Voedsel

WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

 • Geschiedenis
 • Hoe Walnoten groeien
 • rassen
 • Interessante feiten
 • Voedingswaarde
 • Gezondheidsvoordelen van walnoten
  • Ward Off Depression and Angst
  • Brain Health
  • Beter geheugen
  • Cardiovasculaire gezondheid
  • Vroege ontwikkeling
  • Kankerpreventie
  • Gewichtsverlies
  • Bestrijding van auto-immuunziekten
  • Gezondere huid
  • Bot gezondheid
  • Verbeterde reproductieve gezondheid
 • Walnoten kopen en bewaren
 • Hoe u meer in uw dieet kunt opnemen

In termen van zowel smaak als gezondheidsvoordelen, worden noten meestal geprezen als een van de meest waardevolle voedingsmiddelen.

De walnoot onderscheidt zich echter vooral door zijn vele voordelen en diverse gebruiksmogelijkheden als ingrediënt.

Walnoten kunnen meestal worden gekocht met de harde buitenschaal intact of verwijderd.

De kern, of het vlees, van de walnoot, ligt in de schaal en bevat veel dicht opeengepakte voedingsstoffen.

Hoewel ze grotendeels worden geproduceerd door China, de Verenigde Staten, Iran, Turkije, Mexico en enkele anderen, worden walnoten gekweekt en geoogst in veel verschillende regio's.

Ze maken deel uit van verschillende keukens en kunnen ook op zichzelf worden genoten.

Met hun rijke, nootachtige smaak en reputatie als een gezondheidsvriendelijke vrucht, genieten walnoten wereldwijd van toenemende populariteit.

Lees verder om meer te weten te komen over walnoten en wat ze te bieden hebben.

 

Geschiedenis

 

Walnoten, botanisch bekend als Juglans regia , behoren tot de eerste vruchten of noten die de mensheid heeft gegeten.

Ze groeien op bomen die oorspronkelijk uit Eurazië komen, en de regio van het Balkan-schiereiland tot aan China groeit op natuurlijke wijze bosjes walnootbomen.

Op basis van archeologische vondsten van geroosterde walnootschelpen in de sites in de Nieuwe Steentijd rond het zuidwesten van Frankrijk, is er bewijs dat de noot door mensen werd gegeten, tenminste sinds rond 6000 voor Christus.

Verslagen van de walnootcultuur in Babylon bestaan ​​al in 2000 v.Chr.

Echter, de oude Grieken zouden de eerste geweest zijn om selectief walnoten van superieure grootte en kwaliteit te kweken en te cultiveren, en de Romeinen waren degenen die de bomen die oorspronkelijk uit Perzië - het hedendaagse Iran en Irak - verspreidden naar delen van Europa en Afrika.

In de 18e eeuw brachten franciscaanse kerkvaders van Spaanse missionarissen de walnoot naar de Verenigde Staten.

Vanwege dit waren ze bekend als "missie" walnoten en werden geplant over katholieke faciliteiten in de staat Californië.

Deze geschiedenis, samen met het milde klimaat en het vruchtbare land, heeft ertoe geleid dat Californië bijna alle walnoten produceerde die tegenwoordig in de VS worden gekweekt.

Er zijn veel regio's in Europa, Oost-Azië, de Middellandse Zee, enzovoort, waar walnoten commercieel geteeld worden, met verschillende cultivars en verschillende opbrengsten.

Over de duizenden jaren sinds het moment waarop walnoten voor het eerst werden verbouwd, is er veel onderzoek en ontwikkeling van de landbouw geweest, zodat walnoten die vandaag de dag worden geteeld nuttige kwaliteiten hebben die variëren van ziekteresistentie tot vroege rijping (2, 3 ).

How Walnuts Grow - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Hoe Walnoten groeien

 

Walnootbomen hebben vrij lange tijd nodig om van het ingezaaide zaad te gaan om volwassen te worden om te oogsten.

Ze hebben een vruchtbare grond nodig zonder veel steen of zand en met veel zonlicht (hoewel ze niet gedijen in een strikt warm klimaat en enige periodes van kou vereisen).

Het duurt normaal gesproken ergens tussen vijf maanden en een jaar voordat de zaden ontkiemen tot een plant en nog ongeveer tien jaar voordat de boom volwassen is en walnoten produceert om te oogsten.

Een typische walnotenboom begint de piekproductie op ongeveer 30-jarige leeftijd en zal nog eens 50 tot 70 jaar walnoten produceren.

Omdat de wortels en bladeren van walnotenbomen een giftige substantie genaamd juglone afgeven die de groei van andere nabijgelegen planten belemmert, is het het beste om de bomen voldoende ruimte te geven om te groeien.

Deze bomen hebben ook diepe wortels, dus er moet voldoende rijke en goed doorlatende grond eronder zijn om ze te kunnen opnemen.

Walnootplanten doen het ook niet goed om te verplanten, daarom moet het zaad worden geplant op de plaats waar de boom in een zeer vroeg stadium moet groeien of verplanten.

