Gezondheid

VOORKOM DIABETES 16 BEWEZEN MANIEREN

VOORKOM DIABETES 16 BEWEZEN MANIEREN

  • Wat is diabetes?
  • Verschillen tussen diabetes type 1 en diabetes type 2
  • Hoe kan ik diabetes voorkomen?
  • Ben jij een van de 84 miljoen Amerikaanse volwassenen met prediabetes?

Zou u deel kunnen uitmaken van de 25van de mensen met diabetes in dit land die zich niet bewust zijn van de ziekte?

Diabetes, een ziekte die optreedt wanneer de bloedsuikerspiegel te hoog is, kan een aantal ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en moet worden behandeld.

Diabetes is ook een ziekte die kan worden voorkomen met veranderingen in levensstijl, voeding en activiteitsniveau, en het is in veel gevallen mogelijk om volledig uw Type 2 diabetes terug te draaien als u de juiste richtlijnen volgt.

Ben je klaar om een ​​aantal veranderingen in je leven aan te brengen om je diabetes te behandelen?

Onze gids is hier om te helpen.

 

Wat is diabetes?

Je lichaam gebruikt de glucose of suiker in het voedsel dat je eet als brandstof.

Nadat je spijsverteringsstelsel voedsel verbreekt, geeft je lichaam glucose af in je bloedbaan.

Insuline, een hormoon dat in uw pancreas wordt geproduceerd, helpt uw ​​lichaam glucose voor energie te gebruiken door de suikers in uw cellen en uit uw bloed te krijgen.

Als u niet genoeg insuline heeft of als uw lichaam het niet efficiënt gebruikt, blijft de glucose in uw bloed zitten, waardoor u een hoge bloedsuikerspiegel of diabetes krijgt.

Diabetes is een ernstige ziekte die zorgvuldig moet worden behandeld.

Diabetes is verantwoordelijk voor de meerderheid van nierfalen en blindheid bij volwassenen.

Diegenen met diabetes hebben significant meer kans op het ontwikkelen van hartziekten.

Diabetes kan zenuwbeschadiging veroorzaken die varieert van mild tot ernstig en kan problemen met de bloedsomloop veroorzaken.

Deze twee factoren betekenen dat mensen met diabetes eerder een amputatie van een voet of been nodig hebben.

Diabetes wordt momenteel vermeld als de zevende belangrijkste doodsoorzaak, verantwoordelijk voor meer dan 70.000 sterfgevallen per jaar en speelt een grote rol bij veel meer.

 

Verschillen tussen diabetes type 1 en diabetes type 2

Type 1-diabetes treedt op wanneer uw lichaam geen insuline kan aanmaken.

Type 1 wordt meestal gediagnosticeerd bij jonge kinderen of adolescenten, maar kan later in het leven worden gediagnosticeerd.

Omdat de pancreas niet de insuline kan produceren die hun lichaam nodig heeft, moeten diabetici van type 1 insuline nemen om te overleven.

Er is geen remedie voor diabetes type 1 en het beheersen ervan wordt grotendeels beheerd door insuline te injecteren en uw dieet zorgvuldig te volgen .

Hoewel het niet zo vaak voorkomt, kunt u Type 1-diabetes ontwikkelen als een volwassene.

Dit wordt latente auto-immuun diabetes van volwassenen of LADA genoemd.

Deze variant van type 1-diabetes ontwikkelt zich langzaam en zal meer behandeling vereisen naarmate de ziekte na verloop van tijd verergert ( 1 ).

Type 2-diabetes treedt op wanneer uw lichaam minder insuline produceert dan nodig is, of uw lichaam gebruikt inefficiënt insuline.

Type 2 is het meest voorkomende type diabetes en de incidentie van Type 2 neemt toe.

U kunt op elke leeftijd de diagnose diabetes type 2 krijgen, maar dit wordt meestal gediagnosticeerd bij mensen van middelbare of oudere leeftijd.

Met de opkomst van obesitas in ons land neemt de diagnose diabetes type 2 toe en wordt verwacht dat dit de komende jaren zal blijven.

De behandeling van type 2-diabetes varieert, maar omvat over het algemeen monitoring van voeding en lichaamsbeweging en kan het gebruik van medicijnen voor de regulering van de bloedsuikerspiegel omvatten.

