Gezondheid

WATER NA MAALTIJD VERSUS WATER VOOR DE MAALTIJD WAT IS HET BESTE?

01 296 - WATER NA MAALTIJD VERSUS WATER VOOR DE MAALTIJD WAT IS HET BESTE?WATER NA MAALTIJD VERSUS WATER VOOR DE MAALTIJD: GEZONDHEIDSVOORDELEN

Water is belangrijk voor ons lichaam. Daar kunnen we allemaal absoluut mee instemmen, maar hier is een vraag waar velen het niet helemaal mee eens kunnen zijn:

Wanneer is de beste tijd om water te drinken , voor of na het eten?

De wetenschap kan ons helaas geen definitief antwoord geven omdat studies over wanneer de beste tijd is om water te drinken verschillende resultaten opleveren en verschillende meningen hebben. Dus, in plaats van te kiezen tussen het voor het eten kamperen en na het eten kamperen, waarom kijken we niet naar de voordelen van water voor en na een maaltijd. Lees verder en word de rechter.

WAAROM DRINKEN WATER VÓÓR ELK MAALTIJD?

• Het helpt uw ​​calorie-inname te verminderen: verschillende onderzoeken tonen aan dat water vóór een maaltijd u tijdens uw maaltijd minder calorieën kan laten eten. Dat komt waarschijnlijk omdat water je vol gevoel zal geven, wat betekent dat je niet veel voedsel hoeft te consumeren om het punt van verzadiging te bereiken. Niet te vergeten, het kiezen van Water als uw maaltijd drankje kunt u voorkomen dat suiker en calorie-geladen dranken zoals frisdrank en sappen.

• Het reinigt uw interne systeem: vooral als u het ‘s morgens voor het ontbijt gebruikt, biedt water veel gezondheidsvoordelen voor uw lichaam. Het zuivert gifstoffen uit je bloed, geeft je maag en darmen een goede reiniging, zuivert je dikke darm en helpt je lymfesysteem in balans te houden. Bovendien helpt het je interne organen te activeren en begint je metabolisme en bereid je ze voor op de komende dag.

• Het hydrateert je gedehydrateerde lichaam: je lichaam is van nature uitgedroogd als je wakker wordt na een lange slaap. Daarom is het bijvullen van de tank noodzakelijk en dit moet worden gedaan voordat je zelfs je ontbijt opeet. Dit zal je helpen je meer verfrist te voelen en je natuurlijke energie te geven gedurende de hele ochtend.

WAAROM DRINKEN WATER NA ELK MAALTIJD?

• Het helpt bij de spijsvertering: sommige personen zullen u laten weten dat water net na een maaltijd uw spijsverteringssappen zal verdunnen of uw spijsvertering zal belemmeren. Nou, met betrekking tot Dr. Michael F. Picco van Mayo Clinic, Water na elke maaltijd moet niet worden beschouwd als een reden achter bezorgdheid. Het is omdat water eigenlijk helpt bij de spijsvertering. Het kan helpen bij het verteren van voedsel, wat betekent dat uw lichaam de voeding zeker kan absorberen.

En over de misvatting over koud water dat leidt tot kanker of stollende vetten bij het drinken na een maaltijd, is er geen wetenschappelijk bewijs om het gerucht tot nu toe te bewijzen. In feite hebben de Columbia University Health Services en Mayo Clinic deze mythe als onwaar beoordeeld. Dus, zeggen we, drink uw water wanneer u daar behoefte aan heeft, of het nu voor of na een maaltijd is.

WATER NA MAALTIJD VERSUS WATER VOOR DE MAALTIJD WAT IS HET BESTE?