De bomen moeten door de jaren heen worden beschermd tegen ongedierte zoals rupsen of webwormen en tegen langdurige droogte, maar walnoten hoeven niet te worden gesnoeid om de groei te bevorderen.

In de oogsttijd zal de noot met de intacte schil natuurlijk van de boom vallen.

Voor het beste resultaat moeten de walnoot en de schaal van binnenuit worden verwijderd zodra dit gebeurt.

De walnoot droogt op in de schaal van de volgende weken als hij wordt bewaard in een warme en droge ruimte, waarna de pit smaakt naar de walnoten die we gewoonlijk consumeren.

Als het niet is gedopt, blijft de walnoot ongeveer een jaar goed ( 4 , 5 , 6 ).

 

rassen

 

De walnoten die we regelmatig consumeren zijn meestal Engels, voorheen Perzisch, walnoten of Juglans regia .

Onder het geslacht Juglans zijn er echter ongeveer 21 verschillende soorten walnoten.

Zwarte walnoten, bekend als Juglans nigra , zijn een variëteit met een aardiger smaak en schelpen die moeilijker te kraken zijn.

Zwarte walnoten groeien in gebieden in het oosten en midden van de Verenigde Staten, maar de productie en consumptie zijn mager in vergelijking met gewone walnoten.

Omdat de zwarte walnoot oorspronkelijk is voor de Verenigde Staten, was en is het nog steeds een onderdeel van veel Indiaanse diëten.

Enkele andere voorbeelden van walnotensoorten zijn de Juglans cinerea - ook bekend als witte walnoten of butternut en te vinden in de oostelijke Verenigde Staten en Zuid-Canada - en de Juglans ailantifolia , die inheems is in Japan.

Zelfs binnen het bereik van Engelse of Perzische walnoten, zijn er verschillende cultivars in productie over de hele wereld.

Deze subklassen kunnen over het algemeen worden onderscheiden op basis van de vraag of de buitenste schil zachter of harder is.

De meeste van deze variëteiten zijn afkomstig van Franse of Amerikaanse origine en er zijn enkele andere gemeenschappelijke Europese variëteiten afkomstig uit Spanje, Italië, Duitsland, Chili, Portugal, enzovoort.

De rijkdom in smaak en grootte van de kern, evenals de productiviteit, bloei en periode die tijdens het rijpen wordt ingenomen, verschillen in verschillende mate ( 7 , 8 ).

Interesting Facts walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Interessante feiten

 

Je hebt het misschien nog niet eerder geloofd, maar er zijn echt veel interessante weetjes over walnoten.

Hier zijn ze - geniet ervan! ( 9 , 10 , 11 )

 • Walnoten zijn de oudst bekende boomvoedsel voor de mensheid, die minstens 7.000 jaar voor het begin van het huidige tijdperk dateert.
 • Niet alle notenbomen overleven hetzelfde aantal jaren. Hoewel sommige soorten slechts ongeveer 50 jaar oud zijn, kunnen sommigen vijf keer langer leven dan dat, dat wil zeggen rond de 250 jaar.
 • De kern in walnoten bevat een grote hoeveelheid olie, dus blootstelling aan zuurstof in de omgeving maakt ze bitter en ranzig. Dat is de reden waarom de harde bruine schillen bestaan ​​- ze verlengen de houdbaarheid van walnoten en houden ze vers en ruikend.
 • Van de verschillende soorten heeft de zwarte walnotenboom de capaciteit om het langst te groeien en meer dan 100 voet lang te worden.
 • Walnotenbomen zijn fel over hun voortbestaan! In een proces dat bekend staat als allelopathie, geven hun verreikende wortels een chemische stof af, juglone genaamd, die de kieming, groei, overleving en reproductie van alle andere organismen rondom hen remt die hun voeding kunnen stelen.
 • Vanwege hun uiterlijk zijn walnoten altijd in verband gebracht met de gezondheid van de hersenen. De buitenste schelpen lijken op schedels en de kern binnenin met zijn ruggen en plooien lijkt op een brein. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat ze inderdaad geweldig zijn voor het brein, staan ​​walnoten al lang bekend als ' karyon ' of 'hoofd' in het Grieks.
 • In tegenstelling tot de meeste planten, worden walnoten slechts eenmaal per jaar geoogst. Dit gebeurt meestal in de herfst, tussen september en november, wanneer de kafjes zelf gaan vallen.
 • Walnoten, vergeleken met andere bomen, kunnen hun bladeren vrij vroeg in het jaar verliezen. Als u bijvoorbeeld een boomgaard met notenbomen bezoekt of een boom in uw tuin hebt, kunt u van midden tot laat in de zomer bladeren verwachten die de grond bedekken.
 • Terwijl walnoten algemeen worden gegeten om te worden gegeten, worden sommige soorten walnoten gekweekt om hun olie te extraheren, waarvan wordt gezegd dat het geweldig is voor de haargroei wanneer het plaatselijk wordt aangebracht. De schaal van walnoten wordt gebruikt voor het maken van reinigingsproducten, kunststoffen, lijmen en schuurpapier, terwijl de schillen lang zijn gebruikt om kleurstoffen te maken. Vooral de schelpen en schillen van de zwarte walnoot worden gebruikt om stoffen te verven.
 • De walnotenboom zelf is ook veel gevraagd voor zijn hout. Walnotenhout wordt gebruikt voor vloeren, lambrisering, meubels, fineer, muziekinstrumenten en meer.
 • Jonge walnootbomen hebben groenbruine schors met een gladde textuur. Naarmate ze ouder worden, wordt de schors grijs en dof en ontwikkelt ze diepe scheuren die het ruwer maken.
 • De bloemen kunnen zowel zichzelf bestuiven als kruisbestuiving. Mannelijke bloemen zijn in katjes, waardoor windbestuiving eenvoudiger wordt. Vrouwelijke bloemen zijn stekelig en gerangschikt in clusters.
 • Walnoten hadden veel waardering zelfs op de dag voordat hun voordelen volledig bekend waren. De botanische term Juglans regia vertaalt naar "koninklijke eikels van Jupiter" in het Romeins.

