Voedsel

VISCERAAL VET VERLIEZEN – DE ULTIEME GIDS

VISCERAAL VET VERLIEZEN - DE ULTIEME GIDS

 • Waarom we minder visceraal vet krijgen
 • Oefeningen om visceraal vet te verminderen
 • Dieetwijzigingen om visceraal vet te verliezen
 • Hoe te voorkomen dat u visceraal vet krijgt

Waarom we minder visceraal vet krijgen

 

Als u bewuster van de gezondheid wordt, wilt u waarschijnlijk weten hoe u visceraal vet verliest.

Dit type vet is een van de gevaarlijkste gezondheidsomstandigheden waarmee je kunt omgaan, vooral wanneer je de leeftijd van 35 jaar hebt bereikt, zoals ik.

Het is belangrijk om alle informatie over dit onderwerp beschikbaar te hebben om ernstige ziekten te voorkomen, zoals diabetes, hartaandoeningen en beroertes.

Gelukkig, met de juiste voeding en trainingsroutine, kunt u uw risico op het ontwikkelen van een slopende aandoening drastisch verminderen.

Op de volgende pagina's wordt uitgelegd wat visceraal vet is, waarom we het krijgen en hoe je gemakkelijk je leven kunt transformeren om voor eens en voor altijd van deze stille moordenaar af te komen.

Lagere viscerale vetten hopen zich op in de buikholte en omringen de lever zodat deze meestal onzichtbaar voor u is als u in de spiegel kijkt.

Ik ontdekte dat ik een hoog visceraal vetgehalte had toen ik naar mijn dokter ging na mijn tweede kind.

Ze vertelde me dat ik dit onderwerp moest onderzoeken en meer moest leren over wat visceraal vet is.

Ik begon te lezen over hoe ik mijn lichaamsvetpercentage permanent kon verlagen door goede gewoonten aan te nemen.

Visceraal vet is gewoon het gewicht dat zich normaal ophoopt naarmate u groter wordt.

Het is het eerste gewicht dat je zult winnen, en het laatste beetje vet dat je verliest als je op dieet gaat.

De oorzaken van viscerale vetversterking zijn hetzelfde als de oorzaken van andere vormen van gewichtstoename.

Als je genetisch gepredisponeerd bent om visceraal vet te krijgen, verzamel je het rond je buik als je te veel eet en een sedentaire levensstijl hebt.

Enkele andere veel voorkomende risicofactoren voor het verkrijgen van visceraal vet zijn stressvol leven, overmatig drinken, klieraandoeningen en het nemen van bepaalde geneesmiddelen op recept.

Naarmate u ouder wordt, vertraagt ​​uw stofwisseling en kunt u beginnen gewicht te winnen zonder uw dieet te veranderen.

Vrouwen en mannen krijgen even vaak minder visceraal vet, maar de kans om dit ongewenste gewicht te krijgen, hangt af van uw DNA.

Je kunt bepalen of je het risico loopt om deze aandoening te ontwikkelen door naar de leden van je familie te kijken.

Als uw familieleden de neiging hebben om vet op te hopen rond de buik, loopt u mogelijk een risico.

Als ze de neiging hebben om gewicht onder de taille te dragen, heb je een veel lager risico op het ontwikkelen van obesitas gerelateerde ziekten.

Als u wilt weten wat visceraal vet is , kan het helpen om de vraag te beantwoorden als u op uw familieleden let.

Mijn familieleden hebben allemaal de neiging zwaar in het midden te zijn, dus ik moet me natuurlijk zorgen maken over het verkrijgen van visceraal gewicht.

Mijn grootvader stierf aan een hartaanval in de vijftig en ik ben vastbesloten om zo lang mogelijk te leven.

Gelukkig is het verliezen van visceraal vet gemakkelijk en plezierig als je begrijpt hoe je je gewoontes kunt transformeren om een ​​meer harmonieuze levensstijl te leven.

Zodra u de nodige wijzigingen hebt aangebracht, zult u zich realiseren dat het handhaven van uw gezonde gewoonten niet veel moeite kost.

