Dieet en Gewichtsverlies

WAT IS HET HCG-DIEET EN WERKT HET ECHT?

WERKT HET HCG-DIEET ECHT?

 • Wat is het HCG-dieet
 • Het ontleden van het dieet
 • Wat de FDA erover denkt
 • HCG Beschikbaarheid
 • Bijwerkingen
 • Zijn er echte voordelen?
 • Wat zijn de kosten?
 • De studies
 • Variaties van het dieet
 • Conclusie

Elk jaar lijkt er een nieuw dieet, eettrend of afslankprogramma te zijn ontworpen om ons te helpen efficiënt af te vallen.

Voorbeelden variëren van het verwijderen van bepaalde voedingsmiddelen of het implementeren van supplementen tot het veranderen van uw huidige dieet of het starten van een nieuw trainingsregime.

Het is moeilijk om bij te blijven met de nieuwste trends: Atkins, South Beach Diet, Paleo, veganistisch, Pescetarian - om er maar een paar te noemen.

De waarheid is dat bijna alle diëten hetzelfde doel nastreven: een beter gezondheidsregime, een meer voedzame maaltijdinname en een fitter lichaam.

Zoals met alle dingen, zijn er zowel positieve als negatieve factoren om rekening mee te houden.

Helaas hebben sommige diëten een enkele focus - gewichtsverlies; dit is niet altijd de gezondste optie en de bijwerkingen kunnen meer kwaad dan goed veroorzaken.

De druk om dun te zijn kan erg hoog zijn en mensen zijn bereid de hoogste prijs te betalen om de snelste resultaten te behalen.

Eén dieet dat beweert te resulteren in het verlies van dagelijks tussen de één en drie pond is het HCG-dieet.

Met zulke extreme resultaten willen veel mensen hun geluk beproeven met dit zeer rigide en moeilijk dieet.

 

woman getting needle hcg - WAT IS HET HCG-DIEET EN WERKT HET ECHT?

 

Wat is het HCG-dieet

 

Het HCG-dieet ontstond in de jaren vijftig toen arts Albert Simeons opmerkte dat te kleine vrouwen normale baby's konden baren.

Human Chorionic Gonadotropin (HCG) is een hormoon dat het vrouwelijk lichaam produceert wanneer een embryo implantatie heeft ondergaan.

Sommige vrouwen zijn zich bewust van het bestaan ​​ervan omdat het de chemische stof is die wordt uitgescheiden en gedetecteerd door een zwangerschapstest.

Tijdens de zwangerschap speelt HCG verschillende belangrijke rollen.

De functie die HCG onder de aandacht bracht van Dr. Simeons is de theorie dat het de hypothalamus reguleert.

Dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor het beheersen van honger, vermoeidheid, lichaamstemperatuur en dorst.

Dr. Simeons geloofde dat als het lichaam injecties met HCG kreeg, het zou kunnen worden misleid om wat hij 'de dikke bank' noemde, de opgeslagen vetvoorraden van het lichaam te gebruiken, terwijl het maar heel weinig calorieën at.

Terwijl patiënten veel minder voedsel consumeerden dan aanbevolen, vertelde HCG de hypothalamus dat het vol is en reageerde het lichaam door opgeslagen vet te gebruiken voor energie.

Wanneer het lichaam in de zogenaamde "honger-modus" gaat, wordt het meestal gebruik makend van zijn magere spier.

HCG zorgt er echter voor dat het lichaam niet in de hongermodus terechtkomt.

Simeons begon injecties met HCG voor te schrijven nadat hij opmerkte dat het gewichtsverlies stimuleerde waarbij niet alleen magere spiermassa verloren ging (zoals gebruikelijk is bij veel diëten die een zeer lage calorie-inname vereisen).

Simeons beweerde dat zijn HCG-dieet obesitas kon genezen door je te helpen dagelijks tussen de één en drie kilo af te vallen door opgeslagen vet aan te vallen.

Dit hormoon werkt om het onderhuidse vet te metaboliseren dat moeilijk te verwijderen is.

Onderhuids vet is het vet onder de huid en wordt overal in het lichaam opgeslagen.

Wanneer u traint of een korte periode hebt waarin uw hartslag wordt verhoogd, verbrandt uw lichaam visceraal vet.

