Superfoods

ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

Superfoods min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

Keer op keer zeggen veel mensen dat gezondheid rijkdom is. En dat is absoluut waar! Om een ​​optimale gezondheid te bereiken, adviseren veel gezondheidswerkers om op superfoods te laden .

Wat zijn superfoods, vraag je? Nou, de meest elementaire definitie van een superfood is "een voedsel dat rijk is aan verbindingen, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die als heilzaam worden beschouwd voor iemands gezondheid."

Nog steeds een beetje in de war?

Nou, het is een feit dat de meeste groenten en fruit zeker voedzaam zijn . Maar dan, je hebt je eenvoudige en eenvoudige vruchten en groenten, en dan heb je deze buitengewoon voedzame die superfoodsworden genoemd . Geen grapje. Je kunt zelfs deze verbazingwekkende eetwaren vinden bovenaan de Nutrient Density Chart, uitgegeven door de CDC (Centre for Disease Control).

Weet je, superfoods maken je niet alleen tien keer gezonder door ziekten weg te houden . Ze kunnen je ook andere geweldige gezondheidsvoordelen bieden, zoals je helpen  om een ​​gezond hart te behouden , het ouder worden te vertragen , oxidatieve stress te voorkomen die kan leiden tot celdood, en in feite je algehele gezondheid verbeteren.

Benieuwd wat deze superfoods zijn waar ik het over heb? Welnu, hier is een lijst van de meest voedzame superfoods die je misschien in je volgende boodschappenlijstje wilt opnemen.

1. Waterkers

Met een overvloed aan vitaminen en mineralen, scoort waterkers bovenaan de tabel met voedingsdichtheid met een verbazingwekkend perfecte score van 100 .

Een vrij algemene groente in Europa en Amerika in de jaren 1800, de waterkers was een vrij populair ontbijt of een snack voor drukke mensen. Deze gepeperde en lichtbittere superfood werd meestal op markten verkocht door kinderen.

Waterkers is ook een veelzijdige groente omdat het op elke gewenste manier kan worden geserveerd en gegeten: vers, als salade, gestoomd of in soep.

Bovendien vecht dit superfood tegen DNA-afbraak en bloedcelschade . Het kan borstkankercellen in het bijzonder onderdrukken vanwege de verbinding  fenylethylisothiocyanaat (PEITC) , die aanzienlijke anti-kanker eigenschappen heeft.

Watercress 1 min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

FUN FEIT : Waterkers werd in de volksmond "arm van de arme man" genoemd en werd vaak in bundels verkocht door kinderen. Ze werden in een bos gegeten zoals ze zijn, vaak in papieren kegels geplaatst. Voor degenen die het kunnen betalen, werd waterkers tussen twee broden geplaatst om een ​​broodje te maken. Een echt ontbijt onderweg.

2. Chinese kool

Ja, deze lichtgroene geknapte Chinese kool is ook een supergroente.

Behorend tot de koolfamilie, heeft deze veggie een laag natriumgehalte, wat betekent dat het kan helpen bij het reguleren van je bloeddruk . Het kan ook bloedarmoede en vermoeidheid bestrijden omdat het een hoog ijzergehalte heeft , dat verantwoordelijk is voor de productie van hemoglobine in uw bloed.

Bovendien is de Chinese kool rijk aan antioxidanten , die de gezondheid van het oog kunnen verbeteren en u een gezonde, stralende huid kunnen bieden .

Chinese cabbage min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

JE MOET HET WETEN:  Mensen verwarren vaak Chinese kool met nappa-kool. Maar weet je dat de nappa-kool en de paksoi slechts een soort Chinese kool zijn?

3. Snijbiet

Snijbiet is gemakkelijk een van de beste en meest populaire groenten in de buurt. Waarom? Omdat het een hele reeks verbazingwekkende gezondheidsvoordelen heeft. Het kan iemands functioneren van de hersenen te stimuleren , je botten te versterken , en helpen reguleren de bloedcirculatie . Het kan ook helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren vanwege het gehalte aan zuur van de spuit .

