Gezondheid voor Vrouwen

WAT VEROORZAAKT OPGEBLAZEN OGEN?

rode ogen e1401918922227 - WAT VEROORZAAKT OPGEBLAZEN OGEN?

Ugh! Je ogen zagen er niet vreselijk uit toen je vannacht ging slapen. Maar vanmorgen lijken ze zo opgezwollen en opgezwollen. Hoe hebben je ogen zo veel veranderd sinds je je hoofd op je kussen hebt gelegd?

Wees gerust, het is meestal geen reden om je zorgen over te maken. Als je eenmaal de boosdoener achter je hebt leren kennen, waarom je ogen er zo opgezet uitzien, zoek dan uit hoe je van gezwollen ogen afkomt.

Opmerking: Oogzwelling verdwijnt meestal vanzelf op een dag. Als de wallen na 24 tot 48 uur nog steeds aanwezig zijn, neem dan contact op met uw arts of oogzorgspecialist om te controleren of er iets anders aan de hand is.

Lees verder om erachter te komen wat al deze zwellingen veroorzaakt.

Je hebt een slechte nachtrust gehad. 
Een slechte nachtrust kan ervoor zorgen dat uw ogen er gezwollen uitzien als u 's ochtends wakker wordt. Dat is vooral het geval als je gestrest bent. Waarom? Je lichaam maakt het hormoon cortisol vrij, dat de zoutbalans van je lichaam verandert. Omdat uw zoutbalans niet goed is, kunt u water in het ooggebied vasthouden, wat leidt tot zwelling van de weefsels rond uw ogen.

U hebt een schildklieraandoening.
Gezwollen ogen kunnen een bijwerking zijn van sommige vormen van hyperthyreoïdie - een te actieve schildklier. U kunt een verdikking van het vet rond uw ogen krijgen, waardoor wallen ontstaan.

Je lijdt aan oedeem. 
Als uw ogen 's morgens' puffier 'zijn, kan dit te wijten zijn aan vochtretentie, oedemen genoemd. (Het is waarschijnlijker dat de vloeistof vast komt te zitten in uw onderste ooglid naarmate u ouder wordt.) Zodra u wakker wordt en begint te knipperen, merkt u misschien dat uw ogen er minder gezwollen uitzien.

Je wandelde de hitte op. 
Als je de temperatuur in je huis verhoogt, kunnen je ogen gevoeliger en droger worden. Dat. komt omdat warmte de slijmvliezen van je oogbal kan uitdrogen. Dat maakt het weefsel in je ogen dikker en wordt meer geïrriteerd. En dat leidt tot wallen.

Je spoelt je gezicht en haar niet grondig. 
Gezichtsreinigers (vooral degenen met salicylzuur, glycolzuur of retinol), shampoos en conditioners kunnen bekneld raken in de plooien van uw oogleden. Verdere irritatie kan worden veroorzaakt door oogmake-upverwijderaars, oogschaduw en mascara, die geuren en bewaarmiddelen bevatten. Je wrijft in je ogen om van de irritatie af te komen. Dat wrijven veroorzaakt ontstekingen. En dat leidt tot lekkende bloedvaten. De vloeistof die weglekt, komt in de nabijgelegen weefsels, waardoor wallen ontstaan.

Je lijdt aan seizoensgebonden allergieën. 
Wanneer u allergieën heeft, komen uw ogen in contact met allergenen in de lucht. Wanneer die allergenen je ogen treffen, lossen ze op in je tranen en raken ze in contact met de binnenkant van het oog. Ze reageren met antilichamen die zijn gebonden aan de cellen in je ogen. Dat zorgt ervoor dat je lichaam histamine (een chemische stof die je immuunsysteem maakt) vrijgeeft in je systeem. Soms, wanneer histamine in de huid vrijkomt, kan het een bijenkorfachtige reactie veroorzaken, vooral rondom de ogen.

Je hebt gehuild.
Als je huilt, werken je ogen hard om tranen te maken. Omdat de oogklieren overuren moeten maken om tranen te maken, creëren ze traanvloeistof die wateriger en minder zout is. De verschillen in zoutconcentratie tussen deze tranen en de omliggende weefsels veroorzaken dus enige zwelling van het ooglid.

Je hebt te maken met die tijd van de maand.
Geef het de schuld dat je een vrouw bent. Net zoals je bloat overal als je je menstruatie hebt, kunnen je ogen hetzelfde doen. Oogzwelling veroorzaakt door je menstruatie verdwijnt meestal na een paar dagen.

Je hebt te veel gedronken. 
Heb je het op happy hour overdreven? Je ogen dragen de impact van zelfs kleine veranderingen in je dieet. Dus als je te veel alcohol drinkt, kan je lichaam uitdrogen - hetzelfde geldt voor je ogen.

Je wordt ouder. 
Helaas is veroudering een oorzaak van gezwollen ogen. Na verloop van tijd kan het weefsel in uw oogleden verzwakken. Dat kan ervoor zorgen dat er vet in uw bovenste ooglid valt en tot rust komt in uw onderste ooglid.