In een dergelijk scenario zou, samen met een zeer minimale calorie-inname, het lichaamsgewicht snel afnemen.

 

muscle woman - WAT IS HET HCG-DIEET EN WERKT HET ECHT?

 

Het ontleden van het HCG dieet

 

Het dieet zelf is een caloriebeperkt maaltijdplan waarbij lijners heel weinig vetten en koolhydraten eten.

De weinige verbruikte calorieën zijn meestal eiwit, samen met een kleine hoeveelheid van het HCG-hormoon in de vorm van injecties, druppels of pellets.

HCG vertelt je lichaam om het opgeslagen vet te verbranden wanneer je minder eet, en informeert het ook dat het geen honger heeft.

Een normaal dieet bestaat meestal uit 1800 tot 2200 calorieën per dag.

Het HCG-dieet kan worden vergeleken met het eten van slechts één kleine maaltijd, verspreid over een hele dag.

Het oorspronkelijke Simeons-protocol was zeer streng met veel specifieke regels.

Deze regels waren: geen massages, een zeer beperkte hoeveelheid schoonheidsbenodigdheden en make-up, geen boter of olie, slechts één eetlepel melk per dag (meestal in de koffie), geen suiker, zalm, paling, tonijn, haring, gedroogd of gebeitst vis, en zeer beperkte hoeveelheden gluten.

Een typisch ontbijt was koffie of thee, ongezoet. Lunch en diner waren een van de volgende keuzes:

 1. 100 g gekookt of gegrild rundvlees, witte vis, kipfilet, kreeft / krab / garnalen of kalfsvlees.
 2. Een van de volgende: spinazie, snijbiet, cichorei, bietengroenten, groene salade, tomaten, selderij, venkel, uien, rode radijzen, komkommers, asperges, kool.
 3. Een breadstick of stuk Melba-toast.

Een snack bestaande uit een appel, sinaasappel of een handvol aardbeien of halve grapefruit was ook toegestaan.

Bovendien werd de dieter gedurende 23 dagen aangevuld met 23 injecties per dag.

Dr. Simeons maakte uitzonderingen voor patiënten met zeer obesitas, en zei:

"Wanneer een patiënt meer dan 15 kilo te verliezen heeft, duurt de behandeling langer, maar het maximale bedrag dat we in een enkele cursus geven, is 40 injecties, en we laten patiënten in de regel niet meer dan 34 lbs verliezen. (15 kg) per keer.

De behandeling wordt gestopt als beide 34lbs. zijn verloren gegaan of 40 injecties zijn gegeven.

De enige uitzondering die we maken is in het geval van grotesquely obese patiënten, die een extra 5-6 lbs mogen verliezen. als dit gebeurt voordat de 40 injecties voorbij zijn. "

Hoewel er sinds de jaren vijftig een paar aanpassingen zijn geweest aan het dieet met de toegestane calorie-inname van 500 tot 1000, is het nog steeds gebaseerd op biologische groenten, vlees en vis.

De nadruk ligt nog steeds op een laag vet- en koolhydratenverbruik, meestal eiwit- en vezelrijk voedsel, en geen alcohol, zuivel of suiker.

Maaltijden porties zijn erg klein: fruit voor het ontbijt, evenals een kleine hoeveelheid eiwitten en groenten voor lunch en diner.

De toegestane snacks zijn fruit en water.

 

Wat de FDA erover denkt

 

Momenteel zijn veel wetenschappers van mening dat het extreme gewichtsverlies in het dieet wordt geassocieerd met de beperkte inname van 500-1000 calorieën en niet HCG.

Ten eerste is de hoeveelheid 500-1000 calorieën ver onder de aanbevolen calorie-inname en wordt het als een gezondheidsrisico beschouwd.

Ten tweede stelde de FDA de testen van Simeons op en ontdekte dat er weinig bewijs was dat de beweringen van het dieet ondersteunde.

Na veel klachten van de FDA bracht Simeons in 1976 een verklaring uit waarin werd uitgelegd dat er geen onderzoeken waren die wezenlijk bewijs leverden dat HCG gewichtsverlies bevorderde.