 

Zijn er andere soorten diabetes?

Er zijn een paar minder voorkomende varianten van diabetes.

Een daarvan is zwangerschapsdiabetes, die zich bij sommige zwangere vrouwen ontwikkelt.

Over het algemeen zal zwangerschapsdiabetes vanzelf verdwijnen nadat de baby is geboren, maar af en toe zullen vrouwen met de diagnose zwangerschapsdiabetes later type 2-diabetes krijgen.

Andere, zeldzame vormen van diabetes bestaan, waaronder monogene diabetes en cystic fibrosis-gerelateerde diabetes.

Deze zijn niet gebruikelijk en hebben hun eigen behandelingsopties.

 

Wat is Prediabetes?

Er zijn veel risicofactoren waar artsen op letten bij het beoordelen van uw risico om diabetisch te worden.

Een die zorgvuldig moet worden gecontroleerd, is uw bloedsuikerspiegel of suikerniveau.

Als u regelmatig bloedglucosewaarden hebt die buiten het normale bereik liggen, hebt u prediabetes.

Je lichaam produceert ofwel niet genoeg insuline om de suiker in je bloed te verwerken, of je cellen gebruiken je insuline slecht, wat betekent dat je insulineresistentie hebt.

In beide gevallen kunt u veel verschillende aspecten van uw leven veranderen om uw bloedglucosewaarden weer in het normale bereik te krijgen, waardoor u uit de prediabetische categorie komt.

 

Hoe kan ik diabetes voorkomen?

In de overgrote meerderheid van de gevallen is diabetes type 2 te voorkomen.

Diabetes behandelen gaat grotendeels over het maken van veranderingen in levensstijl, inclusief dieet en lichaamsbeweging.

Als u gediagnosticeerd bent met prediabetes, of als u type 2-diabetes heeft en u wilt de effecten van deze ziekte ongedaan maken, dan kunt u dat doen met veranderingen in uw gedrag.

Gewichtsverlies, verhoogde activiteit en stoppen met roken zijn de drie grootste veranderingen die u kunt aanbrengen om diabetes te voorkomen of Type 2-diabetes te behandelen

Onze diabetes preventie gids biedt u concrete voorbeelden van veranderingen die u in uw leven kunt omarmen en die het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes sterk verminderen.

Hoewel je factoren zoals genetica of eerdere lifestyle-keuzes niet ongedaan kunt maken, kun je veel doen aan je toekomstige beslissingen.

 

Maak verschillende leefstijlkeuzes

Er zijn veel verschillende aspecten van uw leven die kunnen bijdragen aan de waarschijnlijkheid dat u Type 2-diabetes zult ontwikkelen.

Het beheren van deze kan het verschil betekenen tussen gezonder worden en zieker worden.

 

Verlies gewicht

Overgewicht of obesitas hebben is de belangrijkste risicofactor voor diabetes type 2.

De overgrote meerderheid van diegenen met Type 2-diabetes hebben overgewicht of obesitas.

Het extra gewicht en de vetcellen hebben extra druk op uw lichaam om de insuline op de juiste manier te gebruiken en daarom uw glucosespiegel te regelen.

Van bijzonder belang zijn die waarvan het extra gewicht en vet de neiging hebben zich in hun bovenlichaam en middengedeelte te bevinden.

Dit buikvet staat bekend als visceraal vetweefsel, en de ophoping van vet in deze gebieden legt meer druk op uw inwendige organen.

Het is aangetoond dat accumulatie van de lichaamsmassa in uw buik het risico op overlijden als gevolg van cardiovasculaire en hartaandoeningen verhoogt, evenals diabetes

In deze gids leert u wat u moet toevoegen en elimineren uit uw dieet om uw bloedglucosewaarden te beheersen en gewicht te verliezen, evenals manieren om uw activiteitenniveau te verhogen.

Al deze kunnen u helpen bij het verliezen van gewicht .

Veranderingen in uw levensstijl die u helpen uw gewicht te verminderen, kunnen een grote invloed hebben op uw risico voor het ontwikkelen van type 2 diabetes  en het beheersen van uw gewicht zou een topprioriteit moeten worden als u het begin ervan wilt voorkomen.

