Lichaam

WAT ZIJN NORMALE SUIKERWAARDEN? HOE NORMALE BLOEDSUIKERWAARDEN TE HANDHAVEN

WAT ZIJN NORMALE SUIKERWAARDEN?

HOE NORMALE BLOEDSUIKERWAARDEN TE HANDHAVEN

 • Waarom is suiker zo belangrijk?
 • Wat zijn normale suikerwaarden?
 • Hoe een normaal suikerniveau te handhaven
 • Hoe het lichaam abnormale suikerniveaus beheert
 • Tekenen van hoge suiker
 • Tekenen van lage suiker
 • Voorzorgsmaatregelen
 • Do's en Don'ts

Waarom is suiker zo belangrijk?

De meesten van ons hebben gewoon niet de tijd overdag om te pauzeren en na te denken over onze bloedsuikerspiegel.

Of je nu constant aan het werk bent, achter je kinderen opjaagt of een van de schijnbaar eindeloze lijst met dagelijkse taken uitvoert, je hebt waarschijnlijk niet veel tijd gehad om te gaan zitten en te horen waarom je bloedsuikerspiegel zo belangrijk is.

Dat gezegd hebbende, hier is uw kans om precies te weten wat bloedsuiker is, hoe het hoort te werken, hoe u het op een goed niveau kunt houden en wat u moet doen als uw bloedsuikerspiegel abnormaal wordt.

Zorg ervoor dat u helemaal tot het einde van dit artikel leest, zodat u uw kennis over uw bloedsuiker kunt verbreden en kunt behouden.

Dus, laten we precies beginnen waarom uw bloedsuikerspiegel cruciaal is voor hoe uw lichaam functioneert.

Uw bloedsuikerwaarde (of, zoals het ook wel bloedglucose wordt genoemd), is de hoeveelheid glucose die u in uw lichaam hebt.

Glucose is een van de eenvoudigere vormen van suiker, een koolhydraat.

Er zijn nogal wat verschillende soorten suiker, maar bloedglucose wordt gevonden in de bloedbaan en wordt verspreid naar de cellen van je lichaam om ze te activeren.

Bloedsuiker wordt normaal gesproken gevonden in zeer kleine hoeveelheden bij mens en dier.

In feite heb je op een bepaald moment slechts ongeveer 4 gram glucose in je lichaam.

Je lichaam doet zijn best om dit genormaliseerde niveau te controleren en reguleren, hoewel je bloedsuikerspiegel het minimum bereikt als je 's ochtends wakker wordt.

Als u eenmaal uw eerste maaltijd van de dag hebt ingenomen (ongeacht wat u eet), zal uw bloedsuikerspiegel enkele milligrammen (of millimol als u zich in het Verenigd Koninkrijk of Canada bevindt) binnen enkele uren stijgen.

Naast wat u consumeert van eten en drinken, omvat uw bloedglucosespiegel de bloedsuikerspiegel die zich ook in uw spieren en lever bevindt.

Wat eten en drinken betreft, hoe meer zetmeel een product bevat, hoe meer glucose je krijgt.

Dit betekent dat de rijst, pasta en aardappelen die u wilt consumeren allemaal bijdragen aan uw bloedsuikerspiegel.

Omdat zetmelen polysacchariden zijn, worden ze afgebroken tot afzonderlijke bloedglucosemoleculen door de spijsverteringsenzymen van je lichaam.

Bloedglucose wordt geabsorbeerd in de bloedbaan in de dunne darm en getransporteerd naar de lever, waar levercellen veel van de glucose absorberen en omzetten in glycogeen.

Glycogeen wordt opgeslagen in uw lever.

Als uw glucosespiegel daalt, is uw lichaam in staat om dit teveel aan glycogeen te gebruiken en het om te zetten in bloedsuiker?

Je hele lichaam vertrouwt op bloedglucose.

Je hersenen vertrouwen er echter het meest op, omdat de neuronen in je hersenen bloedsuiker gebruiken als primaire energiebron ( 1 ).

Wanneer uw bloedglucosespiegels te laag worden of te hoog stijgen, wordt uw zenuwstelsel direct beïnvloed op sommige behoorlijk slopende manieren.

 

Wat zijn normale suikerwaarden?