Evenmin was er enig bewijs dat een caloriebeperkt dieet gemakkelijker te hanteren zou zijn vanwege eetlustremmers bij de injecties.

"De FDA evalueert geen homeopathische geneesmiddelen voor veiligheid of effectiviteit", legt Elisabeth Walther, een apotheker van de FDA, uit.

"Er is geen wetenschappelijk bewijs dat homeopathie als effectief ondersteunt.

Degenen die voldoen aan bepaalde voorwaarden van de FDA kunnen worden verhandeld ... HCG staat niet op de lijst en kan daarom niet legaal worden verkocht als een homeopathisch medicijn voor welk doel dan ook. "( 5 )

Omdat de FDA het hormoon dat wordt gebruikt als medicijn voor gewichtsverlies niet goedkeurt en het niet effectief acht, is er dubbelzinnige informatie beschikbaar over HCG.

Veel van de over-the-counter en internetproducten van HCG bevatten mogelijk geen hormonen.

Heel vaak zijn er ingrediënten voor "homeopathische HCG" die de minuscule hoeveelheden bevatten.

Elizabeth Miller, directeur van de afdeling Gezondheidsfraude en niet-recept van de FDA, zegt: "Deze producten worden op de markt gebracht met ongelooflijke claims en mensen denken dat HCG moet werken als ze afvallen.

Maar de gegevens ondersteunen dit eenvoudigweg niet; enig verlies is van ernstige caloriebeperking. Niet van de HCG. "( 5 )

 

HCG Beschikbaarheid

 

Momenteel moet u een recept van een arts hebben om HCG-injecties te krijgen.

HCG als vruchtbaarheidshulp is legaal en dit is op dit moment hoe het medicijn wordt gebruikt in de medische wereld.

Veel dieetprogramma's zijn overgestapt op het maken van verschillende vormen van HCG.

Niet-voorgeschreven orale druppels zijn beschikbaar; ze maken gebruik van een homeopathische vorm waarvan gezegd wordt dat het lichaamsvetmetabolisme kan metaboliseren.

Deze druppels bevatten echter niet het eigenlijke hormoon; ze bevatten ingrediënten die het effect van HCG op het metabolisme nabootsen.

Zoals in het geval van injecties absorbeert de bloedbaan de orale druppels.

Een voorbeeld is Nutra Pure, die beweert dat hun "homeopathische druppels zijn afgeleid van het elektronisch inprenten van de vetverbrandende eigenschappen van het HCG-hormoon op een colloïdale mineraalwaterbasis."

Nutra Pure homeopathische HCG-druppels bevatten ingrediënten die het metabole effect van HCG produceren, maar niet het humaan choriongonadotropine hormoon zelf.

Als u echter naar de afdruk op de bodem van hun website kijkt, ziet u dat ze worden vermeld als "FDA geregistreerd", niet "FDA goedgekeurd".

Zelfs 'homeopathische' HCG is echter verboden.

David Vladeck, directeur van het FTC-bureau voor consumentenbescherming, zegt: "Misleidende reclame over afslankproducten is een van de meest voorkomende vormen van fraude. Elke adverteerder die gezondheidsclaims over een product doet, is volgens de federale wetgeving verplicht om deze te ondersteunen met bekwaam en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs. "

 

hcg shocking truth - WAT IS HET HCG-DIEET EN WERKT HET ECHT?

 

Bijwerkingen

 

Zoals men zich kan voorstellen, komen ernstige beperkingen op het vlak van voeding veel nadelige bijwerkingen van zowel het dieet als het hormoon.

De bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van vrouwen die ochtendmisselijkheid hebben, zoals hoofdpijn, krampen, misselijkheid, obstipatie en misselijkheid.

De meer extreme symptomen zijn een infectie, mannelijke borstvergroting, krampen in de benen , haaruitval en bloedstolsels.

Veel van de bijwerkingen worden veroorzaakt door extreme uitdroging die het gevolg is van zo weinig eten (hoewel lijners worden aangemoedigd om veel water te drinken).

Websites die de homeopathische HCG verkopen, beweren dat u door het drinken van water deze bijwerkingen vermindert.

Echter, zoals eerder vermeld, kunnen caloriearme diëten ervoor zorgen dat het lichaam in de honger-modus terechtkomt.