Nutritional Facts walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Voedingswaarde

 

Walnoten zijn een van de gezondste voedingsmiddelen die je dagelijks kunt eten.

Zelfs binnen noten, kwalificeert het als aantoonbaar de moer met de meeste nutriënten.

Walnoten hebben een aanzienlijk vetgehalte, maar laat dit je niet alarmeren.

De vetten in walnoten zijn gezonde soorten die je eigenlijk heel veel goeds doen.

Ongeveer 8 tot 14 procent van het totale vetgehalte is samengesteld uit omega-3-vetzuren, die ook worden aangetroffen in wilde vis en sommige zaden en noten, die bij reguliere voeding meestal ontbreken.

In tegenstelling tot andere noten die veel enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten, vallen walnoten ook op omdat ze rijker zijn aan linoleaat en linoleaat poly-onverzadigde vetzuren.

Walnoten hebben ook een kleine maar significante hoeveelheid eiwit maar bevatten weinig koolhydraten.

In een greintje walnoten, of ongeveer 14 helften, kunnen we meestal de volgende voedingsstoffen vinden:

Algemeen:

 • Calorieën - 183
 • Vet - 18 gram
 • Eiwit - 4 gram
 • Vezel - 2 gram
 • Koolhydraten - 4 gram
 • Suikers - minder dan 1 gram

Vitamines en mineralen:

 • Mangaan - 1 mg (48 procent DV)
 • Cooper - 0,4 mg (22 procent DV)
 • Magnesium - 44 mg (11 procent DV)
 • Fosfor - 97 mg (10 procent DV)
 • Vitamine B6 - 0,2 mg (8 procent DV)
 • Foliumzuur - 27 mcg (7 procent DV)
 • Thiamine - 0,1 mg (6 procent DV)

DV of procent dagelijkse waarde is een gids om aan te geven hoeveel een bepaalde hoeveelheid voedsel zal voldoen aan uw dagelijkse voedingsbehoeften voor een bepaalde voedingsstof.

Deze waarde is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën voor gezonde volwassenen.

Walnoten bevatten ook een grote hoeveelheid andere heilzame stoffen, zoals de antioxidanten ellaginezuur, catechines, melatonine en fytinezuren.

Health Benefits of Walnuts 1 - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Gezondheidsvoordelen van walnoten

 

Ward Off Depression and Angst

 

Depressie is iets waar veel mensen in de loop van hun leven mee te maken hebben.

Het is een stemmingsstoornis die gepaard gaat met langdurige perioden van moedeloosheid en neerslachtigheid, in combinatie met gevoelens van hulpeloosheid en weinig drang om deel te nemen aan reguliere activiteiten.

Angst heeft betrekking op irrationele nervositeit en angst in bepaalde situaties, wat vaak resulteert in paniekaanvallen.

Hoewel depressie vandaag meer wordt besproken en gediagnosticeerd, heeft het nog steeds een ongelukkig sociaal stigma en is er veel algemeen misverstand over hoe het werkt en hoe het kan worden opgelost.

Voor degenen die daadwerkelijk depressief zijn, evenals voor degenen om hen heen, is het een zeer uitputtende ervaring met veel negatieve emoties en een verminderd gevoel van eigenwaarde.

Evenzo kan angst vele levensmogelijkheden belemmeren.

Hoewel er vele oorzaken kunnen zijn die bijdragen aan depressie, kunnen chemische onbalans en voedingstekorten deels verantwoordelijk zijn voor de aandoening.

Er is gevonden dat lage niveaus van omega-3-vetzuren kunnen leiden tot dergelijke gemoedstoestand en cognitieve stoornissen, en tot deze twee zeer algemene en levensveranderende omstandigheden in het bijzonder ( 12 , 13 , 14 ).