Je zult nooit meer terug willen naar je oude manieren, dus fit blijven en trimmen zal worden als een tweede natuur.

 

Oefeningen om visceraal vet te verminderen

 

Als je wilt weten hoe je van visceraal vet kunt afkomen, is actief blijven een van de beste strategieën tot je beschikking.

Trainen is ook een geweldige manier om uw gewichtsverlies te versnellen .

Hier is een lijst met eenvoudige oefeningen die je meteen kunt doen, in de meeste gevallen zonder apparatuur of een lidmaatschap van een sportschool.

 

wandelen

Deze oefening staat bovenaan op de lijst omdat deze het gemakkelijkst te doen is en er geen speciale apparatuur of voorbereiding voor nodig is.

Het is een goed idee om tijdens je dagelijkse routine zo veel mogelijk te lopen, zodat je calorieën kunt verbranden terwijl je je werk voor de dag hebt gedaan.

Als je niet gewend bent om te lopen, is het belangrijk om te verslappen in de gewoonte om shin-splitsingen, gewrichtspijn en andere lichte pijntjes en kwalen te voorkomen.

U kunt ervoor kiezen om een ​​paar comfortabele wandelschoenen te kopen, maar bijna elk schoeisel is perfect geschikt voor uw wandeling.

Het enige type schoeisel dat je moet vermijden, is flip-flops, omdat ze je dwingen je voetspieren in elke stap te belasten, waardoor krampen en pijnlijke benen ontstaan.

Een geweldige manier om meer in je leven te integreren, is om naar podcasts, boeken op tape of muziek te luisteren terwijl je door je buurt of op natuurpaden kuiert.

 

Wielersport

Als je een fiets hebt, raad ik je ten zeerste aan om naar de plaatsen te rijden waar je heen moet in plaats van met de auto te rijden.

Niet alleen fietsen met een hoge intensiteit, low-impact oefening, maar het is een efficiënte vorm van transport dat geen fossiele brandstoffen verbrandt of geld kost voor parkeren.

Met een paar kleine aanpassingen aan uw fiets kunt u deze eenvoudig gebruiken om boodschappen te doen terwijl u tegelijkertijd een effectieve cardiovasculaire training krijgt.

De reden dat fietsen zo'n gunstige vorm van lichaamsbeweging is, is dat het je in staat stelt om je hartslag te verhogen zonder je gewrichten of pezen te beschadigen.

Als u wilt weten hoe u visceraal vet verliest, is het een goede manier om te beginnen met het verhogen van uw hartslag gedurende een langere periode.

Visceraal vet is meestal het moeilijkste te verliezen omdat het in je buikholte is ingebed, zelfs als je een gezond lichaamsgewicht hebt.

Hoog intensief fietsen helpt je om door het hardnekkige viscerale vet te snijden, zelfs wanneer andere methoden niet lijken te werken.

 

Stair-Stepping

Deze oefening staat hoog in de lijst omdat het een andere gemakkelijke is om te doen zonder speciale apparatuur of voorbereiding.

Als u in een gebouw met een lift werkt of naar school gaat, gebruikt u gewoon de trap als u naar een andere verdieping moet gaan.

Trappen is een uitstekende vorm van beweging omdat het je beenspieren versterkt terwijl je een groot aantal calorieën verbrandt.

Wanneer u probeert te achterhalen hoe u van visceraal vet kunt afkomen, kan het richten op uw benen het proces echt versnellen omdat ze deel uitmaken van uw grootste spiergroep.

Je lichaam zal reageren door opgeslagen vet te gebruiken als brandstof voor je training.

Je kunt het viscerale vet binnen een paar weken uit je buik wegsmelten.

De kunst is om deze oefening 's morgens op een lege maag te doen om je lichaam te dwingen om energie te krijgen van vet in plaats van koolhydraten.

Als je benen na de eerste dag van traplopen pijnlijk aanvoelen, neem dan twee tot drie dagen rust om ze te laten herstellen.

Ze zullen zich waarschijnlijk niet meer erg voelen als je weer aan het trainen bent.

 

Elliptische training

Dit is mijn favoriete vorm van oefenen omdat het de gemakkelijkste en meest veelzijdige is op de lijst.