Bovendien, terwijl het dieet beweert geen effect te hebben op de magere spiermassa, kan dit leiden tot hartfalen.

Dr. David L. Katz, directeur van het Yale-Griffin Prevention Research Center in Connecticut, zei: "het lichaam bloedt eiwitspier uit het hart ... wat kan leiden tot ventriculaire tachycardie en plotse hartdood."

Zoals bij elke snelle oplossing moet de energie ergens vandaan worden gehaald.

Als gevolg hiervan zijn lichaam organen helaas het slachtoffer van extreme diëten.

Bovendien, omdat HCG wordt gebruikt als een vruchtbaarheidsbehandeling, hebben veel vrouwen gemeld zwanger te worden tijdens het dieet.

In Simeons 'manuscript noteerde hij veel gevallen waarin zijn vrouwelijke patiënten zwanger raakten.

Omdat dr. Simeon de enige arts was die de resultaten liet zien waaruit bleek dat HCG werkte en ervan overtuigd was dat zijn behandeling succesvol was, zijn er geen andere onderzoeken om bewijs van mogelijke risico's te tonen.

Er zijn echter veel getuigenissen.

Volgens US Health News was er ten minste één rapport aan de FDA van een persoon die een mogelijk fatale bloedstolsel in de long ontwikkelde. (4)

Lori Hill, een actieve voetbalscheidsrechter, zegt dat ze meer dan zesentwintig pond kwijt is geraakt aan het HCG-dieet in een cyclus van 26 dagen.

Nadat ze echter gestopt was met het dieet, kreeg ze niet alleen al het gewicht terug, maar ze deed er nog eens vijftien pond bovenop.

Terwijl ze vet ververreinigde opgeslagen in haar dijen, zei ze dat ze zich ziek voelde en al haar energie verloor.

Ze ging van scheidsrechtersvoetbal naar het niet kunnen halen van het tweede verhaal in haar huis.

Haar spieren konden geen fysieke activiteit ondersteunen tegen de laatste week van de cyclus.

Behalve dat ze meer gewicht krijgt, geeft ze toe dat het voedingsprofiel van haar lichaam is geruïneerd en zegt: "Je bent je lichaam aan het uitputten om je te laten verhongeren zonder een grote honger te hebben. Wat je met je lichaam doet, is het gewoon niet waard. '

 

Zijn er echte voordelen?

 

Voorstanders van het HCG-dieet beweren dat de hormonen een anabole staat creëren - de fase waarin het lichaam spieren opbouwt, in plaats van de katabole fase, de fase waarin spieren beginnen af ​​te breken.

Andere rapporten zeggen dat omdat het lichaam minder energie gebruikt om voedsel te verteren, lijners een toename van energie voelen, hun bloedsuikerspiegel stabiliseert en ze een verbeterde slaap ervaren.

Voor mannen die HCG gebruiken, is er bewijs van verhoogd testosteron.

Zoals het geval is voor vrouwen, wordt HCG soms voorgeschreven aan mannen die onvruchtbaarheid ervaren.

De toename van testosteron is gecorreleerd aan spiergroei en waterretentie.

Gecombineerd kunnen deze bijwerkingen de indruk wekken van gezwollen spieren en ertoe leiden dat mannen geloven dat ze geen spieren verliezen tijdens het gebruik van HCG.

Zodra ze echter stoppen, keren hun lichamen terug naar hun vorige toestand.

Het is niet alleen de FDA die tegen het dieet is.

De British Journal of Clinical Pharmacology-  meta-analyse  concludeerde: "er is geen wetenschappelijk bewijs dat HCG effectief is in de behandeling van obesitas; het veroorzaakt geen gewichtsverlies van de vetverdeling, het vermindert ook geen honger of veroorzaakt een gevoel van welzijn. "

Desalniettemin zeggen voorstanders van het dieet nog steeds dat het een geweldige manier is om de hypothalamus van je lichaam te resetten, voedingsverslavingen te doorbreken en te wennen aan maaltijden met een kleine portie.

 

Wat zijn de kosten?