Nu u de basis kent van wat bloedsuiker is en hoe het uw lichaam ten goede komt, moet u weten wat het normale glucoseniveau moet zijn.

De gemiddelde persoon die geen diabetes heeft, heeft een bloedsuikerspiegelergens binnen het normale nuchtereeksbereik, dat ligt tussen 70 en 99 mg / dl (of 3,9 tot 5,5 mmol / L).

Voor diabetici moet uw bloedsuikergehalte bij normaal vasten tussen de 80 en 130 mg / dl liggen (4,4 tot 7,2 mmol / L).

Na het nuttigen van een maaltijd is een standaard bloedsuikergehalte voor iemand die geen diabetes heeft minder dan 140 mg / dl (7,8 mmol / L) en minder dan 180 mg / dl (10,0 mmol / L) voor iemand die diabetes heeft.

Bovendien zou een normaal HbA1c (of geglycosileerd hemoglobine) -percentage bij minder dan 5,7% moeten zijn voor diegenen zonder diabetes, en bij 7,0% of lager voor diegenen die diabetes hebben.

U moet er rekening mee houden dat, wanneer uw lichaam bezig is met het absorberen van voedingsstoffen, uw bloedglucosespiegel enigszins zal variëren, afhankelijk van de hoeveelheid en het type voedsel dat u hebt gegeten.

Uw arts zal meer geïnteresseerd zijn in het bekijken van uw nuchtere niveaus, aangezien deze de neiging hebben om stabieler en nauwkeuriger te zijn.

Uw bloedsuikerspiegel kan worden getest met behulp van glucosemeters, die door diabetici worden bijgehouden om hen te helpen ervoor te zorgen dat hun niveaus binnen het normale bereik blijven.

Bovendien kan uw standaard bloedsuikerspiegel enigszins variëren tijdens de zwangerschap ( 3 ).

Als u zwanger bent, is uw totale bloedvolume dramatisch verhoogd, waardoor de suiker in uw bloed enigszins wordt verdund.

Daarom, als u een zwangere vrouw bent, zal uw bloedsuikerspiegel iets lager dan normaal zijn en dit is over het algemeen geen reden tot ongerustheid.

In feite zou voor zwangere vrouwen zonder diabetes de normale bloedglucosewaarde moeten liggen bij ongeveer 70,9 +/- 7,8 mg / dl (3,94 +/- 43 mmol / L) voor een nuchter percentage, 108,9 +/- 12,9 mg / dl (6,05 +/-, 72 mmol / L) ongeveer een uur na een maaltijd, en 99,3 +/- 10,2 mg / dl (5,52 +/- 57 mmol / L) twee uur na het eten.

Zwangere vrouwen met diabetes mogen verwachten dat hun normale bloedsuikerspiegel ongeveer 79 mg / dl (4,4 mmol / l) is voor vasten, 122 mg / dl (6,8 mmol / l) een uur na het eten en 110 mg / dl (6,1 mmol) / L) twee uur na het eten.

 

Hoe een normaal suikerniveau te handhaven

Het handhaven van een normale bloedsuikerspiegel is voor de meesten van ons relatief eenvoudig en kan worden gedaan door enkele gezonde voedingsmiddelen in onze voeding te gebruiken.

Voedselproducten zoals azijn, amandelen, walnoten, vezelige groenten en kaneel hebben allemaal aangetoond dat ze helpen om uw bloedsuikerspiegel binnen het normale bereik te houden.

Laten we echter enkele van de beste manieren bespreken om een ​​gezond bloedglucosegehalte te behouden.

 

Voeg meer kaneel toe aan je dieet

Een studie uitgevoerd door een team van apothekers in 2013 toonde aan dat kaneel in staat is om een ​​significante verlaging van de nuchtere bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes te veroorzaken ( 4 ).

In deze studie namen de deelnemers doses van kaneel gedurende 4 tot 18 weken, beginnend bij 120 mg / d en bereikend tot 6 g / d.

De resultaten toonden aan dat dit niet alleen de LDL-cholesterolniveaus, triglyceriden en het nuchtere glucosespiegel verlaagde, maar het verhoogde ook de niveaus van HDL-cholesterol in het lichaam (wat gewoonlijk het "goede" cholesterol wordt genoemd).