 

Stoppen met roken

We weten al dat roken de volgende gevaren met zich meebrengt: hartaandoeningen, emfyseem en verschillende soorten kanker ontwikkelen, maar wist u ook dat roken uw kansen op diabetes type 2 ( 12 ) verhoogt ?

Rokers hebben meer kans op overgewicht en roken verhoogt de ontstekingsniveaus in uw lichaam, die beide een voorbode zijn van diabetes.

De chemicaliën in sigarettenrook beschadigen cellen in je hele lichaam, niet alleen je longen, waardoor ze minder efficiënt zijn in processen zoals het verwijderen van suiker uit je bloed.

Of je nu woont met een roker, slechts een paar rookt, of een pakje rookt of meer per dag, roken verhoogt significant je risicofactoren voor diabetes

Stoppen met roken kan een zeer positieve invloed hebben op uw algehele gezondheid, inclusief het verlagen van uw bloedglucosewaarden .

Zoek een programma om te stoppen met roken of praat met uw arts over het nemen van deze belangrijke stap naar een betere gezondheid.

 

Welterusten

Het verband tussen slaap en diabetes is al geruime tijd bekend.

Wanneer uw bloedsuikerspiegel hoog is, werken uw nieren hard om de extra glucose te elimineren.

Degenen met hoge bloedsuikers plassen meestal meer, ook 's nachts, om te voorkomen dat ze een goede nachtrust krijgen.

Naast diabetes die bijdraagt ​​aan slaapverlies, kan niet goed slapen ook het risico op het ontwikkelen van de ziekte verhogen.

Als je moe bent van een gebrek aan slaap, eet je vaak meer om meer energie te krijgen.

Dit kan pieken in glucosespiegels veroorzaken.

Door een meer consistent dieet te handhaven dat zich richt op de geleidelijke afgifte van suikers, zult u zich waarschijnlijk beter voelen en beter slapen.

Voor degenen die voortdurend slaap beroofd zijn, als gevolg van stress of andere externe factoren, plaats je je lichaam in een staat van constante stress, wat kan leiden tot prediabetes

Uw lichaam kan insulineresistent worden met langdurige slaapgebrek, dus als u ' s nachts goed slaapt, kunt u uw lichaam' s nachts helpen rusten en 's avonds goed te herstellen.

 

Raadpleeg uw arts regelmatig

Regelmatig naar uw arts gaan betekent dat u uw risicofactoren voor type 2-diabetes kunt controleren en preventieve maatregelen met uw arts kunt bespreken.

Als u al prediabetisch bent, zal regelmatige controle van uw bloedglucose belangrijk zijn.

Bovendien kan uw arts met u bespreken welke andere risicofactoren u ook heeft, zoals overgewicht, roken, een familiegeschiedenis van diabetes, hoge bloeddruk, lage HDL-waarden (het goede type cholesterol), hoge niveaus van triglyceriden in uw bloed, een sedentaire levensstijl, een voorgeschiedenis van hartaandoeningen of beroerte, of een eerdere diagnose van depressie of polycysteus ovarium syndroom (PCOS).

Als u meerdere van deze risicofactoren heeft, bent u mogelijk prediabetisch en weet u het niet.

Als u al weet dat u prediabetisch bent, moet u de diagnose eerder als een oproep tot actie beschouwen dan als een onvermijdelijke toekomstige diagnose van diabetes type 2 ( 19 ), en als u uw arts regelmatig bezoekt, is dit een grote stap in de richting van het omkeren van diabetes.

 

Wijzig uw activiteit

Naast veranderingen in uw dieet, die hieronder worden besproken, kan het verhogen van uw activiteitsniveau uw risico op diabetes type 2 aanzienlijk verminderen.

Het helpen van uw lichaam om de brandstof die door voedsel wordt geleverd efficiënter te gebruiken, is belangrijk voor het verhogen van de insulinegevoeligheid en het verlagen van de algehele bloedsuikerspiegel.

 

Werk regelmatig uit

Regelmatige lichaamsbeweging is een belangrijke factor bij het helpen handhaven van een gezond gewicht.

Wanneer u oefent, worden de cellen van uw lichaam gevoeliger voor insuline, wat betekent dat u minder nodig hebt om uw bloedglucosespiegel te handhaven.