 

Je zou denken dat een dieet dat je calorie-inname met 75% snijdt, minder duur is dan het geld dat je aan het eten hebt uitgegeven voorafgaand aan het dieet.

Een eerste consultatie met uw arts kan echter tot $ 150 kosten.

Een injectie kan tot $ 10 kosten en moet tot 23 keer per dag worden toegediend voor een aanbevolen 26 dagen behandeling.

Er zijn lijners geweest die het hormoon langer hebben gebruikt, maar dit wordt niet aanbevolen omdat het lichaam tolerantie kan ontwikkelen.

Sommige diëten adviseren andere supplementen en onderdrukkende middelen, evenals vitaminen en mineralen.

Het is goed mogelijk dat uw arts u een andere ronde van het dieet voorstelt.

In dit geval kan de prijs gemakkelijk enkele duizenden dollars bereiken.

Er zijn veel op internet gebaseerde bedrijven die homeopathische HCG verkopen in de vorm van injecties en druppels.

Ze variëren in prijs van $ 30 tot $ 600 voor een levering van 26 dagen.

Het is echter van vitaal belang voor consumenten om te begrijpen dat niemand anders dan een gekwalificeerde arts HCG kan verkopen.

Als de verkoper er niet één is, is hun product ofwel een nabootsende hormoon, een homeopathische HCG, of is het illegaal.

 

research study hcg - WAT IS HET HCG-DIEET EN WERKT HET ECHT?

 

De studies

 

Er zijn talloze studies uitgevoerd om te testen of HCG een belangrijke rol speelt bij het afvallen of als het gewicht daalt als gevolg van de ernstige vermindering van het aantal calorieën.

Een studie uit 1963 richtte zich op twee testgroepen van 10 vrouwen waarvan werd aangenomen dat ze ernstige chronische obesitas hadden.

Beide groepen werden op een dieet van 550 calorieën per dag geplaatst.

Eén groep werd dagelijks geïnjecteerd met HCG-opnamen, terwijl de andere een placebo ontving.

Aan het einde van de 45 dagen verloren beide groepen gemiddeld twintig pond.

Beide groepen gaven toe dat ze honger leden.

De conclusie was dat er geen verschil was tussen de vrouwen die HCG kregen en de vrouwen die dat niet hadden.

Het gewichtsverlies was het gevolg van ongeveer driemaal minder eten dan de aanbevolen dagelijkse calorie-inname.

FDA-voedingsdeskundige Shirley Blakely zegt: "Wonen op 500 calorieën per dag is niet alleen ongezond, het is gevaarlijk.

U loopt een verhoogd risico op bijwerkingen zoals galsteenvorming, een verstoorde balans van elektrolyten die de spieren en zenuwen van het lichaam goed laten werken en een onregelmatige hartslag. "

In 1981 repliceerden Duitse artsen eerder onderzoek en vonden negatieve resultaten bij vier van de tien onderzoeken waarin één controle zonder HCG was en de andere met injecties.

De studies bevestigden alle patiënten ervaren gewichtsverlies, maar er werd geen verschil gevonden in de manier waarop ze gewicht verloren of gevoeld tijdens het vasten. ( 8 )

De American Society of Bariatric Physicians waarschuwt:

"Talrijke klinische onderzoeken hebben aangetoond dat HCG niet effectief is in het produceren van gewichtsverlies. HCG-injecties kunnen een lichte toename van de spiermassa veroorzaken bij androgeen-deficiënte mannen. Het dieet dat wordt gebruikt in de Simeons-methode biedt een lagere eiwitinname dan wenselijk is in het licht van de huidige kennis en praktijk. Er zijn weinig medische literatuurrapporten die gunstig zijn voor de Simeons-methode; de overgrote meerderheid van medische rapporten is er kritisch over. "

Een van de belangrijkste kritieken is "Wat doe je na het dieet?"

Veel mensen op fora en blogs geven toe het gewicht te herwinnen, terwijl sommigen zeggen dat ze nog meer verdienen, terwijl anderen onthullen dat ze teruggaan naar de injecties.

Het lichaam wordt meestal ontdaan van zijn vitaminen en mineralen na het vasten en gaat terug naar het opslaan van vet.

Veel mensen zoeken een snelle oplossing en vergeten dat ze het HCG-dieet niet voor altijd kunnen ondersteunen.