En ondanks de lichtjes zoute en bittere smaak, is snijbiet een absoluut zoete traktatie voor uw gezondheid.

Chard min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

TIP VOOR OPSLAG:  Was uw snijbekken nooit voordat u ze in de koelkast bewaart, want dit kan bederf veroorzaken. Uw chards blijven ongeveer vijf dagen vers als u dit doet. Plaats ze gewoon in een plastic zak, zorg ervoor dat u zoveel mogelijk lucht uitperst voordat u ze in de koelkast legt.

4. Bietengreens

Voor degenen die zich voortdurend zorgen maken over hun dieet, ga bietengroeten eten.

Bietengranen hebben een zeer laag caloriegehalte, slechts 27 calorieën per 100 gram . Deze levendige groenten zijn een van de sterk aanbevolen groenten voor veel gezondheidsvarianten omdat ze weinig vet en geen cholesterol bevatten . Bietengroenten hebben echter meer dan voldoende essentiële vitamines en mineralen. Sterker nog, het hoort thuis in de top 5 van voedingsmiddelen met de meeste nutriënten ter wereld , volgens een onderzoek aan de William Paterson Universityen gepubliceerd in het CDC-tijdschrift van juni 2014.

En ter verduidelijking, bietengranen zijn de groene delen van de bietenplant, terwijl het vlezige deel bij de wortels bieten genoemd worden.

Beet Green min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WIST JE DAT? Je kunt bietengranen onderling verwisselen met spinazie voor groene smoothies . Dit komt omdat de milde smaak kan goed mengen met de meeste vruchten.

5. Spinazie

Spinazie is een andere populaire superfood dat tegenwoordig gemakkelijk te vinden is op de markt. Zoals bieten en snijbiet, bevat het weinig vet en cholesterol. Het is echter een bijzonder goede bron van zink en niacine (vitamine B3) . Samen met alle andere essentiële vitaminen en mineralen , waarvan de meeste fungeren als antioxidanten, kan spinazie het lichaam efficiënt beschermen tegen schadelijke vrije radicalen . Deze "vrije radicalen" behoren tegenwoordig tot de belangrijkste oorzaken van verschillende gezondheidsproblemen.

Spinach min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

FUN FEIT : Gekookte spinazie heeft eigenlijk meer voedingsstoffen dan rauwe. Waarom? Omdat gekookte spinazie een beetje meer ijzer en vitamine A, K, B2 en B6 bevat.

6. Cichorei

Ik weet zeker dat veel van jullie niet bekend zijn met witloof. Het is eigenlijk een bloeiende plant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn wortels. U ziet dat het  mengen van cichoreiwortel in koffie in Frankrijk altijd populair was tijdens een koffietekort. En tot nu toe oefenen mensen dit nog steeds, vooral in New Orleans.

Witlof bevat tal van essentiële micronutriënten, zoals vitamine A en K . Het is ook een spijsverterings- en diureticum , hoewel het geen cafeïne bevat. In feite krijg je een gelukkige buik met witloof omdat het probiotica ondersteunt omdat het inuline bevat , een prebioticum dat van vitaal belang is voor je darmgezondheid .

Chicory 1 1024x683 - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

VOORZORGSMAATREGEL:  Witloof houdt bij de meeste vrouwen de menstruatie tegen. Hierdoor zouden zwangere vrouwen niet meer dan een kopje witloofkoffie moeten nemen, omdat dit kan leiden tot een miskraam.

7. Groene bladsla

Green Leaf-sla bevat grote hoeveelheden vitaminen A, C, K en B-vitamines , samen met een aantal essentiële mineralen. En verbazingwekkend genoeg heeft het ook eiwitten en calcium .

Wat zijn enkele van de gezondheidsvoordelen precies? Welnu, het kan de hersenfunctie aanzienlijk helpen, omdat het rijk is aan nitraat in de voeding, wat verslechtering van hersencellen helpt voorkomen .

Als je slapeloosheidsaanvallen hebt, kan bladsla je ook helpen om dat broodnodige shut-eye te krijgen, omdat het slaapverwekkende eigenschappen heeft . Het heeft ook pijnstillende eigenschappen , wat betekent dat het kan helpen pijn te verlichten.

