Gezondheid

WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 • Wat is wei-eiwit?
 • Waarom weiproteïne?
 • Verschillende soorten wei-eiwit
 • Gezondheidsvoordelen van wei-eiwit
  • whey eiwit poeder Handhaaft gezond gewicht
  • caseine eiwit stilt honger
  • caseine eiwit poeder Bouwt magere spieren
  •  whey eiwit proteine poeder Verbetert Oefening Herstel
  • caseine eiwit poeder Voorkomt spierverlies
  • protein poeder Verhoogt de immuniteit
  • wei-eiwit proteine Bevordert de gezondheid van botten
  • wei-eiwit Ondersteunt een gezond cardiovasculair systeem

Wat je doelen ook zijn, whey-eiwitten kunnen helpen.

In feite is het vaak een vereiste aanvulling voor iedereen die probeert om lichaamsvet te laten vallen, spieren op te bouwen, betere prestaties te bereiken of de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Wei-eiwitpoeders werden 20 jaar geleden bekend.

Voor het eerst geïntroduceerd in de bodybuilding-markt, zijn ze een hoogwaardige bron van spieropbouwende eiwitten die behoorlijk goed smaken.

Daarvoor smaakten eiwitpoeders slecht en vertoonden ze geen goede vertering, met meer gas en een opgeblazen gevoel dan al het andere.

Vandaag de dag, ooit beschouwd als een geheime formule voor serieuze sporters en bodybuilders, wint het populariteit aan iedereen die meer eiwitten wil toevoegen aan hun normale dieet.

 

whey powder close up - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

Wat zijn wei-eiwit whey-eiwit en caseine eiwit poeders?

 

Wei-eiwit is een compleet eiwit dat van nature in melk voorkomt.

Het bevat alle aminozuren die het lichaam nodig heeft en is de beste bron van aminozuren met vertakte keten (BCAA), waaronder leucine, een aminozuur waarvan bekend is dat het een sleutelrol speelt in de spiersynthese.

Wei-eiwit wordt gemaakt tijdens het productieproces van kaas, dat begint wanneer een speciaal enzym wordt gecombineerd met melk.

Het enzym zorgt ervoor dat de vloeibare wei en wrongel scheiden.

De wrongel wordt gebruikt voor het maken van kaas terwijl de vloeibare wei wordt gedroogd tot poeder voor verschillende toepassingen.

 

Waarom weiproteïne?

 

Wist je dat ons lichaam voornamelijk bestaat uit eiwitten?

Onze nagels, haar, botten, organen, zenuwen, gewrichtsbanden, organen en spieren bestaan ​​allemaal uit eiwitten!

In ons dagelijks leven (afgezien van de verwondingen, verstuikingen, spiervermoeidheid) slijten onze weefsels en moeten ze worden gerepareerd en vervangen. Om dat te doen, moet je je lichaam voorzien van een constante aanvoer van hoogwaardige eiwitten.

Wanneer we spreken van hoogwaardige eiwitten, hebben we geen betrekking op spek, hotdogs en ander vleeswaren die vol zitten met verzadigde vetten.

Deze 'minder magere' eiwitbronnen kunnen je metabolisme vertragen en je slagaders verstoppen.

Kortom, ze zijn niet de beste eiwitbron voor je lichaam.

Lean eiwitbronnen zoals kip- en kalkoenborsten zonder vel, eiwitten en wei-eiwit zijn de beste keuze voor eiwitconsumptie.

Waarom wei-eiwit of whey eiwit?

Als het gaat om het kiezen van de beste eiwitbron, zijn er twee dingen om te overwegen - de 'biologische waarde' van het voedsel en de 'eiwitkwaliteit'.

De kwaliteit van voedingseiwitten is een belangrijke factor om te bepalen welk soort eiwit het meest waardevol en gunstig is als het gaat om de afbraak van het lichaam en de voedingswaarde.

Aan de andere kant, volgens Wikipedia verwijst de biologische waarde (BV) naar de "maat van het aandeel van het geabsorbeerde eiwit uit een levensmiddel dat wordt opgenomen in de eiwitten van het organisme van het lichaam. Het legt vast hoe gemakkelijk het gedigereerde eiwit kan worden gebruikt bij de eiwitsynthese in de cellen van het organisme. Eiwitten zijn de belangrijkste bron van stikstof in voedsel. " 

Als het gaat om biologische waarde, blijkt whey-eiwit de grootste waarde te zijn (104) in vergelijking met rundvlees (80), vis (79), soja (74) en bonen (49).

Bovendien helpen alle vertakte aminozuren die in wei-eiwit worden gevonden, zoals isoleucine, leucine, valine, glycine en arginine, de genezing van huid, spieren, botten en bindweefsels te bevorderen.