Met andere woorden, dit betekent dat kaneel mogelijk de pancreas ertoe kan aanzetten om insuline af te scheiden.

 

Neem een ​​matige hoeveelheid noten mee

Studies tonen aan dat je de bloedsuikerspiegel van je lichaam kunt vertragen door een gematigde hoeveelheid noten te eten ( 5 ).

Walnoten , pistachenoten en amandelen zijn allemaal rijk aan tal van onverzadigde vetten (de "gezonde" vetten, zo u wilt).

Ze zitten ook dicht opeengepakt met een flink aantal bioactieve stoffen, zoals fytosterolen (plantaardige verbindingen die de opname van cholesterol uit voedselbronnen verstoren), fenolverbindingen, plantaardige eiwitten, mineralen, vezels en tocoferolen (een familie van vitamine E verbindingen die kunnen worden toegevoegd aan voedsel) ( 6 , 7 , 8 ).

Niet alleen hebben noten veel cardiovasculaire gezondheidsvoordelen, omdat bekend is dat ze het LDL-cholesterolgehalte verlagen, maar ze laten ook enkele mogelijkheden zien voor het modereren van de bloeddruk en bloedglucose.

Natuurlijk hebben noten wel een flink aantal calorieën, dus je zou jezelf moeten beperken in termen van hoeveel noten je elke dag eet.

In feite kun je net zoveel calorieën krijgen uit een eetlepel pindakaas als je kunt als je vier pecannoothelften eet!

 

Eet genoeg volle granen

Als u niet genoeg granen in uw dieet krijgt, kunt u overwegen om er meer toe te voegen aan uw dagelijkse inname.

Volle granen bevatten betaglucanen, suikers die in de celwanden van deze granen worden gehouden ( 9 ).

Betaglucanen zijn door artsen gebruikt om kanker te behandelen en de omvang van huidtumoren te verkleinen, maar deze suikers kunnen ook de bloedsuikerspiegel verhogen zonder ernstige spikes te veroorzaken (in tegenstelling tot hoogverwerkt voedsel).

Als je bloedsuiker begint te dippen, probeer dan wat gerst, rogge of haverzemelen te eten.

Aan de positieve kant is bekend dat bèta-glucanen het LDL-cholesterolgehalte verlagen en zelfs effectief kunnen zijn bij de behandeling van hooikoorts als gevolg van ambrosia-allergie.

Natuurlijk moeten diabetici andere granen, met name tarwe, vermijden, omdat bekend is dat het diabetes veroorzaakt en uw bloedglucose omhoog schiet ( 10 ).

 

Voeg wat azijn toe aan je maaltijden

Azijn is niet bepaald een normaal ingrediënt in het Amerikaanse dieet.

Hoewel het gebruikelijk is om dit ingrediënt in veel Europese gerechten te vinden, kan het voor meer mensen verstandig zijn om wat azijn toe te voegen aan hun dieet.

Verhalen van azijn's effecten stammen helemaal terug naar Babylonië rond 5000 voor Christus ( 11 ).

Behalve dat het wordt gebruikt om infecties en tumoren te bestrijden, is azijn gebruikt als een manier om de bloedsuikerspiegel te normaliseren.

Een onderzoek uit 2003 door Japanse onderzoekers onthulde dat azijn het vermogen heeft om de glycemische index (GI) van voedingsmiddelen zoals rijst, sushi en gepekelde voedingsmiddelen met tussen 20% en 35% te verlagen.

Diegenen met diabetes type 2 of insulineresistentie hebben aanzienlijke verbeteringen in insulinegevoeligheid laten zien na het consumeren van azijn.

Een van de gemakkelijkste manieren om uw dagelijkse dosis azijn te krijgen, is door gewoon 2 ounce appelciderazijn in te nemen met een drankje naar keuze.

Het heeft de neiging om het beste te mengen met appelcider of appelsap, maar het zal een brandend gevoel in je keel veroorzaken als het vanzelf wordt ingenomen.

Azijn wordt als veilig beschouwd voor de meeste mensen om te consumeren, en abnormale reacties daarop zijn tamelijk zeldzaam geweest.

 

Consumeer voldoende vezelige groenten

Als je op mij lijkt, krijg je waarschijnlijk niet genoeg groenten, ook al zeg je je familie altijd dat ze meer moeten eten.

