overig

WELKE ALTERNATIEVE REMEDIES TEGEN VERKOUDHEID EN GRIEP WERKEN EIGENLIJK?

WELKE ALTERNATIEVE REMEDIES TEGEN VERKOUDHEID EN GRIEP WERKEN EIGENLIJK?

Niezen in een kamer vol met familie, vrienden of collega's, en je krijgt ongetwijfeld emmers met ongevraagde verkoudheids- en griepremedies waar mensen bij zweren - aangenomen dat ze hun gasmaskers niet hebben opgezet en wegrennen.

Gezien de ineffectiviteit van het griepvaccin van dit jaar (hoewel het nog steeds de moeite waard is om te worden - en waarom ) en die voor altijd ongrijpbare 'remedie tegen verkoudheid', hebben velen van ons ontdekt dat we ons wenden tot een combinatie van oma's huismiddeltjes, reformwinkels, en integratieve gezondheidsspecialisten voor hulp. Maar zelfs als we onszelf zorgvuldig doseren met vitamines en kruiden, lezen we de laatste nieuwtjes over wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat het allemaal slangenolie is.

collagen%20peptides - WELKE ALTERNATIEVE REMEDIES TEGEN VERKOUDHEID EN GRIEP WERKEN EIGENLIJK?
Waarom zijn mensen dol op collageenpeptiden - en wat doen ze zelfs?

Wie moeten we geloven? Is er een Big Pharma-samenzwering of zijn alternatieve medicijnen gewoon een ander product in een for-profit-systeem? Als ik denk dat mijn favoriete homeopathische koude medicijn me beter doet voelen ... kan ik dan niet gewoon vertrouwen op mijn anekdotische ervaring?

"Ik denk niet dat de reguliere geneeskunde proactief wil zijn", zegt Deepa Verma , MD, AIHM, een integrale gezondheidsarts, over de reguliere aanpak van verkoudheids- en griepvirussen. "Ze zijn reactief - ze wachten gewoon op de dingen die gebeuren en behandelen het dan, dat heb ik op de middelbare school geleerd."

Natasha Bhuyan , MD, medisch directeur van One Medical in Phoenix, Arizona, legt uit dat geld helaas vaak een rol speelt in de vraag of traditionele artsen alternatieve geneeswijzen aanbevelen.

"Artsen kunnen deze behandelingen niet vaak goedkeuren omdat er geen proeven en onderzoek naar is," zegt ze. "Dit komt simpelweg doordat het financieren van een onderzoeksproef super duur is, het zou geweldig zijn als er veel meer financiële steun zou zijn voor alternatieve behandelingen."

In veel gevallen kunnen alternatieve behandelingen net zo effectief zijn - misschien effectiever - dan reguliere benaderingen. Deze behandelingen ontvangen over het algemeen echter niet dezelfde financiering voor hoogwaardige klinische onderzoeken, dus we kunnen niet zeker weten of ze effectief zijn.

Waar wetenschap en integratieve gezondheid het ermee eens zijn

Verma baseert haar praktijk op haar eigen analyse van gepubliceerd onderzoek - en het grootste deel van wat ze voorschrijft voor haar patiënten draait om het stimuleren van hun immuunsysteem.

Een van de supplementen die ze aanbeveelt voor de gezondheid van het immuunsysteem is vitamine D (ja, je hebt misschien gedacht dat we gingen zeggen C - later komen we bij die verrassend controversiële vitamine).

"Ik woon in Florida, en het aantal mensen met een tekort aan vitamine D is enorm, dus je kunt je voorstellen hoe het is in mensen in het noordoosten of in het Midwesten," zegt ze. " Studies hebben aangetoond dat vitamine D erg krachtig is in het stimuleren van de immuniteit en het voorkomen van kanker, en ook helpt met tal van andere dingen, zoals hartziekten, obesitas en diabetes."