Leaf lettuce min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WAARSCHUWING:   Green Leaf-sla kan de neiging hebben om voedselallergieën te veroorzaken, vooral als u al een aantal bekende allergieën heeft. Het is het beste om een ​​huidpriktest uit te voeren voordat je voor de eerste keer sla eet.

8. Peterselie

Hoewel het het best bekend staat als garnering, is peterselie zeker meer dan op het eerste gezicht te zien is !

Peterselie is een superfood die zeer rijk aan vitamine K (met 554%) en A . Daarnaast bevat het ook voedingsvezels en de mineralen magnesium, calcium, kalium en ijzer . In feite bevat het meer ijzer dan spinazie.

Peterselie bevordert de gezondheid van de nieren . Het helpt ook reumatoïde artritis te verlichten , voorkomt diabetes , bevordert een betere spijsvertering en is zelfs een natuurlijk ademverfrisser.

Parsley min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WIST JE DAT? In de Griekse mythologie wordt peterselie vaak geassocieerd met de dood. Het wordt verondersteld oorspronkelijk te zijn ontsproten uit het bloed van een babyprins genaamd Opheltes ( later Archemorus ), die gebeten was door een slang (slang of draak) en stierf. Het wordt ook geassocieerd met de godin van de onderwereld Persephone en Grieken verspreiden takjes peterselie vaak over graven tijdens begrafenisrituelen.

9. Alfalfa

Alfalfaspruiten zijn vrij populair in veel veganistische en vegetarische restaurants in de Verenigde Staten. Ze zijn meestal te vinden in sandwiches, salades en zelfs soepen.

En als je moet weten, alfalfa is extreem gezond . Het wordt de koning van alle voedingsmiddelen genoemd omdat het rijk is aan eiwitten, aminozuren en essentiële vitaminen en mineralen .

Wat zijn enkele voordelen voor de gezondheid? Nou, het kan het cholesterolgehalte verlagen , menopauze symptomen verlichten , helpt bij stolling en zo overmatig bloeden te voorkomen, helpt bij nierproblemen , en verbetert de spijsvertering , om er maar een paar te noemen.

10. Romaine Lettuce

Heb je de laatste tijd wat pijn en pijn gehad? Als dat zo is, wilt u misschien uw gebruikelijke groene salades vervangen door wat snijsla. Waarom? Omdat snijsla, net als andere sla, pijnstillende eigenschappen heeft, die pijn effectief verlicht.

Romaine sla bevat ook weinig calorieën , maar heeft een hoog watergehalte , waardoor het perfect is voor als u in een dieet bent. Daarnaast is het ook rijk aan vezels , vitamine A , vitamine C en folaat , die allemaal goed zijn voor het stimuleren van de gezondheid van het hart .

Romaine Lettuce min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

SNEL FEIT:  Het melkachtige extract van alle soorten sla wordt lactucarium genoemd. Dit is wat sla zijn bittere smaak geeft en het zijn kalmerende en pijnstillende eigenschappen geeft .

11. Collard Groenen

Waarschijnlijk een van de meest onderschatte groenten in veel keukens, deze groenten zijn neven van de broccoli en de onlangs populaire boerenkool. En net als zijn familieleden kan het u vele gezondheidsvoordelen bieden, waaronder de eigenschappen tegen kanker.

Afgezien van dat, deze zuidelijke favorieten zijn ook rijk aan mangaan, magnesium, calcium en vitamine A, C, K en sommige B-vitamines . Niet alleen heeft het tonnen antioxidanten , maar het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen . Het ontgift niet alleen het lichaam van gifstoffen en vrije radicalen, maar het kan ook allerlei ontstekingen verlichten.

Om de meeste voedingsstoffen te krijgen, is het beste om koolgroenten te bereiden door ze op te warmen.