Voorstanders van het dieet zeggen dat ze leren hun voedsel te portioneren en ongezond, verwerkt voedsel te vermijden.

Een andere proef selecteerde willekeurig een groep patiënten om het dieet te volgen, terwijl een andere groep werd aangevuld met een dagelijkse placebo-zoutoplossing.

Het protocol werd gevolgd gedurende zes weken en er werd vastgesteld dat er geen significant verschil in gewichtsverlies werd bereikt.

Een ander onderzoek liet patiënten het dieet volgen met placebo-zoutoplossinginjecties of alleen met het dieet.

De placebogroep verloor gemiddeld 22,4 ponden vergeleken met 17,7 ponden verloren door de groep met alleen het dieet.

De zoute patiënten zeiden ook dat ze veel meer energie hadden gekregen dan tijdens de andere keren dat ze het dieet hadden gedaan.

 

Variaties van het HCG dieet

 

Simeons ontwikkelde het oorspronkelijke HCG-dieet, dat in 1954 werd gepubliceerd in zijn boek  "Pounds and Inches: A New Approach to Obesity" .

Sindsdien zijn er veel variaties geweest.

Een van de bekendere is " The Weight Loss Cure". Ze "Do not Want You Know About"  van Kevin Trudeau .

Uitgegeven in 2007, is het boek het eens met Simeons, zeggend dat de hypothalamus de honger beheerst met het gebruik van het HCG-hormoon.

Omdat de FDA al HCG illegaal maakte voor gebruik anders dan om onvruchtbaarheid te ondersteunen, werd Trudeau gewaarschuwd en later een boete opgelegd.

Hij werd later veroordeeld voor het maken van bedrieglijk medisch advies zonder enige medische opleiding.

Claims in het boek werden vervalst, waardoor het dieet gemakkelijk en goedkoop leek, hoewel het dieetplan eigenlijk heel moeilijk is en de injecties illegaal zijn.

Er zijn een overvloed aan boeken gepubliceerd over het HCG-dieet en de recepten, waaronder: de  HCG Weight Loss Cure Guide , het  HCG Diet Book of Secrets ,   HCG Diet Gourmet Cookbook: meer dan 200 "Low Calorie" recepten voor de HCG-fase, het hCG Dieet snelstart kookboek: 30 dagen tot een dunnere jij , en, voor de on-to-go erg-low-calorie dieter, de  Pocket Guide to the HCG Protocol . ( 11 )

 

Conclusie

 

Ondanks de vele waarschuwingen tegen caloriearme diëten, evenals de voorzorgsmaatregelen van de talrijke bijwerkingen, is het HCG-dieet nog steeds populair binnen de dieetgemeenschap.

Er wordt nog steeds een groot aantal boeken gepubliceerd, evenals vele internetsites die homeopathische druppels en pellets verkopen.

Er zijn duizenden blogs en forums gewijd aan HCG.

Ongeacht de grote hoeveelheid FDA-onderzoek tegen het hormoon, het verliest zijn aanhangers niet.

De grootste zorg is het uitputten van uw lichaam van voedingsstoffen, evenals de opbouw van elektrolyten en het immuunsysteem terwijl het calorieën drastisch vermindert.

Bovendien zijn de bijwerkingen behoorlijk schadelijk en extreem.

Als u op zoek bent naar een duurzame en gezonde levenskeuze, is het HCG-dieet niet het antwoord.

Bij het opeten is het belangrijk om te denken aan uw gezondheid op de lange termijn en niet aan uw kortetermijngewicht.

Snelle oplossingen zijn aantrekkelijk en aantrekkelijk, maar meestal leveren ze geen langdurig resultaat op.

HCG is erg duur voor een behandeling die, zoals de FDA en de meeste artsen concluderen, geen verschil maakt in gewichtsverlies.

Als je van het idee houdt om af te vallen, gezonder te eten en te bewegen, zijn er veel maaltijden en regimes die je kunnen helpen veilig af te vallen en af ​​te blijven.

Als veel artsen en specialisten iets afraden, is het waarschijnlijk niet de beste keuze.

WAT IS HET HCG-DIEET EN WERKT HET ECHT?