Gezien het feit dat walnoten zo rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zijn ze gebonden om goed te werken tegen deze aandoeningen wanneer ze verergeren door een tekort.

In feite is wetenschappelijk bewezen dat ze dat kunnen ( 15 , 16 ).

Niet alleen werken walnoten voor preventie, ze kunnen ook als een remedie werken: studies hebben aangetoond dat mensen met depressie en angst daadwerkelijk verminderde symptomen hadden na het nemen van omega-3 supplementen ( 17 , 18 , 19 ).

Brain Health walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Brain Health

 

Het waardeeren van het belang van organen in het lichaam kan zinloos zijn, aangezien de meeste van hen een cruciale rol spelen in onze gezondheid en welzijn.

Desondanks zouden velen het erover eens zijn als we zouden zeggen dat het brein een van de meest waardevolle organen is, omdat het onze actie en gedachten beheerst en de machine achter ons bewustzijn is.

Gezien hoe kostbaar de hersenen zijn, is het logisch om daar vanaf jonge leeftijd zorg voor te dragen.

Er zijn een heleboel voedingsstoffen in walnoten die kunnen helpen het vermogen van je hersenen te vergroten en te behouden, zodat je het meest kunt genieten van kennis en verwerkingsinformatie.

Neuroprotectieve stoffen zoals folaat, melatonine, vitamine E, omega-3-vetzuren en antioxidanten werken allemaal samen om uw hersenen te helpen jong en snel te blijven.

Het eten van walnoten kan bijdragen tot een beter redeneren of betekenis creëren uit elke vorm van gegevens ( 20 ).

De resultaten van één onderzoek suggereren dat antioxidanten in walnoten ook kunnen helpen de cognitieve achteruitgang die optreedt bij veroudering te vertragen door je motorische en cognitieve functies intact te houden in je latere jaren ( 21 ).

Better Memory walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Beter geheugen

 

Of je nu een student, een professional of geen van beiden bent, je moet de waarde van een goede herinnering waarderen.

Geheugen is een geweldig hulpmiddel bij het leren en het bereiken van persoonlijke groei, het helpt je je verstand te verbeteren, en het helpt je ook om je leven op orde te houden.

Vergeetachtigheid is over het algemeen niet zo plezierig (het verliezen van kostbaarheden of het buitengesloten raken of het vergeten van gebeurtenissen kan grappige verhalen opleveren, maar geen positieve), en het kan verontrustend zijn - vooral als je ouder wordt en probeert de fragmenten van je ervaringen uit het verleden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat walnoten kunnen bijdragen aan een beter en langduriger geheugen.

Een studie naar het effect van walnoten op de herinneringen en leerfuncties bij muizen toonde op beide fronten een duidelijke verbetering ( 22 ).

Een vergelijkbaar onderzoek naar muizen met de ziekte van Alzheimer wees ook uit dat walnoten daadwerkelijk de aanvangsdaling kunnen vertragen ( 23 ).

Een observationeel onderzoek bij oudere deelnemers suggereerde ook dat walnoten tot een verbeterde hersenfunctie konden leiden ( 24 ).

Het omega-3-gehalte in walnoten kan een grote reden zijn waarom dit zo is, omdat onderzoek het consequent heeft gekoppeld aan verbeteringen in leeftijdgerelateerde aandoeningen zoals Alzheimer en dementie ( 25 , 26 , 27 ).

Vitamine E, ook aanwezig in walnoten, staat ook bekend als effectief tegen geheugenverlies ( 28 ).

Cardiovascular Health walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Cardiovasculaire gezondheid

 

Meer van die zeer belangrijke organen zouden je hart en je bloedvaten zijn, omdat elke schade aan een van beide een kwestie van leven of dood zou kunnen zijn.

Cardiovasculaire gezondheid is iets dat vaak wordt benadrukt, en een belangrijke reden waarom voeding en lichaamsbeweging belangrijk zijn om te reguleren.

Hoewel er veel verschillende stappen zijn die u moet nemen om de gezondheid op dit gebied te garanderen, kan het eten van walnoten zeker iets bijdragen aan uw inspanningen.

Studies hebben een directe relatie aangetoond, met bewijs dat het eten van walnoten helpt de bloedvaten vrij te houden van blokkades, de ontstekings- en cholesterolwaarden verlaagt en de algehele bloedcirculatie verbetert ( 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 ).

Wederom kunnen Omega-3-vetzuren hier de belangrijkste held zijn, omdat ze keer op keer zijn aangetoond dat ze leiden tot vermindering van triglyceriden ( 37, 38 ), bloeddruk ( 39 ), bloedstolsels en plaques ( 40 , 41 ).

Het kan ook het niveau van "goede" HDL-cholesterol verhogen, wat goed is voor uw hart ( 42 , 43 , 44 ).

In het bijzonder is het het alfa-linolzuur (ALA) dat dit doet, en het eten van slechts vier walnoten per dag kan uw ALA-niveaus aanzienlijk helpen verhogen ( 45 ).