Omdat de FDA niet reguleert wat er in supplementen gaat, zei Verma dat de beste gok voor patiënten is om medicijnen van betere kwaliteit te krijgen, rechtstreeks van een integrale gezondheidsspecialist, een natuurgeneeskundige arts of een andere medische professional. Ze beheert haar supplementen vaak via IV, dus de actieve ingrediënten omzeilen het spijsverteringsstelsel en komen in zuivere vormen de bloedbaan binnen.

Meer willen?
Waarom zijn mensen bang voor flu Shots? Reacties en bijwerkingen Hoe de griep te behandelen: Remedies en Preventie Tips Helpt vitamine C echt om verkoudheid te voorkomen?

Verma vertrouwt ook op gevestigde kennis over hoe ons immuunsysteem ons soms faalt. De thymusklier, bijvoorbeeld, is waar het lichaam ziektebestrijdende T-cellen produceert, maar het is van nature atrofiëring met de leeftijd. Een eeuwenoud middel om de klier te behandelen, houdt in dat het de thymusklieren van kalveren gebruikt , en sommige huidige onderzoeken ondersteunen deze praktijk in de vorm van een supplement, dat is afgeleid van dezelfde bron maar gelukkig geen echt tussendoortje op een letterlijke thymus inhoudt. klier.

De lever produceert de antioxidant glutathione (GHS), die ons helpt infecties te bestrijden maar op natuurlijke wijze uitput als we ouder worden. Verminderde niveaus van GHS zijn geassocieerd met problemen van de bovenste luchtwegen . In ziekenhuizen, wanneer patiënten een overdosis hebben gekregen op Tylenol, krijgen ze N-acetyl-cysteïne (NAC), een glutathionprecursor, om hun GHS aan te vullen. Studies hebben aangetoond dat NAC ook hiv-patiëntenen postmenopauzale vrouwen geholpen heeft hun immuunfunctie te verbeteren, en sommige studieshebben aangetoond dat het effectief is bij het bestrijden van griep . Dat is de reden waarom Verma vaak glutathioninfusies toedient na een IV.

Vlierbessen , aka sambucus nigra , lijken ook veelbelovend. Deze plant (wanneer verwerkt om natuurlijk voorkomend cyanide te elimineren) heeft antivirale eigenschappen en is in meerdere onderzoeken gematigd effectief gebleken om te voorkomen dat mensen de griep en verkoudheid vangen, en bij gebrek daaraan, door hun lengte te verkorten.

Bhuyan is optimistisch over Pelargonium sidoides , een ingrediënt in Umcka, een veel voorkomende natuurlijke koude medicatie. "Er zijn twee redelijk goede gerandomiseerde studies die aantonen dat dit de ernst van symptomen van verkoudheid en acute bronchitis kan verminderen ," zegt ze.

"Dit is een kruid dat veel wordt gebruikt in Zuid-Afrika en Europa, en vroege laboratoriumstudies tonen aan dat het antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft, naast dat het je immuunsysteem een ​​boost geeft, maar in de geneeskunde zijn we altijd op zoek naar meer bewijs (bijv. , meerdere, supersterke onderzoeken met duizenden patiënten.) Maar ik raad dit nog steeds aan, omdat het veilig is om te gebruiken en goede vroege gegevens heeft. "

Remedies Wetenschap is niet zo zeker over

Krantenkoppen over de werkzaamheid van vitamine C schommelen ongeveer evenveel als die voor rode wijn, eieren en koffie. Het nieuwste vonnis van de National Institutes of Health over vitamine C is dat het een belangrijke antioxidant is en dat volwassenen ongeveer 75-90 mg per dag moeten consumeren, bij voorkeur uit voedsel. Maar ze zeggen dat het niet het wondermiddel is voor verkoudheid en griep.