Het vereist echter een lidmaatschap van een sportschool of een aankoop van apparatuur.

Elliptische machines worden meestal geleverd met een breed scala aan voorgeprogrammeerde routines en nuttige functies zoals bergopwaartse weerstand en trainingssequenties.

Hiermee kunt u uw benen en bovenlichaam tegelijkertijd richten, waarbij in korte tijd een groot aantal calorieën en vet wordt verbrand.

Elliptische machines helpen u letsel te voorkomen door een workout met een zeer lage impact te bieden, dus ze zijn over het algemeen veilig om te gebruiken, zelfs met pijnlijke spieren of gewrichtspijn.

Op de meeste machines kunt u ervoor kiezen om de armhendels te gebruiken of gewoon de handgrepen vast te houden aan het frame.

Met de hendels kunt u uw armen en borst trainen, terwijl de stationaire handgrepen u ondersteunen zonder extra beweging toe te staan.

Ik raad aan om de elliptische trainer te gebruiken voor intervaltraining met hoge intensiteit wanneer u tijd wilt sparen en extra calorieën wilt verbranden.

 

hardlopen

Hardlopen is nog een van mijn favoriete oefeningen omdat het gemakkelijk en plezierig is om te doen zonder speciale apparatuur te gebruiken of naar de sportschool te gaan.

Deze vorm van oefening vereist enige oefening en concentratie om verwondingen aan uw voeten, knieën, heupen en schenen te voorkomen.

Ik hou van hardlopen omdat het relatief eenvoudig is en minder tijd kost dan lopen.

Je kunt twee keer zoveel calorieën verbranden als je kunt lopen voor dezelfde hoeveelheid tijd.

De truc om te rennen is om te beginnen met korte passen en geleidelijk aan je weg omhoog te werken om langere passen te maken.

Je moet met je voet perfect plat op de grond landen voor elke stap en doorgaan naar de volgende pas zonder meer stress te veroorzaken dan nodig is voor je enkel.

Hardlopen is de perfecte oplossing voor iedereen die wil weten hoe je van visceraal vet kunt ontdoen.

 

Zwemmen

Zwemmen is nog een handige, low-impact workout die je kan helpen ontdekken hoe je visceraal vet verliest en je hart gezond houdt.

Ik raad aan om lid te worden van een sportschool of een YMCA om toegang te krijgen tot een zwembad van Olympische afmetingen, zodat je kunt bijhouden hoeveel rondes je tijdens je training doet.

Zwemmen baantjes is eigenlijk een moeilijke oefening en vereist nogal wat oefening om volledig onder de knie te krijgen.

De kunst is om langzaam te zwemmen en jezelf in het begin niet te hard te duwen.

Je moet niet alleen je vorm als een zwemmer beheersen, maar je moet ook leren om goed in het water te ademen.

Door je hartslag te verhogen met cardiovasculaire oefeningen, is het uitdagender om in het water te ademen.

Wanneer je een goede vorm bereikt en je comfortabel voelt om in een gematigd tempo te zwemmen, ben je goed op weg om je schadelijke viscerale vet te verliezen.

Zwemmen is een uitstekende vorm van intervaltraining met hoge intensiteit omdat het de druk op uw gewrichten verlicht en u een breed scala aan keuzes biedt om een ​​volledige lichaamstraining te krijgen.

 

Hoge intensiteit interval training

Ik heb deze techniek al verschillende keren genoemd en je vraagt ​​je misschien af ​​waar ik het over heb gehad.

Intervaltraining met hoge intensiteit, of HIIT, is een beproefde methode om in korte tijd een groot aantal calorieën te verbranden.

Wanneer u een HIIT-reeks doet, verhoogt u uw hartslag veel hoger dan wanneer u zou lopen of joggen.

HIIT-trainingen bestaan ​​uit korte uitbarstingen van krachtige activiteit gevolgd door korte pauzes.

U kunt bijvoorbeeld 30 seconden tot een minuut op topsnelheid sprinten en vervolgens herstellen door terug te lopen naar uw startpunt.