Voldoende ALA kan de kans op plotse hartdood met de helft verkleinen (hart- en vaatziekten of metabole ziekten zoals diabetes zijn enkele van de grootste moordenaars wereldwijd, en het consumeren van walnoten vermindert de insulineresistentie ( 47 ), wat erg nuttig kan zijn om dingen om te draaien.

Je hebt niet eens veel nodig, want slechts een gram Engelse walnoten per dag kan de cardiovasculaire risico's aanzienlijk verminderen ( 48 ).

 

Vroege ontwikkeling

 

Voor zwangere vrouwen kan de gezondheid en het welzijn van het ontwikkelende kind een constante zorg zijn.

Velen onderzoeken meedogenloos de voedingsstoffen die de baby nodig heeft en welk gevaar moet worden vermeden.

Als het uw doel is om de baby een voorsprong te geven bij de ontwikkeling, dan is het eten van walnoten tijdens de zwangerschap een goed idee.

Dit komt omdat Omega-3-vetzuren uitstekend zijn voor de vroege ontwikkeling van zuigelingen, in de baarmoeder en in de eerste jaren van het leven van een kind.

Walnoten bevatten ALA, dat in het lichaam wordt omgezet in DHA.

DHA is cruciaal voor de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel vanaf de zwangerschap tot de preschooljaren; de hersengroei is 70 procent voltooid bij de geboorte en tot 85 procent in de kindertijd ( 49 , 50 ).

Voor zuigelingen, die zich nog steeds snel ontwikkelen, kan een dagelijkse dosis walnoten voor hun zogende moeders resulteren in een beter zicht en betere intelligentie.

Kinderen met walnoten hebben mogelijk minder gedragsproblemen, beter leren, betere sociale en interpersoonlijke vaardigheden en een laag risico op ontwikkelingsachterstand ( 51 , 52 ).

Kinderen met een dieet dat walnoten bevat, zullen ook meer oplettend zijn.

Omega-3-vetzuren kunnen helpen bij de behandeling van ADHD, omdat een tekort waarschijnlijk ook een oorzaak is ( 53 , 54 ).

De suppletie met Omega-3s is geassocieerd met matig verminderde impulsiviteit, hyperactiviteit, agressiviteit en meer ( 55 , 56 , 57 , 58 ).

Cancer Prevention Walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Kankerpreventie

 

Kanker, een kwaadaardige groei of tumor veroorzaakt door de onbeheersbare verdeling van cellen in het lichaam, is snel een van de meest pijnlijke, dure en dodelijke ziekten op aarde aan het worden.

Niet alleen kunnen kankerbehandelingen een emotionele en financiële afvoerkanaal zijn, maar patiënten in remissie hebben vaak een grote kans om opnieuw een vergelijkbaar lot te ondergaan.

De exacte oorzaken en behandelingen voor de verschillende soorten kanker worden nog steeds onderzocht door de medische en wetenschappelijke gemeenschap.

Een gezonde levensstijl met een voedzaam dieet kan in sommige gevallen kanker helpen voorkomen .

Walnoten bevatten veel antioxidanten en heilzame plantaardige stoffen en zijn bewezen effectief tegen kankercellen en tumoren bij muizen ( 59 ).

Bioactieve componenten, zoals polyfenolen (fytosterolen ( 61 , 62 ), ellaginezuur ( 63 , 64 ) en gamma-tocoferolen ( 65 ), hebben allemaal antikankereigenschappen.

Het is ook aangetoond dat omega-3-vetzuren het risico op kanker verlagen ( 66 , 67 ).

Verder is er ook wetenschappelijk bewijs dat concludeert dat regelmatig eten van noten risico's kan verminderen, tenminste voor colon- en prostaatkanker ( 68 , 69).

Studies uitgevoerd op dieren waren grotendeels consistent met die bevinding, met succesvolle remming van kankercellen in verschillende weefsels ( 70 , 71 , 72 , 73 ).

Weight Loss Walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Gewichtsverlies

 

Je zou denken dat walnoten, die zowel vet als calorierijk zijn, waarschijnlijk tot gewichtstoename leiden in plaats van tot verlies.

Maak je geen zorgen, want hoewel het toevoegen van walnoten aan je huidige dieet je aantal calorieën zal verhogen, zal het aanvullen van iets anders met walnoten ervoor zorgen dat je je gewicht onder controle houdt en al deze andere geweldige voordelen krijgt.

Walnoten vullen en als je ze eet tijdens de maaltijd of als snack, kun je je honger stillen, zodat je niet meer eet dan nodig is ( 74 ).

Ondanks dat ze energierijk zijn, hebben klinische voedingsinterventiestudies aangetoond dat vervanging van een ander voedsel door walnoten geen gewichtstoename veroorzaakt ( 75 ).

Uit een beoordeling van verschillende onderzoeken bleek dat deelnemers die noten voor andere voedingsmiddelen in de loop van de tijd verwisselden, een extra 1,4 inch van hun taille verloren in vergelijking met degenen die het minder gezonde alternatief bleven eten ( 76 ).

