Voedsel

WAT ZIJN DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN POMPOENEN?

25137 f - WAT ZIJN DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN POMPOENEN?

WAT ZIJN DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN POMPOENEN?

 1. Voordelen
 2. Voeding
 3. Dieet
Veel mensen denken dat pompoenen net iets meer zijn dan een Halloween-decoratie of een Thanksgiving taartvulling. Het is echter misschien tijd om na te denken over deze mollige, voedzame sinaasappelplant.

Pompoen is een voedingsmiddel dat rijk is aan voedingsstoffenHet is rijk aan vitamines en mineralen maar arm aan calorieën . Pompoenzaden, bladeren en sappen bevatten allemaal een krachtige voedingsstoot.

Er zijn vele manieren waarop pompoen kan worden verwerkt in desserts, soepen, salades, conserven en zelfs als vervanging voor boter.

Deze MNT Knowledge Center-functie maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. Het onderzoekt de gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van pompoenen, evenals manieren om meer in het dieet op te nemen.

Snelle feiten over pompoenen
 • Het kalium in pompoenen kan een positief effect hebben op de bloeddruk .
 • De antioxidanten in pompoen kunnen degeneratieve schade aan de ogen helpen voorkomen.
 • Vermijd ingeblikte pompoentaartmix, omdat het meestal toegevoegde suikers en siropen bevat.
 • Onbesneden pompoenen moeten maximaal 2 maanden op een koele, donkere plaats worden bewaard.
 • Pompoenpuree of ingeblikte pompoen kan worden gebruikt als vervanging voor boter of olie in bakrecepten.

 

Mogelijke gezondheidsvoordelen

Pompoenen hebben een reeks bewezen gezondheidsvoordelen.

Pumpkin heeft een aantal fantastische gezondheidsvoordelen, waaronder een van de bekendste bronnen van bètacaroteen .

Beta-caroteen is een krachtige antioxidant. Het geeft ook oranje groenten en fruit hun levendige kleur. Het lichaam zet alle ingenomen beta-caroteen om in vitamine A.

Consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan bèta-caroteen, kan het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker verminderen , bescherming bieden tegen astmaen hartaandoeningen en veroudering en degeneratie van het lichaam vertragen.

Veel studies hebben gesuggereerd dat het eten van meer plantaardig voedsel, zoals pompoen, het risico op obesitas en algemene mortaliteit vermindert. Het kan ook helpen bij het voorkomen van diabetes en hartziekten en een gezonde huid en haar, verhoogde energie en een gezonde body mass index ( BMI ) bevorderen.

Pompoenen zijn ook een krachtige bron van vezels.

Ze hebben de volgende gezondheidsvoordelen aangetoond.

Reguleren van de bloeddruk

Pompoen eten is goed voor het hart. Het vezel-, kalium- en vitamine C-gehalte in pompoen ondersteunen allemaal de gezondheid van het hart.

Onderzoeken suggereren dat het consumeren van voldoende kalium bijna net zo belangrijk kan zijn als het verlagen van de natriuminname voor de behandeling van hypertensie of hoge bloeddruk . Dalende inname van natrium houdt in het eten van maaltijden die weinig of geen zout bevatten.

Verhoogde kaliuminname wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op beroerte , bescherming tegen verlies van spiermassa en behoud van botmineraaldichtheid.

Het risico op kanker verminderen

Onderzoek heeft een positieve relatie gesuggereerd tussen een dieet dat rijk is aan bèta-caroteen en een verlaagd risico op prostaatkanker .

Bèta-caroteen heeft ook aangetoond dat het de ontwikkeling van darmkanker in sommige van de Japanse bevolking tegenhoudt .

De auteurs van de studie concludeerden:

"We vonden een statistisch significante inverse associatie tussen hogere plasma lycopeen [een type beta-caroteen] concentraties en een lager risico op prostaatkanker, die beperkt was tot oudere deelnemers en die zonder een familiegeschiedenis van prostaatkanker."

Pompoenen bevatten een schat aan antioxidanten. Vitamine C, vitamine E en beta-caroteen hebben aangetoond dat ze de gezondheid van het oog ondersteunen en degeneratieve schade voorkomen.

Een cross-sectionele studie van oudere Afro-Amerikaanse vrouwen toonde aan dat het eten van 3 of meer porties fruit per dag geassocieerd was met een verminderd risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie . Het leidde ook tot een langzamere progressie van de ziekte.

Bestrijding van diabetes

 

Pompoenen hebben een krachtig effect op de glucoseopname. Dit kan helpen om diabetes op afstand te houden.

Pompoen helpt om diabetes onder controle te houden.