Ken je die groene blaadjes en knapperige wortels die je koopt met de beste bedoelingen maar gewoon in de koelkast zit?

Die niet-zetmeelrijke, vezelrijke groenten kunnen je bloedglucose eigenlijk een wereld van goed doen als je ze regelmatig gaat consumeren!

Hoewel u zetmeelrijke groenten niet volledig hoeft te verwijderen , kunt u door uw hoeveelheid groenten zoals wortelen in te halen , spruitjes , broccoli en boerenkool uw bloedsuiker binnen het normale bereik houden.

Je hoeft niet eens dagelijks een ton van deze groenten te consumeren om er een goede hoeveelheid vezels uit te halen.

Een half kopje gekookte spruitjes alleen levert 4 gram vezels op.

 

Verminder stress in uw leven

Velen van ons hebben de goede oude stresscollege van onze artsen gehoord toen we met onze verschillende klachten over lichamelijke klachten naar hen toe zijn gegaan.

Hoewel het kan lijken alsof uw arts gewoon denkt dat u gek bent, is er enige waarheid over wat uw arts u vertelt, vooral als u diabetes heeft of als u een risico loopt om het te ontwikkelen ( 13 ).

Extreme en langdurige perioden van stress zijn wetenschappelijk gekoppeld aan het ontstaan ​​en de ernst van zowel Type 1 als Type 2 Diabetes ( 14 ).

Stress heeft invloed op ons hele lichaam (inclusief het auto-immuunsysteem) en onze geest.

Wanneer u onder stress staat, uw piek in glucagon en adrenaline stijgt, scheidt de lever meer glucose af en neemt uw insulinespiegel af.

Stress heeft ook invloed op uw bijnieren (die het "stresshormoon cortisol" afscheiden) en groeihormonen, die daardoor leiden tot een afname van de gevoeligheid van uw lichaam voor insuline.

Hierdoor kan meer glucose zijn weg vinden in de bloedbaan.

Dit betekent dat, als u diabetes type 2 heeft, stress uw bloedsuikerspiegel kan doen stijgen en hoe hoger de bloedsuikerspiegel wordt, hoe moeilijker het wordt om te verminderen en te reguleren.

Hoewel je voorgoed niet van stress af kunt komen, zijn er enkele manieren om dit te verminderen.

Begin te denken aan wat je benadrukt en waar je je opgelucht voelt.

Veel mensen vinden troost bij meditatie, yoga, wandelen, aromatherapie, tijd doorbrengen met dierbaren, en het hebben van emotionele steundieren bij hen thuis.

Verschillende soorten therapie (waaronder cognitieve gedragstherapie, een populaire vorm van psychotherapie die je leert positieve en realistische gedachten te vervangen door negatieve en onrealistische) en medicijnen zijn ook beschikbaar om je te helpen omgaan met de stress in je leven.

 

Draag gezonde snacks rond met u

Dit lijkt misschien een goed idee voor diegenen van jullie die diabetes hebben, maar zelfs diegenen die het niet hebben, kunnen profiteren van het dragen van gezonde snacks rond om overdag te munchen.

Als je merkt dat je je een beetje licht in het hoofd voelt of moe bent, probeer dan eens een mueslireep of een zakje pistachenoten of amandelen.

Als u dat wel doet, kunt u uw bloedglucose verhogen en voorkomen dat deze onder het normale bereik daalt.

Elk snackvoedsel dat langzaam kan worden verteerd en vol koolhydraten van hoge kwaliteit is, helpt je om je bloedsuikerspiegel relatief stabiel te houden gedurende de dag.

Als je geen liefhebber bent van mueslirepen of geen noten eet, bereid dan een kleine goodiebag vers fruit en groenten voor om mee te nemen terwijl je onderweg bent ( 15 ).

Houd er rekening mee dat als u diabeet bent, u uw portiegroottes moet controleren en niet alleen slordig moet snacken terwijl u de hele dag zit, omdat dit niet zo veel zal doen om uw glucoseniveau normaal te houden en uw energieniveaus omhoog te houden.

 

Eet drie goed afgeronde maaltijden per dag

Uw bloedsuikerspiegel zal consequent binnen een normaal bereik blijven als u zich houdt aan de regel van drie maaltijden per dag.