Matig intensieve training kan uw insulinegevoeligheid met 51verhogen, terwijl zeer intensieve training uw gevoeligheid tot 81 kan verhogen

Maar er moet regelmatig worden geoefend om echt effect te hebben op de bloedglucosewaarden en de insulinegevoeligheid.

Van alle soorten oefeningen is bekend dat ze nuttig zijn bij het verminderen van diabetische symptomen, waaronder krachttraining, aerobe oefeningen en intervaltraining.

Of u nu graag wandelt, zwemt, fietst, traint met gewichten of meedoet aan een oefencursus, uw lichaam zal vele voordelen genieten van de regelmatige oefening van minstens 30 minuten per dag, minstens vijf dagen per week ( 21 , 22 , 23 , 24).

Met zoveel oefeningsmogelijkheden, experimenteer je totdat je degene vindt die je echt leuk vindt en die je kunt vasthouden om regelmatig bewegen een deel van je gezondheidsroutine te maken.

 

Vermijd sedentair gedrag

Velen van ons hebben de krantenkoppen gelezen: "Zitten is het nieuwe roken."

Er is echter een reden dat dit soort gewaagde beweringen worden gedaan.

Degenen die sedentair zijn, wat betekent dat je het grootste deel van de dag zit en geen of weinig fysieke activiteit hebt, lopen een enorm verhoogd risico op ziekten zoals diabetes en hartziekten

Het is bekend dat lichamelijke inactiviteit het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker verhoogt en bijdraagt ​​aan psychische problemen zoals depressie en angst, evenals aan een verhoogde bloeddruk en cholesterol.

Mensen die inactief zijn of een sedentaire levensstijl hebben, hebben meer kans op overgewicht, ontwikkelen hart- en vaatziekten en hebben een verminderde spiermassa.

Dit zijn allemaal risicofactoren voor vroegtijdig overlijden en degenen die inactief zijn, moeten hun levensstijl aanpassen om elke dag meer activiteit te krijgen.

Maak kleine veranderingen om te beginnen, zoals opstaan ​​en rondlopen elk uur, en geleidelijk aan uw activiteit verhogen.

Lopende 10.000 stappen per dag, of ongeveer 5 mijl, is een geweldige manier om de effecten van een zittende baan te bestrijden.

 

Verminder uw stressniveaus

Wanneer je lichaam onder stress staat, geeft het verschillende hormonen af ​​om je te helpen ermee om te gaan.

Over het algemeen zijn deze hormonen ontworpen om processen op gang te brengen die je meer energie geven voor het mentaal of fysiek omgaan met de stressoren in je leven.

De afgifte van deze hormonen verhoogt de bloedglucosewaarden en deze stress-geïnduceerde toename van insuline wordt gewoonlijk niet goed gemetaboliseerd, waardoor u een verhoogde bloedsuikerspiegel achterlaat.

Een verhoogde of langdurige aanval van stress kan u chronisch hyperglykemisch maken.

Daarom is het beheren van stress-niveaus en het vinden van manieren om de energie te gebruiken die wordt geproduceerd door het vrijkomen van stresshormonen belangrijk om uw type 2-diabetes te behandelen.

Manieren om stress te beheersen zijn onder andere diepe ademhalingsoefeningen, meditatie om je te helpen focussen op meer positieve aspecten van je leven, oefeningen om endorfines vrij te maken en de extra energie die je lichaam produceert te gebruiken, en het elimineren van stresstriggers waar mogelijk ( 27 ).

Wanneer stress wordt veroorzaakt door krachten van buitenaf, zoals werk, moet u prioriteit geven aan uw eigen gezondheid en uw stress beheersen zodat deze geen negatieve invloed op uw lichaam heeft.

 

Verander wat en hoe je eet

Niet alleen zal het veranderen van je eetgewoonten waarschijnlijk resulteren in gewichtsverlies, maar weten wat en wanneer je eet en drinkt, kan enorm helpen om je bloedsuikerspiegels consistent te houden.

Door aanpassingen aan te brengen aan uw koolhydraatopname, eenvoudige suikers, bewerkte voedingsmiddelen en gezoete dranken, ondersteunt u uw lichaam bij het gebruik van insuline, waardoor uw risico op diabetes type 2 wordt verkleind.

