Dieet en Gewichtsverlies

HET THRIVE-DIEET WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

 2636c1836cb2f8be1d1c3b379bd27b29 kidney disease homeopathy 1 - HET THRIVE-DIEET WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

Wat is het Thrive-dieet?

Overzicht

Het Thrive-dieet is een rauw, veganistisch levensstijlplan ontworpen door voormalig professionele atleet Brendan Brazier. Het staat beschreven in zijn gelijknamige boek, dat lezers voorziet van ontbijt, lunch, diner, smoothie en snackrecepten, naast een 12 weken durende maaltijdplan dat ze moeten volgen als ze aan het dieet beginnen.

Mensen die het Thrive-dieet volgen tellen geen calorieën of beperken geen porties. In plaats daarvan worden ze aangemoedigd om dagelijks een aantal kleine maaltijden te eten om hun bloedsuikerspiegel en energieniveau gedurende de dag consistent te houden.

Het plan beweert te helpen bij gewichtsverlies, energieniveaus, stressvermindering, stabilisatie van de bloedsuikerspiegel en cardiovasculaire gezondheid. Het beweert ook algemene gezondheidsvoordelen te bieden.

ETEN OM TE ETEN
Welke voedingsmiddelen worden er gegeten?

Mensen met een goed voedingspatroon moeten plantaardig, heel voedsel consumeren dat rauw of minimaal gekookt is bij lage temperaturen, met andere woorden, voedingsmiddelen die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat zijn.

In dit plan houdt u vast aan voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals:

 • bonen
 • zaden
 • bladgroenten
 • groenten
 • fruit
 • hennep
 • koudgeperste oliën
 • appelcider azijn
 • zeegroenten
 • bruine rijst

Elke maaltijd moet hoog eiwit bevatten, veel vezels en gezonde vetten zonder dierlijke producten.

Het doel van dit dieet is het consumeren van rauwe, veganistische superfoods die alle voedingsstoffen leveren die uw lichaam nodig heeft, zonder de noodzaak van aanvullende suppletie van vitaminen, mineralen of voedingsstoffen.

Als u van plan bent om het gedegen dieet te volgen, zult u merken dat er een lange lijst van plantaardig voedsel is om u tevreden te houden in de loop van de dag.

ETEN OM TE VERMIJDEN
Welke voedingsmiddelen worden vermeden?

Als u ervoor kiest om het gedegen dieet te volgen, moet u alle dierlijke producten verwijderen, waaronder:

 • vlees (rund, varken, lam, bizon, etc.)
 • vis (witte vis, zalm, tonijn, enz.)
 • zeevruchten en schaaldieren (garnalen, oesters, calamares, coquilles, krab, etc.)
 • eieren, gevogelte (kip, kalkoen, etc.)
 • zuivelproducten (kaas, yoghurt, melk, room, kefir, enz.)

Bovendien vermijdt u geraffineerde koolhydraten en voedingsmiddelen met veel zetmeel en suiker. U moet ook het voedsel beperken dat bij lage temperaturen wordt gekookt. Hoewel ze in kleine hoeveelheden worden toegestaan ​​op het goede voedingspatroon, wordt frequent gebruik afgeraden.

Ten slotte wordt u aangemoedigd zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen uit te snijden of te verminderen , omdat veel additieven bevatten en rijk zijn aan suiker, zouten en vetten.

 
POTENTIËLE GEZONDHEIDSVOORDELEN
Wat zijn de potentiële gezondheidsvoordelen?

Mensen die plantaardige diëten eten, zijn doorgaans in staat gezonder gewicht te houden en hebben een lagere bloeddruk en cholesterol dan degenen die dat niet doen. Veganistische diëten zijn in sommige onderzoeken aangetoond om de incidentie van type 2 diabetes , hoge bloeddruk , zwaarlijvigheid en overlijden door cardiovasculaire aandoeningen te verminderen , hoewel grotere studies moeten worden uitgevoerd om de mogelijke voordelen op de lange termijn voor de gezondheid nader te bestuderen.