Het eten van een gezonde en goed afgeronde maaltijd om de vier of vijf uur op drie verschillende punten gedurende de dag kan voorkomen dat uw bloedsuikerspiegel te laag wordt.

Je zult ook willen zorgen dat je genoeg van het juiste voedsel eet voordat je aan lichaamsbeweging doet.

Als u diabetes heeft, stelt u zichzelf een verhoogd risico om in een diabetisch coma terecht te komen als u maaltijden continu overslaat ( 17 ).

Onthoud dat als u diabetes heeft, u uw bloedsuikerspiegel vóór en na de maaltijd moet controleren en routines moet volgen.

Velen van ons zijn geneigd om het ontbijt over te slaan of te beknibbelen op maaltijden gedurende de dag omdat we gewoon te druk zijn om de extra tijd te besteden aan het bereiden van onze maaltijden.

Daarom is het belangrijk om uw maaltijden te plannen, vooral als u diabetes ontwikkelt of loopt.

Ga eens per week zitten en vul een maaltijdkalender in voor uzelf en uw gezin.

Niet alleen kan dit u helpen tijd en geld te besparen tijdens het kopen van voedsel in de supermarkt, maar het kan u ook op het goede spoor houden met het handhaven van een gezond bloedglucosegehalte.

 

Vermijd het drinken van alcohol op een lege maag

Als u worstelt met het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel, bent u misschien opgelucht om te ontdekken dat u alcoholische dranken niet volledig hoeft te verwijderen.

U moet echter enkele voorzorgsmaatregelen nemen met betrekking tot het gebruik van uw favoriete alcoholische dranken.

In feite zijn er enkele alcoholische dranken die voor diabetici goed zijn om met mate te consumeren ( 18 ).

Deze dranken bevatten lichte / koolhydraatarme bieren (die normaal ergens tussen de 3 en 6 gram koolhydraten bevatten), rode of witte wijn en suikervrije margarita's.

Sommige studies hebben aangetoond dat rode en witte wijnen de insulinegevoeligheid kunnen verhogen en uw risico op het ontwikkelen van type 2-diabetes kunnen verminderen ( 19 ).

Een glas rode of witte wijn bij een maaltijd wordt over het algemeen als veilig beschouwd, aangezien ongeveer 5 ons rode of witte wijn normaal ongeveer 120 calorieën bevat.

De meeste van deze calorieën komen van de alcohol zelf, niet van koolhydraten.

Dus, wat voor soort alcohol moet je overwegen te vermijden?

Ambachtsbieren kunnen geweldig smaken, maar je moet er wel heel voorzichtig mee zijn.

Veel ambachtelijke bieren zijn geladen met calorieën en bevatten zoveel als tweemaal zoveel alcohol als normaal bier.

Je kunt ook sangria vermijden, vooral omdat de zoetere soorten vaak gevuld zijn met suiker.

Mixers zullen ook uw bloedglucose omhoog schieten vanwege hun suikergehalte.

Nooit, in geen geval, zou u alcohol moeten drinken terwijl u op een lege maag bent.

Niet alleen krijg je hierdoor sneller dronken, maar het vergroot ook je kansen om misselijk te worden en je bloedsuikerspiegel uit de hand te lopen.

Je lever zal alcohol niet herkennen als het voedsel en werkt in plaats daarvan om dit waargenomen gif uit je lichaam te verwijderen.

Dit proces kan enige tijd duren.

In feite is de lever slechts in staat om elk uur een alcoholische drank te verwijderen ( 20 ).

'S Avonds drinken op een lege maag kan' s ochtends leiden tot een lagere bloedglucose, dus het is belangrijk dat u eerst eet.

 

Maak van sporten een gewoonte

Je hoeft je niet elke dag in te spannen om naar de sportschool te gaan om van sporten een gewoonte te maken.

Zelfs licht wandelen kan je goed doen, vooral als je je bloedglucose moet verlagen.

Licht oefenen zorgt ervoor dat je hart sneller gaat pompen en je spieren zullen glucose nodig hebben om ze energiek te houden.

Als u diabetes heeft, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen met uw trainingsgewoonten ( 21 ).

Vergeet niet eerst te eten en controleer uw bloedsuikerspiegel vóór en na uw training.

Afgezien van lopen, is een andere gunstige vorm van lichaamsbeweging (vooral voor diegenen die diabetes hebben) yoga ( 22 ).

