Gezondheid

WELKE PROBIOTICA ZIJN GOED VOOR DE BEHANDELING VAN EEN INFECTIE?

images 67 - WELKE PROBIOTICA ZIJN GOED VOOR DE BEHANDELING VAN EEN INFECTIE?

WELKE PROBIOTICA ZIJN GOED VOOR DE BEHANDELING VAN EEN INFECTIE?

aHR0cDovL3d3dy5saXZlc2NpZW5jZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzA2Ny85MzAvb3JpZ2luYWwvcHJvYmlvdGljcy15b2d1cnQtMTQwNzAzLmpwZw== - WELKE PROBIOTICA ZIJN GOED VOOR DE BEHANDELING VAN EEN INFECTIE?

De biljoenen bacteriën en gisten die in het darmkanaal worden gevonden, zijn een van de populairste onderwerpen in de geneeskunde. Het is dus geen verrassing dat probiotica en voedingsmiddelen of supplementen die levende organismen bevatten die kunnen helpen om een ​​normaal evenwicht te bewaren tussen goede en slechte bacteriën in de darm, ook meer aandacht hebben gekregen.

"Er is een enorme toename van de belangstelling voor probiotica bij praktiserende artsen en het grote publiek", zegt dr. Allan Walker, hoogleraar kindergeneeskunde aan de Harvard Medical School en een onderzoeker aan het Mucosal Immunology and Biology Research Center in MassGeneral Hospital for Children in Boston.

"In de afgelopen 10 tot 15 jaar is onderzoek naar probiotica en darmmicroben van de grond gekomen en vele getalenteerde onderzoekers zijn het veld op gegaan", aldus Walker. [ 5 manieren waarop darmbacteriën je gezondheid beïnvloeden ]

In zijn eigen onderzoek bestudeert Walker het gebruik van probiotica bij baby's en heeft hij ook de Yale Workshop voorgezeten, een groep experts die de wetenschappelijke gegevens heeft geanalyseerd en aanbevelingen heeft gedaan voor artsen over probiotisch gebruik in 2011. De groep zal opnieuw bijeenkomen om bekijk de nieuwste informatie en publiceer bijgewerkte richtlijnen in maart 2015.

Hoewel de belangstelling voor probiotica enorm omhoog schiet, is de medische gemeenschap niet zo enthousiast over probiotica als het publiek, omdat artsen sterk wetenschappelijk bewijs willen hebben voordat ze aanbevelingen voor patiënten kunnen doen, vertelde Walker aan Live Science. Wat echt nodig is om de wetenschap vooruit te helpen, is om meer bewijsmateriaal te verzamelen uit klinisch onderzoek in meerdere centra, zei hij.

Tot nu toe zijn de resultaten van onderzoeken gemengd, waarbij sommige onderzoekers hebben vastgesteld dat probiotica gunstig zijn voor de gezondheid en anderen geen voordeel vinden. Er zijn vier voorwaarden waarvan Walker zei dat ze momenteel het sterkste positieve bewijs hebben om hun gebruik te ondersteunen.

Antibioticum-geassocieerde diarree

Er is stevig bewijs, bij zowel kinderen als volwassenen, dat het geven van probiotica aan mensen wanneer ze beginnen aan een antibioticakuur diarree kunnen voorkomen , een veel voorkomende bijwerking van het gebruik van deze geneesmiddelen. Antibiotica kunnen zowel goede als slechte bacteriën in de darm wegvagen, waardoor de normale darmbalans wordt verstoord en diarree ontstaat bij maar liefst 30 procent van de mensen die behandeld worden.

Probiotica kunnen helpen de goede stammen van bacteriën aan te vullen en het darmevenwicht te herstellen.

"Het duurt lang voordat de darmen herstellen van het nemen van antibiotica," zei Walker. Om deze reden suggereert hij dat patiënten een maand nadat ze antibiotica hebben ingenomen, doorgaan met probiotica.

Twee van de best bestudeerde probiotische stammen voor antibioticagerelateerde diarree zijn de gist Saccharomyces boulardii en Lactobacillus GG .

Besmettelijke jeugdige diarree

Er zijn solide gegevens die het gebruik van probiotica ondersteunen bij de behandeling van infectieuze diarree bij jonge kinderen, met name diarree veroorzaakt door rotavirus, een insect dat zich gemakkelijk verspreidt bij baby's en jonge kinderen, aldus Walker.

Rotavirus is een veel voorkomende infectie bij kinderen die naar de kinderopvang gaan en die snel kunnen worden verspreid wanneer speelgoed, oppervlakken en handen besmet raken met het virus. Geïnfecteerde kinderen kunnen ernstige diarree, koorts en maagpijn hebben en lopen het risico uitgedroogd te raken.

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer probiotica worden gebruikt als een behandeling om symptomen van het virus te verminderen, ze de duur van diarree en de frequentie ervan ongeveer een dag kunnen verkorten.

Lactobacillus GG is de best bestudeerde soort.

Inflammatoire darmaandoening (IBD)

Colitis ulcerosa, een type inflammatoire darmaandoeningdat de bekleding van de dikke darm aantast, lijkt beter te reageren op probiotica dan het andere hoofdtype van inflammatoire darmaandoening, de ziekte van Crohn. Een opflakkering van colitis ulcerosa, een auto-immuunziekte, veroorzaakt symptomen, waaronder frequente en vaak bloederige diarree; buikpijn en krampen; en gewichtsverlies.

Het sterkste bewijs voor het gebruik van probiotica bij colitis ulcerosa laat zien dat probiotica moeten worden ingenomen als een persoon in remissie is gebracht, aldus Walker. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die op dat moment probiotica gebruiken, langer kunnen lijden, misschien wel zes maanden tot een jaar, in vergelijking met personen die geen probiotica gebruiken, zei hij.

Voor mensen met colitis ulcerosa lijken probiotica beter achter de schermen te werken, bijna als een preventieve maatregel, dan als een behandeling tijdens de inflammatoire fase van de aandoening, aldus Walker. De meest effectieve stammen zijn Escherichia coli Nissle (wat geen schadelijke stam is van E. coli) en VSL # 3, een probioticum met acht bacteriestammen.

pouchitis

Deze aandoening omvat een ontsteking van de bekleding van de darmen en kan optreden na een operatie om grote delen van de dikke darm te verwijderen bij mensen met ernstige colitis ulcerosa . Pouchitis kan tot 50 procent van de mensen treffen die deze operatie ondergaan, die de zieke colon vervangt door een intern buideltje te maken met het ileum, het laagste deel van de dunne darm.

Net als de dikke darm kan dit zakje een reservoir voor bacteriën worden, zegt Walker. Om remissie van pouchitis te behouden, krijgen patiënten vaak een 'cocktail van antibiotica', zei hij.

Studies suggereren dat het nemen van probiotica na een operatie pouchitis kan helpen voorkomen, en ook de remissie van de ziekte kan behouden na behandeling met antibiotica. De nuttigste soort lijkt

WELKE PROBIOTICA ZIJN GOED VOOR DE BEHANDELING VAN EEN INFECTIE?