Collard green 1 1024x683 - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

FUN FEIT:  Wist je dat er een nummer is getiteld  "Collard Greens" ? In het jaar 2014 zingt Schooljongen Q het lied samen met Kendrick Lamar. In een interview zei schooljongen Q dat collard greens in de song 'geld' betekende.

12. Raapgreens

Raapgreens is nog een van de gezondste superfoods vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten , met name glucosinolaat . Ze zijn ook rijk aan vitaminen A, B6, C en E .

Met raapgreens kan men verwachten niet alleen  kanker te bestrijden , maar ook het gezichtsvermogen te verbeteren, hartaandoeningen te voorkomen en sterke botten te helpen behouden .

Turnip green min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

HET GEBRUIK VAN TURNIP GREENS:  De greens kunnen worden gestoomd (net als spinazie), of je kunt ze rauw toevoegen aan een salade.

13. Mosterdgroen

Mosterdgroenten bieden een extra kick met zijn peperachtige smaak.

Maar meer dan dat, het is  rijk aan antioxidanten , die fungeert als een ontgifter . Mosterdgroenten zijn net als spinazie, maar alleen met een sterkere smaak. In tegenstelling tot andere superfoods zijn mosterdgroenen veilig voor zwangere vrouwen. In feite zijn ze geweldig voor zwangerschap omdat ze erg rijk aan vitamine K zijn , wat bloed helpt stollen.

Ze zijn ook erg goed voor de huid. Waarom? Omdat ze de overtollige talgproductie kunnen verminderen , wat betekent dat ze effectief zijn in het voorkomen van acne .

Mustard greens 1024x683 - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

PRAKTISCHE TIP: Gebruik rijpe mosterdgroenten met een beetje stengel, omdat deze een sterkere smaak heeft en minder water bevat.

14. Tarwegras

Hier is nog een superfood dat de afgelopen jaren enorm populair is - tarwegras.

Wat is dit superfood? Nou, wheatgrass is technisch kleine eerste scheuten van de tarweplant. Maar in tegenstelling tot de volwassen tarweplant heeft het niet alleen vezels, maar ook een ton andere micronutriënten die zeer gunstig zijn voor het lichaam. Het is rijk aan chlorofyl , samen met antioxidanten , aminozuren , elektrolyten , vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.

In feite kunnen tarwegras u helpen ... op een gezonde manier af te vallen , een  goede spijsvertering te hebben , om te gaan met stress en vermoeidheid ,  een gezondere huid en nog veel meer.

FUN FEIT:  Hoewel het woord "tarwe" in de naam voorkomt, is wheatgrass volledig glutenvrij. En het is vaak verkrijgbaar in sap of poedervorm.

15. Bieslook

Vaak verward met lente-uitjes, is het bieslook een kruid dat veel lijkt op gras met paarse bloemen. Het is vaak één voet hoog, waarbij elk blad dezelfde omtrek heeft als een typisch potlood.

Bieslook bevat weinig calorieën, cholesterol en natrium , maar is rijk aan voedingsstoffen. Ze bevatten grote hoeveelheden voedingsvezels, thiamine, pantotheenzuur, niacine, zink, fosfor, riboflavine, foliumzuur, calicum en vitaminen A, C, en K .

Dit superfood kan je beschermen tegen mond- en longkanker, neurale buisdefecten bij pasgeborenen voorkomen, maagklachten verzachten en de bloeddruk verlagen.

Chive min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

FUN FEIT:  Wist je dat Roemeense zigeuners bieslook gebruikten in waarzeggerij? En ze hingen zelfs guirlandes bieslook in hun huizen om boze geesten weg te jagen.

16. boerenkool

Welnu, boerenkool is waarschijnlijk de meest bekende van alle hier vermelde superfoods. Anderen beschouwen het als de "koning van alle greens" vanwege al zijn zeer heilzame voedingsstoffen . Maar in de tabel met nutriëntendichtheid heeft boerenkool eigenlijk maar een score van 49,07 .

Desondanks is slechts één portie boerenkool al gelijk aan een week aan aanbevolen voedingsstoffen. Ja, dat klopt! Het is nog steeds een zeer voedzame superfood in vergelijking met andere groenten en fruit.