De plantensamenstellingen in pompoenpitten en -pulp zijn uitstekend voor het helpen van de absorptie van glucose in de weefsels en darmen, evenals het in evenwicht brengen van leverslijm.

Ze kunnen in verband worden gebracht met een lager risico op diabetes type 2 , maar dit effect wordt niet consequent aangetoond. De verbindingen hebben echter zo'n impact dat onderzoekers suggereren dat ze kunnen worden herwerkt tot een anti-diabetische medicatie , hoewel verdere studies nodig zijn.

Dagelijkse vezelinhoud

Pompoenen zijn een fantastische bron van vezels. Mensen in de Verenigde Staten (VS) consumeren niet voldoende vezels, met een gemiddelde dagelijkse inname van slechts 15 g . De aanbevolen dagelijkse vezelinname van is tussen 25 en 30 g.

Vezel vertraagt ​​de snelheid van suikerabsorptie in het bloed, evenals het bevorderen van regelmatige stoelgang en een soepele spijsvertering. Een gezonde vezelinname kan ook helpen het risico op darmkanker te verminderen .

Met bijna 3 gram (g) vezels in gekookte, verse pompoen en meer dan 7 g in blikpompoen, kan het toevoegen van een portie pompoen aan het dagelijkse dieet helpen om het tekort aan vezels in het gemiddelde Amerikaanse dieet aan te vullen .

<! - [: LINK | 146935 | Voedingsvezels zijn cruciaal voor de spijsvertering. Klik hier om te ontdekken waarom.:] ->

Immuun gezondheid

Pompoen kan de immuniteit beschermen.

Pompoenpulp en -zaden bevatten veel vitamine C en bèta-caroteen. Deze bieden een boost aan het immuunsysteem met behulp van een krachtige combinatie van voedingsstoffen.

Beta-caroteen wordt omgezet in vitamine A. Dit veroorzaakt de aanmaak van witte bloedcellen die infecties bestrijden.

 

Nutritional breakdown

Volgens de USDA National Nutrient Database , een kopje gekookt, gekookt, of uitgelekt pompoen zonder zout bevat :

 • 1,76 g eiwit
 • 2,7 g vezels
 • 49 calorieën
 • 0,17 g vet
 • 0 g cholesterol
 • 12,01 g koolhydraten

Deze hoeveelheid pompoen biedt ook :

 • meer dan 200 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van vitamine A
 • negentien procent van de ADH van vitamine C
 • tien procent of meer van de ADH van vitamine E, riboflavine, kalium, koper en mangaan
 • ten minste 5 procent thiamine, B-6, folaat , pantotheenzuur, niacine, ijzer, magnesium en fosfor

Verse pompoen thuis klaarmaken levert de meeste voordelen op voor je gezondheid, maar pompoen in blik is ook een goede keuze. Pompoen behoudt veel van zijn gezondheidsvoordelen, het is het inmaakproces.

Blijf uit de buurt van ingeblikte pompoentaartmix. Dit wordt meestal naast de ingeblikte pompoen in supermarkten geplaatst en wordt in een vergelijkbaar blikje verkocht. Het bevat toegevoegde suikers en siropen.

Ingeblikte pompoen mag maar één ingrediënt bevatten: pompoen.

 

Pompoen opnemen in uw dieet

 

Pompoentaart is een zoetere manier om de voordelen van pompoen in het dieet op te nemen. Zorg ervoor dat je een pompoenpuree maakt in plaats van vooraf te kopen.

Er zijn verschillende manieren om meer pompoen te eten.

Hoewel de variëteit aan pompoenen die meestal in een hefboom-lantaarn worden uitgehouwen, perfect eetbaar is, is het het beste om te koken met de zoetere en kleinere zoete of taartpompoenvariëteiten.

Zorg ervoor dat de pompoen een paar centimeters van de stengel over heeft en dat deze hard en zwaar is voor zijn formaat. Bewaar ongesneden pompoenen op een koele, donkere plaats gedurende maximaal 2 maanden.

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het opnemen van pompoen in uw dieet:

 • Maak je eigen pompoenpuree in plaats van ingeblikt te kopen.
 • Gebruik pompoenpuree of ingeblikte pompoen in plaats van olie of boter in elk bakrecept.
 • Maak een snelle traktatie van pompoenchocoladeyoghurt door Griekse yoghurt, pompoenpuree of ingeblikte pompoen, honing, kaneel en cacaopoeder te combineren .

Geregistreerde diëtisten raden deze blueberry pompoen havermuffin , pompoen power smoothieen pompoentaartrecepten aan .

De volgende keer dat het pompoenseizoen komt, snijd het niet op. Kook het en eet het op.