een breed scala aan omstandigheden. Deze omvatten de griep, verkoudheid, koorts, migraine, reuma, dengue, malaria en tyfeuze koorts. Het kan ook de weerstand van het lichaam tegen infecties verhogen. Boneset wordt ook gebruikt als laxeermiddel en kan andere spijsverteringsproblemen helpen kalmeren.

Groot hoefblad

Butterbur - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Dit kruid is een ver familielid van de zonnebloem. Het groeit goed in natte weiden, moerassen, uiterwaarden, enz. Het heeft enorme bladeren die groot genoeg worden om iemands hoofd te beschermen tegen de zon of de regen.

De bladeren zijn analgetisch, ontstekingsremmend, diaforetisch, antispasmodisch, diuretisch en cardiotonisch. Ze behandelen hoest en astma. Het kan ook de spijsvertering versterken en helpen bij gastro-intestinale problemen. Het kan koliek behandelen. De bladeren behandelen ook kleine wonden en huiduitbarstingen.

Catnip

Catnip - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Het gebruik van kattenkruidbladeren en -bloemen in kruidenthee bestaat al sinds het begin van de jaren 1730. Medicinaal behandelt het indigestie, darmkrampen, diarree, koliek en verkoudheid. Het induceert ook menstruatie, verhoogt de eetlust, verlicht ademhalingsproblemen en werkt als een kalmerend middel. Bovendien kan kattenkruid slapeloosheid genezen, stress verlichten, nerveuze aandoeningen kalmeren en is het een goede remedie voor insectenbeten.

bieslook

Chive - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Dit is een van de meest voorkomende en eenvoudig te vinden kruiden. Bieslook heeft antibacteriële eigenschappen, met name die welke het gastro-intestinale systeem kunnen beïnvloeden. Het kan ook het cholesterolgehalte en plaque in de bloedvaten verlagen. Dit verlaagt het risico op beroerte en hartaanvallen.

Daarnaast voorkomt het verschillende soorten kanker, zoals borstkanker, eierstokkanker, longkanker, darmkanker en prostaatkanker.

Bieslook kan ook de mineraaldichtheid in de botten behouden, verbetert het gezichtsvermogen, ontgift het lichaam, stimuleert het immuunsysteem en bevordert een goede gezondheid tijdens de zwangerschap (indien ingenomen in de aanbevolen doses, natuurlijk).

koriander

Cilantro - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Je zult verrast zijn door de vele voordelen die Cilantro je biedt. Ten eerste verlaagt het de bloedsuikerspiegel, bestrijdt het darmkanker, voorkomt het neurologische ontstekingen, bevordert het een gezond hart, beschermt het tegen voedselvergiftiging en ondersteunt het een gezonde menstruatie. Ook voorkomt het urineweginfecties, ontgift het lichaam van zware metalen, beschermt het tegen oxidatieve stress en verbetert het de slaap. En ten slotte verlaagt het de angst, regelt het problemen met de spijsvertering en verzacht het huidirritaties.

Als klap op de vuurpijl beschermt Cilantro het lichaam ook tegen salmonella-gebaseerde ziekten, bezit het anti-allergische eigenschappen, helpt het bij bloedarmoede, geneest zweren in de mond, verlaagt de bloeddruk, bevordert de gezondheid van de botten, geneest pokken, verbetert de gezondheid van het oog en verbetert het libido.

Paardebloem

Dandelion - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Veel mensen beschouwen de paardebloem als een waardeloze wiet, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit een van de kruiden met de meeste voordelen. Ten eerste bevordert het de gezondheid van botten en gewrichten, ondersteunt het de gezonde leverfunctie en stimuleert het de urinefunctie voor reiniging.

Het zuivert het bloed, voorkomt galstenen, bestrijdt de ziekte van Alzheimer en helpt een slechte spijsvertering tegen te gaan. Daarnaast bevordert het gewichtsverlies , produceert het rode bloedcellen, regelt het de hartslag en bloeddruk, zorgt het voor een gezonde huid en verbetert het het gezichtsvermogen.

Ook ontgift het het lichaam, dient het als een laxeermiddel, behandelt het pijnlijke spieren, vecht het tegen diabetes en versterkt het het immuunsysteem van het lichaam.

Dille

Dill - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Het is algemeen bekend als de dille-wiet, maar wordt nog steeds beschouwd als onderdeel van de kruidenfamilie. En zoals veel van de andere kruiden in deze lijst, biedt dille ook veel voordelen voor het menselijk lichaam.

Ten eerste is het een zeer effectief insectenverdelger en een veiliger alternatief voor pesticiden. Het behandelt depressie, vermindert menstruatiekrampen, verhoogt de energie , bevordert een goede spijsvertering, biedt antimicrobiële effecten, bestrijdt slechte vrije radicalen, verlaagt het cholesterolgehalte en kan epilepsie behandelen. Bovendien kan het slapeloosheid behandelen, botgezondheid bevorderen, diabetes bestrijden, overmatig gas voorkomen, het immuunsysteem versterken, hikken genezen, schimmelinfecties remmen, diarree behandelen en ontstekingen verminderen. Het vermindert ook maagzuursecreties, geneest de verkoudheid, verhelpt oorpijn en behandelt luizen en aambeien.