Eén studie heeft aangetoond dat diegenen met type 2-diabetes hun bloedsuikerspiegel kunnen verlagen door regelmatig yoga te beoefenen.

Zelfs 15 minuten yoga doen elke dag kan helpen met je bloedsuikerspiegel, maar ook het opbouwen van kernkracht, het verstevigen van je spieren en het verminderen van angst.

Er zijn veel yoga-bronnen online die het gemakkelijk maken om te leren hoe je yoga-bewegingen kunt doen, gewoon in je eigen huis.

 

Hoe het lichaam abnormale suikerniveaus beheert

Wat moet u doen als uw bloedglucose te laag daalt of te hoog wordt?

Zoals hierboven vermeld, is lichaamsbeweging van groot belang als u symptomen van hoge bloedsuiker ervaart.

Mensen met hyperglycemie kunnen baat hebben bij lichte tot matige inspanning als hun bloedsuikerspiegel te hoog is.

Ook is het verminderen van stress belangrijk, omdat stresshormonen zoals cortisol de neiging hebben om uw bloedsuikerspiegel te doen stijgen.

Eenvoudige oefening die regelmatig wordt gedaan, kan enkele symptomen van chronische fysieke en mentale / emotionele stress verlichten, wat de impact is van het onder controle houden van uw bloedglucosespiegel.

Als uw bloedsuikerspiegel echter te laag is, moet u pauzeren wat u doet en een soort voedsel eten met gezonde suikers erin, of door uw glucosetabletten (ook wel bekend als 'suikerpillen') te nemen.

Met het voedsel dat je consumeert, moet je aandacht besteden aan het aantal koolhydraten in elk product.

Als u iets koopt dat is verwerkt en verpakt, zorg er dan voor dat u het etiket leest, zodat u weet of dit voedsel u zal helpen uw koolhydraatoeleinden te halen.

Alles met veel vet kan uw bloedsuikerspiegel hoog houden, dus degenen met hyperglycemie moeten voorzichtig zijn bij het eten van vet voedsel.

In feite is het meestal een goed idee om die voedingsmiddelen helemaal te vermijden als u een hoge bloedsuikerspiegel heeft.

Degenen met hyperglycemie moeten vaak extra preventieve zorgstappen nemen, omdat er een risico is op het ontwikkelen van ketoacidose, dat wordt gekenmerkt door extreme uitdroging en vermoeidheid, evenals een verhoogde aanwezigheid van ketonen in de urine ( 23 ).

Deze aandoening is vrij ernstig en is moeilijk te beheren zonder tussenkomst van een arts.

 

Tekenen van hoge suiker

Dus, wat zijn enkele van de hoge bloedsuiker symptomen waar u op moet letten?

Enkele van de meest voorkomende symptomen geassocieerd met de beginfasen van hyperglycemie zijn onder andere ( 24 ):

 • Meer en meer dorst krijgen na verloop van tijd
 • Het ervaren van snel gewichtsverlies
 • Vaak moe of moe voelen
 • Regelmatig hoofdpijn of migraine ervaren
 • Het ervaren van aanvallen van wazig zicht
 • De neiging voelen om vaak te plassen
 • Moeite met concentreren
 • Een bloedsuikerspiegel van meer dan 180 mg / dl hebben

Indien onbehandeld, kunnen deze symptomen na verloop van tijd steeds ernstiger worden en zullen ze moeilijker onder controle te krijgen zijn.

Meer chronische symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel kunnen zijn:

 • Frequente huidinfecties
 • Frequente vaginale infecties bij vrouwen
 • Wonden en schaafwonden duren lang voordat de huid is genezen
 • Schade aan interne organen (vooral de nieren), de ogen en de bloedvaten van het lichaam
 • Verslechtering van het gezichtsvermogen
 • Zenuwbeschadiging die resulteert in extreme haaruitval op het onderlichaam, ongevoeligheid of pijnlijke kou in de voeten en / of erectiestoornissen bij mannen
 • Ernstige gastro-intestinale problemen (zoals diarree en extreme obstipatie)

Als u merkt dat uw symptomen geleidelijk slechter worden, moet u overwegen uw arts te bellen.