Wanneer deze reeks acht tot tien keer wordt herhaald, kunt u twee keer zoveel calorieën verbranden als u even lang zou moeten joggen.

De hele training duurt 15 tot 20 minuten, en het beste deel is dat je de hele dag calorieën blijft verbranden.

Wanneer je HIIT-trainingen doet, is het onmogelijk dat visceraal vet op je lichaam blijft.

Binnen twee weken na het begin van je training zou je resultaten moeten zien als je twee tot drie keer per week traint.

 

squats

Squats zijn het eerste type krachttraining op deze lijst omdat ze de perfecte weerstandsoefening zijn voor het richten van visceraal vet.

Barbell-squats zijn misschien wel de meest uitdagende vorm van gewichtheffen omdat ze gecoördineerd gebruik van de grootste spiergroep in je lichaam vereisen.

Wanneer je squats met genoeg gewicht, zodat je niet meer dan zeven herhalingen kunt doen, zal je hart net zo hard kloppen als wanneer je sprint.

Mogelijk moet u langzaam beginnen met deze oefening.

Barbell-squats zijn bijna een vorm van HIIT-oefening, wanneer je verschillende sets doet met een rusttijd van één tot twee minuten tussen beide.

Net als een HIIT-training, zullen sets barbell squats je viscerale vet binnen een paar weken volledig elimineren, afhankelijk van hoeveel je moet verliezen.

Niet alleen versterken squats je billen, dijen en hamstrings, maar ze zijn ook zeer effectief in het richten op je buikspieren.

Als je een vrouw bent, zul je geen significante hoeveelheid spiermassa krijgen, hoe vaak je ook krachttraining doet, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het krijgen van een mannelijke lichaamsbouw.

Je zult merken dat je benen en achterhand meer afgezwakt en gedefinieerd worden, of je nu een man of een vrouw bent.

 

Dead-Lifts

Dead-lifts zijn vergelijkbaar met squats, maar een beetje makkelijker uit te voeren. In plaats van je benen en kern te richten, richten ze zich op je benen, schouders en rug.

Om deze oefening uit te voeren, gaat u voor een lange halter staan ​​met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar.

Terwijl je je rug recht houdt, hurk je op de vloer door je knieën te buigen.

Grijp de halter met uw rechterhand naar beneden en uw linkerhand naar boven, til vervolgens de halter op door op te staan ​​met uw benen.

De enige spieren die tijdens deze oefening enig tillen doen, zijn de benen.

Je rug en armen moeten perfect van het begin tot het einde recht blijven.

Een variatie op deze oefening is de Sumo dead-lift, waarbij je je voeten verder uit elkaar spreidt en ze als een Sumoworstelaar van elkaar weg wijst.

Voer deze oefening uit met voldoende gewicht zodat u niet meer dan zeven tot tien herhalingen kunt uitvoeren, en neem vervolgens een rusttijd van één tot twee minuten tussen de sets in.

Het is een zeer effectieve workout en biedt een uitstekende verandering van tempo van barbell squats.

 

Krachttraining van het bovenlichaam

Oefeningen op het bovenlichaam zijn bankdrukken, schouderdrukken, krullen, pull-downs, vlinders en terugslag.

Tenzij je een geavanceerde bodybuilder bent die elke spier afzonderlijk moet richten, kun je al deze oefeningen op dezelfde dag uitvoeren en je hele bovenlichaam laten herstellen gedurende de volgende twee tot drie dagen.

Het is belangrijk om je hele lichaam uit te werken, van je schouders tot je benen, om jezelf in topvorm te houden en de hele dag door zoveel mogelijk calorieën te verbranden.

Trainingen van het bovenlichaam verbranden niet zoveel calorieën als squats of dead-lifts, maar ze vormen een essentieel onderdeel van elke fitnessroutine.

Gebruik elke keer dat je oefent een andere beweging om een ​​goede workout te krijgen.

Als u bijvoorbeeld op een dag uw bankspieren op een bank drukt, richt u ze de volgende keer met vlinders op de volgende keer dat u traint.

Krachttraining is de perfecte aanvulling op cardiovasculaire oefeningen omdat het u helpt de spiermassa efficiënt te houden en het lichaamsvet te verminderen.