Wei-eiwit bevat de hoogste hoeveelheid BCAA's van elk eiwit in de natuur.

 

whey powder spoon table - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

Verschillende soorten wei-eiwit

 

Wei-eiwit bestaat in drie soorten:

 • Wei-eiwitconcentraat (WPC)
 • Wei-eiwit isolaat (WPI)
 • Wei-eiwit hydrolysaat (WPH)

caseine eiwit is een langzame eiwit het word langzaam door je lichaam afgegeven waardoor de caseine eiwitten langdurig in het lichaam aanwezig blijven ongeveer 6-8 uur whey-eiwit word door je lichaam in ongeveer 3-4 verwerkt isolaat eiwit 2-3 uur waardoor caseine eiwit perfect is om in te nemen voor het slapen gaan voor body builders of om af te vallen omdat het je maag gedurend langere tijd vult en je geen honger hebt terwijl het lichaam wel de nodige voedsel inname krijgt.

zo verlies je geen mager spierweefsel als je wilt afvallen en je spieren de nodige bouwstenen ontvangen voor body builders gedeurende langere tijd.

Elk van de vermelde typen varieert in mate van verwerking.

Wei-eiwit concentraat is het minst verwerkt tussen de drie.

Hierdoor is het veel goedkoper dan andere typen, waardoor het een voorkeurstype is voor mensen met een beperkt budget.

Dit type ondergaat zachte filtering, genaamd ultrafiltratie - een proces dat een supplement creëert met ongeveer 70% eiwit, terwijl de overige 30% vet en koolhydraten zijn.

Wei-eiwitisolaat poeder zit meer vol met eiwitten dan concentraat.

Het ondergaat een langer filterproces, zoals ionenuitwisselingschromatografie en cross-flow microfiltratie, waardoor het een eiwitrijk poeder is.

Wei-eiwitconcentraat poeder en wei-eiwitisolaat bieden beide gezondheidsvoordelen, maar hun verschil is dat de isolaatvorm meer eiwitten per gram bevat omdat andere componenten zoals vetten, lactose, vitamines en mineralen worden verwijderd.

Gehydrolyseerd wei-eiwit wordt geproduceerd wanneer eiwitketens worden gesplitst in kleinere ketens die peptiden worden genoemd.

Dit type wei-eiwit komt veel voor in medische eiwitsupplementen, zuigelingenvoeding en sportdranken.

 

Gezondheidsvoordelen van wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit poeders

Nu je de verschillende soorten wei-eiwit poeders hebt geleerd, zijn hier enkele redenen waarom steeds meer mensen het gebruiken.

healthy weight by whey protein - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit poeders Handhaaft gezond gewicht

Als onderdeel van een eiwitrijk dieet kan wei-eiwit helpen bij gewichtsbehoud.

Op basis van klinische proeven kunnen eiwitrijke diëten helpen de vetvrije massa te behouden en een betere lichaamssamenstelling te behouden.

Wei-eiwit is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten en wordt daarom zeer gewaardeerd als onderdeel van voedingsmiddelen voor gewichtsbeheersing.

De wetenschap erkent steeds meer dat diëten met een hoger eiwit een sleutel zijn tot gewichtsverlies.

Studies tonen aan dat whey-eiwitten en caseine eiwitten, peptiden en mineralen gewichtsverlies kunnen bevorderen door de bloedsuikerspiegel te beïnvloeden, verzadiging te bevorderen en slankere lichaamsgewicht te behouden.

Als je een hoger eiwitdieet volgt nadat je bent afgevallen, zul je alleen in de vorm van spieren aankomen.

Bovendien kan het helpen bij gewichtsbehoud door thermogenese en verzadiging te bevorderen , de lichaamssamenstelling te verbeteren en de energie-efficiëntie te verbeteren.

 

woman drinking protein shake - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit poeders stilt de honger

Meer eiwit consumeren kan mensen helpen minder te eten, omdat caseine eiwit, als onderdeel van een eiwitrijk dieet, het gevoel van de volheid ten opzichte van vet of koolhydraten versterkt.

In feite is er bewijs dat aantoont dat een toename van het eiwitverbruik kan leiden tot een lagere totale calorie-inname en lichaamsgewicht.

Eén onderzoek evalueert de rol van glycomacropeptide (GMP) , een ingrediënt van wei in het onderdrukken van eetlust.

GMP is de component die samen met de wei wordt gescheiden.

In dierstudies hebben onderzoekers gevonden dat GMP een bepaald intestinaal hormoon kan stimuleren dat maagzuurafscheidingen remt, maaglediging remt en verzadiging versterkt.

