Gezondheid

WAAROM JE KOMKOMMERWATER ZOU MOETEN DRINKEN + GEZONDHEIDSVOORDELEN

01 95 - WAAROM JE KOMKOMMERWATER ZOU MOETEN DRINKEN + GEZONDHEIDSVOORDELEN

WAAROM U KOMKOMMERWATER + ANDERE GEZONDHEIDSVOORDELEN ZOU MOETEN DRINKEN

De volgende keer dat je dorst hebt en toch geen duidelijke smaak van water wilt, is hier een goed, gezond alternatief: komkommerwater. Het hydrateert niet alleen het lichaam, het heeft ook tal van grote voordelen voor uw gezondheid en zelfs voor uw huid . Hier zijn de redenen waarom je komkommerwater zou moeten gaan drinken:

1. Het houdt je spieren gezond.

Als gevolg van silica in komkommers blijven bindweefsels gezond, vooral als ze regelmatig worden geconsumeerd. Voeg een paar plakjes komkommer in de waterfles toe, zoals tijdens trainingen, zodat u het benodigde sporenmineraal voor uw spieren aanlevert.

2. Komkommerwater is goed voor je huid.

Naast silica hebben komkommers ook antioxidanten die je huid soepel en helder houden. Als u acne heeft , kunt u de geweekte komkommer zelfs opnieuw uit het koude water gebruiken om ze op uw huidhobbels aan te brengen. Acne- roodheid kan ook eenvoudig worden verminderd door je gezicht te wassen met komkommerwater.

3. Deze drank heeft lage calorieën.

Terwijl water nul calorieën bevat, hoef je je niet schuldig te voelen als je in de drank komkommer. Een hele komkommer heeft slechts ongeveer 45 calorieën, dus slechts een paar plakjes zullen niet veel calorieën toevoegen. Het is net als water drinken, maar veel meer verfrissend.

4. Het reinigt het lichaam.

Komkommerwater staat bekend om zijn vermogen om het lichaam te ontgiften. In feite is het een integraal onderdeel van de reiniging, vooral met behulp van sappen voor het verwijderen van gifstoffen in ons systeem.

5. Het hydrateert.

Je moet gehydrateerd blijven, vooral tijdens warme dagen. Er zijn tal van voordelen om te blijven hydrateren, inclusief het handhaven van de juiste lichaamstemperatuur en zelfs het ondersteunen van uw cardiovasculaire systeem, zodat het goed functioneert.

6. Het biedt meer energie.

In plaats van het drinken van suikerhoudende energiedrankjes en zelfs cafeïne, komkommerwater proberen, dat kan je meer energie geven . Omdat komkommerwater effectief is in het verwijderen van de gifstoffen in uw lichaam, kan het vermoeidheid voorkomen en een betere focus bevorderen.

7. Deze drank heeft vitamines en mineralen.

We weten allemaal dat water goed is voor ons lichaam, maar op zich is het niet echt een goede bron van mineralen en vitamines die we nodig hebben. Dit is waar komkommers het beeld binnenkomen, wat kan helpen om je dieet aan te vullen. Er zijn zelfs komkommerwaterrecepten waarbij je fruit toevoegt om extra antioxidanten en vitamines te krijgen, zodat je lichaam de voeding krijgt die het nodig heeft.

Het goede nieuws is dat komkommerwater heel gemakkelijk te maken is. Je kunt eenvoudig een paar plakjes komkommer toevoegen aan water (bij voorkeur gefilterd water). Je kunt ook ijs, munt en zelfs een dun schijfje citroen toevoegen.