Een recente, kleine proef toonde aan dat de veganistische levensstijl effectief is bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes, maar er is meer onderzoek nodig op dat specifieke gebied.

Degenen die plantaardige diëten adopteren, kunnen ook de extra voordelen plukken van het verminderen van het aantal voorgeschreven medicijnen dat ze moeten nemen, het verlichten van chronische gezondheidsproblemen en het verlagen van hun risico op kanker.

Het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen uit uw dieet kan uw inname van zout, suiker en ongezonde vetten verminderen en de kunstmatige, verwerkte ingrediënten die niet aanwezig zijn in natuurlijk voorkomende hele voedingsmiddelen wegnemen.

Brendan Brazier, maker van het goede dieet, beweert dat het volgen van het plan helpt om stress en angstniveaus te verminderen. Dit zijn echter anekdotische voordelen die niet door onderzoek zijn ondersteund.

 

RISICO'S EN MOGELIJKE BIJWERKINGEN
Wat zijn de risico's en mogelijke bijwerkingen?

Mensen die overstappen naar een veganistisch dieet, lopen mogelijk risico op tekorten aan voedingsstoffen. Dit geldt met name voor voedingsstoffen die worden aangetroffen in dierlijke producten, zoals ijzer , vitamine D , calcium , DHA en vitamine B-12 .

Hoewel het gedegen dieet suppletie ontmoedigt, kan het zijn dat u sommige van deze voedingsstoffen moet aanvullen om aan de aanbevolen dagelijkse behoeften te voldoen.

Zoals met elke verandering in het dieet, integreer het gedegen dieet geleidelijk in je levensstijl in plaats van een extreme verandering in één keer te maken. Begin met het toevoegen van een of twee goedgefundeerde snacks of maaltijden per keer en werk daarna langzaam naar het volledige dieet.

U kunt last krijgen van gastro-intestinale problemen (een opgeblazen gevoel, veranderingen in de stoelgang, enz.), Prikkelbaarheid en hoofdpijn als u de veranderingen aanbrengt, vooral als u te veel verandert in een te korte tijdsperiode.

WIE ZOU HET Thrive-dieet MOETEN PROBEREN?
Wie zou het gedegen dieet moeten proberen?

Personen met hoge bloeddruk , hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, chronische aandoeningen of obesitas kunnen baat hebben bij het gedegen dieet.

Anders kunnen gezonde mensen die hun dieet willen opruimen en meer voedingsstoffen uit het voedsel willen halen, ook profiteren van het adopteren van een veganistische levensstijl zoals het gedegen dieet.

Mensen met een schildklieraandoening moeten voorzichtig zijn bij het adopteren van een veganistische levensstijl, omdat bepaalde planten zoals maïs, zoete aardappelen, soja en rauwe kruisbloemigen goitrogens zijn en uw symptomen kunnen verergeren.

Het koken van deze groenten maakt ze veilig voor mensen met een schildklieraandoening om te eten, maar omdat gekookte groenten beperkt zijn op het goede dieet, moeten die voedingsmiddelen mogelijk volledig worden geëlimineerd.

Bovendien moeten mensen met een nierziekte die het gedegen dieet volgen voedsel met hoge hoeveelheden fosfor en kalium beperken .

AFHAAL
De afhaalmaaltijden

Plantaardige, volwaardige, veganistische diëten zoals het Thrive-dieet kunnen gewichtsverlies en gezondheidsvoordelen bieden voor degenen die de levensstijl volgen, inclusief mensen met cardiovasculaire aandoeningen, diabetes type 2, hoge bloeddruk en hoog cholesterol.

Zoals bij elke verandering van levensstijl, moet het Thrive-dieet geleidelijk worden geïntegreerd, voorzichtig worden benaderd en zijn afgestemd op uw individuele voedingsbehoeften.