"Er zijn fascinerende studies over vitamine C ," zegt Bhuyan. " Een grote analyse van 29 onderzoekentoonde een kleine afname in de duur van verkoudheidsymptomen, maar alleen bij volwassenen die regelmatig vitamine C innemen (200 mg per dag). Het vertoonde niet echt een voordeel voor mensen die het beginnen te nemen wanneer ze zich voelen er komt een verkoudheid aan. '

De resultaten waren eveneens teleurstellend voor echinacea en verkoudheid . Maar als je naar het onderzoek naar het immuunsysteem gaat, lijken zowel vitamine C als echinacea goed werk te leveren. Dat is het onderzoek waar Verma aandacht aan schenkt wanneer ze haar IV-vloeistoffen formuleert in een combinatie genaamd Myers 'Cocktail , naar een arts die de methode in de jaren zestig ontwikkelde. Wanneer iemand op kantoor verkoudheid of griepsymptomen tegenkomt, gebruikt ze meestal ongeveer 25 gram vitamine C, plus sporenelementen, B-vitamines en glutathion.

"Ik neem al die artikelen en vergelijk ze gewoon", vertelt ze aan Greatist over wat ze doet als uit de laatste studies twijfel is gerezen over bepaalde supplementen. "Ik kijk naar hoe het onderzoek werd gedaan. Als ze niet doorslaggevend zijn, doe ik gewoon meer onderzoek. Als ik meer artikelen kan trekken die zeggen dat het nuttiger is dan niet, dan werkt dat voor mij, als ik dit doe. behandelingen met mijn patiënten, ik check ze een paar dagen later in, of ze sturen me een sms of e-mail en vertellen me dat ze beter zijn of niet in de griep zaten. "

Na het toedienen van haar Myers 'IV zendt Verma haar patiënten naar huis met echinacea, thymus-extract en nog twee andere ingrediënten met ambigue wetenschap achter hen: medicinale paddestoelen en astragaluswortel.

Het Nationaal Centrum voor Complementaire en Integratieve Gezondheid (NCCIH) zegt dat het onderzoek naar Chinese kruidenremedie astragalusschaars en slecht uitgevoerd is, wat niet wil zeggen dat astralagus geen goede aanvulling is, het betekent alleen dat we het nog niet weten. Studies over verschillende medicinale paddestoelen lijken tot nu toe tamelijk positief, met name wat betreft de antivirale eigenschappen bij griep, maar er zijn er maar weinig uitgevoerd. Zoals Bhuyan opmerkt, lijkt het erop dat er gewoon niet genoeg geld is gebruikt om naar deze natuurlijk beschikbare ingrediënten te kijken.

Wat niemand aanbeveelt: Homeopathische geneesmiddelen

Coldcalm en Oscillococcinum zijn twee merkgebonden homeopathische geneesmiddelen die overal verkrijgbaar zijn in winkels. Ik laad ze elke keer dat ik het gevoel heb dat ik ziek word, en ik heb het gevoel dat ze me gezond houden of mijn ziektes verkorten. Maar er is een grote kans dat het allemaal in mijn hoofd zit.

Een overzicht van zes studies van Oscillococcinum , die is afgeleid van eendenhart en -lever maar verdund tot één procent, vond dat het enige bewijs dat deze behandeling de griep verkort kwam uit een mogelijk vooringenomen onderzoek. Het idee achter de homeopathie-die een bijna niet-detecteerbare hoeveelheid van een ding dat is vergelijkbaar met wat maakt je ziek zal uw lichaam te activeren om goed is voldaan met een heleboel van kritiek , en de fabrikant Boiron is aangeklaagd voor haar vorderingen . Tegelijkertijd vertelt Bhuyan mensen niet om het niette gebruiken.

"Het is aan de patiënt om dit product te gebruiken en het geld te spenderen", zegt ze. Het voordeel van dit medicijn kan zijn (lees: waarschijnlijk is) een placebo-effect, wat een andere manier is om te zeggen dat onze geest ons ook beter kan laten voelen - in ieder geval een klein beetje.

"Er is zeker validiteit voor het placebo-effect", zegt Verma. "Wanneer je iets bedenkt, kan het zich manifesteren. Daarom moedigen we mensen aan om te mediteren en positieve gedachten te denken. Wanneer je positieve gedachten hebt, laat je chemicaliën in je lichaam komen die je immuniteit versterken. Dat mentale aspect gaat hand in hand -hand met het fysieke aspect, maar je gedachten gaan alleen zo ver. '