Hoewel walnoten geen voedsel zijn dat het gewichtsverlies bevordert, kan het helpen om je doelen te bereiken door ze goed te eten.

Fighting Autoimmune Disorders walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Bestrijding van auto-immuunziekten

 

Auto-immuunziekten treft alleen al in de Verenigde Staten meer dan 50 miljoen mensen.

Deze stoornissen treden op wanneer uw immuunsysteem gezonde cellen begint aan te vallen door antilichamen te vormen wanneer dat niet nodig is.

Verschillende soorten kunnen van invloed zijn op verschillende weefsels in het lichaam met verschillende gevolgen; deze omvatten soms abnormale groei of belangrijke veranderingen in de werking van het orgel.

Er zijn meer dan 80 ziekten onder de paraplu van auto-immuunziekten, waaronder (maar niet beperkt tot) coeliakie, lupus, reumatoïde artritis, vitiligo, de ziekte van Hashimoto en pernicieuze anemie.

De ziektes mogen niet altijd met dezelfde intensiteit worden aangevallen en vaak regelmatig neerslaan en opflakkeren.

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat voldoende omega-3-waarden het risico op ziekten zoals multiple sclerose en type 1 diabetes kunnen verminderen; men vermeldt met name dat voldoende omega-3-niveaus in het eerste levensjaar de kindertijd van diabetes type 1 verminderen ( 77 , 78 , 79 ).

Omega-3 vetzuren kunnen ook de symptomen van verschillende auto-immuunziekten verminderen - zoals lupus, colitis ulcerosa, psoriasis , de ziekte van Crohn en reumatoïde artritis - op basis van resultaten uit een aantal onderzoeken ( 80 , 81 , 82 , 83 ).

Als u al een gediagnosticeerde auto-immuunziekte heeft, kan het opnemen van meer walnoten in uw dieet u helpen om positieve resultaten te zien.

 

Gezondere huid

 

We willen allemaal een gezonde, jeugdige, stralende huid.

Een groot deel hiervan is dat we de esthetische elementen van het leven cultureel waarderen en misschien zelfs instinctief waarderen.

Maar daarnaast kan een vlekkeloos, gezond uitziend uiterlijk uw eigen zelfvertrouwen vergroten en u helpen uzelf meer te zijn in allerlei situaties.

Walnoten zijn om verschillende redenen nuttig voor je huid.

Een daarvan is dat ze verschillende krachtige antioxidanten bevatten, die allemaal vrije radicalen kunnen bestrijden, wat helpt om een ​​jeugdige uitstraling te behouden door het verminderen van ontstekingen en zichtbare tekenen van veroudering zoals vlekken en rimpels .

Vitamine E kan bijvoorbeeld de capillaire wanden versterken om vocht en elasticiteit in de huid te verbeteren, waardoor het stevig aanvoelt.

Het beschermt tegen beschadiging van de huid ( 84 ) en kan tekenen van huidaandoeningen zoals acne of eczeem verminderen.

Evenzo helpen omega-3-vetten de celmembranen gezond te houden, reguleren ze de talgproductie, houden ze de huid gehydrateerd en voorkomen ze acne, vroegtijdige veroudering en hyperkeratinisatie van haarzakjes ( 85 ).

Bovendien kan het uw huid tegen zonlicht beschermen door de afbraak van collageen na blootstelling aan UV-stralen te voorkomen ( 86 ).

Bone Health walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Bot gezondheid

 

We nemen onze botten vaak als vanzelfsprekend, totdat we een joint breken en tijdelijk worden gehandicapt.

Onze skeletstructuur doet veel, van ons de structuur geven om onze organen te beschermen, spieren te verankeren en calcium op te slaan.

Onze botten zijn cruciaal voor onze mobiliteit en zonder de juiste voeding in onze voeding, kunnen ze zwak worden en kwetsbaar voor verwondingen.

Dit geldt met name voor ouderen en voor vrouwen na de overgang, die het meest vatbaar zijn voor osteoporose, het verlies van botweefsel waardoor botten fragiel en broos worden.

Artritis is ook een veel voorkomende aandoening waarbij botten betrokken zijn en is wanneer de gewrichten stijf en ontstoken raken.

Studies hebben echter aangetoond dat omega-3-vetzuren in het dieet de calciumconcentratie in de botten kunnen verhogen en daardoor sterker en minder vatbaar voor breuken maken ( 87 , 88 ).

Evenzo kan het de symptomen van artritis helpen, omdat is aangetoond dat patiënten die extra omega-3 innemen, een verhoogde gripsterkte hadden, lagere pijn in de gewrichten na verloop van tijd ( 89 , 90 ).

Al op jonge leeftijd walnoten eten helpt om deze problemen in de eerste plaats te voorkomen, aangezien er geen andere voorwaarden zijn die hen beïnvloeden.

Maar zelfs degenen die al lijden aan botgerelateerde problemen, merken dat het toevoegen van walnoten aan hun dieet een effectieve oplossing is.