Met een goede trainingstraining over het bovenlichaam hoeft u zich geen zorgen te maken over visceraal vet.

 

Roeien

Roeien is een uitstekende oefening om visceraal vet te snijden, omdat het op uw hele lichaam is gericht, terwijl het zorgt voor een aanhoudende cardiovasculaire training die gedurende de dag calorieën verbrandt.

De reden dat roeien zoveel calorieën verbrandt, is dat het je hartslag verhoogt tijdens het trainen van je twee grootste spiergroepen, dwz je rug en benen.

Roeien levert een uitstekende low-impact HIIT-training op, evenals een meer casual all-round oefening voor mensen van alle leeftijden.

Als u geen tijd wilt verspillen met reizen naar de sportschool, kunt u relatief goedkoop een roeimachine kopen en deze thuis laten installeren.

Ze nemen heel weinig ruimte in en kunnen gemakkelijk naar boven worden gebracht voor een gemakkelijke installatie.

Roeien versterkt je onderrug, schouders, dijen en hamstrings terwijl je je hartslag verhoogt, voor een geweldige workout met calorieënverbranding.

Het is een prachtige oefening om visceraal vet te verwijderen en voorgoed te bewaren.

 

Touwtje springen

Springtouw is een handige oefening die iedereen kan doen met een enkel apparaat dat minder dan $ 5 kost.

Als de plafonds bij u thuis hoog genoeg zijn, kunt u 15 tot 20 minuten per dag touwtjespringen in een hoek van uw kamer zonder de tijd te verspillen om naar de sportschool te rijden.

Springtouw biedt zoveel cardiovasculaire intensiteit als sprinten, zodat visceraal vet snel wegsmelt met regelmatige sessies van deze oefening.

 

Dieetwijzigingen om visceraal vet te verliezen

 

De juiste oefening helpt je om in vorm te blijven en visceraal vet te verliezen, maar een goed dieet kan zelfs belangrijker zijn voor het leiden van een gezonde levensstijl.

Als u een typisch Amerikaans dieet met veel koolhydraten en suiker eet, kunt u een paar eenvoudige wijzigingen in uw maaltijdplan aanbrengen om meteen kilo's kwijt te raken.

Koolhydraten zijn je grootste vijand als je visceraal vet probeert te verliezen omdat ze ervoor zorgen dat calorieën langer dan normaal in je bloedbaan blijven.

Door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, kun je je lichaam trainen om de hele dag door vet te verbranden in plaats van suiker.

Wanneer u gewend raakt aan het gebruik van opgeslagen vet voor energie, zult u niet zo vaak honger hebben of snakt u naar ongezond voedsel zoals gebak, snoep of alcohol.

Vuistregel: vermijd zetmeel, suikers en groenten die ondergronds groeien.

Als u bijvoorbeeld normaal gesproken rijst en bonen eet voor het avondeten, kunt u dit gerecht vervangen door een portie vlees en groene groenten.

 

Blijf suiker weg

Je zult waarschijnlijk geen problemen hebben om je te ontdoen van zetmelen zoals rijst en brood, maar je zult het misschien moeilijker vinden om toegevoegde suikers uit je dieet te verwijderen.

Deze ingrediënten kunnen lastig te detecteren zijn omdat voedingsbedrijven ze opnemen in hun producten met namen die zijn ontworpen om gezond te klinken.

Als u ingeblikt fruit of conserven gezoet met vruchtensap koopt, zult u dezelfde hoeveelheid toegevoegde suiker eten alsof u Halloween-snoepjes eet.

Vruchtensap is een slecht voedsel voor iedereen die visceraal vet probeert te verliezen.

Het bevat een hoog suikergehalte in de vorm van fructose, maar het bevat geen vezels van hele vruchten die als buffer voor uw bloedsuikerspiegel fungeren.

Het eten van hele vruchten zoals appels , sinaasappels , grapefruits en bananen is prima, maar het is een slecht idee om ze te persen of flessen sap te kopen.

Gedroogd fruit is ook slecht omdat het veel suiker bevat in een zeer gecondenseerde vorm.