 

Verminder suiker in uw dieet

Voedingsmiddelen die grote hoeveelheden suiker en geraffineerde koolhydraten bevatten zijn voor niemand gezond, maar zijn vooral problematisch voor mensen met prediabetes of diegenen die andere risicofactoren voor diabetes hebben.

Wanneer u dit voedsel eet, heeft uw lichaam heel weinig werk te doen om uw voedsel in glucose om te zetten en het in uw bloedbaan vrij te geven.

Uw glucosespiegels stijgen, wat uw pancreas signaleert om insuline vrij te geven.

Als uw lichaam door insulineresistentie niet effectief omgaat met deze hoge suikerniveaus, zal uw alvleesklier meer insuline afgeven.

Dit kan na verloop van tijd leiden tot hogere bloedsuikerspiegels, wat leidt tot de ontwikkeling van Type 2-diabetes wanneer uw dieet consequent deze eenvoudige suikers bevat.

Diëten die rijk zijn aan eenvoudige koolhydraten en suikers hebben een 40hoger risico om diabetes te ontwikkelen dan diegenen die minder van dit soort voedsel consumeren

Wanneer u eenvoudige koolhydraten en suiker in uw dieet vervangt door voedingsmiddelen die glucose langzamer in uw bloed afstaan, vermindert u het risico op het ontwikkelen van diabetes.

Voedingsmiddelen met een lagere glycemische lading worden langzamer door uw lichaam opgenomen en uw lichaam kan de voeding in hen gestadiger benutten.

Het ruilen van suikerhoudend voedsel in uw dieet voor dit soort voedsel zal uw risico op diabetes type 2 verminderen ( 29 , 30 , 31 , 32 , 33 ).

 

Eet complexe koolhydraten in kleine hoeveelheden

Voor degenen die zich bezighouden met het voorkomen van diabetes, is aandacht besteden aan de glykemische lading van uw voedsel erg belangrijk.

Terwijl de glycemische index u vertelt hoe snel een levensmiddel in uw bloed wordt opgenomen in de vorm van glucose, is de glycemische lading nuttiger informatie, omdat het u vertelt hoeveel koolhydraten in een voedingsmiddel zitten en dus hoeveel energie (of suiker) het bevat zal na verloop van tijd opleveren.

Levensmiddelen met lage tot middelmatige glycemische belastingen zullen na verloop van tijd consistenter suiker afgeven en zullen geen stoornissen in uw bloedsuikerspiegel veroorzaken.

Complexe koolhydraten bieden weliswaar een lagere glycemische lading, maar bevatten nog steeds veel koolhydraten en zullen daarom veel suiker aan uw bloed afstaan, indien niet zorgvuldig geconsumeerd.

Het selecteren van een dieet met weinig koolhydraten, zoals een ketogeen dieet, bevordert niet alleen het gewichtsverlies, maar koolhydraatarme diëten verlagen ook de bloedsuikerspiegel en verhogen de gevoeligheid van uw cellen voor insuline.

Deze combineren om het risico op diabetes te verminderen

Dieetarme koolhydraten zijn voordeliger voor het verminderen van het risico op diabetes dan vetarme voeding of andere soorten eetplannen .

Door uw totale koolhydrateninname, inclusief complexe koolhydraten, te verlagen, blijft uw bloedsuiker gedurende de dag stabiel en produceert uw alvleesklier minder insuline.

 

Eet meer vezels en hele voedingsmiddelen

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsvezels heeft voordelen voor uw totale gewicht, evenals de gezondheid van uw spijsverteringskanaal of darmgezondheid.

Vezelrijke voedingsmiddelen helpen ook bij het reguleren van de bloedglucose- en insulinespiegels, vooral bij ouderen, obesitas en mensen met prediabetes

Voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels , die in water oplossen, komen langzamer vrij in het bloed, wat leidt tot een meer geleidelijke toename van de bloedglucose

Onoplosbare vezels hebben ook een positieve invloed op de bloedglucose, maar hoe dit werkt, is op dit moment niet bekend

Het eten van vezelrijk voedsel is gunstig voor het verminderen van het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes, en het eten van meer plantaardig voedsel en weinig (indien aanwezig) verwerkt voedsel is een goede manier om uw dagelijkse vezelinname te verhogen.