Improved Reproductive Health walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Verbeterde reproductieve gezondheid

 

Een minder bekend en minder gedocumenteerd (maar vrij belangrijk) voordeel van walnoten is dat ze de reproductieve gezondheid van mannen helpen verbeteren.

Vaak is het hebben van een baby met zijn partner een doel dat buiten bereik lijkt te zijn. Onvruchtbaarheid is een ongebreidelde kwestie en een die meestal behoorlijk emotioneel en schokkend is.

Hoewel vrouwelijke onvruchtbaarheid ongeveer de helft van alle gevallen uitmaakt, is mannelijke onvruchtbaarheid een groter probleem dan wordt aangenomen; het is goed voor de andere 50 procent moeilijkheidsgraad.

De hoeveelheid en kwaliteit van het geproduceerde sperma zijn vaak de reden waarom bevruchting niet kan worden bereikt.

Een studie heeft aangetoond dat bij mannen die een Westers dieet volgen, het eten van slechts 75 gram walnoten per dag kan leiden tot een hoger aantal spermacellen en een betere beweeglijkheid, vitaliteit en morfologie ( 91 , 92 ).

 

Walnoten kopen en bewaren

 

Je mag er niet al te veel over nadenken als je winkelt voor walnoten, maar voor het beste resultaat, zijn er enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je geniet van de best smakende walnoten en niet-verwende walnoten.

Bij het kopen helpt het om vooraf te weten wat voor variëteit u zoekt.

De meeste mensen kopen meestal de Engelse walnoot vanwege de zachtzoete smaak en de gemakkelijk te scheuren schaal.

Als u een specifieke subgroep heeft waaraan u de voorkeur geeft, kunt u contact opnemen met uw winkel of de verpakking controleren.

Als uw supermarkt of een andere leverancier consequent oude of slechte walnoten heeft, wilt u misschien overschakelen naar een andere locatie waar u nog versere producten kunt krijgen.

De schil van de walnoot helpt het langer vers te houden, dus als je het niet erg vindt om het open te breken om van de pit te genieten, is het het beste om hele walnoten te kopen.

Inspecteer de schaal en verwerp die die gebeitst of gebarsten lijken, omdat dit een aanwijzing kan zijn voor schimmel binnenin.

Weiger ook diegene die verschrompeld of donkerder lijken dan een mooie lichtbruine kleur.

Houd de walnoten bij je oor en controleer of er een rammelaar is; hoewel het de smaak niet beïnvloedt, zal een rammelaar je vertellen dat het gemakkelijker zal zijn om de hele kernel uit de schaal te verwijderen, wat minder hard werken en verspilling betekent.

Als u liever gedopte walnoten koopt, moet u de verpakking zorgvuldig controleren op informatie over de houdbaarheidsdatum.

Walnoten met een lichtere kleur en een iets zachtere textuur hebben een minder bittere smaak en zorgen ervoor dat de schil van de pit intact is, omdat de huid de meeste antioxidanten bevat.

Bewaar de walnoten op een koele en droge plaats als het op opslaan aankomt.

Je kunt ze in de koelkast bewaren als je ze binnenkort of in de vriezer wilt eten als je wilt dat ze langer meegaan.

Walnoten kunnen de geuren en smaken van ander voedsel absorberen, dus bewaar ze niet naast fruit en groenten.

Bewaar ze liever in een luchtdichte verpakking die ze langer fris houdt en houd de smaak intact.

Het helpt als de container ook donker is omdat blootstelling aan licht ook de olie kan degraderen en ze ranzig maken.

Als u walnoten voor een recept moet malen of hakken, doe dit dan net voordat ze nodig zijn voor de meest verse smaak die mogelijk is ( 94 ).

How to Incorporate More Into Your Diet walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Hoe u meer in uw dieet kunt opnemen

 

Er zijn zoveel manieren waarop je walnoten aan je dieet kunt toevoegen - alles kost een beetje inspanning en creativiteit.

Eén ding om in gedachten te houden is dat walnoten wel vetten bevatten (zij het grotendeels goede), wat betekent dat hoewel ze gezond zijn, ze met mate geconsumeerd moeten worden.

Toch zijn er veel manieren om walnoten aan je dag toe te voegen.

Ten eerste kun je ze gewoon alleen als tussendoortje opeten.

Om er het meest van te genieten op het gebied van voeding, zou je elke avond een handje kunnen weken en ervan kunnen genieten de volgende dag.

Een handvol walnoten en misschien wat andere noten of gezond fruit als snack tussendoor helpen je maag gelukkig te houden.

Je kunt ze ook gebruiken als onderdeel van andere gerechten of snacks - walnoten kunnen de smaak en eetervaring van voedingsmiddelen verbeteren als je weet met welk voedsel het goed past.

U kunt bijvoorbeeld walnoten malen en mengen in smoothies, dips of spreads.

Je kunt ook walnoten fijnhakken en ze in je ontbijtgranen zetten, zoals muesli of havermout.