Een klein doosje rozijnen heeft bijvoorbeeld hetzelfde aantal calorieën als verschillende grote porties druiven, maar zonder het water om je vol te laten voelen.

U kunt waarschijnlijk zien hoe gemakkelijk het is om aan te komen zonder het te beseffen door gedroogd fruit of vruchtensap te consumeren.

Het is niet nodig om uw calorieën te tellen als u gewoon de juiste soorten voedsel eet en uw portiegroottes beheert.

Als je het type persoon bent dat graag snacks tussen de maaltijden eet, raad ik aan noten, popcorn, edamame, rauwe groenten en fruit te eten.

Je moet noten in de schaal kopen om te voorkomen dat je ze teveel gebruikt.

Ze zijn een uitstekende bron van vitamines en onverzadigd vet voor iedereen die een gezond dieet wil hebben.

 

Eet natuurlijke vetten

Het is veilig om zoveel vet te eten als je wilt, zolang het maar uit natuurlijk voorkomende ingrediënten komt.

Spek, kaas, room, volle melk, eieren en boter zijn bijvoorbeeld volkomen veilig om te eten, omdat het natuurlijke ingrediënten zijn die uw cholesterolgehalte niet verhogen.

Eet geen koolzaadolie, plantaardige olie of een vorm van bakvet ooit.

Hoe sneller u stopt met het zetten van dit soort laboratoriumbrouwsels in uw lichaam, hoe beter.

Wanneer u de woorden "gehydrogeneerd" of "gedeeltelijk gehydrogeneerd" op een voedseletiket ziet, plaats het product dan terug op de plank.

Deze soorten voedsel veroorzaken allerlei gezondheidsproblemen die artsen nog steeds aan het ontdekken zijn.

Wanneer je probeert visceraal vet te verliezen, moet je absoluut van deze ingrediënten af ​​blijven, omdat ze meestal worden gecombineerd met hoge niveaus van toegevoegde suikers die zich op nog meer kilo's rond je buik zullen nestelen.

Het kan een uitdaging zijn om te denken aan voedsel als spek en volle melk als veilig om te eten na jarenlang horen van waarschuwingen over hun gevaar, maar deze waarschuwingen waren gebaseerd op onvolledig onderzoek en onjuist bewijsmateriaal.

Artsen weten al jaren dat het echte gevaar suiker is en veel studies hebben aangetoond dat het verband tussen de consumptie van suikers en de toename van visceraal vet reëel is.

De reden waarom veel mensen dachten dat voedingsvet zo lang gevaarlijk was, is dat er in de jaren zeventig misleidende onderzoeken zijn gepubliceerd waaruit blijkt dat een vetrijk dieet leidt tot een hoog cholesterolgehalte.

Deze verbinding is eenvoudig niet waar.

Dieetvet verhoogt niet direct het cholesterolgehalte in het bloed, maar kan deze indirect verhogen door gewichtstoename te veroorzaken wanneer te veel calorieën worden verbruikt.

Het is veel moeilijker om aan te komen met een koolhydraatarm dieet dan met een vetarm dieet.

Sterker nog, de stijging van het aantal obesitas in de afgelopen 30 jaar viel precies samen met de promotie van vetarme diëten door artsen, de overheid en voedingsbedrijven.

Vetarme diëten compenseren een tekort aan calorieën door vet te vervangen door suiker, het cholesterolgehalte hoog te laten stijgen en centimeters vet toe te voegen aan de taillelijnen van veel Amerikanen.

De reden dat ik aanraad om een ​​middelgroot tot vetrijk dieet te gebruiken, is dat je je de hele dag door verzadigd voelt en dat je visceraal vet snel en zonder veel inspanning verliest.

Je kunt je calorieën verminderen door het vet uit je dieet te verwijderen, maar je zult merken dat je veel meer eet en je hongeriger voelt gedurende de dag.

De keuze is aan jou, maar wat je ook doet, blijf weg van suiker.

 

Opvullen met water

Het is ook een goed idee om veel water te drinken, zodat je vol blijft tussen de maaltijden.

