Voedsel

WAT IS JUJUBE THEE EN WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN ?

8 Ongelooflijke voordelen van Jujube-thee

Jujube  thee  is al meer dan 4000 jaar een traditioneel middel en blijft een waardevolle en indrukwekkend gezonde  drank .

Wat is Jujube Thee?

Jujube-thee is een traditionele tisane of kruidenthee gemaakt van de gedroogde vrucht van de  jujuba-  struik Ziziphus , die afkomstig is uit het noorden van  India  en regio's van China. De vrucht staat ook bekend als een Chinese datum of een rode datum. De thee zelf wordt eigenlijk verondersteld om Koreaanse oorsprong te hebben  , echter, en staat bekend als  daechu-cha  in dat land. De kleur van de thee is diep robijnrood of kastanjebruin rood, vergelijkbaar met de kleur van het oorspronkelijke gedroogde fruit. De reden dat deze thee al duizenden jaren zo veel wordt gebruikt en gerespecteerd, is de dichte samenstelling van voedingsstoffen, waaronder bepaalde unieke antioxidanten. Deze thee kan  vitamine C  en verschillende polyfenolen leveren, evenals  kaliumijzer en verschillende B-  vitaminen .

Jujube Thee 

De belangrijkste voordelen van jujube-thee zijn onder meer het vermogen om constipatie te verlichten  , het immuunsysteem te versterken, de gezondheid van de botten te verbeteren en de bloedsomloop te vergroten.

antioxidant

Met goede hoeveelheden vitamine C en bepaalde  andere  flavonoïden, verpakt deze thee veel antioxiderende kracht in elke kop, wat kan helpen om ontstekingen en oxidatieve  stress  in het hele lichaam te verminderen, waardoor het risico op chronische ziekten wordt verlaagd.

Constipatie

Van deze thee is bekend dat deze stimulerende effecten op het maagdarmstelsel  heeft  en in staat is om irriterende symptomen van constipatie, prikkelbare darmsyndroom en andere veel voorkomende maagproblemen te verlichten.

Angst

Al duizenden jaren wordt deze thee traditioneel gebruikt om lichaam en geest te kalmeren, en modern onderzoek heeft aangetoond dat het kan helpen om stresshormoonniveaus te  verlagen  en angst-  en stemmingswisselingen te verminderen  .

Verkoudheid

De immuunversterkende  kracht  van deze thee is algemeen bekend en kan helpen verkoudheid, griepachtige symptomen en koorts te verzachten  . De vitamine C-spiegels in deze thee zullen de productie van witte bloedcellen stimuleren, de primaire verdedigingslinie voor het lichaam. De ontstekingsremmende effecten verlichten ook de  zere keel .

Bot gezondheid

Er zit een behoorlijke hoeveelheid  mineralen  in deze thee, namelijk ijzer,  calcium  en fosfor, die kunnen helpen de botmineraaldichtheid te verbeteren en te beschermen tegen  osteoporose .

Slaap gewoonten

Zoals gezegd kan deze thee de geest kalmeren, waardoor het ook een geweldige natuurlijke  slaapmiddel is  om te consumeren vlak voordat je naar bed gaat.

Cardiovasculaire problemen

Deze thee heeft een  hoog  ijzergehalte, dat uitstekend is voor de bloedsomloop, omdat het nodig is voor elke rode bloedcel. Dit betekent meer zuurstoftoevoer naar de delen van het lichaam die het nodig hebben, terwijl het kalium helpt om de bloeddruk te verlagen.

Huid Uiterlijk

De flavonoïden en fenolverbindingen die in deze thee worden aangetroffen, kunnen   vrije radicalen neutraliseren voordat ze de huid kunnen beschadigen  , waardoor rimpels,  ouderdomsvlekken en vlekken worden voorkomen.

Hoe Jujube-thee te maken

Thuis jujube-thee maken is vrij eenvoudig, mits je de juiste ingrediënten hebt. Terwijl sommige mensen een pure jujube-thee maken, geven veel anderen de voorkeur aan andere  specerijen  en ingrediënten voor smaken, zoals kaneel en  gember .

  • Vul een grote pot water en plaats het op het fornuis.
  • Voeg plakjes geschilde gemberwortel en een kaneelstokje toe.
  • Snij een enkele plak in de zijkant van elke gedroogde jujube (in totaal 1/2 pond)
  • Voeg de jujubes toe aan de pot.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 uur sudderen.
  • Zeef en geniet ervan!

Jujube Thee bijwerkingen

Ondanks de vele voordelen zijn er enkele bijwerkingen, zoals complicaties bij zwangerschap en mogelijke interacties tussen geneesmiddelen. Gebruik, net als bij kruidenthee, alleen jujube-thee met mate. Conflicterend onderzoek naar de veiligheid van deze thee voor zwangere vrouwen heeft geleid tot een algemene aanbeveling om dit te voorkomen. Als u een diabeticus, kan deze thee lager uw bloed  suiker gevaarlijk, dus neem voorzorgsmaatregelen. Praat met uw arts over eventuele reeds bestaande aandoeningen of recepten voordat u deze thee aan uw routine toevoegt.