Ze zullen waarschijnlijk bloedonderzoek en urineonderzoek willen uitvoeren om te bepalen of er een hoge concentratie ketonen in uw urine zit.

Denk eraan, als u een bloedsuikermeter heeft, moet u het vóór en na de maaltijd gebruiken en sporten om te bepalen hoe hoog uw bloedsuikerspiegel op dat moment is.

 

Tekenen van lage suiker

Sommige symptomen van hypoglycemie hebben een overlevingsneiging met die van hyperglycemie, dus het is belangrijk dat u goed let op al uw symptomen en let speciaal op eventuele afwijkingen die u tegenkomt.

Als u lijdt aan een lage bloedsuikerspiegel, vertoont u waarschijnlijk enkele van de volgende symptomen ( 25 ):

 • Je constant vermoeid voelen of in een staat van "hersensist" zijn
 • Hartkloppingen ervaren
 • Schreeuwen of schreeuwen tijdens je slaap
 • Een tintelend gevoel rond uw mond voelen
 • Huidverkleuring
 • Zich wankel of zenuwachtig voelen
 • Meer en meer angstig, nerveus of gemakkelijk gestresst voelen
 • Je wordt steeds prikkelbaar
 • Overmatig zweten
 • Een toegenomen en schijnbaar onverzadigbare eetlust

Naarmate de tijd verstrijkt en deze symptomen ongecontroleerd verdwijnen, kunt u meer chronische symptomen van hypoglycemie ervaren, zoals:

 • Wazig of anderszins verminderd zicht
 • Extreme verwarring en / of tekenen van abnormaal gedrag
 • Verlies van bewustzijn
 • Begin van aanvallen

De aanwezigheid van deze symptomen vereist absoluut een afspraak met uw arts, dus aarzel niet om contact op te nemen met hun kantoor en een afspraak te maken.

Mogelijk moet u een aantal diagnostische testen ondergaan en krijgt u een behandeling voor deze symptomen.

 

Voorzorgsmaatregelen

De grootste voorzorgsmaatregel die u kunt nemen, is om eventuele symptomen in de gaten te houden.

Als er al een hoge of lage bloedsuikerspiegel is vastgesteld, moet u consequent uw bewakingsapparaat gebruiken.

Het monitoren van uw bloedsuikerspiegel is de belangrijkste manier om het onder controle te houden ( 26 ).

Als u merkt dat uw niveau te laag is, moet u elke oefening die u doet pauzeren en een gezond tussendoortje eten.

Het meenemen van deze snacks moet een gewoonte worden, omdat ze kunnen voorkomen dat je ernstige symptomen ervaart zoals het verliezen van het bewustzijn.

Als uw niveau merkbaar hoog is, kan het doen van matige lichaamsbeweging gedurende zelfs een half uur ertoe bijdragen uw bloedglucose te verlagen.

Zelfs als u niet de diagnose hyperglycemie of hypoglycemie heeft, kunt u enkele preventieve maatregelen nemen om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te handhaven.

Het eten van het juiste voedsel en het verminderen van de hoeveelheid stress die je in je leven hebt, is absoluut cruciaal voor het handhaven van je bloedglucose.

 

Do's en Don'ts

Laten we, om dit artikel af te sluiten, een moment nemen om na te denken over een aantal do's en don'ts voor het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel.

Do

 • Besteed aandacht aan uw symptomen
 • Neem vezelige groenten op in uw dieet
 • Neem snacks mee
 • Plan uw maaltijden overeenkomstig
 • Zorg voor voldoende beweging, zolang uw niveau niet te laag is
 • Neem contact op met uw arts als uw symptomen verslechteren

doe niet

 • Oefening als uw bloedsuikerspiegel te laag is
 • Consumeer veel vet voedsel
 • Drink alcohol op een lege maag
 • Stel dat je lichaam je niveaus voor jou zal aanpassen

Houd deze factoren in gedachten terwijl u bezig bent met uw dagelijkse activiteiten.

En onthoud, alleen omdat je misschien nu geen symptomen vertoont, wil nog niet zeggen dat ze zich in de toekomst niet zullen manifesteren.

Preventie is de sleutel tot het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel!

WAT ZIJN NORMALE SUIKERWAARDEN?

HOE NORMALE BLOEDSUIKERWAARDEN TE HANDHAVEN