Walnoten smaken ook geweldig in een salade met verse kruiden of in gepureerde soepen en pasta voor een milde crunch.

Noten worden veel gebruikt in de Midden-Oosterse en Mediterrane keukens, dus u kunt wereldrecepten met walnoten proberen.

Walnoten kunnen ook worden gebruikt bij het maken van desserts, omdat ze goed passen bij ingrediënten zoals vanille, kruidnagel en kaneel.

Baklava's of Griekse yoghurt parfaits kunnen bijvoorbeeld gemaakt worden met walnoten.

Als een veelzijdige en heerlijke noot, kunnen walnoten op veel verschillende manieren worden gegeten.

Doe gewoon een bewuste poging om meer walnoten te eten en je zult merken dat het niet zo moeilijk is! ( 95 ,  97 ).

Precautions walnuts - WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN 

Voorzorgsmaatregelen

 

Zoals je hierboven hebt gelezen, hebben walnoten zoveel voordelen te bieden, maar zoals bij alles wat goed is, zijn er enkele bijwerkingen die je moet weten.

De belangrijkste voorzorgsmaatregel waar u zich bewust van moet zijn, is dat u of iemand in uw omgeving allergisch kan zijn voor walnoten, vooral omdat het een boomnoot is ( 98 ).

Misschien bent u al eens walnoten tegengekomen en hebt u er antilichamen tegen ontwikkeld, wat kan resulteren in een gevoeligheid die ertoe leidt dat uw lichaam negatief reageert op een blootstelling aan walnoten.

Dit type allergie kan ook leiden tot anafylaxie, waardoor het moeilijk wordt om te ademen en het kan dodelijk zijn.

U kunt ook secundaire allergieën hebben en slecht op walnoten reageren vanwege pollenallergieën en de resulterende kruisreactiviteit vanwege hun soortgelijke eiwitten ( 99 ).

Een ander belangrijk punt om te begrijpen is dat u ook last kunt hebben van allergieën voor boomnoten, een van de meest voorkomende voedselallergieën ter wereld.

Als u weet dat u een allergie voor boomnoten heeft of negatieve fysiologische symptomen hebt ondervonden nadat u in contact bent gekomen met een andere boomnoot (amandelen, kastanjes, cashewnoten, hazelnoot, paranoten, macadamia-noten, pecannoten, pistachenoten, karitéboompitten of pijnboompitten), wees op uw hoede voor het gebruik van walnoot en laat u testen door een allergoloog voordat u walnoten probeert.

Als je ook een allergie voor een pinda hebt (die ook een peulvrucht is), kun je ook gevoelig zijn voor noten, dus wees voorzichtig.

De symptomen van een allergie voor een boomnoot kunnen iets zijn dat levensbedreigend is, zoals anafylaxie; u kunt echter minder gevaarlijke, maar nog steeds aanhoudende symptomen ervaren, zoals kortademigheid, misselijkheid, jeuk, diarree, slikproblemen, buikpijn, krampen, misselijkheid, braken, verstopte neus of een loopneus.

Als u een van deze symptomen ervaart - zelfs op een mild niveau - na het eten van walnoten of het gebruik van notenolie, neem dan contact op met een allergoloog om de volgende keer een zwaardere reactie te voorkomen.

Behalve dat, moet je je ervan bewust zijn dat het eten van walnoten je ontlasting kan verzachten en wat opgeblazen gevoel kan veroorzaken.

Ook als u andere ongezonde vetten niet uit uw dieet verwijdert, is het misschien niet handig voor gewichtsverlies en in plaats daarvan contraproductief.

Als het uw doel is om het gewicht te onderhouden of te verliezen, moet u walnoten vervangen voor andere vette voedingsmiddelen in plaats van gewoon walnoten toe te voegen aan uw bestaande dieet.

Walnoten kunnen ook de opname van mineralen in uw spijsverteringskanaal verminderen vanwege het fytinezuurgehalte ( 100 ); als je dieet al andere voedingsmiddelen bevat die rijk zijn aan fytinezuur en lage niveaus van mineralen zoals zink en ijzer, dan zou je moeten overwegen om je mineralenopname te verhogen om je walnoten te compenseren of te laten weken, wat het fytinezuur vermindert.

Anders loop je mogelijk het risico op bijwerkingen van mineraal tekort.

 

Conclusie

 

Walnoten zijn er al millennia lang, en ze gaan niet snel weg!

Uniek lekker en een van de meest krachtige gezondheidsvoedingen die er zijn, walnoten hebben de wereld bewezen dat ze hier zijn om te blijven.

Walnoten kunnen het hele jaar door worden gevonden in supermarkten over de hele wereld, dus omwille van zowel je smaakpapillen als je gezondheid, zou het een hele klus zijn om er meer van te kopen en te eten.

De voordelen die walnoten kunnen geven, zijn niet meteen duidelijk, maar als u ze consequent opeet, zult u zeker vruchten plukken

WALNOTEN 11 BEWEZEN GEZONDHEIDSVOORDELEN