Bovenop die gezonde goedheid kan boeren effectief ontstekingen bestrijden , op natuurlijke wijze het lichaam ontgiften , de gezondheid van het hart bevorderen , de ontwikkeling van de hersenen bij pasgeborenen bevorderen , het gezichtsvermogen verbeteren en bepaalde kankers helpen voorkomen .

Kale min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

KALE SNACK:  Je kunt je eigen boerenkoolfiches maken door ze te bakken. Borstel elk blad met een beetje olijfolie, strooi wat steenzout en bak ongeveer 10 minuten aan elke kant.

17. Chlorella

Hier is nog een superfood waarvan ik zeker weet dat je er in het voorbijgaan over hebt gehoord. Chlorella is een eencellige zoetwater algdie beschikt over een ton micronutriënten. Het bevat veel essentiële vetzuren, fytonutriënten, nucleïnezuren, chlorofyl, vitamines en mineralen .

Deze voedzame algen kunnen het immuunsysteem van het lichaam versterken, het gezichtsvermogen beschermen en verbeteren, helpen met gastro-intestinale problemen, de effecten van bestraling en chemotherapie verlichten en het lichaam volledig ontgiften

WIST JE DAT? Na de Tweede Wereldoorlog overwogen onderzoekers chlorella als een mogelijke voedselbron om tekorten te verhelpen vanwege het hoge voedingsgehalte.

18. Griekse yoghurt

Weet wat het beste tussendoortje is voor iemand die wil afvallen en meer voedingsstoffen binnenkrijgt? Deze romige yoghurt zal doen.

Yoghurts zijn probiotica , wat betekent dat elke portie uw spijsvertering ondersteunt. Het kan zelfs een gezonde vervanger zijn voor mayonaise, roomkaas en zure room.

Bovendien is yoghurt  heel rijk aan calcium , waardoor vrouwen meer krijgen dan hun aanbevolen dagelijkse behoefte. Het bevat ook meer eiwitten dan normale yoghurt .

Greek Yogurt min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

SNEL FEIT:  Er is een verschil tussen Griekse en Bulgaarse yoghurt. Griekse yoghurt heeft een dikke, rijke en romige textuur, terwijl Bulgaarse yoghurt dat niet is. In Bulgarije gebruiken ze echter yoghurt, zoals veel Amerikanen ketchup gebruiken.

19. Bosbessen

Dit is een favoriete vrucht van veel mensen. Maar niet alleen zijn bosbessen een traktatie voor het gehemelte, maar ze zijn ook behoorlijk gezond voor de gezondheid.

Weet je, bosbessen zijn een goede bron van vitamine C en K en mangaan . Ze hebben ook goede koolhydraten en voedingsvezels. En ze hebben de antioxidanten zoals anthocyanins, quercetine en myricetin. Samen kunnen deze antioxidanten het risico op hartaandoeningen verminderen , helpt het de bloeddruk te verlagen en helpt het diabetes en bepaalde kankers te voorkomen .

Bovendien zijn deze donkere bessen zeer goed voor de gezondheid van de huid en kunnen ze zelfs urineweginfecties voorkomen.

Geen wonder dat bosbessen deel uitmaken van onze superfoodslijst .

Blueberries min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WIL JE GEWICHT VERLIEZEN? De anthocyanines in bosbessen bewaken niet alleen ons lichaam tegen diabetes, ze kunnen ook onze stofwisseling versnellen. Dit is de reden waarom het eten van bosbessen je zeker kan helpen om dat overtollige gewicht te verliezen.

20. Acai Berries

Dit superfood is eigenlijk niet zo gebruikelijk. De populariteit is de laatste jaren echter exponentieel gegroeid. De acaibes heeft tal van geneeskrachtige eigenschappen en wordt sinds de oudheid door inboorlingen in Zuid-Amerika gebruikt.

Het verbetert de gezondheid van het hart , stimuleert gewichtsverlies , helpt bij de spijsvertering en verbetert de hersenfunctie .

