Gezondheid voor Vrouwen

VOORKOM EN BEHANDEL OPGEBLAZEN OGEN EN WALLEN ONDER DE OGEN

istock 522764459 - VOORKOM EN BEHANDEL OPGEBLAZEN OGEN EN WALLEN ONDER DE OGEN

VOORKOM EN BEHANDEL OPGEBLAZEN OGEN EN WALLEN ONDER DE OGEN

Is het voor jou onmogelijk om met een heldere ogen en een borstelige staart wakker te worden? Misschien ben je een nieuwe moeder en is het een droom om acht uur slaap te krijgen. Misschien sta je elke dag voor de vogels voor een lange reis. Of misschien heb je gehuild tijdens het kijken naar een sappige film.

Hoe het ook zij, je hebt last van gezwollen ogen. Het is geen mooi zicht. Je zou willen dat je de hele dag een gezichtsmasker zou kunnen dragen. Je hebt hulp nodig - snel!

Hier zijn enkele eenvoudige trucs om je te helpen die opgeblazen ogen te verbannen en je weg te vervolgen naar perfect uitziende kuikens. We beloven dat je eruitziet als een goed uitgeruste vrouw, zelfs als je nauwelijks het kussen hebt geraakt. (Raadpleeg altijd uw arts voordat u met een medische behandeling begint.)

 1. Probeer wat thee. Week twee cafeïnehoudende theezakjes in warm water. Koel dit milde diureticum enkele minuten in de koelkast. Zet vijf minuten lang een zak op elk oog om de ogen verfrist te laten aanvoelen. De cafeïne van de thee helpt de bloedvaten van het oog te vernauwen en vermindert je gezwollen ogen.
 2. Breng aambei aan. Het verstevigt gezwollen gebieden snel en vermindert ook rimpels. Last van de sterke geur? Voeg voordat je het aanbrengt wat van je moisturizer toe om de geur te verminderen. Zorg er wel voor dat je het niet in je ogen krijgt; anders loopt u risico op irritatie of een allergische reactie.
 3. Snijd wat komkommer. Raak de productie gangpad voor helderdere ogen en een verfrist gevoel helemaal over. Snijd een paar plakjes koude komkommer; ze bevatten antioxidanten die irritatie helpen verminderen. Liggen. Plaats gedurende 30 minuten een schijfje over elk oog. De koelte helpt om de wallen te kalmeren.
 4. Raak de lepels. De scherpe kou van metaal helpt vermoeide ogen te doen herleven en je energie te laten stijgen. Pak twee schone metalen theelepels. Houd ze een paar minuten onder zeer koud stromend water. Liggen. Houd de schalen van de lepels gedurende 30 tot 60 seconden over uw oogleden; de lepels passen perfect tegen je oogkassen.
 5. Zet de bijtringen van uw baby vast. U leest het goed! Deze fopspeen voor babypijn kan je helpen en je wallen verminderen. Plaats twee met gel gevulde bijtringen in de vriezer. Houd ze daar totdat ze ijskoud zijn. Liggen. Druk ongeveer 10 minuten lang de ringen op uw gesloten oogleden.
 6. Verminder suiker. Als je suiker eet, krijg je overal ontstekingen. Omdat de huid onder het oog vatbaar is voor zwelling en het is dun, zie je die ontsteking daar. Probeer zoveel mogelijk suiker uit je dieet te halen en je zult meteen een verbetering zien.
 7. Wrijf je ogen. Short op tijd? Leg je vingers onder erg koud water of leg ze op een paar ijsklontjes. Begin bij de binnenhoeken van je ogen en druk op de huid totdat je bij de buitenste ooghoeken komt. Herhaling. Dit proces helpt vocht af te voeren dat zich onder uw ogen bevindt.
 8. Zeg vaarwel tegen haarlak. Het is bekend dat de kleine aerosoldeeltjes op de oogleden komen en de huid in het gebied irriteren. Probeer het zo mogelijk te vermijden. Kan je het niet opgeven? Was je gezicht na het spuiten om een ​​deel van de deeltjes te verwijderen. Ga ook voorzichtig te werk bij het gebruik van andere sprays, zoals deodorants, kamerverfrissers en lichaamsmist (vooral als u gevoelig bent voor stof, pollen en huisdieren).
 9. Glad op oogcrème. De juiste oogcrème kan helpen om wallen uit te bannen. Zoek naar degenen met anti-inflammatoire ingrediënten die de bloedsomloop kunnen verbeteren. Vind formules met glycerine, vitamine C en sheaboter.
 10. Swap gezichtsreinigers. Gezichtsreinigers kunnen residu achterlaten dat vast kan komen te zitten in de plooien van de oogleden. En dat kan wallen rond de ogen veroorzaken. Overweeg om over te schakelen naar een hypoallergene variëteit.
 11. Doe een aardappel aan. Wist je dat aardappelen je wallen kunnen verlichten? Aardappelen bevatten een huidverlichtend enzym dat kan helpen bij het verlichten van zwelling. Rasp twee eetlepels rauwe aardappel. Plaats het in twee lege theezakjes (om dingen schoon te houden) en leg er een over elk oog.
 12. Vind verlichting in de vriezer. In een snuifje? Grijp een ijsblokje om gezwollen bloedvaten te laten krimpen. De koelte van het ijs zal uw ogen opfleuren en uw gezicht wakker en alert laten lijken.
 13. Hydrate. Uitdroging kan oogwallen veroorzaken. Drink dagelijks acht 8-ounce glazen water om uw huid gehydrateerd en gezond te houden. En spreek over dranken, beperk alcohol, waardoor je uitgedroogd kunt raken.
 14. Steun een kussen. Houd je hoofd gesteund boven je hart met behulp van een paar stevige kussens. Wanneer u omhoog gaat, verhoogt u de bloedsomloop en voorkomt u dat er extra vocht rond uw ogen komt.
 15. Let op je zout. Zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt. En dat maakt je overal opgeblazen, vooral bij de ogen, waar er weinig ruimte is om de vloeistof te verspreiden. Verlaag uw zoutinname door het vermijden van hoog-natriumproducten zoals voorverpakte soepen, pizza en aardappelchips.
 16. Maak een cool kompres. Laat ongeveer 10 minuten een koud washandje op je oogleden rusten. Het kan helpen bij het afvoeren van overtollig vocht van onder je ogen. Of wikkel een zak bevroren groenten in een handdoek; stop het gedurende 10 minuten om de opbouw van vocht te verminderen.
 17. Adres allergieën. Heeft u allergieën seizoensgebonden of het hele jaar door? Ze kunnen wallen veroorzaken. Allergieën kunnen ervoor zorgen dat je meer in je ogen wrijft en ze worden zelfs nog puffer. Spreek met uw zorgverzekeraar om te helpen bij het opstellen van het juiste behandelplan.

VOORKOM EN BEHANDEL OPGEBLAZEN OGEN EN WALLEN ONDER DE OGEN