Je kunt water drinken in de vorm van koffie of thee, of je kunt gewoon plat water uit een fles of glas drinken.

Het grootste deel van mijn water komt uit koffie en ik voel me niet schuldig als ik er half en half in doe.

Het is niet nodig om acht glazen water per dag te drinken, omdat de meeste mensen genoeg vloeistof uit hun voedsel krijgen.

Het drinken van vloeistoffen heeft echter het extra voordeel dat het je helpt om het watergewicht te verliezen en er slanker uitziet.

Dit effect is huiddiep en heeft geen invloed op de hoeveelheid visceraal vet in uw buik.

Zolang u meer vloeistoffen in uw dieet opneemt, kunt u proberen soep te eten als een bron van water, vezels en groenten.

Ik maak graag koolsoep met zoveel verse groenten als ik in de supermarkt kan vinden.

Als je je koolhydraten beperkt, zoals je zou moeten doen, laat dan de aardappelen, wortels en andere wortelgroenten uit de pot.

Een gigantische kom groentesoep heeft ongeveer evenveel calorieën als een kleine boterham, en je zult er een lange tijd vol van voelen vanwege de hoge hoeveelheid water en vezels.

Het enige probleem met soep, en met een hoog waterverbruik in het algemeen, is dat je vrij vaak naar de badkamer moet gaan, ook tijdens het midden van de nacht als je slaapt.

Als u het niet erg vindt om uit bed te komen om uw blaas 's nachts te legen, dan raad ik u aan om groentesoep in uw dieet op te nemen.

 

Intermitterend vasten

Een andere afslankmethode die ik heb geprobeerd, is vasten en je kunt het misschien zelf proberen om te kijken of je de resultaten leuk vindt.

Je zult langzamer afvallen door te vasten, maar je kunt op deze manier betere controle over je lichaam hebben.

Misschien vind je het ook fijn dat het een volledig lege maag heeft.

Ik heb genoten van vasten en vond het vrij gemakkelijk vol te houden, maar als je snel visceraal vet moet verliezen, wil je misschien vasthouden aan de traditionele methode om gewicht te verliezen door een calorietekort van 500 tot 1.000 calorieën per dag te behouden.

Als u vast, eet u 500 tot 750 calorieën per dag en besteedt u de rest van uw tijd aan het drinken van thee, koffie of water.

U mag niet meer dan een paar dagen achtereen vasten zonder toezicht van een arts, maar het is mogelijk om een ​​aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen door gedurende een periode van enkele weken niets anders te consumeren dan water.

Enkele van de gevaren van overmatig vasten omvatten verlies van bot- en orgaanweefsel, evenals vermoeidheid en lethargie.

Als je nog nooit hebt gevast, raad ik af en toe vasten aan als een manier om het uit te proberen en te kijken of je het leuk vindt.

Bij intermitterend vasten eet u gewoonlijk ongeveer de helft van de hoeveelheid calorieën zoals normaal, terwijl u de helft van de dag vastent.

U kunt beginnen met het overslaan van het ontbijt en het eten van een late lunch na enkele uren van het voelen van de leegte in uw maag.

Na een dag of twee zou je een redelijk goed idee moeten hebben of vasten geschikt voor je is.

De meeste mensen zullen waarschijnlijk een normaal dieet willen eten met een calorietekort van 3.500 tot 7.000 calorieën per week.

Met dit dieetplan verlies je één tot twee pond per week, en voel je een ander soort honger dan je tijdens het vasten voelt.

Het is moeilijker om dit soort honger onder controle te houden, omdat het wordt veroorzaakt door snel gewichtsverlies.

De honger naar vasten is een evolutionaire aanpassing die je helpt omgaan met periodes van schaarste.

Ik raad je aan om eenmaal per week je gezicht op een cheat-dag te proppen om de honger het hoofd te bieden.

 

Hoe te voorkomen dat u visceraal vet krijgt

 

Als je al slank bent en je wilt voorkomen dat je visceraal vet krijgt, ben je in een veel betere positie om gezond te blijven.

De sleutel om visceraal vet van je lichaam te houden, blijft elke dag actief en vermijdt suiker.