Acai 3 min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

FUN FEIT:  De naam "acai" komt eigenlijk van de naam van een Amazone-meisje, die de dochter was van een stamhoofd. Haar naam was Iaca, en deze vrucht is die naam achterstevoren gespeld.

21. Donkere chocolade

Wie zegt dat chocolaatjes geen onderdeel kunnen zijn van onze superfoods? Dat klopt, ik zei  chocolade ... met name donkere chocolade.

Deze confectie van cacaoboon is  rijk aan flavonoïden die de bloeddruk helpen verlagen en de bloedcirculatie in het lichaam reguleren . Bovendien bevordert het ook de gezondheid van het hart , verbetert het de hersenfunctie en vermindert het het risico op verschillende soorten kanker .

Dark Chocolates min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

SNEL FEIT:  Hoe donkerder de chocolade, hoe minder suiker en melk het heeft, hoe gezonder het is.

22. Zalm

Zalm is een van de superfoods die je zeker een gezond hart kunnen geven !

Met zijn  hoge dosis omega-3-vetzuren kan zalm het risico op hart- en vaatziekten verlagen.

Bovendien is het niet nodig om zonnebrandcrèmes continu toe te passen wanneer u in de hitte van de zon staat. Waarom? Omdat zalm ontstekingsremmende eigenschappen heeft en het natuurlijke beschermend schild van uw huid kan versterken tegen de schadelijke effecten van UV-stralen .

Salmon 1 min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WAT ZEG JE? Eeuwen geleden werd het woord  " zalm" oorspronkelijk gespeld zonder de letter "L" omdat het van het Franse woord saumon kwam . De spelling werd later gewijzigd om de letter "l" te bevatten, maar de Franse uitspraak bleef, en daarom wordt het nog steeds uitgesproken als "sah-mon".

23. Lijnzaad

Lijnzaad is een gewas dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Het is een van de oudste gecultiveerde gewassen ter wereld en bestaat al rond 3000 voor Christus.

Het is rijk aan lignanen, vezels en omega-3 vetzuren.

Dus wat zijn de gezondheidsvoordelen van de lijnzaadolie ? Welnu, er zijn er genoeg. Het kan hartaandoeningen voorkomen , kanker bestrijden , huidaandoeningen verbeteren en effectief helpen bij gastro-intestinale problemen .

ZIJN EIGEN RAAD:  Veel mensen houden lijnzaad in hoge achting. In feite hebben ze in Canada een nationale organisatie genaamd de vlasraad van Canada .

24. Chia Seeds

Laat hun kleine afmetingen u niet voor de gek houden. Deze kleine zaden bevatten behoorlijk veel kracht als het gaat om gezondheidsvoordelen.

Niet alleen helpen ze bij het afvallen door overtollig water uit je lichaam te verwijderen, chia-zaden kunnen ook voorkomen dat je tandsteen en slechte adem hebt met calcium en zink. Het is ook een goede bron van eiwitten en vezels .

Het woord chia  in het oude Maya betekent "kracht". Oude Maya's geloofden dat iedereen die chiazaden eet sterker wordt en bovennatuurlijke krachten zal hebben.

Chia min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

SPA BEHANDELING MET CHIA:  Wil je een zelfgemaakte schoonheidsbehandeling? Naast het toevoegen van chia aan je dieet, kun je chia gebruiken om je eigen  doe-het-zelf body scrub te maken.  Het is geweldig voor het exfoliëren van de huid.

25. Bijenstuifmeel

Bijenpollen, net als de andere superfoods in deze lijst, hebben tonnen gezondheidsvoordelen. Volgens de Duitse federale gezondheidsraad is bijenpollen officieel een medicijn.

Het bevat eiwitten, fenolverbindingen, goede koolhydraten en een heleboel vitaminen en mineralen.

Bijenpollen kunnen het energieniveau verhogen , stress verlichten , helpen met onvruchtbaarheidsproblemen , snellere wondgenezing bevorderen en  bepaalde allergieën verlichten .

SUPER KRACHTIG:  Volgens studies is bijenpollen de rijkste natuurlijke bron van vitamines in een enkel voedsel.

