Groente en Fruit,  Voedsel

WAT IS GUAYUSA THEE ? 7 GEZONDE EIGENSCHAPPEN

7 Geweldige Voordelen Van Guayusa-Thee

Het drinken van guayusa- thee is onlangs populair geworden in sommige delen van de wereld, hoewel het al meer dan 1000 jaar traditioneel in Zuid-Amerikaanse regio's wordt gebrouwen.

Wat Is Guayusa-Thee?

Guayusa-thee is een kruidenthee gemaakt van de gedroogde bladeren van een bepaald soort hulstboom , wetenschappelijk bekend als Ilex guayusa . De geneeskrachtige eigenschappen  van deze plant zijn voornamelijk bekend in het Amazone regenwoud en zijn al eeuwen bekend, inclusief het cafeïnegehalte. Het is een van een handvol cafeïnehoudende hulstboomsoorten in de wereld en het kan een krachtige en stimulerende drank brouwen .

Het gebruik van guayusa-thee wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar als het teveel wordt geconsumeerd, kan het een aantal bijwerkingen hebben, vooral als gevolg van het cafeïnegehalte  . De smaak is iets tussen mate en groene thee , maar het is niet bitter en heeft lichte fruittonen die het in de mond aangenaam maken. De kleur is meestal lichtgroen.guayusatea - WAT IS GUAYUSA THEE ? 7 GEZONDE EIGENSCHAPPEN

Guayusa Tea-Voordelen

De belangrijkste voordelen van guayusa thee zijn onder meer de mogelijkheid om de versterking van de spijsvertering en het immuunsysteem, het reinigen van de tanden, de steun in gewicht verlies inspanningen, en verhoging van de energie-niveaus, onder anderen.

Spijsvertering

Net als groene thee, deze thee is rijk aan antioxidanten die ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die helpen om de maag te kalmeren en een goede spijsvertering te laten plaatsvinden.

Immuunsysteem

De saponinen en polyfenolverbindingen in deze thee zijn in staat om te beschermen tegen  chronische  ziekten, terwijl ook de druk op het immuunsysteem wordt verlicht, wat onnodige ontstekingen in het lichaam kan voorkomen.

Vasculair systeem

Een van de unieke verbindingen in deze thee is theobromine, dat ook wordt aangetroffen in pure chocolade . Het is in verband gebracht met het beschermen van de integriteit van de bloedvaten en slagaders, waardoor uw algemene cardiovasculaire gezondheid wordt beschermd.

Reinigt de tanden

In tegenstelling tot sommige andere populaire cafeïnehoudende dranken, zoals koffie , geeft deze thee geen vlekken op de tanden en zal deze zelfs de mondgezondheid helpen verbeteren dankzij de antioxidantenniveaus.

antioxidant

De polyfenolverbindingen van deze drank kunnen  oxidatieve stress verminderen en de negatieve effecten van vrije radicalen voorkomen, wat kan leiden tot chronische ziekten en kanker .

Energie niveau

Cafeïne is een krachtige stimulans en met een goede hoeveelheidcafeïne in elke kop vertrouwen veel mensen op deze thee om ze een ochtendstootje energie te geven.

Gewichtsverlies

Met weinig calorieën en in staat om het metabolisme te stimuleren , kan deze thee ook helpen bij het afslanken .

Hoe Guayusa Thee Te Maken?

Als je thuis je eigen guayusa-thee wilt zetten, moeten de ingrediënten niet moeilijk te vinden zijn bij een importwinkel of een exotische winkel voor natuurlijke gezondheid.

  • Stap 1: Breng een ketel water aan de kook.
  • Stap 2: voeg ongeveer 2 eetlepels gedroogde guayusa-bladeren toe aan een thee-ei of theepot.
  • Stap 3: Giet het water langzaam over de bladeren.
  • Stap 4: Laat het mengsel 2-3 minuten trekken voordat u het serveert.

Guayusa Thee-Bijwerkingen

Verpakt met antioxidanten en voedingsstoffen is deze thee erg gezond, maar er zijn enkelebijwerkingen bij overmatig gebruik. Net zoals het drinken van te veel koffie, zou het drinken van meer dan 2-3 kopjes van deze thee elke dag het volgende kunnen doen:

  • Verstoren uw slaap patronen
  • Verhoog prikkelbaarheid
  • Verhoog angst levels

Als u gevoelig bent voor stimulerende middelen, drink dan zwakke brouwsels van deze thee of vermijd deze helemaal. Evenzo moeten zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven deze thee vermijden.