Venkel

Flennel - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

De venkel bevordert de collageensynthese om de huid stevig en strak te houden. Het beschermt tegen de tekenen van veroudering, bestrijdt kanker, verzacht koliekachtige baby's, verlicht menstruele krampen, voorkomt osteoporose en vecht tegen obesitas.

Het kan ook de bloeddruk verlagen, helpt bij de spijsvertering, verhoogt de verzadiging, vermindert de kans op hartziekten, bevordert de gezondheid van de ogen, behandelt bloedarmoede, vermindert winderigheid, behandelt de meeste darmklachten en verbetert de hersenfunctie.

Heilige basilicum

Holy Basil - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Dit is een verre neef van de basilicum. In tegenstelling tot basilicum, die een zoete smaak heeft, heeft de heilige basilicum een ​​peperige kruidnageachtige smaak. Het is een inheems kruid voor Zuidoost-Azië, met name in India.

En zoals alle kruiden in deze lijst, heeft de heilige basilicum zijn eigen voordelen om op te scheppen.

Het geneest koorts, behandelt bronchitis, verlicht de luchtcongestie, behandelt astma en behandelt longaandoeningen. Het kan ook de cardiovasculaire gezondheid bevorderen, stress verlichten, fungeert als mondverfrisser, de groei van mondkanker remt, vecht tegen slechte adem en tandholten, tandplak en tandsteen vernietigt.

Daarnaast verwijdert het nierstenen, geneest huidinfecties, behandelt migraine, geneest hoest en verkoudheid en bestrijdt de tekenen van veroudering.

Lavendel

Lavender - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Aaah, lavendel. De geur kan zelfs het meest prikkelbare beest kalmeren. Maar het is niet alleen de lavendelgeur die er goed in is. Dit is een van de kruiden die er niet alleen mooi uitziet, maar ook echt goed is.

Eerst en vooral kalmeert het stress en angst. Het brengt uw stemming in balans. Lavendel geneest ook slaapproblemen. Dit omvat apnoe, rusteloze slaappatronen en slapeloosheid. Het verlicht pijnlijke spieren, vermindert ontstekingen, geneest snel wonden, voorkomt de ontwikkeling van infecties op wondplaatsen, vermindert de kans op hartaandoeningen en verlicht een opgeblazen gevoel en andere problemen met de spijsvertering.

Het kan ook chronische huidaandoeningen genezen, zoals eczeem, acne en psoriasis. Niet alleen dat, lavendel kan ook de gezondheid van follikelbedden en haar stimuleren.

Mariadistel

Milk Thistle - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Mariadistel wordt al meer dan duizend jaar gebruikt in de traditionele geneeskunde. Het ondersteunt de gezondheid van nieren, galblaas en lever. Het bevat ook potentiële eigenschappen tegen kanker. Mariadistel bevordert ook de gezondheid van het hart, reguleert de bloedsuikerspiegel en bevordert de gezondheid van de hersenen . Bovendien verbetert het de huidcondities, vermindert het de schade aan de huid veroorzaakt door bestraling, voorkomt het schade door vrije radicalen, vermindert het zichtbare tekenen van veroudering en behoudt het gezonde ogen.

Munt

Mint - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Iedereen kent een takje munt in veel drankjes. Het voegt een verfrissende smaak toe. Maar munt verbetert ook je lichaam.

Het fungeert als een grote smaakpapillen cleanser. Mint bevordert ook een gezonde spijsvertering, verzacht maagklachten, geneest misselijkheid en hoofdpijn, ruimt neusverstopping op, verlicht chronische hoestbuien en helpt bij astma.

Voor moeders die borstvoeding geven, kan het tepelbarstjes en tepelpijn bij het geven van borstvoeding verminderen. Mint vecht tegen depressie en vermoeidheid, helpt geheugenverlies, verwijdert puistjes en helpt bij het afvallen. Dit kruid geneest en kalmeert brandwonden, behandelt reuma, stimuleert de hersenactiviteit en veroorzaakt zweten bij mensen met koorts. Het kan ook spierpijn verzachten, verlicht maagzuur (indien het in kleine doses wordt ingenomen), voorkomt kanker en verbetert de gezondheid van het oog.

Oregano

Oregano - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Oregano is een van de populaire kruiden die mensen voornamelijk in de keuken gebruiken om hun gerechten op te sieren. Dit kruid verhoogt echter niet alleen de smaak van uw gerecht, het geeft u ook tal van voordelen.

Ten eerste vermindert het oxidatieve stress, vecht het tegen schadelijke vrije radicalen, verdedigt het lichaam tegen schadelijke bacteriën, versnelt het metabolisme en bevordert een goede spijsvertering. Het brengt ook het cholesterolgehalte in evenwicht, vermindert ontstekingen in het cardiovasculaire systeem, versnelt het proces van de eliminatie van toxine en bevordert de gezondheid van de botten.

Oregano kan het lichaam ook verjongen en houdt het energiek, behandelt urineweginfecties, remedies slaapproblemen, verlicht hoest en verkoudheid, voorkomt degeneratieve artritis en geneest wonden en insectenbeten.