Het lijkt misschien onnodig om volledig voedsel zoals cakes, brownies en chocolade te vermijden als je al dun bent, maar dit zijn precies de soorten voedsel die viscerale vetgroei veroorzaken als je niet oplet.

Als je je houdt aan een vetrijk vezelrijk dieet met veel vloeistof, eiwitten en groenten, zul je niet elke dag naar zoetigheid verlangen.

Om u te helpen het hoofd te bieden aan eventuele onbedwingbare trek, kunt u één dag per week aangeven als een cheat-dag die is gereserveerd voor het eten van koekjes, snoep en andere desserts.

Wanneer je de rest van de week dit soort voedsel volledig vermijdt, zul je je veel meer bewust zijn van het effect dat ze op je lichaam hebben als je ze eet.

U zult de ernstige schommelingen in de bloedsuikerspiegel opmerken die optreden na het eten van suikerhoudend voedsel, en u kunt besluiten om ze helemaal niet meer te eten.

De bloedsuikercrash die een paar uur na het eten van snoep gebeurt, kan ervoor zorgen dat je je slap en zwak voelt en mogelijk moet je gaan zitten terwijl je herstelt.

Het is niet altijd mogelijk om een ​​perfect dieet en een goede trainingsroutine te behouden, en het kan nodig zijn om je fitnessdoelen in te perken om tegemoet te komen aan je werk en andere levensverplichtingen.

Als je moet kiezen tussen een dieet en lichaamsbeweging, moet je zoveel mogelijk vasthouden aan je dieet en je workouts opgeven als dat nodig is.

Diëten is belangrijker dan sporten, en u kunt uw lichamelijke activiteit verminderen tot ongeveer een uur of zo per dag lopen zonder uw cholesterolwaarden te verhogen.

 

Do's en Don'ts

 

 • Krijg een uur of meer fysieke activiteit per dag en oefen zo krachtig mogelijk.
 • Om snel af te vallen, schokken je lichaam in het afwerpen van vet door het uitvoeren van een inspannende cardiovasculaire oefening tijdens elke training.
 • Om uw workouts gemakkelijker te maken, breek ze in intervallen van 15 minuten en verspreid ze de hele dag door.
 • Voer krachttraining twee tot drie keer per week uit en til voldoende gewicht op zodat je alleen zeven tot tien herhalingen kunt uitvoeren. Als je afslankt, zal krachttraining niet tot gevolg hebben dat je spiermassa wint, omdat je minder calorieën verbruikt dan dat je verbrandt.
 • Nadat u uw visceraal vet hebt verwijderd, bouwt u de spieren langzaam op door 200 tot 400 calorieën per dag extra te verbruiken terwijl u gewichtstrainingoefeningen blijft doen.
 • Elimineer suiker uit uw dieet. Als je de gewoonte niet helemaal kunt schoppen, is het goed om een ​​paar keer per maand vals te spelen.
 • Consumeer veel vezels en water om visceraal vet door je darm en uit je systeem te laten stromen.
 • Niet langer dan een paar dagen vasten zonder toezicht door een arts. Intermitterend vasten kan u helpen om af te vallen, maar het vet komt langzaam vrij.
 • Om snel af te vallen, verbruikt u 500 tot 1.000 calorieën minder dan nodig is om uw huidige grootte te behouden.
 • Geef niet op. Als u geen resultaten ziet, maak dan een kleine aanpassing aan uw dieet en oefeningsroutine totdat u begint te slagen.

 

Conclusie

 

Zoals je ziet, is het verliezen van visceraal vet een eenvoudig proces dat de rest van je leven leuk en duurzaam kan zijn.

De formule om gewicht te verliezen rond je buik is net zo eenvoudig als het eten van minder calorieën dan je verbruikt.

Door je grootste spiergroepen te trainen met krachttraining verbrand je sneller calorieën en blijf je van je buik af.

Als u een dagelijkse routine van goede voedings- en fitnessgewoonten heeft, hoeft u geen moeite te doen om in vorm te blijven.

Het proces komt vanzelf, en je wordt gezonder en energieker naarmate je ouder wordt.