 

no fat muscle woman workout - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit poeders beschermen en Bouwen magere spierweefsel

 

Met regelmatige weerstandsoefening kan wei-eiwit helpen de spiergroei te maximaliseren.

Als een van de beste bronnen van aminozuren met vertakte keten (BCAA), verhoogt wei-eiwit de lichaamssnelheid van het maken van droge spieren.

Als compleet eiwit biedt het de essentiële aminozuren die nodig zijn om de voordelen van uw trainingsprogramma te maximaliseren.

Wei-eiwit is een van de belangrijkste bronnen van Leucine, een type BCAA waarvan gedacht wordt dat het de spiergroei stimuleert.

De meeste aminozuren worden eerst afgebroken in de lever en later in het spierweefsel.

Maar in het geval van BCAA omzeilen ze de lever en gaan ze rechtstreeks naar het spierweefsel.

Wetenschappers hebben onthuld hoe Leucine werkt als het aminozuursignaal om de eiwitsynthese in de spieren aan te zetten of op gang te brengen.

Als zodanig hebben deskundigen aanbevolen dat mensen die regelmatig sporten volgen een dieet volgen dat rijk is aan Leucine, om het herstel van de spieren na een training te versnellen.

Een manier om dit te doen is door whey-eiwit proteine poeder in uw dieet op te nemen.

Studies tonen aan dat het nemen van wei-eiwit in combinatie met lichaamsbeweging de snelheid van het lichaam kan verhogen, waardoor spiermassa ontstaat.

Bovendien is gebleken dat eiwitinname met weerstandsoefening effectiever is bij het verbeteren van spieropbouw dan de combinatie van koolhydraat en weerstandsoefening.

 

woman training at gym protein - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit proteine poeders Verbeteren Oefening en Herstel

 

Wat je eet na het sporten is erg belangrijk om de voordelen van je trainingsroutine te maximaliseren.

Het opnemen van wei-eiwit proteine poeder in uw post-workoutplan kan u helpen op het goede spoor te blijven.

Wei-eiwit kan spierweefsel na inspanning helpen herstellen.

Studies tonen aan dat het consumeren van whey-eiwit proteine poeders tijdens of na het sporten de spierkracht kan bevorderen, de spierfunctie kan ondersteunen en spiervermoeidheid kan voorkomen.

Wanneer u oefent, breekt de spier af en neemt wei-eiwit na de training kan helpen bij het opnieuw opbouwen van spieren door de spiersynthese te verhogen.

Recent onderzoek suggereert dat wei-eiwit proteine poeder wordt gebruikt om de spierpijn te verminderen en de spierprestaties en -functie bij je volgende training te verbeteren.

Intensieve oefeningen kunnen uw glycogeenvoorraden verminderen.

Als glycogeen na training niet wordt aangevuld, kan je volgende training uitdagender zijn.

Het samen eten van koolhydraten en wei-eiwit proteine poeder  kan helpen bij het sneller aanvullen van glycogeen in je spieren.

 

musscle loss due to aging - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit proteine poeders Voorkomen spierverlies

 

Talrijke gegevens tonen aan dat wei veel bioactieve stoffen bevat die een gunstig effect kunnen hebben op de cardiovasculaire gezondheid, immuniteit, gezondheid van de botten, verlies van spiermassa en algemene gezondheid van volwassenen naarmate ze ouder worden.

Wei-eiwit lijkt goed te passen bij de unieke behoeften van senioren.

Oudere volwassenen moeten goed letten op het behouden van hun spiermassa, aangezien chronische ziekten, verminderde lichamelijke activiteit en voedingstekorten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van sarcopenie.

Bij 30% van de senioren is Sarcopenie een progressieve aandoening waarbij na 10 jaar elke 10 jaar een afname van de vetvrije spiermassa met 3% tot 8% optreedt.

Verouderende spieren hebben de neiging minder gevoelig te zijn voor aminozuren in vergelijking met jongere spieren.

Als zodanig kan het innemen van meer dan de aanbevolen dagelijkse inname van eiwitten (0,8 gram per kg lichaamsgewicht) gunstig zijn voor oudere volwassenen om te helpen aan hun fysiologische en metabolische behoeften te voldoen.

Timing en kwaliteit zijn ook erg belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Experts adviseren om elke maaltijd 20 tot 30 gram eiwit van superieure kwaliteit te gebruiken om oudere volwassenen te helpen hun spieropbouw te vergroten en spierverlies als gevolg van veroudering te vertragen.

 

whey tablets on plate protein - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

 

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit protein poeders Verhogen de immuniteit

 

Het vermijden van ziekten en ziekten hangt grotendeels af van sterke immuniteit.

Veroudering, drukke levensstijl en lichaamsbeweging zijn allemaal factoren die onze immuunfunctie aantasten.