Diëten zwaar in verwerkte en verpakte voedingsmiddelen veroorzaken veel problemen, waaronder obesitas, hartaandoeningen en diabetes type 2

Deze voedingsmiddelen zijn meestal erg rijk aan suikers, natrium, additieven en vet, die allemaal geen deel uitmaken van een gezond dieet.

Door de focus van uw dieet te verleggen naar plantaardig voedsel, zoals fruit, groenten en noten, kunt u het risico op diabetes type 2 verkleinen door uw glucosespiegels te verlagen, een constante hoeveelheid glucose gedurende de dag te bieden en u te helpen een gezond gewicht te behouden

 

Bewaak uw porties

Hoewel minder eten u zal helpen om af te vallen, kan het eten van kleinere porties bij elke maaltijd ook gunstige effecten hebben op uw bloedsuikerspiegel.

Elke grote maaltijd veroorzaakt een significante toename van de bloedglucose.

Het eten van kleinere porties, met name van voedingsmiddelen met een hoge glycemische lading, zal uw bloedsuikerspiegel op een stabieler niveau houden en uw risico op diabetes helpen verminderen.

Portiebeperking, in combinatie met het eten van gezonder voedsel, kan uw risico op het ontwikkelen van diabetes met maar liefst 46 verminderen

In feite kan het verminderen van de portiegrootte gedurende 12 weken uw bloedsuikerspiegel en insulinegehalte aanzienlijk verlagen

 

Drink meestal Water

Bij het overwegen van manieren om uw dagelijkse suikerinname te verminderen , moet wat u drinkt net zo belangrijk zijn als wat u eet.

Het drinken van gezoete dranken of dranken met een natuurlijk hoog gehalte aan suikers zal hetzelfde effect hebben als het eten van zoet voedsel.

Je bloedsuikerspiegel stijgt snel, je lichaam geeft insuline af, je cellen gebruiken de insuline niet efficiënt en je laat meer insuline vrij.

Door van frisdranken, sappen en andere zoete dranken (inclusief die met kunstmatige zoetstoffen) over te schakelen op water, vermindert u het risico op diabetes door de minder glycemische belasting aan uw systeem te leveren

Dranken met een hoog suikergehalte zijn gekoppeld aan een verhoogde incidentie van zowel Type 2 diabetes als LADA.

Als u meer dan twee suikerhoudende drankjes per dag drinkt, loopt u een verhoogd risico om type 2 diabetes te ontwikkelen, en uw kansen om LADA te ontwikkelen nemen met bijna 100% toe ( 50 ).

Door uw waterinname te vergroten , ondersteunt u het natuurlijke vermogen van uw lichaam om uw bloedglucose onder controle te houden en efficiënter op insuline te reageren ( 51 , 52 ).

 

Drink een kleine hoeveelheid alcohol

Onlangs hebben we geleerd dat het drinken van kleine hoeveelheden alcohol niet alleen een rol speelt bij het verminderen van het risico op hartziekten, maar ook het risico op diabetes type 2 kan verminderen.

Een kleine hoeveelheid alcohol verhoogt de efficiëntie van uw cellen bij het absorberen van glucose, wat uw risico op het ontwikkelen van diabetes zou kunnen verminderen.

Het is belangrijk dat de hoeveelheid alcohol laag blijft, met slechts één drankje per dag voor vrouwen en twee voor mannen, omdat meer het tegenovergestelde effect kan hebben dat is bedoeld voor glucoseconversie.

Als u geen drinker bent, hoeft u niet te beginnen, omdat het veranderen van andere voedings- en bewegingsgewoonten dezelfde positieve effecten kan hebben als alcohol op uw diabetesrisico

 

Drink wat koffie of groene thee

Het drinken van cafeïnehoudende koffie of thee vermindert het risico op diabetes type 2.

Hoewel het onduidelijk is of het de cafeïne of andere componenten van koffie is die de positieve effecten heeft, is het duidelijk dat het toevoegen van zoetstof of andere additieven de positieve invloeden van het drinken van koffie tenietdoet, dus houd het simpel.

Of u nu baat hebt bij de polyfenolen (een soort antioxidant) of een andere verbinding, dagelijks koffie of thee drinken kan positieve effecten hebben voor diegenen die een verhoogd risico lopen op diabetes ( 58 , 59 , 60 , 61 , 62 ).