Peterselie

Parsley - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Peterselie is algemeen bekend en wordt gebruikt als garnering, maar het is eigenlijk meer dan dat. Het is een zeer nuttig kruid dat kan bogen op beproefde voordelen.

Ten eerste helpt het bij de gezondheid van het bot, versterkt het het immuunsysteem, bestrijdt het de gevolgen van veroudering, beschermt het lichaam tegen schade door vrije radicalen en ondersteunt het een gezonde nierfunctie.

Het kan ook gewrichtspijnen verlichten, stijve spieren ontspannen, bevordert een goede spijsvertering, behandelt bloedarmoede en bevat kankerverwekkende verbindingen.

Ten slotte beschermt het tegen reumatoïde artritis, reinigt het de lever, brengt het hormonen in balans, werkt het als een diureticum, vermindert het slechte adem en verbetert het de eetlust.

rozemarijn

Rosemary - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Nog een van de populaire kruiden, deze kan gemakkelijk in de tuin worden gevonden. En nogmaals, dit biedt ook tal van voordelen voor de gezondheid.

Rozemarijn bevordert de concentratie en het geheugenbehoud. Het verlicht stressniveaus en verbetert de haargroei. Het behandelt ook spierpijnen en -pijn, verlicht gastro-intestinale problemen, voorkomt dat kankercellen zich vermenigvuldigen, behandelt jicht, vermindert hoge bloeddruk, bestrijdt eczeem en verzacht tandpijn.

Daarnaast stimuleert rozemarijn het immuunsysteem, bestrijdt het bacteriële infecties, stimuleert het de bloedstroom, zorgt het voor pijnverlichting en krijgt het van nature een frisse en schone adem.

Salie

Sage - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

De wijsgeer helpt veel met spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid, gastritis, gebrek aan eetlust, opgeblazen gevoel, diarree en brandend maagzuur.

Voor vrouwen verzacht het pijnlijke menstruatiekrampen, corrigeert overmatige melkstroom voor moeders die borstvoeding geven en vermindert opvliegers voor vrouwen in de menopauze.

Het functioneert ook als een effectieve hersenversterker, bezit ontstekingsremmende eigenschappen, voorkomt oxidatieve stress, bestrijdt de ziekte van Alzheimer en dementie, bevordert de botsterkte en helpt de huid gezond te houden .

Bovendien verlaagt het de bloedglucose, verlaagt het cholesterol, verbetert het de vruchtbaarheid en behandelt het nachtelijk zweten bij tuberculosepatiënten.

Brandnetel

Stinging Nettles - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

De brandnetel heeft de juiste naam. Zijn lange brandharen injecteren een reeks chemicaliën bij aanraking. Dit produceert een irriterend en ongemakkelijk gevoel op de huid. Men moet erg voorzichtig zijn bij het hanteren van dit kruid.

De vele voordelen wegen echter ruimschoots op tegen dit slechte.

Ten eerste reinigt het het lichaam van gifstoffen. Het verbetert ook de efficiëntie van de opname van voedingsstoffen in de darm, stimuleert de productie van rode bloedcellen, versnelt de wondgenezing, verhoogt het energieniveau en verlicht vermoeidheid en bloedarmoede.

Brandnetel helpt ook bij vrouwenproblemen. Het helpt bij het verlichten van pijnlijke arbeid bij zwangere vrouwen, vermindert bloedingen tijdens de bevalling, stimuleert de productie van melk voor borstvoeding, kalmeert menstruatiepijn , vermindert de bloedstroom tijdens de rode dagen en helpt bij hormonale verschuivingen bij menopauzale vrouwen.

Brandnetel breekt ook stenen af ​​die worden gevonden in de galblaas en de nieren, beschermt tegen overmatige vochtretentie, handhaaft het calciumgehalte in onze botten, vermindert allergische reacties, behandelt astma, verlaagt de bloeddruk en verlicht de spanning in het cardiovasculaire systeem.

Tijm

Healthy Herbs - ULTIEME A-Z-LIJST VAN GEZONDE KRUIDEN EN SPECERIJEN EN ZADEN VOOR ALTERNATIEVE GENEESWIJZE

Last but not least in deze lijst van gezonde kruiden is tijm. Tijm en tijm, vanwege zijn kenmerkende smaak, wordt het in veel recepten gebruikt. Tijm wordt ook gezond gebruikt.

Het is een effectieve acnebehandeling, verlaagt de bloeddruk, verhelpt hoest, stimuleert het immuunsysteem en werkt als een ontsmettingsmiddel.

Bovendien kan tijm keelpijn bestrijden, cholesterol verlagen, voedselvergiftiging voorkomen, darmkanker voorkomen en behandelen, bronchitis behandelen en uw humeur verbeteren.

Een woord van waarschuwing

Neem altijd voorzorgsmaatregelen voordat u een van deze kruiden gebruikt. Raadpleeg een medische professional voor de beste manier om ze te gebruiken. Deze waarschuwing is speciaal voor zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven, mensen die bloedverdunners gebruiken , mensen met hoge bloeddruk, enz.