26. Eieren

Eieren, die gebruikelijk zijn bij het ontbijt van veel mensen, hebben zeker een plaats in onze superfoods-lijst.

Aangezien het gemiddeld ongeveer vier uur duurt om een ​​ei te verteren, kan dit eiwit u daadwerkelijk helpen gewicht te verliezen.

Deze populaire eiwitbron kan je echt helpen om af te vallen. Hoe? Wel, het is omdat het geen koolhydraten en geen suiker heeft , maar het kan je zelfs verzadigd laten voelen. In feite heeft het een glycemische index van nul , wat betekent dat het uw bloedsuikerspiegel niet kan beïnvloeden. En het duurt gemiddeld ongeveer vier uur om een ​​volledig ei te verteren.

Je kunt eiwitten ook als gezichtsmasker gebruiken om je poriën te verstevigen en acne-problemen te genezen.

Daarnaast zijn ze ook rijk aan voedingsstoffen zoals aminozuren, choline, vitamine D en nog veel meer .

Eggs 1 min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WIST JE:  om te zeggen of een ei rauw of hard gekookt is, draai het rond. Als het gemakkelijk draait, is het hard gekookt. Als het wiebelt, is het rauw.

27. Appels

Appels staan ​​bekend als de op twee na gezondste vrucht ter wereld. Ze zijn een zeer goede bron van vezels en bevatten veel antioxidanten .

Appels kunnen helpen het risico op hartaanvallen en astma-aanvallen te verminderen , en ze kunnen zelfs iemands geheugen verbeteren .

Apple min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WAAROM APPLE? Leuk en pittig, en niet intimiderend" - t was wat Steve Jobs dacht over het woord "appel" toen hij besloot naar de naam voor een van de toonaangevende technische merken van vandaag.

28. Citroenen

U hebt waarschijnlijk van citroenen gehoord als een van de beste ingrediënten voor detox-water. En het is absoluut waar.

Ja, citroenen zijn rijk aan vitamine C . Ze zijn het beste voor het helpen van je spijsvertering, het afwerpen van kilo's en zelfs het stimuleren van je energie . Het kan ook interne bloedingen behandelen vanwege de antiseptische en coagulante eigenschappen .

Citroenwater is het beste als je komkommers en muntblaadjes eraan toevoegt. Het kan je helpen om je buiken te reinigen en om die zomerbodem te bereiken die je altijd al hebt gewild.

Lemons min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

VOETBAD:  Citroenen kunnen ook een geweldige voetontspanningsbehandeling zijn. Knijp gewoon wat citroenen in warm water en dip je voeten erin . Et voila, foot spa!

29. Avocado's

Van avocado's is bekend dat ze hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten hebben . Ze bevatten ook meer kalium dan bananen ! Het kalium daarin kan u helpen om een ​​gezond bloeddrukniveau te handhaven .

Voor degenen die van extra kilo's af willen, kunnen avocado's ook helpen omdat het erg veel vezels bevat .

Avocados min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

SPEED UP RIPENING:  Je kunt avocado's rijpen in slechts 2-4 dagen door ze in een bruine papieren zak te plaatsen, samen met een banaan of appel.

30. Watermeloen

Gemaakt uit ongeveer 92% water, kunnen watermeloenen u zeker helpen goed te worden gehydrateerd. Bovendien heeft deze vrucht een groot aantal elektrolyten , die u kunnen beschermen tegen een hitteberoerte .

Watermeloenen bevatten ook meer lycopeen dan tomaten. Lycopene is een antioxidant die de gezondheid van het hart en het oog bevordert , de botten sterk houdt , de hersenfunctie stimuleert en verschillende kankers voorkomt .

Watermelon min - ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN

WIST JE DAT? In de oudheid lieten Egyptenaren watermeloenen in tombes achter als een bron van water en voedsel voor de doden op hun lange reis naar het hiernamaals.

ULTIEME SUPERFOODS-LIJST: 30 VOEDINGSMIDDELEN DIE UW LEVEN SUPERGEZOND ZULLEN MAKEN