Groene thee bevat andere antioxidanten waarvan bekend is dat ze de gevoeligheid van uw cellen voor insuline verhogen, evenals de afgifte van glucose uit de lever ( 63 , 64 ), dus het is ook een goed alternatief.

Vergeet niet om deze met mate te drinken en toch water als je primaire drank te kiezen.

 

Krijg overvloed van vitamine D

Ons begrip van de rol van vitamine D in de algehele gezondheid van ons lichaam blijft evolueren, maar er is duidelijk bewijs dat mensen met lage niveaus van vitamine D een groter risico lopen om alle soorten diabetes te ontwikkelen, wat ons zegt dat het belangrijk is voor bloedsuikerregeling

Velen weten zelfs niet dat ze een tekort aan vitamine D hebben , maar de aandoening komt vaak voor, vooral in gebieden waar het hele jaar door weinig zonlicht is.

Je lichaam produceert vitamine D in je huid wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, waardoor sommigen het de "zon-vitamine" noemen.

Het komt vaak voor dat mensen die in de noordelijke breedtegraden wonen, mensen die 's nachts werken, of iedereen die anders niet voldoende blootstelling aan de zon krijgt, een tekort aan vitamine D hebben.

Als uw vitamine D-spiegel lager is dan 30 ng / ml, kunt u overwegen een supplement in te nemen.

Diegenen die een risico lopen op diabetes, zien een verbeterde functie in hun pancreascellen met hogere vitamine D-spiegels, wat resulteert in glucoseniveaus die normaler zijn ( 67 , 68 ).

 

Overweeg natuurlijke kruiden

Twee kruiden die veelbelovend zijn als natuurlijke behandelingen voor diabetes, zijn curcumine en berberine.

Curcumine kan worden gevonden in kurkuma en berberine kan worden aangetroffen in een aantal planten, waaronder berberis, Oregon-druif, Chinese gouddraad en gele wortel.

Curcumine, een natuurlijke ontstekingsremmer, kan mensen met prediabetes helpen, insulineresistentie verminderen en de progressie van diabetes vertragen of stoppen

Curcumine lijkt te werken omdat het de insulinegevoeligheid verhoogt en tevens de werking van de alvleesklier, die insuline produceert, verbetert.

Berberine staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en onlangs is aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt bij mensen met type 2-diabetes

Berberine kan net zo effectief zijn bij het reguleren van glucosewaarden als traditionele diabetesmedicijnen, zoals metformine.

Omdat berberine niet voor deze voordelen is onderzocht, moet het echter niet worden gebruikt zonder het met uw arts te bespreken.

 

Doe mee aan een diabetes preventieprogramma

Het kan moeilijk zijn om belangrijke veranderingen in levensstijl aan te brengen, en het kan nog moeilijker zijn om die veranderingen in de loop van de tijd te behouden.

Velen die hun diabetesrisicofactoren proberen te beheersen of gezondere levensstijlkeuzen maken, kunnen profiteren van ondersteuningsprogramma's.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben goedgekeurde diabetespreventieprogramma's die degenen met prediabetes kunnen helpen bij het maken van veranderingen in de levensstijl om het ontstaan ​​van type 2 diabetes te voorkomen.

Deze programma's bieden niet alleen informatie over en begeleiding bij oefeningen, voeding en stoppen met roken, maar bieden ook een belangrijk element van emotionele ondersteuning, wat zeer effectief kan zijn wanneer veranderingen een permanent onderdeel van uw leven maken.

Hulp krijgen van anderen kan een belangrijke stap zijn in de richting van uw gezondheid en welzijn op de lange termijn.

Er zijn zowel online programma's als persoonlijke opties die bij veel verschillende behoeften passen

 

Conclusie

Type 2-diabetes is een grotendeels te voorkomen ziekte.

Door veranderingen in je leven aan te brengen die leiden tot een betere gezondheid, een lager gewicht en een actiever leven, zul je je kansen om het te ontwikkelen sterk verminderen.

Gedragsveranderingen kunnen moeilijk zijn, maar deze gezonde levensstijlkeuzes zullen leiden tot een langer, gezonder leven voor degenen die ze omarmen.

VOORKOM DIABETES 16 BEWEZEN MANIEREN