Het consumeren van gezonde, voedselrijke voedingsmiddelen kan ons immuunsysteem versterken, maar onderzoekers suggereren dat meer nodig is dan een gezond, uitgebalanceerd dieet om onze immuunfunctie te optimaliseren voor het voorkomen van ziekten en het behouden van een goede gezondheid.

In vergelijking met andere eiwitbronnen is whey-eiwit uniek vanwege het vermogen bepaalde belangrijke aspecten van ons immuunsysteem te versterken.

Hoewel de exacte mechanismen nog niet volledig worden begrepen, heeft wei-eiwit de neiging de immuunfunctie te optimaliseren door de productie van glutathion (GSH) te verhogen.

Glutathione is de belangrijkste antioxidant van het afweersysteem van het lichaam.

GSH is de belangrijkste component in de regulatie van verschillende immuunfuncties .

Spierglutamine is bijvoorbeeld een essentiële brandstof voor het immuunsysteem.

Vandaar dat het opnemen van weiproteïne in de voeding kan bijdragen aan het versterken van sterke immuniteit en het beschermen van de gezondheid van mensen van alle leeftijden.

 

bones issues whey protein - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit poeders Bevorderen de gezondheid van botten

Opkomende onderzoeken hebben aangetoond dat een hogere inname van eiwitten het verlies van botmineraal en het risico op fracturen bij oudere vrouwen kan verminderen.

In vergelijking met plantaardig eiwit is aangetoond dat dierlijke eiwitten gemakkelijk worden opgenomen.

De grootste uitdaging is nu om voldoende dierlijke eiwitten te produceren die gemakkelijk door het lichaam worden verteerd.

Onder het in de handel verkrijgbare dierlijke eiwit, biedt wei-eiwit en caseine eiwit poeders het grootste bereik van voedseltoepassingen, van eiwitshakes, bars, granen en nog veel meer.

De aanbevolen calciuminname voor volwassenen van 51 jaar en ouder is 1200 mg per dag.

Wei-eiwit biedt tot 800 mg calcium per 100 gram, afhankelijk van het type wei.

Wei-eiwit is een uitstekende bron van calcium in de voeding.

Het verhogen van de calciuminname door consumptie van wei-eiwit kan op twee manieren ten goede komen aan oudere volwassenen:

1. Calcium wordt meestal aanbevolen als een manier om de botmassa te behouden.

2. Calcium is belangrijk voor het onderdrukken van de groei van vetcellen, wat leidt tot gewichtstoename

 

good heart protein - WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS

wei-eiwit  whey eiwit en caseine eiwit poeders Ondersteunen een gezond cardiovasculair systeem

Uit onderzoek van Tânia Tavares en Xavier Malcata blijkt dat wei een groot aantal bioactieve stoffen bevat die een gunstig effect kunnen hebben op de cardiovasculaire gezondheid.

Dergelijke studies tonen aan dat bepaalde peptiden een positief effect kunnen hebben op hypertensieve personen.

Deze weipeptiden kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het voorkomen van opeenhoping van plaque op bloedvaten.

Verder laat het zien dat weipeptiden enkele antihypertensieve eigenschappen hebben, specifiek in het remmen van angiotensine-converterend enzym (ACE), een type enzym dat ervoor zorgt dat het bloedvat samentrekt, en dus de bloeddruk verhoogt.

Daarnaast bevat wei ook magnesium, calcium, B-vitamines en zink - al deze essentiële voedingsstoffen helpen de gezondheidseigenschappen te behouden die gunstig zijn voor het cardiovasculaire systeem.

Wei-eiwit is te vinden in mixdranken, yoghurt, poeders, energiestaven en ander voedsel.

Raadpleeg de ingrediëntenlijst om te bepalen of een product wei bevat.

Zorg ervoor dat er whey-eiwit aan het begin van de lijst staat.

Voeg wei-eiwit toe aan je low carb-pannenkoeken, smoothie in de middag of yoghurt.

Het is beter om te snoepen aan eiwitten dan aan koolhydraten, vetten of zoete lekkernijen.

Vergeet niet om binnen uw dagelijkse limiet van eiwitten te blijven, omdat teveel ervan omgezet wordt in vetten.

Soms veroorzaakt het spijsverteringsproblemen zoals gas, misselijkheid en diarree.

Het drinken van wei-eiwit tijdens de training biedt betere prestaties, terwijl het nuttigen van een shake na de training helpt de spierpijn te verminderen en spieren te helpen opbouwen.

WAT IS WEI-EIWIT ,WHEY EIWIT EN CASEINE EIWIT HOE GEZOND ZIJN DEZE PROTEINE POEDERS