Essentiële Etherische oliën

Vijf effectieve essentiële oliën voor hoofdpijn

Vijf effectieve essentiële oliën voor hoofdpijn

AdobeStock 97101944 min - Vijf effectieve essentiële oliën voor hoofdpijn

Essentiële oliën worden gebruikt als huismiddeltjes voor verschillende aandoeningen. Maar is het gebruik van etherische oliën een effectieve manier om hoofdpijn te verlichten en, zo ja, welke essentiële oliën zijn het beste?

Een essentiële olie is een geconcentreerde vloeistof die wordt geëxtraheerd uit een plant. Aromatherapie is een alternatieve therapie op basis van het gebruik van deze oliën. Aromatherapeuten geloven dat elke etherische olie verschillende gezondheidsvoordelen biedt.

Onderzoek ondersteunt de gezondheidsvoordelen van bepaalde essentiële oliën, terwijl andere claims gebaseerd zijn op traditie. Dit artikel onderzoekt vijf van de beste essentiële oliën voor de behandeling van hoofdpijn , ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Inhoud van dit artikel:

  1. Overzicht
  2. Welke etherische oliën helpen hoofdpijn?
  3. Hoe etherische oliën te gebruiken voor hoofdpijn
  4. Risico's en overwegingen

 

Overzicht

Veel mensen met frequente hoofdpijn kiezen ervoor om alternatieve behandelingen te zoeken, zoals essentiële oliën.

Geschat wordt dat meer dan de helft van de volwassen bevolking wereldwijd af en toe hoofdpijn krijgt, met als meest voorkomende type een spanningshoofdpijn.

Hoewel er een aantal vrij verkrijgbare geneesmiddelen op recept verkrijgbaar zijn voor hoofdpijn, kunnen deze behandelingen bijwerkingen veroorzaken.

Wanneer iemand regelmatig hoofdpijn krijgt, kunnen ze op zoek gaan naar natuurlijke behandelingen, waaronder essentiële oliën.

 

Welke etherische oliën helpen hoofdpijn?

Er zijn een aantal studies die aantonen dat specifieke etherische oliën gunstig kunnen zijn voor hoofdpijn. Deze omvatten:

1. Lavendelolie

Lavendel wordt vaak gebruikt om mensen te helpen in slaap te vallen en om stress , angst of depressie te verminderen .

Velen geloven dat het kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn en migraine veroorzaakt door stress.

Een studie uit 2012 suggereert dat de inademing van essentiële lavendelolie een veilige en effectieve behandeling kan zijn om migrainehoofdpijn te behandelen.

2. Rozemarijnolie

Rozemarijnolie wordt traditioneel gebruikt om hoofdpijn te behandelen en de bloedsomloop te verbeteren.

Er zijn weinig studies die rozemarijnolie specifiek ondersteunen als een effectieve behandeling van hoofdpijn. Een onderzoek uit 2008 suggereert echter dat rozemarijnolie ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen heeft.

Een andere studie uit 2013 wees uit dat rozemarijnolie hielp om pijn en slapeloosheid te verminderen bij mensen die door de behandeling van opiumontwenning gingen.

Deze onderzoekvoorbeelden suggereren dat rozemarijnolie de pijn geassocieerd met hoofdpijn kan verminderen. Er zijn echter meer studies over mensen nodig voordat dit kan worden bevestigd.

3. Pepermuntolie

bottle of essential oil surrounded by peppermint leaves and flowers - Vijf effectieve essentiële oliën voor hoofdpijn

Pepermuntolie is stimulerend en kan spanningshoofdpijn verlichten bij topicale toepassing.

Pepermunt wordt al duizenden jaren in alternatieve medicijnen gebruikt. Het is een van de meest populaire essentiële oliën voor de behandeling van hoofdpijn.

In een recente recensie uit 2015 van gepubliceerde onderzoeken naar etherische oliën wordt gesteld dat het aanbrengen van pepermuntolie op de slapen en het voorhoofd verlichting biedt bij spanningshoofdpijn.

Het actieve ingrediënt in pepermuntolie is menthol. Uit onderzoek dat in 2015 is gepubliceerd, blijkt dat menthol effectief kan zijn bij de behandeling van migraine wanneer het op het hoofd wordt aangebracht als een gel.

4. Kamilleolie

Mensen drinken traditioneel kamille thee om te ontspannen en tot rust te komen. Van kamilleolie wordt algemeen aangenomen dat het een soortgelijk effect heeft.

Onderzoek uit 2012 toonde aan dat kamilleolie enkele van de symptomen van angst en depressie kan verbeteren.

Omdat hoofdpijn vaak wordt veroorzaakt door stress en angst, kan kamilleolie hoofdpijn helpen behandelen.

Er zijn anti-inflammatoire eigenschappen in kamille die ook hoofdpijn kunnen verminderen, maar er is meer onderzoek nodig naar de gezondheidsvoordelen ervan.

5. Eucalyptusolie

Eucalyptus wordt traditioneel gebruikt om sinussen op te ruimen en ontstekingen te verminderen . Mensen met hoofdpijn als gevolg van geblokkeerde sinussen kunnen merken dat het inhaleren van eucalyptus hun symptomen vermindert.

Een studie vond dat eucalyptusolie effectief was voor het verlichten van pijn en het verlagen van de bloeddruk toen het werd ingeademd.

 

Hoe etherische oliën te gebruiken voor hoofdpijn

Essentiële oliën kunnen worden verdund en gemasseerd in de slapen of het voorhoofd om hoofdpijn te verlichten.

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u essentiële oliën kunt gebruiken om hoofdpijn te behandelen. Deze omvatten:

  • Olie aanbrengen op de slapen of het voorhoofd : essentiële oliën moeten worden verdund met een dragerolie, zoals kokosolie, voordat ze op de huid kunnen worden aangebracht. Eenmaal verdund, kan de olie worden gemasseerd in de slapen en over het voorhoofd.
  • Olie inademen : etherische oliën kunnen worden ingeademd door een paar druppels aan een tissue toe te voegen, het weefsel onder de neus te houden en diep in te ademen.
  • Een kompres gebruiken : maak een kompres door een handdoek in koud water te weken met een paar druppels etherische olie. Het kompres kan op het voorhoofd of de nek worden aangebracht.
  • Olie aan het bad toevoegen: een paar druppels etherische olie aan een heet bad toevoegen, kan een ontspannen manier zijn om hoofdpijn te behandelen.

 

Risico's en overwegingen

Zoals met vele alternatieve remedies, worden essentiële oliën niet gereguleerd door de Amerikaanse Food & Drug Association (FDA), dus het is belangrijk om een ​​gerenommeerd merk te kopen.

Essentiële oliën zijn over het algemeen veilig als ze op de juiste manier worden gebruikt. Het is belangrijk om ze te verdunnen met een dragerolie voordat u ze rechtstreeks op de huid aanbrengt. Ze kunnen huidirritatie veroorzaken als ze onverdund worden gebruikt.

Sommige mensen zijn allergisch voor essentiële oliën, zelfs als ze verdund zijn, dus het kan nuttig zijn om eerst een kleine hoeveelheid op een plekje op de huid te zetten om te testen op een allergische reactie. Als er binnen 48 uur geen reactie is, is de olie veilig in gebruik.

Als een persoon al bestaande gezondheidsproblemen heeft, is het een goed idee om met een arts te praten voordat u etherische oliën gebruikt.